Lezersvraag: Ambtenarij in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 juli 2020

Beste lezers,

Wie weet of dit correct is? Mijn dochter heeft een winkeltje waarvoor ze elk jaar 530 baht moet betalen voor de vergunning. Je moet zelf de data bijhouden wanneer je weer moet betalen, daar krijgt ze geen bericht van.

Je moet tot twee jaar terug contant betalen, dat is een auto retourrit van 140 km. Maar ze was het vergeten en toen kwamen ze langs met de mededeling dat de rekening nog open stond en ze de rit van 140 km daarheen moest maken. Er kon niet meteen betaald worden. Ze krijgt ook een boete van 5000 Baht. Schandalig op een bedrag van 530 Baht. Hoe maken ze de bevolking nog armer.

Nu krijgen we de rekening thuis en kan ze ook bij de bank betalen.

Groet,

Hans

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Ambtenarij in Thailand”

 1. laksi zegt op

  Hans,

  Waar is die vergunning dan voor?

  Mijn vrouw heeft een kapsalon en betaald aan het gouvernement niets.

 2. John zegt op

  Ja… niet leuk, maar ik denk wel terecht… je bent immers zelf op een bepaald moment deze verbintenis aangegaan… En wetend wat de eventuele gevolgen zijn bij niet betalen, is het toch zaak om even een kruisje op de kalender te zetten wanneer je weer moet.
  140 km is niet naast de deur, en voor mensen zonder auto, of geen geld voor taxi, is het een reis om de wereld… maar toch, van twee kwaden moet men het minst kwade kiezen.
  Gelukkig is het nu via de bank eenvoudiger…

  John

 3. Ger-Korat zegt op

  Ken wat kleine ondernemingen welke dan in Thailand geen BTW afdragen en ook geen inkomstenbelasting betalen over hun verdiensten. De Thaise Belastingdienst heeft daarvoor een regeling dat de kleine 1-manszaken en andere kleine bedrijfjes een vast bedrag betalen voor de BTW en daardoor geen administratie hoef te verantwoorden. Voor de inkomstenbelasting geldt een belastingvrije voet waar veel kleine ondernemers niet boven komen. Het bedrag van de heffing welke ik ken is 5000 baht welke wordt geïncasseerd door de belastingambtenaren welke zetelen in de tessabaan/amphur of soms in de provinciehoofdplaats. Is dat misschien hetgeen je vriendin mag betalen ? Uiteindelijk wil ook de Thaise Belastingdienst er naar toe dat meer en meer bedrijven een aangifte doen en men is aardig actief in de belastinginning en weet/heb gezien dat de ambtenaren van deur tot deur gaan met betalingsverzoeken en zelf een geluidswagen wordt ingezet om melding hiervan te doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website