Beste lezers,

Vandaag heb ik bij de Thaise ambassade een CoE aangevraagd ik heb daarbij de gevraagde documenten geüpload te weten kopie paspoort, kopie verblijfsverlenging in mijn geval geldig tot 27 sept 2021, multiple entry, en een verklaring in het Engels van mijn ziektekostenverzekering dat alles voor 100%gedekt is inclusief Covid-19.

Alles ingevuld wat werd gevraagd zoals naam adres in Nederland , adres in Thailand enz. enz. Nu kreeg ik een e-mail terug dat mijn aanvraag was afgewezen en dat ik bewijs moest opsturen van dat ik gepensioneerd ben en ook bewijs van voldoende financiële middelen. Dit werd niet gevraagd in de handleiding voor aanvraag.

Ik weet nu even niet hoe verder. Hoe bewijs je dat je gepensioneerd bent? Ik kan wel afschriften van al mijn banktegoeden opsturen, maar moet ik dan opnieuw een aanvraag uploaden? Ik tracht de ambassade te bellen maar kom niet verder dan de telefoniste als zij mij doorverbind dan word de verbinding na enige tijd verbroken.

Volgens mijn hoef ik de info waar zij nu extra vragen toch niet weer te verstrekken, ik geef die namelijk ieder jaar met mijn verlengingsaanvraag.

Heeft iemand hier een idee of oplossing voor hoe te handelen?

Groeten,

Theo


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Aanvraag voor CoE afgewezen, hoe nu verder?”

 1. ruud zegt op

  Quote: Volgens mijn hoef ik de info waar zij nu extra vragen toch niet weer te verstrekken.

  Dat hoeft u ook niet, maar de ambassade maakt de regels en als u de gevraagde informatie niet verstrekt, raakt u niet in Thailand.
  Dus toch maar opsturen lijkt me.

  Misschien kan de telefoniste helpen met de definitie van gepensioneerd en hoe je dat bewijst en anders weten ze dat misschien bij het consulaat – als dat momenteel is geopend.

  • Theo zegt op

   ik heb eindelijk telefonisch contact gehad en er werd mij verteld dat ik een verklaring moet overleggen van de SVB,dat ik AOW gerechtigd ben en dat mogen geen bankafschriften zijn, dus heb ik de SVB gebeld en die vertelde mij, dat er geen verklaringen zijn daaromtrent,in mijn dossier zat nog de brief uit 2012 dat ik vanaf die datum AOW pensioen gerechtig was en die sturen zij mij nu per post toe deze verwacht ik een dezer dagen.Ik ga ik met mijn hele financiële status, daar voldoe ik ruimschoots aan uploaden.
   Ik kan dan alles op dezelfde aanvraag uploaden is mij verteld.
   Als ik meer weet zal ik dit delen.
   groeten,
   Theo

 2. hugo zegt op

  theo,
  maakt het eenvoudig,
  stuurt alles maar nu compleet opnieuw door met nieuwe aanvraag en dat voorkomt vergissingen, frustaties en vele telefoontjes,
  bij het thaise consulaat in antwerpen staat dit wel degelijk en duidelijk vermeld in hun reglementeringen.
  groetjes,
  hugo

 3. Bz zegt op

  Hallo Theo,

  Hier vindt je alle informatie:

  https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19?cate=5f4cc41880d7525ade115872

  Mvg. Bz

 4. Ton zegt op

  Dit is voor mij inderdaad raar. Ik heb onlangs dezelfde aanvraag gedaan en heb ook paspoort foto pagina opgestuurd, en retirement Visa plus re-entry stamp en verzekeringsbewijs met COVID dekking. Het is na twee dagen toegewezen en mij is niet om aanvullende finantiele gegevens gevraagd, wat in mijn geval veel relevanter zou zijn geweest omdat mijn retirement visum afloopt een dag na mijn quarantaineperiode in Bangkok.

  Er kunnen natuurlijk andere verschillen aan ten grondslag liggen. Ik ben 82 en binnenkort wordt het mijn 13de verlenging van de O-Visum periode (Retirement verlenging) elk jaar gebaseerd op vast vast maandelijks pensioen inkomen.

  Ben intussen in mijn quarantaine Hotel aangekomen en had een vreemde ervaring bij de uitgebreide controle op het vliegveld van Bangkok. Bij een van de controles was mijn COE ingenomen en bij de laatste controle voor de traditionele immigratie paspoort controle, werd mij nadrukkelijk gevraagd waar mijn COE was. Het bleek dat de COE (afgegeven door de Thaise Ambassade in den Haag), niet bekend was in het systeem van immigration. Er werd gebeld met Den Haag, en ik kon door met een copie van mijn COE en hoorde later dat ten minste aan 3 andere Nederlanders dezelfde eer te beurt was gevallen. (Foutje van de Thai Ambassade in Den Haag ???)
  Overigens niets dan roem voor de Thaise aanpak. Bij aankomst werden we naar klaarstaande stoelen op sociale afstand verwezen en konden we zittend wachten op degene die alle gewenste documenten kwamen controleren. Wij konden zitten, zij moesten lopen. Sociale afstand was gegarandeerd en niet moe worden of geirriteerd raken na een lange vlucht. Op de luchthaven van Zurich, waar de vlucht begon, was dat heel wat anders. Bij een toch al verlate vlucht stonden 4 lange rijen, op alles behalve sociale afstand, zich te irriteren over het langzame gebeuren. Ze kunnen aan Thailand een voorbeeld nemen.

  Dat in Bangkok dezelfde papierwinkel veel vaker werd gechecked dan ik nodig acht, vind ik niet zo erg, beter te veel dan te weinig, en bovendien stond ik even ¨snel¨ als vroeger bij de bagageband. Hopelijk lukt het de luchthaven om bij het toelaten van meer toeristen de regels te versoepelen zodat deze doorgangs snelheid gehandhaafd kan blijven.

 5. Bert zegt op

  Controleer of je daadwerkelijk tot een van de groepen behoort die binnen mag. Bij mij en velen met mij betekende dat het aanvragen van een NON-IMM O+A. Visum. Op de site van de Ambassade staat exact aangegeven wat je daarvoor nodig hebt. Neemt even tijd in beslag maar is niet moeilijk. Gewoon exact volgen wat daar aangegeven staat. Dan gaat het zeker lukken. Succes

 6. Jan van Ingen zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.

 7. sylvester zegt op

  Ik moest voor mijn toestemming (in de 2de ronde) ook mijn bankgegevens invullen daar staat natuurlijk ook het gestorte pensioen en AOW op.

 8. sylvester zegt op

  ik heb toestemming om te gaan maar er ligt te veel druk op en het is kort dag tot 5 jan 2021 om dan ook het jaarlijkse visa bal te gaan doen met een visumbrief enz enz + het covid-19 hotel wat ik wilde boeken reageerde niet dus, volgend jaar weer opnieuw.

 9. Cornelis zegt op

  Van de Thaise Ambassade kreeg ik, op mijn vraag, een mailtje met de voorwaarden voor het CoE (ih had al een visum met verblijfsperiode en re-entry). M.b.t. de financiën stond daarin de volgende eis:
  1.3 financieel bewijs (in dezelfde maand van de datum van indiening) :
  (1) bankafschrift(en) waaruit blijkt minimaal 800.000 THB of gelijkwaardig in euro. OF
  (2) bewijs van een inkomen van ten minste THB 65.000/maand of gelijkwaardig in euro. OF
  (3) bewijs van een jaarinkomen en deposito’s bij een bank van in totaal niet minder dan THB 800.000 of gelijkwaardig in euro.

  Ik heb van 2 maanden het bankafschrift met de bijschrijving van AOW en pensioen bij de aanvraag ingediend en dat werd geaccepteerd.

 10. Frits zegt op

  Het lijkt er op dat de ambassade redenen zoekt om de mensen een non.O-A visum i.p.v. een non.O visum aan te laten vragen. In december 2019 heb ik mijn extension of stay for retirement gebaseerd op een non.O-A visum laten verlopen omdat ik geen Thaise ziektekostenverzekering wou. Immigration in Chaeng Wattana adviseerde mij om in Nederland een non.O visum aan te vragen.

  In december 2019 wilde de Thaise ambassade in Den Haag mij echter geen non.O visum verstrekken. Reden ik had geen inkomen. Dat ik wel een veelvoud van THB 800000 in zowel Nederland als Thailand op de bank had staan deed niet ter zake. Een non.O-A visum hadden ze wel willen verstrekken, maar dan zat ik weer aan die ziektekostenverzekering eis vast. Uiteindelijk ben ik toen met een multiple entry tourist visum naar Thailand teruggekeerd. Dat had ik in april naar in Chaeng Wattana willen converteren naar een non.O visum, maar daar is het door de lockdown niet van gekomen. In april ben ik tijdens de lockdown naar Nederland teruggevlogen, wat ik achteraf betreur.

  Midden oktober heb ik een nieuw non.O-A visum aangevraagd, en dat ging zonder problemen. (Zit nu helaas wel aan die ziektekostenverzekering vast, maar daar heb ik een oplossing voor gevonden die mij slechts THB 6000/jaar kost.) Ook de certificate of entry is mij zonder problemen verstrekt. Ik zit nu 6 dagen in quarantaine in Bangkok. Nog 9 dagen te gaan.

  M.v.g., Frits, tel.+66-6-18723010

  • Ton zegt op

   Ik heb met hetzelfde probleem geworsteld en heb daarom zodra het mogelijk was terug te keren, dat gedaan en ben net op het nippertje uit quarantaine om mijn retirement periode te kunnen verlengen, uIt angst bij een nieuwe visumaanvraag nieuwe voorwaarden te krijgen opgelegd.
   De situatie die door Frits genoemd wordt is met name heel vervelend voor diegene die boven de leeftijdsgrens van de ziektekosten verzekeringen zitten. Die kunnen niet van verzekering veranderen.
   Ik weet ook niet zo zeker of er wel een Thaise verzekering nodig is, Volgens mij is nodig een verzekering die in Thailand dekking geeft voor een bepaald bedrag per jaar en daar is nu de COVID clausule bijgekomen.
   Er is inderdaad een lijst van verzekeringen die gelden voor aanvragen van 0-A visum, maar volgens mij is het niet nodig daaruit te kiezen, het mag ook een andere verzekering zijn mits die maar aan de dekkingsvoorwaarden in en van Thailand voldoet.
   Mijn internationale verzekering staat niet op die lijst. Ik heb het formulier van de Department of health Service Support in laten vullen door mijn verzekering en samen met een email dat COVID-19 volledig gedekt is, gebruikt voor mijn COE aanvraag. Dat is zonder meer geaccepteerd. Ik heb wel een retirement visa gebaseerd op een 0 visum waar die verzekerings clausule niet bestaat, maar dat het zo geaccepteerd wordt is in iedergeval een precedent. Mischien moet aan deze zaak van ¨0-visum houders boven de toelatings leeftijd van ziektekostenverzekeringen¨ eens apart aandacht worden besteed op dit forum. Zeker nu met covid door lockdown visas zijn verlopen.

 11. William zegt op

  Theo, ik heb precies hetzelfde ?

  Gister aangevraagd.

  Binnen ‘n half uur bericht : “Afgewezen, pensioen en vermogen door spelen”??

  Mijn re-entry permit loopt tot 21 maart 2021.

  • Cornelis zegt op

   Je hebt het over de aanvraag voor het CoE, neem ik aan. Daarbij wil de Ambassade inderdaad financiële gegevens zien. Ik gaf dat al een keer aan, maar hier is de eis nogmaals:

   1.3 financieel bewijs (in dezelfde maand van de datum van indiening) :
   (1) bankafschrift(en) waaruit blijkt minimaal 800.000 THB of gelijkwaardig in euro. OF
   (2) bewijs van een inkomen van ten minste THB 65.000/maand of gelijkwaardig in euro. OF
   (3) bewijs van een jaarinkomen en deposito’s bij een bank van in totaal niet minder dan THB 800.000 of gelijkwaardig in euro.

   Wat vreemde eis natuurlijk, omdat je die informatie al in Thailand bij het verlengen van je verblijfsperiode zult hebben overgeled. Maar goed, je komt er niet onderuit als je het CoE wilt hebben. Ik heb van de laatste 2 maanden de bijschrijving van de AOW en m’n pensioen bij de aanvraag gevoegd en dat was kennelijk voldoende.

   • Ton zegt op

    Het gaat over de aanvraag van een COE op basis van een bestaand Retirement (0-visum) met een geldige terugkeer datum.
    Volgens mij is de vraag naar financiele gegevens niet terecht. Bij de laatste verlenging zijn deze gegevens ingediend en gebruikt ter goedkeuring tot het einde van de geldigheids termijn.
    De Thaise overheid mag natuurlijk additionele eisen stellen, maar mij is het bij de aanvraag van mijn COE bij de Thaise ambassade in Den Haag NIET gevraagd en mijn COE is in een dag goedgekeurd. Mijn Retirement verlenging is gebaseerd op lopend inkomen. Wat er aan de hand is weet ik niet.

 12. john zegt op

  beste theo, je zegt dat je COE, certificate of entry aanvroeg en dar je toen hele serie papieren diende in te dienen. Ja, dat klopt. Reden is dat je om een COE aan te vragen een visa moet hebben. Als de papieren die je noemt hebben weinig te maken met COE maar alles met het krijgen van Visum. Daarom zijn de reactoies van de verschillende bloglezers zo verwarrend voor de lezers.Als je een COE aanvraagt dien je een aantal gegevens te verstrekken. Oa paspoort, visum !!! en nog wat papieren. Heb het 10 dagen geleden gedaan! Dat is het makkelijkste stuk. Je krijgt dan een bevestiging , een www adres en een inlogcode. Daarmee kun je volgen hoe het ermee staat. D Je krijgt dan te zien dat het in behandeling is. Als alles deugt verandert de mededeling!! Dan wordt je gevraagd om aantal zaken in te dienen. Oa boeking hotel, boeking vlucht, ziektekostenverzekering ( uitdrukkelijk gevraagd met vermelding dat covid gedekt is en dat coviddekiing 400.000 en 40.000 en algemene ziektekostenverzekering van $100.000.
  Let wel, je krijgt dus geen bericht dat eerste fase van COE ok is en dat je naar tweede fase ( hotel, vlucht etc etc etc) kunt gaan. Als dat allemaal ontvangen en goedgekeurd is krijg je de COE. En dan heb je nog weg te gaan. Covidcertificaat, fit to fly etc

  • Ton zegt op

   De verzekerings gegevens moest ik al bij de eerste ronde uploaden. Dat is ook wat verwarrend.

 13. Jan Kuiper zegt op

  Hoi Theo,

  Ik had hetzelfde. Een nog tot mei 2021 geldig non-o retirement visa, maar moest desondanks toch weer de inkomstenstatus opgeven. Nu werk ik nog, dus de jaaropgave van vorig jaar plus twee recente salarisafschriften was voldoende. Daarna ging het heel soepel met de ambassade moet ik eerlijk toegeven.
  Zodra je de rest van de papieren, verzekering (mailtje naar AA-insurance in Pattaya, mijn agent, dag later binnen), fit-to-fly ( heb ik van een huisartsenpost ) en e-ticket had opgestuurd was het binnen twee dagen klaar en had ik mijn CoE. Daarna volgt dan nog voor de vlucht een pcr-test, welke uiteraard wel negatief moet zijn.
  Ben 26 Nov. binnen gekomen, nu nog in ASQ, tot komende vrijdag.

 14. Ton zegt op

  Het is niet een verandering van beleid van de Thaise Ambasade op een bepaald moment. Aan mij, in een vergelijkbere situatie van Non-0 verlenging, geldig to 21 december, en re-entry permit, werden geen financiele details gevraagd. Er zijn mensen voor en na mij die hun financiele status wel moesten opgeven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website