Lezersvraag: Lange tussenstop in Dubai, wie heeft tips?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 december 2015

Beste lezers,

Wij vliegen in februari naar Thailand en hebben een lange tussenstop (15 uur) in Dubai. We willen daar een dagje de toerist uithangen en de hotspots bezoeken.

Nu hoor en lees ik verschillende dingen: kaartjes moet je in Nederland via internet kopen of nee, je moet ze juist ter plaatse kopen. We zijn van plan om de “hop on, hop off ” met de Big Bus te doen en we willen graag naar de top van Burj Khalifa.

Op het vliegveld van Dubai moeten waarschijnlijk onze koffers in bewaring gegeven worden.

Wie heeft hier ervaring mee en kan ons advies geven.

Ik maak meteen van deze gelegenheid gebruik om alle lezers van Thailandblog een gezond en veilig 2016 te wensen. En heel veel mooie dagen in Thailand natuurlijk!

Met vriendelijke groet,

Marjo

9 reacties op “Lezersvraag: Lange tussenstop in Dubai, wie heeft tips?”

 1. tlk zegt op

  Belangrijk als je het hoogste gebouw ter wereld Burj Khalifa wilt bezoeken : toegangs kaartje ver van te voren al in nederland bestellen. Voucher en bevestiging printen en mee nemen. Dit ca. een uur van te vornen aan de toegangs balie laten zien. Juiste dag en uurtijd kiezen. De beste uurtijd naar boven gaan is zo tegen de middag. Dan gaan alles andere naar beneden om te eten en is het niet zo vol op het platform.

  Verdere informatie vind je op Dubai Tourist Information. Taxis zijn echt redelijk goedkoop in Dubai. Vraag bij het instappen of je de rit met credit card kund betalen. Je kunt ook een dagpas krijgen voor onbeperkt rijden op alle bussen en metro baan. Denke er aan: elke vrijdag start het openbaar vervoer eerts na 12:00. Betalen kun je met credit-card. Betalen met credit card is populair en kun je overal.

  OPLETTEN : Duty Free op de luchthaven is (te) duur. Je kund daar niets kopen, wat je niet ergens anders bedeudend goedkoper kund krijgen. Als je met Emirates Airlaines vliegt, krijg je bij een oponthoudt langer als 4 uur een p/p dinner voucher gratis. Bij vluchten vanaf Duitsland krijg je die al bij het inschecken. Anders moet je deze vragen bij de EK service in Dubai.

  Elke avond-beging om 18:00 is er (elk half uur) een waterorgel concert bij de Dubai Mall (Burj Khalifa-The Adress down town hotel. Dat mag je niet missen. Let dan wel, dat je je vliegtuig niet mist.

  Veel plezier. TLK

  • tlk zegt op

   Nog vergeten. geen Koffers afhalen. Laten deze doorsturen naar de eindvestemming en dit even bij het in-checken in Nederland aangeven. Geen alkohol in je hand bagage. Als je deze handbagge mee naar buiten neemd, moet je de alkohol bij het opnieuw in-checken in Dubai afleveren bij de duane. Er bestaat GEEN opbewaring counter binnen het -transver- bereik in Dubai. Dus alles wat je mee neemd wordt bij het in-checken opnieuw bekeken en geopend. De visa (drie maanden) krijg je meteen bij de pas controle bij het verlaten van de Dubai luchthaven, is gratis en 3 maanden geldig.

 2. tlk zegt op

  Nog vergeten te zeggen: Je koffers worden automatisch door geboekt. Haal je koffers NIET in Dubai op van de band. Bij het inchecken aan de balie in Europa zeg je gewoon, koffers doorboeken (lable trought) naar de eindverstemming-dat is alles. Heb je nl. alkohol bij je, ga je voor de bijl. Je moet bij terug keer uit de stad Dubai, opnieuw inchecken en misschien je koffer open maken. In Dubai is alkohol buiten de Int. Hotels verboden. Zit de alkohol (Champagne) in je (transver) koffer en blijft dit binnen op de luchthaven, is er niets aan de hand.

  Dus ook geen alkohol nog snel op Schiphol kopen en in je -handbagage- doen. De koffer/handbagage op-bewaring ligt nl. buiten het -transver- bereik. Binnen in de transver-zone van de luchthaven Dubai kun je NERGENS iets in een -opbewaring- afgeven. En daarmee mag je dan je dure fles Moet & Chandon bij terugkeer uit de stad bij check-in aan de Dubai duane afgeven. Prost !!

  TLk

 3. Niels zegt op

  Hoi Marjo,

  Daar ik in Dubai woon, kan ik je mss helpen.

  Voor Burj Khaliffa moet je van te voren kaartjes kopen anders zijn ze iets van 2x zo duur en ws al uitverkocht. Koop ze bijtijds daar paar dagen van te voren ze online uitverkocht zijn.

  Hop on Hop off bus is een goede manier om de stad te zien. Op Groupon zijn af en toe aanbiedingen, verder weet ik niet of er prijs-verschillen zijn tussen online en in bus kopen (als inwoner maak ik er geen gebruik van :)).
  Aanrader vind ik altijd de oude stad (niet old-town wat rond B Khaliffa is). Ga naar Dubai museum, Bastakiya, met bootje creek over en de soukhs bekijken. Dit is een van de weinige delen van van DXB dat nog een beetje authentiek is. Rest is nieuw en hoogbouw.

  Als je op 1 ticket van BKK naar NL vliegt dan kan je ws je koffers door laten labelen naar AMS en hoef je ze niet op te halen etc als je hier bent. Scheelt je tijd etc.

  Als je nog vragen hebt, hoor ik t wel! Alvast goede reis.

  Groet, Niels

  • Marjo zegt op

   ja, alle vluchten zijn met Emirates…maar we hebben zelf gekozen voor de lange tussenstop, er zaten nog 4 andere vertrekt-opties tussen….kunnen dan ook de koffers doorgelabeld worden ??

   • Niels zegt op

    Koffers zijn geen probleem; duidelijk aangeven bij check-in en je ziet ze dan pas bij aankomst weer.

 4. Sjaak S zegt op

  Je kunt ook een bustour maken met de hop on hop off bus van Dubai. Daarvan bestaan verschillende routes, die je langs de bezienswaardige punten voeren. http://eng.bigbustours.com/dubai/home.html
  In Dubai is alles groot… zo is er een shoppingmall met een enorm aquarium en een reusachtige trappenfontein. Er is een skipiste, dus je kunt nog even gaan skieën tussendoor.
  Kun of wil je niet al te veel geld uitgeven, dan is een bezoek aan de shoppingmalls ook niet verkeerd, want er zijn foodcourts waar je voor weinig iets kunt eten.
  Of je gaan gewoon aan het strand een wandeling maken in de buurt van het Burj al Arab, het prachtige peperdure hotel.
  Veel plezier!

 5. Marjo zegt op

  zo, wat een goede informatie…dank daarvoor…Maar ik weet niet of doorlabelen wel kan aangezien wij zelf voor de lange overstap hebben gekozen….en wat gebeurd er met onze koffers in die tussentijd ??? komen ze dan nog wel aan ???

 6. carla goertz zegt op

  Wij hebben het ook gedaan 24 uur tussenstop hotel gepakt bij aankomst en in de morgen de stad bekeken en in de avond om elf uur weer doorgevlogen naar bkk . koffers naar bkk gestuurd is geen probleem en de etensbon is midden in de hal kun je gratis eten . dubai is groot wij hebben zelf in 12 uur niet zoveel gezien ivm de afstanden shoping mall strand 6 sterren hotel enz dan is de dag al om . Ga het zelf nooit meer doen want met het tijdverschil en snachts weer doorvliegen wij waren kapot in bkk en verloren daar weer een dat zo moe waren wij . ,maar veel plezier..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website