Krungsri en Bangkok Bank weigeren om een bankrekening te openen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 september 2018

Beste lezers,

Om een “Non immigrant visum” te verkrijgen moet je 2 maanden een bedrag van 800.000 baht op de bank hebben. Ik ben vandaag naar Krungsri en Bangkok Bank geweest en mij wordt geweigerd waar mijn vriendin bij zat om een rekening te openen.

Je moet eerst in Thailand een vast adres hebben en je Nederlandse paspoort ook enigszins verandert worden op de Nederlandse ambassade dat je een ingezetene bent in Thailand.

Mijn vraag is, hoe moet je het doen om een “Non immigrant visum” te verkrijgen als je alvast 2 maanden van te voren genoeg geld op de bank hebt, terwijl je niet eens kan openen om aan je vereiste te voldoen?

Groet,

Raymond

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

34 reacties op “Krungsri en Bangkok Bank weigeren om een bankrekening te openen”

 1. Ruud010 zegt op

  Aan jouw paspoort kan niets worden veranderd, en al helemaal niet op de ambassade. Laat je niets wijs maken! Als je een 1-jaars visum wilt dan zou ik die in NL in orde brengen. Zie Dossier Visum Thailand. Je dient dan aan te tonen dat je minimaal ThB 65 K inkomen hebt. Pas als je in TH woont, is die inkomenseis ook te voldoen met 800 K op een TH bank. Maar zover ben je (nog) niet.
  Kortom: als je een verblijfstitel wil voor TH dien je de procedure op juiste wijze te beginnen, niet ergens in het midden, niet aan het eind, en zeker niet bij een TH bankmedewerker.

  • john zegt op

   ik vraag al jaren via viasaplus in naaldwijk aan. Gebruik dan de inkomenseis dus niet de 800.000 baht eis. Kan helemaal per post en kost je ongeveer €30 aan kosten. Direct visum met multientry .Ik woonde in chuang mai waar de jaarlijkse extension een heel lastige en tijdrovende klus is. Dus tijdens mijn jaarlijks bezoek aan nederland doe ik dit . Binne ongeveer 10 dagen afgewerkt per post !!

 2. Geertg zegt op

  Je hoeft dit bedrag niet op n rekening in Thailand te hebben. Als je kunt aantonen dat je voldoende inkomen hebt, circa 65.000 thb pm, en n visumondersteuningsbrief van de ambasade dan kun je ook n visum extension aanvragen.

 3. ruud zegt op

  U kunt een bank niet dwingen om een rekening voor u te openen.
  Mogelijk lopen de banken in Thailand ook tegen steeds meer regelgeving aan voor klanten uit het buitenland, net als in Nederland, en hebben er geen zin in.

  Maar misschien kan het immigratiekantoor u helpen.
  Zij worden waarschijnlijk regelmatig met dat probleem geconfronteerd, en hebben misschien ook een oplossing.

  Dat aanpassen van uw paspoort ontgaat me een beetje.
  Dat is bij mijn paspoort niet gebeurd, toen ik emigreerde.
  Ook in mijn nieuwe paspoort staat niets over “in Thailand wonen”.
  Wat moet daar dan gewijzigd worden?

 4. Geert zegt op

  Nog nooit van gehoord !
  Voor zover mijn kennis reikt heb je dat absoluut niet nodig om een Non Immigrant Visum te krijgen.

  Voor een jaarverlenging moet je wel kunnen aantonen dat je dat bedrag op een Thaise rekening hebt OF maandelijks inkomen van 65.000 thai baht.

  Staat allemaal mooi en netjes uitgelegd in het Visum dossier hier, misschien daar eerst eens gaan lezen.

  🙂

 5. Henk zegt op

  Kasikorn bank doet naar mijn ervaring niet zo moeilijk. Ga daar eens buurten is mijn advies.

 6. Rob zegt op

  Als je kan aantonen dat je een inkomen van 60.000 bath hebt, kan je dat visum ook bekomen.

 7. Bart zegt op

  Ik heb een bankrekening bij de Bangkok Bank, en heb destijds gewoon het adres van het hotel waar ik destijds verbleef gegeven, was geen enkel probleem. Echter voor dat ik een rekening heb geopend ook meerder bank filialen bezocht voor ik werd geaccepteerd. Ik zou dus als ik u was gewoon nog even bij wat ander bank filialen binnen lopen.

  Mvg, Bart.

 8. JanLao zegt op

  Ik woon in Laos maar heb bij de Bangkokbank een rekening kunnen openen na overleg met het hoofdkantoor moest ik een prof of resience hebben en heb via de ambassade en verklaring gekregen waarin blijkt wie ik ben en waar ik woon. Met dat document en een Thai die garant staat was het geen probleem een rekening te openen enkel op mijn nam met een adres in Laos. Normaal gesproken kan je geen creditcard krijgen en geen internet banking. Ik heb nu een debitcard enWEL internetbankieren. Maar ik spreek over bijna 2 jaar geleden. Weet wel dat alles steeds strenger wordt en voor mij is wel duidelijk dat ik de rekening nooit ophef

 9. Peter zegt op

  Hoi Raymond,
  Ik heb hetzelfde probleem, ben zowat alle banken afgegaan maar nul op rekest. Ik moet een work permit laten zien, of dat ik op een andere manier verbonden ben met Thailand.
  Een andere manier is het huwelijk, waarbij je dan 4 ton aan eigen geld moet kunnen aantonen.
  Maar je blind staren op die 8 ton gaat het niet worden dus, je kunt niet alleen met geld een rekening openen daar.
  Overigens een tip, ik weet niet of je dit cash gaat doen, mocht dat het geval zijn dan moeten alle biljetten zgan zijn. Bij werden er een aantal biljetten geweigerd omdat er een piepklein scheurtje in het biljet zat. Nemen ze dus niet aan want dat gaat naar de centrale bank, daar worden ze geweigerd dus zit de bank met een strop. Bij enige twijfel weigeren ze zo’n biljet dus.
  Ik ben benieuwd of je met een oplossing komt, ik ben daar wel benieuwd naar…
  Succes met alles.

 10. george zegt op

  Beste Raymond

  Ik weet niet waar je bent geweest, maar mij lukte het vorig jaar november heel makkelijk bij de Bangkok Bank
  Ik was toen bij een filiaal in het EM Quarter shopping mall geweest direct te bereiken vanuit het Phrom Phong BTS station. Ik meen op de derde verdieping, is even zoeken. Ik had van alles en nog wat bij me maar had niks nodig buiten mijn paspoort eigenlijk.

  Probeer het daar eens
  Succes
  groet George

 11. tom bang zegt op

  Hallo Raymond,
  Ik had hetzelfde probleem, bij iedere bank waar ik kwam werd me on een work pernit gevraagd en toen zei mijn schoonzus, ga naar de Mall daar zitten ik weet niet hoeveel banken bij elkaar.
  Toen ik met de bus aankwam zat er meteen aan de voorkant een filiaal van Bangkok Bank en binnen werd me door een medewerkster gevraagd, wat kan ik voor u doen?, waarop ik zei dat ik een rekening wilde openen.
  Ik stond stomverbaasd te kijken toen ze vroeg of ik mijn paspoort bij had, niks work permit of iets dergelijks.
  Na een half uur ongeveer stond ik buiten met de papieren een debit card en boekje.
  Dus mijn advies, zoals mijn schoonzus zei ga er gewoon een paar af, ik had er ook al een paar gehad voordat het lukte. Suc6.

 12. jan zegt op

  Waar in Thailand zit je Raymond?

  • Raymond zegt op

   Ik ben momenteel in Chiang Rai.

   • Cornelis zegt op

    Vreemd, ik heb in Chiang Rai bij Bangkok Bank – de vestiging in Central Plaza – een rekening kunnen openen op basis van mijn 60 dgn Tourist Visa. Dat was minder dan 2 jaar geleden, maar het kan natuurlijk dat de eisen verzwaard zijn.
    Overigens klopt je uitgangspunt niet dat je voor een ‘non-immigrant visa’ 800.000 baht op een rekening moet hebben – dat komt oas aan de orde als je de zgn. retirement extension aanvraagt.

 13. Han zegt op

  De regels zijn verscherpt is mij laatst uitgelegd. Heb ook begrepen dat je bij een groot kantoor nu meer kans maakt dan bij een klein bijkantoor.

 14. willem zegt op

  Voor een NON immigrant visa gelden andere inkomenseisen en hoef je geen geld op en thaise bank te hebben. Pas als je een Jaar extensie op basis van retirement gat halen. aan het einde van de 3 maanden, dan moet je voldoen aan 65000 maandelijks inkomen of 800000 op een Thaise bank of een combinatie.

  Voor een non immigrant visum hoef je alleen voldoende middelen aan te tonen voor een 3 maandelijks verblijf. Ik meen 1250 euro. of spaargeld in Nederland.

  Hier wat er op de website van het Thaise consulaat in Amsterdam staat over inkomen:

  Kopie van uw bankafschriften van de laatste twee maanden met daarop uw ter naam stelling,positief saldo,uw inkomstengegevens( minimaal € 600 per maand per persoon ) en alle af- en bijschrijvingen ,indien gehuwd kopie huwelijksakte/trouwboekje (geen samenlevingscontract/geregistreerd partnerschap). Heeft een partner geen inkomsten dan dient het inkomsten bedrag minimaal 1200,- euro te zijn.

  Succes ermee

 15. willem zegt op

  De ambassade hoeft niets aan je paspoort te veranderen maar de geven desgevraagd een zgn reference letter af. Kosten ongeveer 1100 baht. Ik heb al eens met de ambassade gebeld en ze kennen het, het is dagelijkse kost voor hen. Volgens de website van de Bangkok bank zijn er ook andere opties maar zoals zo vaak is het eigen personeel slecht geïnformeerd en laten ze je dat doen wat hun baas gezegd heeft of dat wat ze zelf kennen. Geen discussie mogelijk.

  Over een letter of reference staat er op de website van de Bangkok bank:

  “A letter of reference from one of the following:
  Embassy or international organization
  An official document from another country, such as a document from the relevant agency giving evidence of the customer’s right to receive pension funds
  Customer’s home bank to Bangkok Bank via the SWIFT messaging network
  Person acceptable to Bangkok Bank e.g. branch officer, customer, government officer or company executive
  Educational institution located in Thailand and acceptable to the bank
  Company that is acceptable to the bank, confirming the customer is in the process of getting a work permit”

 16. Daniel zegt op

  Raar ik heb daar toch een rekening kunnen openen maar mijn vriendin haar vader moest er even bij zijn
  als een soort van garant,???

 17. CP zegt op

  Beste Raymond ,

  Ik denk dat je op 1 punt fout zit , die 800.000 Baht moet 3 maanden op je rekening staan en echt geen dag korter .
  Een rekening openen word moeilijker maar het hangt ook een beetje af van de goodwill van je bankdirecteur ,

  Succes ,

  • Han zegt op

   De eerste keer maar twee maanden, daarna drie.

  • Cornelis zegt op

   Bij de eerste aanvraag van een retirement extension moet het betreffende bedrag 2 maanden op de bank staan, bij de volgende aanvragen 3 maanden.

 18. boodhaa zegt op

  ik heb 2 weken geleden een rekening geopend bij Bangkok Bank.
  Ik ben getrouwd met met een thaise, eerst ingeschreven bij de gemeente op haar adres.
  De ambassade mag geen paspoort aanpassen maar geeft wel echtsheid verklaring van je paspoort.
  Alles legaliseren bij Chang Whatana(buitenlandse zaken) en daarmee naar de bank.
  geen enkel probleem gehad maar moest wel 2000 Thb cash storten op die rekening.
  appeltje/eitje.

  • rudolf zegt op

   ja ik heb dit vaker gehoord om een of andere reden wenst Bangkok Bank een echtheid verklaring van je paspoort…..Bangkok bank is in regel echter een van de enige banken die bereid zijn om een rekening te openen met een visa on arrival..

 19. yandre zegt op

  ga naar de kasikorn bank zijn over algemeen wat makkelijker
  maar kan per kantoor anders zijn .

 20. Becu Patrick zegt op

  Beste ,
  Eerst in uw thuisland in het Thais consulaat of ambassade een non immigrant visum aanvragen one of multiple stay . Eens je dat hebt en je komt in Thailand dan vraag je in je hotel een bewijs van verblijf, dat is een bewijspapier met adres en stempel van het hotel . Met dat papier uw paspoort en 2 pasfoto’s ga je naar de immigratiedienst en laat dit registreren. Je moet natuurlijk ook nog wat papieren invullen op het immigratiekantoor . Daarna wordt je naar twee burelen gezonden en met betalîng krijg je het juiste papier. Met dat papier ga je naar de bank , best Bangkok bank en zal je een bankrekening kunnen openen . Dat visum is één voor 3 maanden.

 21. Guy zegt op

  Beste,
  Overal ter wereld beslissen banken zelf wie ze als klant aanvaarden.
  Bangkok-bank is een betrouwbare bank die vrij makkelijk een rekening wil openen voor buitenlanders die over een wettig verblijfsdocument beschikken en een adres in Thailand incl een thais telefoonnummer..
  Uiteraard niet over een toeristenvisum voor een of een paar maanden, dat is niet voldoende.

  Als je dus langer in Thailand verblijft heb je er een onderkomen -huurovereenkomst of dergelijke.
  Met dit document en je geldig visum in je buitenlands paspoort openen de meeste banken makkelijk een rekening op naam van een buitenlander.

  Het lijkt me dan ook onwaarschijnlijk dat-wanneer je aan de voorwaarden voldoet-banken zoals Bangkok-bank en/of Krungsri-bank dat weigeren>>>>

  Voor je vrouw is het natuurlijk makkelijker en beter dat je een rekening op haar naam aanhoud.

  Ga eens ##alleen## naar een bank om een rekening op jou naam te openen.

  Mogelijks lukt het dan wel.

  Alvast veel succes en geluk ermee

  • Han zegt op

   Misschien lijkt het jou onwaarschijnlijk maar het klopt toch echt wel.
   Ik heb een aantal jaren geleden ook moeiteloos een rekening kunnen openen bij de Bangkokbank. Er was toen echter iets mis gegaan en ze hadden alleen mijn voornamen gebruikt en niet mijn achternaam.
   Op zich niet zon probleem want voor mijn jaarlijkse extensie gebruik ik altijd een fixed account wat ik na de verlenging weer 11 maanden vastzet en daar staat wel mijn achternaam in.
   Omdat ik nu definitief in thailand blijf ipv 8/4 wilde ik een nieuwe rekening met mijn naam juist en mijn nieuwe adres in thailand er op. Deze Bbank is altijd heel bereidwillig maar dat gingen ze niet doen, volgens hun waren de regels veranderd en moest dat voortaan bij het hoofdkantoor in Korat.
   Maar omdat ik daar ook een fixed account heb met mijn naam juist werd er na veel overleg besloten om mijn naam te veranderen en hetzelfde rekeningnummer aan te houden.
   Heb evengoed iets van 30 formulieren moetenntekenen dus was niet zo simpel.

 22. rudolf zegt op

  de lokale bankmanager bepaalt het beleid …dus gewoon ergens anders proberen bij bangkok bank of krungsi

 23. Mark zegt op

  Ik heb vorig jaar een gelijkaardig probleem gehad. Bij het lokale Kasikorn kantoor werd de opening van een bankrekening op mijn naam geweigerd. “No workpermit, No possible sirl. But I’m retired. I don’t work anymore. I come to live in Thailand. No must have work permit sirl.” Een dovemansgesprek.

  Mijn Thaise vrouw en ik hadden daar al jaren een gemeenschappelijke rekening met op dat moment een saldo van iets meer dan 4 miljoen bath. Ik was Thailand binnengekomen met een Non Immigrant OA multiple entry en wou omschakelen naar retirement.

  Appel bij de kantoordirecteur bevestigde enkel de weigering van de loketbediende. Daarop heb ik het gehele uitstaande saldo bij dat Kasikorn kantoor cash opgevraagd. Een half uur later zijn we naar buiten gewandeld met een grote bruine omslag gevuld met 1000 bath briefjes. Mijn vrouw vond mijn principiële handelswijze ongemakkelijk ongewoon, maar had tevens begrip voor mijn argument dat het mijn geld was en niet dat van de bank.

  We zijn terug naar het immigratiekantoor gegaan en mijn vrouw heeft aan de officer uitgelegd wat ons probleem bij onze (ex)bank was. De man heeft zijn vest aangetrokken en verzocht hem te volgen naar een kantoor van een nabijgelegen Krungthai bank. Daar vroeg hij aan de loketbediende een rekening op mijn naam te openen. Twee maanden en een week later had ik een jaarverlenging op basis van retirement.

  Ik liet me achteraf vertellen dat de regelgeving voor Thaise banken zou aangescherpt zijn om witwassen en terrorisme te bestrijden. Ik weet niet of het doeltreffend is. Dat het de eerlijke werkende mens last berokkent weet ik ondertussen wel.

 24. Roger zegt op

  Nu drie jaar hier. Ik heb een rekening bij Bangkok Bank, in een lokaal kantoor werd i ook geweigerd en doorverwezen naar het hoofdkantoor op Sathon Road. En daar helemaal geen probleem, bankrekening, bankkaart, alles op een half uur.

 25. Jowe zegt op

  Ik heb een rekening bij SCB.
  Een bekende van mij was bij dezelfde bank geweest om een rekening te openen maar kreeg deze niet.

  Hij kreeg allerhande argumenten over workpermit visa en woonadres.

  Daarna kwam hij bij mij klagen over die bank.

  Waarschijnlijk ligt het aan zijn uiterlijk, hij zit vol met tattoo’s, oorbellen en heeft een paardenstaart.
  (Een kladblok met armen en benen)

  Ik zei: waarschijnlijk heeft die bank de regels veranderd.

  M.vr.gr.

 26. lung addie zegt op

  Het enige probleem welke vraagsteller heeft is dat hij over een toeristvisum en niet over een Non Imm O visum beschikt. Zijn eenvoudigste oplossing is: maak eerst een Non Imm O visum. Met dit visum zal het al stukken gemakkelijker zijn een rekening te openen. Sedert begin dit jaar zijn de bankregels streng geworden. Dat bij een eerste aanvraag tot jaarverlenging de gevraagde som maar twee maanden op de rekening moet staan is trouwens om de aanvragers de kans te geven een rekening te openen. Bij aanvraag van een Non Imm O in je eigen land heb je trouwens geen Thaise bankrekening nodig. De jaarverlenging moet trouwens toch gebeuren op basis van een Non O Visum, dus vraag dat van de eerste keer aan, zal je veel problemen besparen.

  • george zegt op

   Beste lung Addie

   Dat de regels voor het verkrijgen van een bankrekening strenger zijn geworden is niet pas sinds begin 2018, (maar ze zullen wel per keer strenger worden).
   Bij mijn voorbereidingen om een zogenaamd retirement visa aan te vragen heb ik me goed en veelvuldig in gelezen, lang leve google, en kwam deze problematiek vaker tegen. Ik heb vorig jaar bij een visum kantoor in bankok om advies gevraagd (via e-mail) en zij adviseerde mij een echtheidsverklaring van mijn paspoort te laten maken bij de ambassade en gaven mij een adres van een Bangkok Bank (zie mijn eerder comment hierboven).
   Ik had gewoon een visa exemption
   Bij dit filiaal had ik niet meer als mijn paspoort nodig en voldeed mijn adres in Nederland,er werd mij zelfs direct gevraagd of ik niet 2 rekeningen wilde openen en internet bankieren.zou willen.
   Na 15 handtekeningen en storting van minimaal 500 bath stond ik binnen 30 minuten weer buiten met mijn bank boekje en pinpas.
   Mijn advies, als het bij de ene bank filiaal niet lukt ga gewoon naar een volgend filiaal.
   groet
   George


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website