Lezersvraag: Moet ik naar Krabi en hoe zit het met de moesson?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
12 augustus 2015

Beste lezers,

Ik wil graag met mijn dochter van 14 naar Thailand in december. Voor haar is het nog een verrassing!! Wij komen aan op 18 december en daarna wil ik direct doorvliegen naar Chiang Mai. Rond de 22ste, 23ste wil ik graag naar Koh Samui om de drie eilanden te doen en natuurlijk de roze dolfijnen.

Nu lees ik dat er in december een moesson is aan de Oostkust van Thailand, lees Koh Samui, Koh Phangsan en Koh Tao. Daarnaast kost een vliegticket van Chiang Mai naar Samui op 22 of 23 dec 237,- euro p.p.

Jullie adviseren om ook naar Krabi te gaan….. Daar is de moesson van april tot okt en een vliegticket van Chiang Mai naar Krabi kost 44,- euro!!

What too do en zijn er überhaupt dolfijnen in december in Khanom?

Hartelijke groet,

Akkelien


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Moet ik naar Krabi en hoe zit het met de moesson?”

 1. Eddy zegt op

  Hoi Akkelien,

  Ga altijd via Krabi. Ten 1e Krabi en de omgeving is er mooi en als je naar Koh Samui wil is er een rechtstreekse bus/Van verbinding met Suratthani en Don Sak om aldaar met de boot over te varen (1½ uur). Tickets voor dit alles zijn gewoon te koop in Krabi Town. Je spaart hiermee er veel geld uit.
  Fijne vakantie

  • Anita zegt op

   Helemaal eens ,dit hebben wij in maart gedaan ,goedkoop en goed leuke boottocht en goed georganiseerd krabi en dan naar koh samui bus/ boot.

   Fijne vakantie

 2. Teun zegt op

  Wat een hoop wilde verhalen.
  Zekerheid over het zien van echt wilde dolfijnen heb je nergens.
  Een bui regen is nog geen moesson.
  Persoonlijk zou ik alleen de drie eilanden doen en een andere keer naar het Noorden gaan (verschillende plaatsen en gebieden) en weer een andere keer naar het zuiden bijv. Krabi en omgeving.

 3. Rianne zegt op

  Vanuit Bangkok kan je een dagtocht maken naar een soort van Dolfinarium daar kan je zwemmen met roze dolfijnen

 4. rene23 zegt op

  Vergeet Chang Mai, doe dat een andere keer en ga naar Krabi, er zijn daar veel mogelijkheden,Railey, Ao Nang, PhiPhi,(druk) Lanta (rustig), etc. en het weer is aan die kant meestal beter.

 5. Ruud zegt op

  In het Noorden begint dan de winter en kan het ‘s avonds en ‘s nachts best koud worden, terwijl rond Krabi het droge seizoen begint en met een wind uit zee de temperatuur juist zeer prettig is, een bui regen kan overal in Thailand rond deze tijd maar de echte moesontijd is september tot november onze herfst zeg maar.

  Veel plezier

 6. Anita zegt op

  Meteen door naar het zuiden en vandaar lekker naar koh samui en koh pangang .

 7. Renévan zegt op

  Ik woon op Koh Samui maar ik zou niet weten waar je daar ergens rose dolfijnen kan zien. En neem de bovengenoemde adviezen in overweging en laat Chiangmai schieten. Te veel in twee weken, je bent dan alleen maar aan het reizen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website