Beste lezers,

Wat ik graag zou willen weten, hoe is het weer in de periode van 5 t/m 15 augustus in Bangkok en Koh Samui? Ik heb de eerste vier nachten een hotel in Bangkok en wil daarna door naar Koh Samui.

Volgens de Nederlandse weersverwachting, wat erg globaal is, wordt het drama weer. Een enkele bui is natuurlijk normaal in Thailand maar weerwaarschuwingen bijvoorbeeld is voor mij een no go. Op de blog is volgens mij het meest recente verslag van juni toen het zo vreselijk nat was.

Kan iemand mij adviseren? Nu kan ik nog beslissen een andere keer naar Thailand gaan want regen heb ik genoeg gezien in Nederland.

Hartelijk dank,

Wim


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Wordt er de komende dagen veel regen verwacht in Bangkok en Koh Samui?”

 1. Ron zegt op

  2 jaar geleden was ik ook in Bangkok en Koh Samui. De weersvoorspelling was elke dag een 2.
  Uiteindelijk in 4 weken 2 buitjes gehad.

 2. Charly zegt op

  Wim ik weet niet of je een smartphone bezit, heb je die, dan kan je verschillende weer apps downloaden. Heb zelf de App Celcius en werkt perfect. Je kan ook zelf de plaatsnamen invullen die je nodig hebt en je kan nu al in NL zien wat voor weer het in Thailand is met regen en al.

  Ik weet niet of je het weet maar je komt wel in de regentijd. De regentijd is niet hetzelfde als wanneer het in NL regent. Komt wel voor dat het hele dagen regent, Maar vaak ook is het bijna de hele dag droog en in de middag valt dan de regen voor een korte duur. Soms regent het alleen s’nachts. En vergeet niet de temperatuur is hier altijd heerlijk, zelfs met de regen. Het is de mooiste tijd (vind ik) de lucht is helder en mooi blauw (als de zo’n schijnt) en alles is prachtig groen. Wij wonen hier ruim 9 jaar (in het Noorden) maar de regentijd en de koele periode eind van het jaar zijn mijn favorieten jaargetijden.

  Succes

  • Jacob zegt op

   Sorry maar vind dit een moeilijk te beantwoorden vraag,2weken geleden was het hier kurk droog,de rijstvelden hadden een bodem als een betonnen vloer,het is hier gaan regenen en het is geen 4uur achter elkaar droog geweest,Isan Bueng khong long,dus ik zou gewoon lekker het voorgenomen programma gaan volmaken,en denken al het goede komt van boven,succes en fijne vakantie

 3. eduard zegt op

  In feite zijn deze vragen niet te beantwoorden. Ik ben 10 jaar geleden geweest en weinig regen gezien, maar 7 jaar terug ben ik weggeregend. Dus in feite heb je hier ook niks aan.

 4. ko zegt op

  Als iemand dat nu kon voorspellen zou hij schatrijk zijn. Het is regenseizoen hier. Dus alles tussen een buitje en hele dag gutsen van de regen is mogelijk. Het kan ook de hele dag droog zijn. Zie hier de meest betrouwbare voorspelling voor Thailand in de komende 2 weken.

 5. loe zegt op

  Ik heb wel eens 4 weken aan 1 stuk regen gehad op Koh Samui,
  maar ook wel eens een hele maand geen druppel.
  Het lijkt wel een loterij. Ik houd wel van een buitje, maar een glazen bol heeft niemand.

 6. Ben zegt op

  Ja. Het is regenseizoen in het grootste gedeelte van Thailand, maar Samui is door z’n ligging a-typisch en daar is het nu “officieel” geen regenseizoen. Ik zou zeggen, google een “weather samui” en kijk wat er voorspeld wordt.

 7. Aad zegt op

  Dag Wim, Ik zou je willen aanraden om de officiele Thaise weersite te raadplegen: http://www.tmd.go.th/en/province.php?id=2.
  De juiste plaats ingeven (deze is voor Chiang Mai) en al je wensen worden vervuld.

  Groeten,

 8. Wim zegt op

  Dank aan iedereen voor de reacties. Vind het soms moeilijk de pictogrammetjes van de weerberichten te interpreteren. Maar gaan het toch maar doen. Een regenbui is niet erg maar kolkende watermassa’s door de straten zoals op de foto’s van de maand juni deden mij twijfelen. Groet, Wim

 9. teun zegt op

  Zelfs in NL zijn ze niet in staat het weer goed (=betrouwbaar) te voorspellen. Dus denk je dan dat ze het in Thailand wel kunnen??? Het is nu regenseizoen en wat denk je dat dat betekent, Wim??

 10. John Chiang rai zegt op

  Als je nu op Google kijkt,kun je precies zien wat je de komende weken op Koh Samui verwachten kunt.
  Dat deze verwachtingen niet altijd 100% betrouwbaar zijn is een feit,maar iemand hier op Thaiblog. nl.te vinden die het beter weet grenst haast aan een wonder,zodat de vraag eigenlijk overbodig is.

 11. Fransamsterdam zegt op

  Het lijkt erop dat er in Thailand – eindelijk – een periode met regelmatig flinke hoeveelheden regen is aangebroken.

  http://www.pattayaweather.net/images/raind.png

  Ik weet niet of Ko Samet wellicht een optie voor je is, daar is in ieder geval statistisch de kans op de minste regen het grootst.

  ‘Ko Samet is one of the driest archipelagos in Thailand. Ko Samet gets significantly less rainfall than Rayong Province, even though it is only a few kilometres offshore. The island’s “rainy season” extends only from May to July, but even during this season it has less rain that other islands in Thailand. The island despite being arid, consists of lush forested hills, covered with evergreen and deciduous forest and cajeput trees grow abundantly. Owing to the lack of rain, Ko Samet must import potable water from the mainland.’ Bron: Wikipedia.

 12. Renévan zegt op

  Ik woon nu ruim 7 jaar op Samui en over het weer kan je niets zeggen. Wel eens in april (de droge en heetste tijd) tot de knieën in het water gestaan. En ook wel regenseizoenen (begint hier ergens in november)gehad dat er geen druppel valt. Zelfs hier op Samui kan het verschillen. Het midden van het eiland is grotendeels bergen, dat maakt dat het aan de ene kant kan regenen en of hard waaien en het ergens anders droog is. Je moet naar Thailand komen wanneer je dat uitkomt en niet naar het weer kijken. Kijk eens naar de grote van het land, je kan niet verwachten dat het weer overal hetzelfde is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website