Lezersvraag: Wat is een goede internet provider in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 augustus 2015

Beste lezers,

Mijn vriendin en ik gaan in november a.s. naar Thailand voor twee maanden. We hebben een ticket naar Phuket en willen de accomodaties in Thailand zelf boeken.

Een vereiste daarbij is een goed werkend internet op mijn iPhone. Ik begrijp dat het handig is daar een simkaart met een internettegoed te kopen. Kan iemand mij een goede en vertrouwde provider noemen? En kan de kaart al op Phuket airport worden gekocht?

Met vriendelijke groet,

Yvonne

9 reacties op “Lezersvraag: Wat is een goede internet provider in Thailand?”

 1. Oean Eng zegt op

  Dag Yvonne,

  Ik heb 3BB gehad en nu True. Maar dat is een “vaste” internet verbinding. Ga ik naar de rijstvelden van men vriendin (Kampaegphet) dan heb ik een aircard van True. Prima.

  http://store.truecorp.co.th/product/detail/1400

  Hoe dat zit met een Sim in een IPhone weet ik niet…maar ik zou True Move is mailen (ofzo). Hebben ze vast wel. Zowel de vaste als aircard internet is prima.

  Gr,

  Oean Eng

 2. martin zegt op

  Zelf gebruik ik dtac en ben dik tevreden. Kost geloof ik 399 bht voor een maand.
  Volgens mij is AIS ook goed. Simkaarten kun je overal krijgen, maar dienen wel met een paspoort te worden geregistreerd.
  http://www.dtac.co.th/en/home.html heeft het over bestellen online en ophalen op suvarnabhumi airport. Daar heb ik geen ervaring mee. Als je rechtstreeks naar Phuket vliegt heb je daar niets aan, maar met overstap op suvarnabhumi kan dat, omdat je dan wellicht naar Don MUang airport moet voor de binnenlandse vlucht.

 3. ko zegt op

  laat ik beginnen met het feit dat bijna overal in de wat grotere plaatsen gratis wifi normaal is. Dat kan dus met iedere kaart (ook buitenlandse). In sommige streken van Thailand is het om het even welke kaart je hebt, het werkt niet. Je kunt inderdaad op het vliegveld al een kaart kopen, maar dat kan zelfs al vanuit huis, via internet. Verder bijna in iedere winkel. Meld je aan bij AOT (airports of thailand) en je hebt bij aankomst meteen gratis internet op het vliegveld.

  • Fransamsterdam zegt op

   Voor Wifi heb je helemaal geen kaart nodig.

 4. Fransamsterdam zegt op

  TRUE en AIS zijn geloof ik de bekendste.
  Op Suvarnabhumi heb ik een keer een TRUE simkaart met datategoed gekocht, bij de Big-C + in Pattaya een keer een AIS en begin deze week op Don Muang zag ik alleen een TRUE winkeltje, dus die heb ik nu weer. 4G is lang niet overal, ik heb het ook niet nodig. 3G is snel zat voor mij, ook voor You Tube filmpjes. Je gebruikt de SIM-kaart in de praktijk maar weinig voor internet, vrijwel overal is Wifi.
  Maar op het moment dat je internet nodig hebt kan het er net even niet zijn, dus ik koop altijd zo’n kaart de laatste tijd. Prijsindicatie 1000 Baht voor 30 dagen, 10Gb.
  In sommige gebieden heeft AIS een betere dekking, in andere TRUE. Ik ga ervan uit dat de dekking op Phuket door beide providers wel goed verzorgd zal zijn.
  In principe kun je de hele handel bij elke minimart kopen, maar zo’n ‘provider shop’ waar de jongens en meisjes de hele dag niets anders doen dan simkaarten verkopen en activeren is verreweg het eenvoudigst.

 5. Fransamsterdam zegt op

  Op de site http://www.phuket.com vind ik nog het volgende:

  SIM cards are for sale at the airport’s minimarts and if you go to the International Service Centre on the ground floor there is a kind lady who will set your mobile up for free.

 6. Joey zegt op

  Ik gebruik een simkaart van DTAC met 4G op m’n iPhone. 399B for 4,5gb per maand op de volle snelheid en daarna lagere snelheid onbeperkt. Kun je overal kopen. Als je 2 maanden blijft laat je dan geen toeristensim aansmeren, dat is leuk voor als je 2 weken blijft. Gewoon een simkaart van 49baht kopen en zelf of in de winkel een data pakket erop zetten.

 7. Mr. Thailand zegt op

  Voor mij was DTAC te beste keuze. Niet alleen omwille van de prijs, maar ook wegens de ontzettend duidelijke Engelstalige website (https://www.dtac.co.th/en/home.html).
  De prijs voor het internet zou dan 199 THB (voor 1,5GB en gratis Facebooktoegang) zijn. http://www.dtac.co.th/en/prepaid/products/add-on-happy-facebook.html
  Daarnaast kost de simkaart ook nog iets, meestal 49 THB.
  Dit is wel goedkoper dan de Happy Tourist SIM, die 299 kost (en waarbij je maar 7 dagen internet hebt).

  • Renévan zegt op

   Ik heb zelf ook een simkaart van DTAC en dat werkt prima. Het makkelijkst is om naar een DTAC shop te gaan en daar een kaartje te kopen. Je laat er genoeg beltegoed op zetten, dit heb je nodig om je internet te betalen. Je geeft daar aan dat je ook wil internetten, ze kunnen dan de juiste instellingen op je smartphone zetten. Op de bovengenoemde website kan je zien welke pakketten ze hebben. Zo is bijvoorbeeld bellen naar *104*853# 1,5 Gb voor 30 dagen hiervoor gaat dan 199 thb van je beltegoed af. Ben je binnen 30 dagen door je 1,5 Gb heen dan bel je deze of een andere code. Ik gebruik zo min mogelijk de gratis wifi overal, iedereen kan met de juiste software zo op je toestel inbreken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website