Lezersvraag: Lekkage huis door ruimte tussen deur en kozijn

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 september 2015

Beste lezers,

Dit jaar hebben wij in de omgeving van Phimai een huis gebouwd. Nu blijkt dat de glazen achterdeur veel ruimte heeft tussen deur en kozijn.
Ik heb wat in de buurt rondgekeken maar dat schijnt hier normaal te zijn. Niemand zit ermee.

Maar bij een flinke bui regen kun je aan het dweilen blijven. Ook kunnen mieren en ander klein ongedierte vrij naar binnen. De buren plakken er een stuk plastic tegen.

Weet iemand misschien een betere oplossing?

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Lekkage huis door ruimte tussen deur en kozijn”

 1. Massart Sven zegt op

  Dicht spuiten met selicone lijkt mij de beste oplossing

 2. Geertg zegt op

  Niet zo moeilijk, n afdak van voldoende afmeting en zorgen dat de bestrating afloopt naar de tuin. Ik ga ervan uit dat de glasdeur is omgeven door n kader. Hier kun je een soort tochtborstel of rubber tocht profiel op bevestigen.

  • Dirk De Witte zegt op

   Een voldoende groot afdak, met aanbevestigde afwatering naar een riooltje, die wellicht nog te graven en waarvoor het terras gedeeltelijk opgebroken moet worden.
   Met deze vooruitzichten zou ik aan twee of drie lokale aannemers een bestek vragen….

   Maar eveneens aangeraden om het euvel verhelpen is een tochtband kleven.

 3. Martin zegt op

  Is PUR schuim in Th te koop?
  Zo ja, gewoon dicht purren (niet te overdadig, spul krijg je nergens vanaf). Vervolgens netjes af timmeren met een latje.

 4. Boy zegt op

  Hi Rob,
  Je kan ook “Comprimeerband” gebruiken.
  Deze zet uit en sluit het tocht en waterslag dicht. Ik weet alleen niet of je het daar kan krijgen.

 5. egbert zegt op

  Mogelijk een soort van een tochtstrip lijmen/plakken?

 6. Renévan zegt op

  Als de kier erg groot is met purschuim, verkrijgbaar o.a. bij de Homepro.

 7. Timo zegt op

  Siliconen en pur zijn geen oplossing bij een glazen deur. Of een nieuwe deur, anders het kozijn opdikken. Dat is het makkelijks

  • Rudi zegt op

   Zoals Timo Zegt : kozijn aanpassen (‘opdikken’), desnoods enkel aan de kant waar de kier zit.
   Ik woon in Isaan, ik bouwde mijn eigen huis, ik had een constructiebedrijfje in B – in ramen en deuren.

   Begin niet met PUR-schuim en/of siliconen !

 8. lunghan zegt op

  Volgens mij snappen al die “purfanaten” het niet helemaal, hij heeft ruimte tussen de DEUR EN HET KOZIJN, mooi om dicht te purren, maar!! hoe kom hij dan weer binnen??
  De enige fatsoenlijke oplossing is een afdak.
  Succes.
  Lunghan

  • ferdinand zegt op

   Jij bent geloof ik de enige die het begrijpt. Hahaha. Inderdaad fatsoenlijk afdakje. Schitterende kant en klare modellen bij Homepro, Global House, Homemarkt en andere bouwmarkten, voor slechts paar duizend bath. Lichtdoorlatend en met paar bouten zonder moeite aan muur vast te zetten.. Verschillende maten en uitvoeringen.

 9. Henk zegt op

  Als het een kleine ruimte is ( minder dan 1 cm) dan zou ik er kit in spuiten. Is het meer dan purschuim ( na droging afsnijden met stanleymes of met handzaag.

 10. Henk zegt op

  Als de glazendeur te klein is ( of het kozijn te groot) dan zou ik een lat ( welke dikker is dan de kier) met een tochtstrip aanbrengen tegen het kozijn. Zodat alles wel afsluit.

 11. Hemelsoet Roger zegt op

  Diegenen die het kozijn en de deur geplaatst hebben, zijn duidelijk in de fout gegaan. Hen er terug bijhalen en het doen herstellen. Het gebeurt meermaals dat er grote kemels geschoten worden bij het bouwen van ‘n huis, zoals deuren die te kort zijn en er dan maar ‘n balkje op lijmen i.p.v. het kozijn aan te passen aan de deur, vloeren die niet waterpas liggen, of te weinig cement gebruikt waardoor de vloeren niet vast liggen…… Hier al allemaal meegemaakt.

 12. Hemelsoet Roger zegt op

  @ Ferdinant: Met ‘n afdakje hou je wel de regen buiten, maar niet de insecten die hier overvloedig rondvliegen en vooral in het regenseizoen ‘n echte plaag zijn.

 13. Soi zegt op

  Alle Pur- en Afdakadviseurs zitten er allemaal naast: immers, een afdak houdt het ongedierte niet buiten waarover vragensteller klaagt, noch voorkomt een afdak dat hemelwater bij hevige regenval, ook nog eens aangewakkerd door wind, naar binnen gutst. Aangezien vagensteller het heeft over een kier tussen deur en kozijn is gebruik van pur helemaal onzinnig. De beste oplossing is dan ook een aanpassing van muur en kozijn resp deur, kortom: de hele boel opnieuw stellen.

 14. FreekB zegt op

  Hoi Rob,

  Volgens mij het beste met een tochtstrip. Wij wonen ook net buiten Phimai in Ban Phutsa.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website