Beste lezers,

Graag zou ik wat meer willen weten over de kwaliteit van de stranden op Koh Phangan en Koh Samui in juni.

Is de stand van het water dan heel laag? Kun je overal gewoon zwemmen, of moet je eerst een heel stuk lopen door troep en koraal om bij het water te komen?
Zijn er tips over wat in die periode de beste stranden zijn?

Alvast heel erg bedankt!

Met vriendelijke groet,

Danila


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Wat is de kwaliteit van de stranden Koh Phangan en Koh Samui in juni?”

 1. jan zegt op

  nee hoor op koh Samui is geen laag water zoals je in pattaya wel ziet je moet dan een heel eind lopen om te zwemmen en dan heb je nog geen helder water, dat is op koh Samui niet het geval ,in lamai beach kun je dan dicht op het strand gewoon zwemmen, heel goed water.
  er is wel laag en hoog water, het hoge water is meestal in december, maar echt laag is het niet, ik denk dat je 10 meter meer moet lopen

  • danila zegt op

   Dankjewel voor je reactie Jan.
   Weet je toevallig ook hoe dat bij Maenam beach en Bophut is?

 2. vanderwee mark zegt op

  Hallo,

  In Maenam kun het hele jaar zwemmen, na 5 meter al, idem Bophut . Momenteel heeft Chaweng laag water, na 100 meter nog steeds pootje baden. Vanaf nu tot juli is Maenam beach bijna voor jou alleen, the best beach of Koh Samui !!!! Welkom. P.S. : Ga zeker eens 2km verder richting Nathon naar Ban Tai beach, aanrader.

 3. Renévan zegt op

  De stranden in het noorden zijn prima om te zwemmen. Alleen het strandzand van Bophut en Meanam is nogal grof en niet zo fijn om te wandelen. Een heel mooi strand is bij Bang Por, bij Relax (de koffie is hier waterig) het strand op. Even verderop zit een leuke koffieshop (four monkeys) een stukje hier voorbij een goed restaurant (Siri poka) bekend om hun khow man kai. Aan het eind van het strand een restaurant op palen, hier goede fruitshakes. Als je trouwens bij Relax de weg oversteekt en een stukje terug loopt zit er op de hoek van Soi Bangpor 1 een restaurantje waar ze denk ik de beste kow ka moo van het eiland verkopen.

 4. danila zegt op

  Maenam gaat het zeker worden!
  Iemand ook nog tips voir Koh Phangan? Ik denk dan aan Haad Yao, Chaloklum, Haad Salad?
  Alvast bedankt.
  Danila


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website