Lezersvraag: Wat kost een geboorte in het ziekenhuis in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
10 augustus 2015

Beste lezers,

Wat zijn de kosten voor een geboorte van een kind in het ziekenhuis in Thailand?

Groetjes,

Evert

15 reacties op “Lezersvraag: Wat kost een geboorte in het ziekenhuis in Thailand?”

 1. Hans Bos zegt op

  Halleluja, hoe lang is een Chinees? Kosten zijn afhankelijk van ziekenhuis, particulier of overheid en dan ook nog onderling forse verschillen. Dan nog de vraag: keizersnee of natuurlijk. Valt dus zo geen zinnig antwoord op te geven

 2. Gerard zegt op

  Tussen 30.000 & 100.000 THB met 3 dagen ziekenhuis & geen complicaties

 3. Jeroen zegt op

  60,000 Baht Bangkok Hospital, inclusief drie dagen twee nachten in ziekenhuis.

 4. Yanna zegt op

  De kosten zijn te vergelijken met die van in Belgische ziekenhuizen. Het hangt er wel sterk vanaf of je voor keizersnede of natuurlijke bevalling kiest. Maak hier op voorhand duidelijke afspraken over! Ik wou een natuurlijke bevalling, maar die is door complicaties uitgedraaid naar een keizersnede. Wij moesten dan 2x betalen (kamer voor natuurlijke bevalling + operatiekamer). Zo kan het wel oplopen … maar een goede verzekering denkt het grootste deel vd kosten.
  Er is natuurlijk ook een groot verschil tussen gewone ziekenhuizen (waar thai naartoe gaan) en de privé ziekenhuizen. Het is als buitenlander wel aan te raden voor optie 2 te gaan aangezien ze hier meer open staan voor natuurlijke bevalling EN natuurlijk niet onbelangrijk, ze perfect Engels kunnen. Ik ben in Samitivej (sri akarin – Bangkok) bevallen en was daar zeer tevreden over.

 5. jasper zegt op

  In principe kost een geboorte in een staats-ziekenhuis 30 baht, inclusief alles.

  Een en ander hangt inderdaad af van waar je het kind geboren laat worden. In ons geval (praktijkvoorbeeld):

  Alles bij elkaar 6000 Baht, waarvan 5000 voor de keizersnee. Dit betekende dus: Chirurge was ons bekend (we kwamen al 8 maanden in haar kliniek), geboorte in een staatshospitaal (kosten 30 Baht), er was helaas geen p[rivekamer beschikbaar a 1500 Baht (met airco!). Acceptabel eten kwam van buiten het ziekenhuis. Ik was er zelf helaas niet bij, maar ik heb in die situaties wel zelf meegemaakt dat je vrouw dan op een 10 persoonszaal ligt, met (voor mij ) ondragelijke hitte, en allerlei familieleden die dan, net als jij, maar op de grond naast het bed slapen.

  Kort en goed: reken voor een prettig verloop op een 20,000 Baht in een staatshospitaal, inclusief een privekamer waar je zelf op de bank kunt slapen.

 6. Peter zegt op

  Voor de geboorte van onze zoon hebben we een bepaald “pakket” genomen, waarbij de privékamer was inbegrepen en verblijf voor een bepaalde tijd.
  In Thailand worden de meeste baby’s in het ziekenhuis gehaald d.m.v. een keizersnee, onze zoon ook. Waarschijnlijk omdat een keizersnee voor de gynaecoloog eenvoudiger en sneller is. Bij mijn vrouw was een bloeding ’s avonds de reden dat zoon de volgende dag per keizersnee gehaald is.

  Al met al kostte het in Februari 2012 ca. 36000 Baht.
  Het Ziekenhuis was het Yanhee in BKK

 7. Cornelis zegt op

  Kosten natuurlijk strek afhankelijk van de omstandigheden.
  Minimaal toch wel rond de 20.000 bath.
  Ga in ieder geval uit van tussen de 20.000 en 40.000 bath.

 8. dick zegt op

  Evert,beide dochters zijn in khonkaenram bevallen met keizersnede 2007 en 2009 kosten waren omgerekend zo 1000 euro.De koers was rond 50 baht per euro.
  Mn vrouw lag 4 dagen in privekamer en top verzorging .ik sliep er ook die dagen .
  Gr Dick

 9. Peter zegt op

  Dag Hans,

  Volgens het internet is de gemiddelde lengte van een Chinese man 166 cm en van de vrouwen 157 cm.

  Is heel kort door de bocht jou antwoord. Het is wel te begrijpen maar toch. Te snel gereageerd gebeurt mij ook wel eens. Minder doordacht dan.

  Uitgaande in een staats ziekenhuis met keizersnede zijn de kosten te verwaarlozen. Meen dat de dokter iets van 1500 bath gevraagd heeft voor de keizersnede op zijn eigen rekening paar jaar terug.

  Voor het ziekenhuis ook kleine bedragen.

  Verder met verbazing komen kinderen tegenwoordig in Azië veelal met keizersnede. Er zit best druk achter van de ziekenhuizen om het via keizersnede te doen. Op internet ook gezien dat dit in Nederland best vaak aanbevolen word.

  Een staats ziekenhuis kan een bevaling best aan. Hart operaties etc moet je daar beslist niet zijn.

  Ga er maar even van uit dat de vraag steller bedoelt enkel een bevalling en niet een ivf of zo.

  Verder wil je naar een privaat ziekenhuis vermoed ik dat de prijs rond de 50.000 zou komen.

  Uiteraard alles zonder complicaties. En met een dagje weer naar huis.

  • jan v zegt op

   De verbazing dat vele geboorten hier in Azie en speciaal Thailand met de keizersnee gaat de verklaring is heel simpel, ze kunnen dan de dag uitkiezen binnen een tijdspan van circa 3 weken, waarom zal je denken .
   Er zijn in 1 maand bepaalde dagen die volgens budha beter zijn als anderen daarom zal je in ziekenhuizen zien dat bepaalde dagen volgeboekt zijn en dat andere dagen geheel leeg zijn.

   Jan V

  • rudy zegt op

   Hallo

   Het is inderdaad zo dat thaise vrouwen vaak via een keizersnede hun baby laten geboren worden, zo ook de mijne, en vele vriendinnen van haar.

   Maar de littekens zijn vaak niet om aan te zien, en das niet enkel bij mij mijn vriendin maar ook bij vele anderen, het is vaak een knoeiboel
   .
   Dat is de keerzijde van de medaille, zou bij ons in Belgie onmogelijk zijn, of die chirurg had een proces aan mijn been.

   Ik zit er niet mee, is tenslotte mijn vriendin, en dat was voor ik haar leerde kennen, maar is toch iets om even te blijven bij stilstaan.

   Mvg. Rudy

 10. eduard zegt op

  3 weken geleden opa geworden en de bevalling was in Petchaboon met keizersnede.Was in het bezit van 30-baht kaart en het hospitaal kostte 10000 baht.

 11. Marcel zegt op

  Banglamung ziekenhuis in Pattaya, geboorte THB 3.190 normale bevalling, twee dagen bijkomen op kamer THB 1.100 voor THB 5.000 was ik klaar. Dit was wel in 2008, zal misschien iets duurder zijn geworden.

  • Henny zegt op

   Ook een geboorte laten doen in Banglamung hospital (keizersnee). Staatshospital, kamer met aircon, eigen badkamer en slaapbank voor visite. Totale kosten THB 9.000 (4 dagen).

 12. theoS zegt op

  Het Pattaya Inter Hospital wou voor de geboorte van mijn dochter in 1990 Baht 30.000 rekenen. Wou mijn vrouw niks van horen en wij gingen, op haar aanwijzingen, naar het Government Hospital in Chonburi. Zij werd gelijk vast gehouden want het kind kon elk moment geboren worden, werd ook geboren om 0100 uur ’s nachts. Haar kleren werden achter slot en grendel gezet want Madam wou niet blijven, heb er om moeten lachen. 2 dgn hospital en ik nam Baht 8000- mee want ik dacht dat is genoeg als eerste betaling. De rekening? Baht 500-! Ja, vijfhonderd! Ik vroeg nog, overdonderd, of het geen vergissing was, maar nee, Baht 300- voor de geboorte en Baht 200- voor de medicijnen, die wij meekregen. De geboorte van mijn zoon, in 1997, werd gedaan in het Sirikit Hospital in Ban Kilo Sip en koste Baht 1700-, zeventienhonderd, omdat hij 2 dgn in de couveuse moest voor wat problemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website