Lezersvraag: Wie heeft een overjarige laptop over voor kinderen in de Isaan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
7 augustus 2014

Beste lezers,

Ik woon ik een klein dorpje in Isaan, ik ben hier de enige farang. Ik ben ook de enige die hier een laptop bezit.

Het volgende doet zich voor, na schooltijd maak ik 2 kinderen 1 van 8 jaar en de ander 9 jaar oud een beetje wegwijs op mijn laptop en dat is leuk werk, maar nu heb ik een probleem er staan nu steeds 4 a 5 kinderen door mijn deur naar binnen te gluren met grote vragende ogen in de hoop ook een keer aan de beurt te komen.

Maar dat is met 1 laptop voor mij ondoenlijk. Misschien zijn er bloggers die overjarige laptops hebben en deze aan mij willen afstaan, het hoef niet voor niets ik heb er best wat geld voor over.

Er moet wel de Thaise taal op zitten en ook geschikt zijn voor airkaart.

In de hoop op hulp zeg ik U bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Hank

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft een overjarige laptop over voor kinderen in de Isaan?”

 1. erik zegt op

  Goeie zaak wat je doet !

  Ik doe het ook en heb een desktop en een laptop staan waar niet alleen vrouw en pleegzoon op ‘spelend leren’ maar ook schoolvriendjes en gelukkig kunnen ze het met 2 computers en wifi af.

  En mijn eigen desktop ? Die staat in mijn eigen kamer en heeft een hardware password en goeie virusveiligheid want daarop bankier ik en ze weten in huis allemaal, als daar een virus in kruipt is er geen geld…..zeg ik dan maar. Daar blijft men dus af.

  Ik zal eens navragen bij mijn pc leverancier maar dan wordt het een desktop, geen laptop. Heb ik een voorstel voor je dan vraag ik de redactie wel jouw emailadres.

  • Cor Smit zegt op

   Waar woon je ? ik heb er een over en komt volgende maand

 2. Anchittha zegt op

  Waarin isaan woon je?
  Ik kan je denk wel helpen

 3. piet zegt op

  Heb nog wel 1 ,maar waarnaartoe ? Isaan is beetje groot en geld wil ik er niet voor kan hem naar de bus brengen

 4. José Jagersma zegt op

  Wij hebben een laptop maar de Thaise taal moet er wel op gezet worden. Een aircard zegt ons niks. We gaan in Januari naar Thailand en gaan een rondreis maken. Als U nog interesse heeft mag U contact opnemen.
  Vr Gr JJ

  • BA zegt op

   Air card is een USB dongle welke een 3G verbinding maakt met internet.

   Zolang er dus een USB poort op zit moet het kunnen. Volgens mij zijn er haast geen laptops meer te vinden zonder USB behalve in een museum 🙂

 5. rene.chiangmai zegt op

  Vraag 1. Waar in Isaan? Ik ga in november naar Thailand en kan misschien via mijn werk wel een Nederlandse laptop regelen.
  Vraag 2: Als je er een Thaise windows op zet (laat zetten) en een Thais USB toetsenbord aansluit, ben je denk ik ook gered?

 6. Daniel zegt op

  Een 5 tal jaar terug heb ik een desktop ten geschenke gegeven aan het schooltje waar ik voordien les gaf.
  En jaar nadien stelde ik vast dat het toestel enkel en allen ten diensten was van de directeur. De kinderen voor wie hij bedoeld was om enige kennis op te doen hebben hem nooit gebruikt.
  Volgende keer ik er kom wil ik wel eens zien wat er mee gebeurd. Mogelijks is er zelfs geen internetaansluiting met de school. Toch plan ik meer te doen voor het schooltje. Ik zie de kinderen dikwijls me kousen met bijna geen zolen. Aanschaf van schooluniformen lijk ook een idee. Er is wel een verschil hoe groot de kinderen zijn. Er zijn klasjes met heel jonge en oudere leerlingen in dezelfde klas. En meer nog eigenlijk weet ik niet het verschil in welstand van de ouders. En ik houd er niet va onderscheid te maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website