Voor een kroon en een brug naar een tandarts in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 oktober 2018

Beste lezers,

Ik ga binnenkort naar Thailand om een aantal weken bij m’n vriendin te zijn. Nu heb ik recentelijk pech gehad met mijn gebit. En is mijn vraag of er iemand ervaring heeft en dus mij advies kan geven of ik ook in Thailand naar een goede, en goedkopere tandarts kan gaan?

Het gaat om een kroon en misschien zelfs een brug voor 3 kiezen. De kosten hier in Nederland zijn zo hoog, dat ik me er toch eens in wil verdiepen of dit wellicht ook op een goede manier in Thailand kan gebeuren.

Alvast bedankt voor jullie antwoord!

Groet,

Ruud

No votes yet.
Please wait...

42 reacties op “Voor een kroon en een brug naar een tandarts in Thailand?”

 1. gerard zegt op

  Beste Ruud,

  In 2016 eenzelfde oproep gedaan op dit blog. Ging voor langere tijd naar Pattaya, wilde mijn gebit laten renoveren en vroeg om advies. Er is mij destijds door een regelmatige schrijver op dit blog Arunroj dental clinic aangeraden op soi Kao Thalo, wellicht dat hij er zelf ook goeie ervaringen mee had.
  Ben hier naar toegegaan voor 1 losse kroon en 2 maal een brug met 3 kronen laten maken, dus totaal 7 kronen met nog een wortelkanaalbehandeling en het trekken van een tand, fotos maken etc.etc. voor 48000 Baht (1260 euro). Ben daar zeer goed en correct geholpen, en tot op heden geen enkel probleem gehad. Dus Lodewijk bij deze alsnog bedankt voor je tip!!
  Nu weet ik niet of je in de buurt van Pattaya verblijft natuurlijk maar wellicht dat iemand anders hier ook iets aan heeft.
  Heb gezien dat de praktijk een andere naam heeft inmiddels en moet eerlijk zeggen dat ik niet weet hoe het nu heet, ben er ook niet meer binnen geweest dankzij haar goede zorgen, en alleen maar langs gereden. Als je haar Googled op : Arunroj Dental Clinic Pattaya, ga je het vinden, succes.

  Groeten Gérard

  • Johan zegt op

   Hoi Gerard, ik ben hier verleden jaar ook geweest en was van plan afgelopen maand weer te gaan. Hier is helaas iets tussen gekomen, wel ben ik nog op Soi kao Talo geweest en volgens mij heet ie gewoon nog hetzelfde. Ga in januari/februari weer en dan zeker het karwei af laten maken.

 2. l.lagemaat zegt op

  In Pattaya/Jomtien zijn een aantal goede tandartsen, zie de lezersvragen e.d.

  Over de te maken kosten kan niemand iets zeggen.
  U zou een kostenplaatje kunnen laten maken bij een paar goede tandartsen in Thailand
  en dat vergelijken met wat u in Nederland zou moeten betalen.

  Als het uiteindelijk niet veel verschilt, zou ik Nederland kiezen i.v.m. de eventuele nazorg.
  Mogelijk ook nog belasting aftrekbaar.

  • l.lagemaat zegt op

   Nog steeds ben ik zeer tevreden over deze tandartsenpraktijk.
   Goede voorlichting- behandeling en prijsstelling.

   Door dit geheel is een tweede dr.tandarts aangesteld, mogelijk dat daardoor een iets andere naam
   is ontstaan.

 3. Peter zegt op

  kunnen ze hier wel netjes maken. Koste bij mij voor 3 kronen omgerekend een 1200 Euro. Snel en pijnloos gemaakt.Haddden verschillende opties voor wat voor kronen in verschillende prijsklasse..

 4. Any zegt op

  Hoi Ruud, misschien even melden waar je in Thailand heen gaat.
  Succes alvast.

 5. Joseph zegt op

  Dental Care Center Central Pattaya Road. http://www.pattayadentalcare.com email: warin@pattayadetalcare.com
  Sinds jaren tot volle tevredenheid mijn vaste tandarts. Dr.Warin Leekpai spreekt goed Engels en heeft een opleiding in de V.S. gevolgd. Kan hem ten zeerste aanbevelen.

 6. Maryse zegt op

  Bruggen en kronen zijn zelfs in Thailand niet veel goedkoper dan in NL, bij een goede tandarts wel te verstaan. Daarnaast loopt u het risico dat bij problemen achteraf de tandarts in NL beweert dat ie de boel opnieuw moet maken…

  • Rob phitsanulok zegt op

   Vreemde en ik denk onjuiste reactie.Ga al jaren naar de tandarts in Thailand is veel goedkoper dan in nederland. vorige week nieuwe kroon gezet koste 8.500 bath.Ben in Nederland bevriend met 2 tandartsen die sruren me gewoon naar Thailand omdat ze minimaal 4 maal zo duur moeten rekenen voor dezelfde kwaliteit.

   • ivo zegt op

    graag adres in thailand

    • Ger-Korat zegt op

     Google eens op hospital Suranaree University net buiten de stad Nakhon Ratchasima, met een volledig uitgeruste tandartspraktijkruimte. Kost een kroon 5000 baht.

  • Tom zegt op

   In Thailand een kies laten trekken , koste mij 30 bath , is nog geen euro .
   In Nederland kost het 66 euro.
   Kronen e.d. kosten in Thailand veel minder dan in Nederland , in Nederland voor 1 kroon +/- 600 a700 euro
   In Thailand 200 a 300 euro .
   In de Isaan

   • chris zegt op

    De standaardprijs voor trekken van tanden is 500 baht, althans voor mij omdat ik hier werk.

    • Ger-Korat zegt op

     Voor als je niet werkt of gewoon rijk bent ook 500 baht. Voor de Thai welke onder het 30 baht programma vallen is het gratis.

 7. Han zegt op

  Weet niet precies wat je hiermee bedoelt maar ik miste 1 kies waar ik een brug voor heb laten maken. Heb ik gedaan in Sint Marie Hospital Korat voor ongeveer 300 euro.
  De eerste afspraak de twee kiezen waar het op rust afgeslepen en een model gemaakt, ongeveer twee uur. Een week later passen en plaatsen ongeveer een half uur. Ben zeer tevreden.

 8. Adri zegt op

  Hallo

  Vorig jaar n rondje gemaakt langs allerlei tandtechnische bureaus. Ik moet zeggen dat t niet (meer) allemaal zo goedkoop is. Een kroon varieert russen de 18000 en 20000 bath. In Nederland is de gemiddelde prijs 450 euro. Maar daar komen dan vaak wel extra kosten bij. In Rhailand is dat niet zo. Ik heb t overigens niet gedaan. Overigens red je het niet in enkele weken. Voordat t allemaal geregeld is met noodkronen enzo ben je toch wel eeen paar maanden bezig.
  groet Adri

  • HarryN zegt op

   Beste Adri het lijkt mij dat die technische bureaus jou aardig bij de neus nemen. Ik woon nu 13 jaar in Thailand en heb reeds enige malen een kroon laten zetten en/of oude kroon laten vernieuwen. Kosten hier in Huahin B.9000,– en dit al enige jaren. Wat de tijd betreft nog even dit: in juli jl een oude kroon laten verwijderen, direct een uitstekende noodkroon gekregen en 2 weken later de nieuwe. Dus die paar maanden klopt gewoon niet. Helaas voor jou het is toch echt stukken goedkoper en sneller geregeld dan in Nederland. Het kan wel wat langer duren als je nog een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan maar echt geen paar maanden.

   • ivo zegt op

    Heeft U een adres voormij in Huahin
    Ivo

    • HarryN zegt op

     Jazeker Ik ga reeds een aantal jaren naar “Prasert Dental Clinic” op de Petkasem Road, adres
     11/44 Soi 45/1. Dit is naast het PTT benzinestation direct op de hoek.

    • HarryN zegt op

     Ivo: Prasert Dental Clinic, adres 11/44 Soi 45/1 Petkasem Road Huahin.Direct naast het PTT benzine station. Al jaren mijn vaste tandarts. Sukses

  • De Kind zegt op

   ik heb op mijn onderste rij tanden kronen laten zetten. Op één dag werden tijdelijke kronen gezet en na een tiental dagen de echte kronen . Een pak goedkoper dan in België ! En dit was vier jaar geleden en alles zit nog perfect !

  • Peter zegt op

   Sorry Adri, Maar binnen een week heb je hier nieuwe kronen of een brug geplaatst… Misschien toch eens een andere tandarts proberen… Ook de prijzen die je noemt zijn veel te hoog en kunnen aan de hand van de kronen die je kiest veel goedkoper…. Dus, nog maar eens goed rondkijken!!

  • Adrie zegt op

   naamgenoot zonder e

   Mijn vrouw heeft een jaar of 5 geleden voor 70000 bath compleet ondergebit gekroond (16 tanden )
   Tandarts zat in Pattaya klang, en denk dat hij nu nog niet zoveel duurder is als toen.

   Inmiddels is hij verhuist naar Sattahip en we komen er nog elk jaar voor reinigen en eventueel een vulling.

   Voor diegene die het willen weten waar hij zit>>> Sukomvit no3 ri Sattahip tot km paal 169.

   Daar heb je de kruising waar je linksaf de 332 op kan en recht is de ingang van de navybasis.
   Op dat grote plein zie je Selfie Smile dental clinic.

 9. cor zegt op

  Hallo Ruud

  Ja in Thailand is dat veel goedkoper, tenminste als je niet perse bij het Bangkok Hospital wilt gaan.
  Daar moest ik voor een kroon 15.000,00 Baht betalen bij een tandarts bij mij in de buurt moest ik 7.000,00 Baht betalen, € 186,00 voor de zelfde kroon waar ik zeer tevreden over ben.

  Groetjes van Cor.

 10. Ger zegt op

  Ik heb een brug en 4 kronen laten doen in Thailand. En alles perfect. Beter dan in Nederland zelfs.ook bevestigd door mijn tandarts in Nederland. Laten doen in Pattaya, en in Hua Hin. Kosten nu, ik denk rond de 11000 bht per kroon oftewel tand. Ligt er ook aan welke soort (materiaal) kroon u kiest. Dit is de middelste prijs voor een kroon.

 11. Ger zegt op

  Heb goede ervaring met Dental Hospital in Bangkok, in zijstraat van Sukhumvit Road.
  Heb er kronen laten plaatsen en een brug
  Niet de goedkoopste maar nog steeds veel goedkoper dan in NL.
  Mail hun voor prijsindicatie

  http://www.dentalhospitalbangkok.com

  Google op reviews

 12. Aad van Vliet zegt op

  Als bet helpt een technisch advies . Als je tandvlees goed is laat je de kroon doorlopen tot onder je tandvlees. Velen hebben bij goedkope kronen later caries ontwikkeld onder de kroon en dat weet je te laat.
  Je tandvlees dekt dat na heling compleet af.

 13. Ben oostindien. zegt op

  Heb mijn gebit laten opknappen bijna 20 jaar geleden bij German dental tussen Pattaya en Jomtien tot volle tevredenheid . Hij geeft nog steeds hele goede nazorg en de prijs was een fractie van wat het in nederland koste en snel klaar. …http://www.germandental.com

  • Ger zegt op

   Klopt precies zeer goede tandarts. Heb er een brug laten maken. En 1 kroon.

 14. harm zegt op

  Kan hetgeen Han zegt alleen maar beamen
  2 x bij St, Marie Hospital in Korat geweest
  1 x voor afgebroken tand na een ongeval en 1 x voor afgebroken kies
  2 x brug laten plaatsen beide keren 310 € (waarvan 1 x vergoed door reisverz. omdat het een ongeval betrof)
  2e x werd voor het verwijderen van de afgebroken kies zelfs niets in rekening gebracht
  Ben super tevreden

 15. PEER zegt op

  In Chiangmai was m’n kroon, die ‘n week daarvoor in Ned gezet was, er spontaan uitgevallen. Ik pissig gebeld naar m’n tandarts, maar uiteraard kon hij op afstand niks betekenen.
  Ben in Chiangmai naar Dental Sabai gegaan voor reparatie. Die zit/zat naast de Mc Don bij de Tapea-gate. Maar ‘n compleet nieuwe, incl noodkroon ect kostte me € 180,=. Dik tevreden en zelfs de moeite niet genomen om het te claimen bij m’n reisverzekering.
  Én Chiangmai is ‘n leuke plek om te relaxen!

  • jan zegt op

   Peer, is dat “Tooth House”, als je voor de Mc Donald staat, links ervan? Er loopt juist een klein Soi tussen Mc en de clinic?

 16. Harry v. d. Leur Koraht zegt op

  Is zeker aan te raden maar niet aan de kust laten doen dat voorkomt “Zandvoortse prijzen!!!”

 17. Ger-Korat zegt op

  Op de tandartsafdeling in ziekenhuis Suranaree University in Korat een nieuwe kroon laten plaatsen. Kostte me 2 jaar geleden 5000 baht. En ja een modern en schoon ziekenhuis, weliswaar overheid maar ziet er uit als priveziekenhuis.

 18. ser kokke zegt op

  Hier in het binnenland van Thailand kost een kroon, een perfecte kroon: 6000 Baht.
  Ik denk dat het voor alle binnenlanden geldt.
  Die tandartsen vind je in iedere provincie hoofdstad.

 19. willy zegt op

  Ruud…Dit is ook mijn tandarts, niets dan lof….en geen farang prijzen, gewoon normaal wat de Thai ook betaald.

 20. richard zegt op

  Bij een kostenvergelijking moet je niet vergeten dat je van je uitgave in Nederland een deel terug kunt krijgen van de fiscus. Weliswaar met een hoge drempel maar probeer je uitgaven derhalve binnen een kalenderjaar te laten vallen….

  • Bert zegt op

   Ook als je in TH een kroon laat plaatsen mag je dat fiscaal verrekenen.
   Wel even de dagkoers erbij vermelden en als je over de drempel zit krijg je gewoon een gedeelte terug via de belassting.

 21. hetty zegt op

  ik ben in Jomtien naar de tandarts gegaan, in de straat die naar jomtien plaza loopt. als je richting zee loopt is het aan het begin aan je linkerhand per kroon of brug gemiddeld 6.000 bath, dus als je een brug moet hebben waar 1 tand ertussen uit is dan heb je er 3 nodig is 18.000 bath. ( in overleg met mijn tandarts in nederland) heeft het voorwerk verricht dat nodig was, ( viel in de verzekering ) en 1 keer had ik een kroon nodig, dus ik zou zeggen als je toch gaat, gewoon doen. en wat wij ook altijd doen als wij gaan, het reinigen en schoonmaken , kosten 600 bath.
  succes.

 22. Georges zegt op

  Interessant om weten.
  Mijn (in België gemaakt) gebit stukgebeten.
  ZONDER afspraak ga ik naar de tandarts hier in het landelijke Chaiyaphum.
  (Wachtlijst in België !!)
  Ik word hier onmiddellijk in behandeling genomen en kriig een behandelplannetje en de totale prijs.
  Na enige aanpasbeurten, heb ik nu een steviger en perfect passend gebit, dat vanaf de eerste moment comfortabel aanvoelt.
  Geholpen door vriendelijke en vakbekwame tandarts voor een fractie van de prijs in België.
  Vergelijk zelf: 6.500 Baht.

 23. Marc breugelmans zegt op

  Ook in Hua Hin kan men terecht , bij CoolSmile zeer interessante prijzen , ik betaalde voor men vals gebit met 7 tanden slechts 4500 baht , kijk maar in de prijslijst voor wat jij nodig hebt http://www.coolsmiledental.com/index.php/en/

 24. Herman buts zegt op

  Heb in de loop der jaren een 5 tal implantaten laten plaatsen kostprijs met kroon 40 a 50.000 bht
  In Belgie Betaal ik hiervoor het dubbele100 a 120.000 bht omgerekend . Heb dit jaar nog een kroon laten plaatsen kosten 10.00bht voor een degelijke kwaliteit, kan ook goedkoper was op een minder dan 1 week in orde, heb in de vorige al mijn oudere mangaanvullingen laten verwijderen en laten vervangen door een witte vulling , probleemloos mijn oudste kronen zitten er ondertussen meer dan 7 jaar in zonder problemen.
  Ik ga voor al mijn behandelingen bij Dental4 you in chiang mai tot volle tevredenheid..Een implantaat met kroon laten vervangen en je hebt de kosten van je verlof terugverdient zo simpel is het


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website