Lezersvraag: Naar Koh Chang met een gehuurde auto?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 augustus 2017

Beste lezers,

We reizen 23 november naar Thailand. We hebben geboekt naar Koh Chang. We hebben al best goed gekeken naar de reismogelijkheden van Bangkok naar Koh Chang. Het leek ons zelf het mooiste en het leukste om dit per gehuurde auto te doen.

We vertrekken 23-11 om 17.15 uur vanuit Amsterdam en komen aan om 10.15 uur. We willen een hotel boeken op de vluchthaven en dan de volgende dag vertrekken. 25-11 tot 9-12 hebben we bij Oasis Koh Chang geboekt. 10-12 om 12:15 uur vertrekt onze vlucht naar Amsterdam.

Mijn vraag is, is dit allemaal goed te doen om een huurauto heen en weer te reizen. Van luchthaven naar Koh Chang en weer terug?

Ook qua tijd. We willen 9-12 dan weer in Bangkok nog een hotel huren zodat we niet alles zo snel moeten.

Alvast bedankt voor de info.

Groetjes

Joke

26 reacties op “Lezersvraag: Naar Koh Chang met een gehuurde auto?”

 1. Henk zegt op

  Hallo Joke,

  Ik zou niet weten wat je met een auto op Koh Chang zou moeten doen.
  Toen ik daar was kon je het eiland niet eens rond rijden want de weg was toen nog niet klaar.
  Moet ik wel zeggen dat dit alweer 5 jaar gleden is. Maar een auto kun je missen als kiespijn.
  Als het alleen voor het transport is naar Koh Chang kun je het doen. Maar dan zou ik liever met de bus gaan. Veel plezier, ik was op White Sand Beach, prachtig en toen nog niet veel toeristen.

  • Peter zegt op

   Inderdaad, nutteloos een auto op Koh Chang.

 2. Tony zegt op

  Bedoel je Koh Chang in Oost of West Thailand? De afstand naar Koh Chang bij Trat van de luchthaven is 400km. Dus in 4/5 uur te doen exclusief ferry. Check wel of de huurauto op de ferry mag van de verhuur maatschappij. Ga ook na of je echt een auto op Koh Chang nodig hebt. Als je voornamelijk een strandvakantie houdt is het openbaar vervoer op en naar Koh Chang ook goed. Ook leuk is een road trip naar Koh Chang langs de kust en overnachten op eilandjes of pittoreske plaatsjes als bijvoorbeeld Pattaya.

  • Wilmus zegt op

   Joke heeft een hotel geboekt op Koh Chang en dan heeft ze echt geen tijd om ook nog naar zoals U het noemt PITORESKE ?? Pattaya te gaan voor wat dan ze ziet dan alleen hotels en de rest vele restaurants en veel winkels en alleen maar verkeer.Ze blijven het best op Koh Chang zonder auto ze kunnen ook een brommer huren om daar te rijden veel beter.

   • jasper van Der Burgh zegt op

    Er zijn geen brommers te huur op Koh Chang, uitsluitend motorscooters waarvoor een motorrijbewijs vereist is.

 3. matthijs zegt op

  Het is eenvoudig om naar koh chang per auto te reizen. Vrijwel volledig goed begaanbare wegen. Je moet alleen goed kijken waar rechts af te slaan om naar de ferry te komen. Zoals ander schrijven kun je misschien beter vervoer regelen met een taxi. voor 3500 baht kun je daar zijn. Op koh chang heb je inderdaad geen auto nodig. Of neem de bus naar Trat vanaf bangkok. vanaf trat gaan mini busjes naar de ferry. Uiteindelijk is de keuze aan jullie

  • Rob Tha Mai zegt op

   Kijk wel welke oversteek je moet nemen. Indien je zelf rijdt, red je het niet in 4 a 5 uur. Een gemiddelde van 70 a 80 km/uur zou goed zijn. Ik woon in Tha Mai voor Chanthaburi en neem de grote bus ( omdat ik veel bagage heb dan) je kunt ook een kleine bus nemen. Alles veel makkelijker en….sneller!

 4. Leo zegt op

  Niet verstandig om een auto te huren. Je kan van te voren een busticket reserveren. De busdesk is bij Gate 8 aankomst op Bangkok airport. De bus vertrekt dagelijks om 7.50 uur naar Koh Chang. Kosten van de bus ca. 15 euro pp.

 5. Kevin zegt op

  Ik ben meerdere keren met de auto van bangkok naar ko chang gereden en terug met een huurauto.
  De reis is goed te doen de wegen zijn goed, je bepaalt zelf wanneer waar en hoelang je onderweg stopt.
  Inderdaad is een auto op ko chang overbodig, de ferry nemen is geen enkel probleem maar eenmaal op ko chang aangekomen moet je wel rekening houden met een aantal flinke steile haarspeldbochten om richting het centrum te gaan waar alle hotels en resorts liggen. Tegenwoordig doe ik op de heen en terugweg een overnachting in pattaya om vervolgens in de ochtend weer verder te gaan.
  Kort samengevat is het goed te doen met de auto, maar op ko chang heb je meer aan een motorbike.

 6. joop zegt op

  Neem van mij aan dat het veel praktischer en goedkoper is om met de bus vanaf het vliegveld naar Koc chang te gaan. Aangekomen op KC staan alle soorten van vervoer U op te wachten. Om in een gehuurde auto op KC te gaan rijden zou ik U zo wie o niet aanraden. Hoe verder naar het zuiden hoe bochtiger en steiler de wegen worden. Wanneer het geregend heeft kunt U zo wie zo niet rijden , want dan zijn de wegen spekglad. Wanneer U daar een hotel gevonden heeft kunt U op mooie dagen een scooter huren of U laten vervoeren door goedkope taxies. Veel plezier op KC…………..

 7. Han zegt op

  Ik zou met het vliegtuig naar trat gaan en met ov naar trat. Op het eiland kun je scootertjes huren, auto daar lijkt me echt overbodig.

 8. Kees 2 zegt op

  Vermijd de zorgen en verantwoording van een huurauto (eigen risico bij ongeluk?), dus neem een taxi.
  Een huurauto zal toch al snel 1000 baht per dag kosten, dus je bent daar dus minimaal 16.000 baht aan kwijt. Tel daarbij op 2500 tot 3000 baht aan benzinekosten + een paar honderd extra voor de ferry, geeft minimaal zo’n 19.000 baht.

  2x een taxi = 7000 baht.

  Beetje toeren op Koh Chang doe je niet meer dan 2 dagen (dan heb je echt alles wel gezien – ik ben er 2 keer geweest) en daarvoor huur je natuurlijk ook een taxi (wel zo ontspannen) ter plekke: 2×500 (?) baht.

  Een beetje Hollander heeft vervolgens geen moeite met de keuze tussen 19.000 baht met zorgen en 8000 baht zonder zorgen !

  • Kees 2 zegt op

   Met nog als aanvulling: hier in Thailand rijden we LINKS !!!! –> grotere kans op brokken maken ! Dus wees verstandig voor die korte tijd dat je hier bent.

 9. Leo Th. zegt op

  Eigenlijk wil je linea recta van en naar Koh Chang per huurauto. Nu is dat goed te doen maar je ziet verder niets. De auto kan je op de ferry meenemen, tocht duurt zo’n 50 minuten, maar wat moet je 2 weken met een auto op een eiland dat je in één uur van Noord naar Zuid berijdt? Daarbij is Koh Chang behoorlijk bergachtig. Niet doen is mijn mening, genoeg openbaar vervoer voor die 2 of 3 keer dat je het fijne strand bij je resort op Koh Chang voor eens wat anders wilt inwisselen. Er zijn zat andere manieren om naar en van Koh Chang te gaan, zeker voor het geld dat je bespaart aan autohuur. Prettige vakantie!

 10. Peterdongsing zegt op

  Ik denk dat je net zo’n soort vakantieganger bent als ik. Lekker mobiel met je ‘eigen’ auto. Een goed plan met de auto naar Kho Chang. De wegen zijn prima, let wel op de af en toe zeer steile hellingen(leuk). Ontdek de leuke plekjes waar de andere toeristen niet of nauwelijks kunnen komen. Mijn ervaring is hoe verder je rijd hoe leuker het wordt. Je kunt helaas niet het hele eiland rond rijden, de weg houd een keer op. Let op, er zijn twee Ferries, ga met KhoChang Ferries, goedkoper, sneller en een iets betere aanleg plaats. Centrepoint Ferries is duidelijk minder goed en duurder. De verhalen over het nog niet door toeristen ontdekte eiland en meer van die loze kreten zijn niet waar. Het zit vol met toeristen, maar die zitten allemaal bij elkaar want die hebben geen auto mee gebracht .

  • jasper van Der Burgh zegt op

   Peter, ik woon er al 10 jaar af en aan, en de wegen zijn helemaal niet prima. Er zitten een aantal levensgevaarlijke steile bochten en stukken in, en elke dag zijn er (soms zware) ongelukken. Daarnaast ben je in 30 minuten uitgereden. Als het regent lost alle rubber in de bochten op, en is het een gevaarlijke glibberpartij.
   En hoewel een flink deel van de toeristen zich maar beperkt verplaatst, zijn er geen, of nauwelijks leuke plekjes waar de overige duizenden toeristen niet komen, en dan nog zijn die plekjes een pak beter bereikbaar met de motocy dan met de auto.

   • Peterdongsing zegt op

    Jasper, ik denk dat we beiden wel enig gelijk hebben. Voor de relax, lig, zit toerist, klopt het helemaal wat je zegt, ik zie ook regelmatig scooters onderuit gaan in de bochten. Maar voor de wat meer avontuurlijke toerist is het echt wel leuk zeg ik uit ervaring, ik heb toch wel leuke plekjes gevonden die ik zonder auto nooit gezien had. Nu rij ik in een Toyota Fortuner en durf ook wel eens een lastig weggetje te nemen. Maar je hebt wel gelijk dat voor een gemiddelde relax vakantie toerist een auto overbodig is.

 11. Leo Th. zegt op

  En een scooter huren op Koh Chang is ook niet zonder risico. Zoals gezegd is het eiland vrij bergachtig en zijn de wegen na een regenbui spekglad. Je zult niet graag de buitenlanders op Koh Chang de kost geven die met hun scooter onderuit zijn gegaan en hun vakantie na een ziekenhuis bezoek in duigen zagen vallen!

 12. Rob zegt op

  Vele adviseren om beter een scooter te huren op Kho Chang, vergeet dan niet dat daar een motor rijbewijs voor nodig is, niet dat u de scooter niet mee zou krijgen zonder rijbewijs, maar als er iets gebeurd en u heeft geen motor rijbewijs dan betaald de reisverzekering helemaal niets,
  U bent gewaarschuwd, en alle andere reizigers ook!!!

 13. Paul Vercammen zegt op

  Met de auto rijden is geen enkel probleem. Ook de Ferry is heel eenvoudig . Het voordeel is dat je ook dan eens de andere kant van het eiland kan bezoeken. Er zitten wel wat haarspeldbochten in weg maar alles hangt natuurlijk af hoe ervaren je bent. Uiteraard zal je duurder uit zijn dan met de taxi maar je hebt wel de luxe van flexibel te zijn. Neem zeker wel een extra verzekering. Je moet inderdaad wel een 4 a 5 u tellen vanuit Bangkok. Veel plezier.

 14. l.lagemaat zegt op

  De twee genoemde reisdata vallen allebei op zaterdag!
  Vaak extra druk op de wegen, wachttijden bij het veer.

  Een nieuwe buslijn (#99)van de overheid vertrekt ’s morgens tweemaal ook van vliegveld Suvarnabhumi rechtstreeks naar Kho Chang en brengt je direct naar de Laem Ngop pier, dus niet overstappen.
  Prijs onder voorbehoud 250 Baht

 15. Khun Klahan zegt op

  Dames en heren, hebben jullie Well nagedacht dat Joke waarschijnlijk niet met de auto op eiland wil rijden, maar op het vaste land land wil rijden om meer bezienswaardigheden te bezoeken/verkennen. Wie weet parkeerd ze de auto bij de Ferry en dan met de Ferry naar Koh Chang gaan en daar in het hotel verblijven.

  En als ze verder in Thailand per auto wil verkennen is dat makkelijk als ze een huur auto heeft. Scheelt taxi/bus/minibus kosten. Ze kan dan weer de Ferry pakken om weer naar het vaste land gaan om dan met de auto naar pattaya te rijden of elders.

  Ik zou dat gewoon doen. Zo gebruikt ze het nut van de huur auto voor ongeveer 2 weken. Enige wat dan meerdere kosten kunnen zijn zijn de brandstofkostenen de tolwegen en waarschijnlijk als daar een overdekte garage is in de buurt van de Ferry om geen kopzorgen te hebben.

  Ff off-topic…mon excuse!

  btw…ik woon nu pas 2 maanden in Thailand en heb niet meer gezien dan Krung thep en Udon Thani, Sawang Daen Din, en enkele dagen Chiang Mai, alhoewel dat ik 4 keer in Thailand ben geweest vanaf begin 2015. Dat komt Well later in mijn verhaal.

  Merci.

 16. john zegt op

  beste mensen ik woon pakweg 5 maand per jaar op Koh Chang. Een auto op Koh Chang is gewoon donders lastig.Er is slechts een weg die langs de kust loopt.Je kunt er goed rijden maar het is gewoon de minst prettige wijze van vervoer daar. Je moet gewoon goed opletten dus de chauffeur heeft er niet aan en, het is gewoon langzamer dan met brommer. Bovendien, zo groot is koh chang nou .ook weer niet.
  Een andere reden om niet met de auto naar KC te gaan is de volgende. Soms is het nogal druk op de ferry. De busjes hebben vorrang en jij moet gewoon je beurt afwachten. Soms moet je gewoon eerst een ferry zonder jou laten vertrekken. En waarom? Een auto op KC is gewoon onhandig. Ook de gedachte dat je met een auto veel van de omgeving op het platteland kunt zien is niet zo best. In die hoek is er niet veel op het vaste land te beleven. trat is dichtbij maar eigenlijk geen tocht waard. Chantaburi is de volgende plaats. Wel aardig maar waarom zou je zelf rijden. Voor weinig heb je een taxi.
  Tenslotte de autoreis van KC naar bangkok/ subarnabumi is nogal vermoeiend.Je bent toch snel pakweg 5 uur onderweg. Opnieuw: waarom zou je zelf sturen.
  Tenslotte het volgende. Vanaf Bangkok airport, subarnabumi dus gaan er driemaal daags vluchten met bangkok air naar Trat. Uurtje vliegen. Pakweg €80 pp. Vnadaar staan busjes op je te wachten die je voor 500 baht pp naar je hotel brengen. Niets vooraf boeken. Is gewoon te regelen bij aankomst in Trat airport.
  Daarom zeg ik: vanaf Subarnabumi naar KC: neem bus, taxi (3.000 baht) of vliegtuig en gebruik op eiland gewoon ode open lijntaxi;s. Veel plezie daar. Is gewoon de moeite waard MAAR als strandeiland echt wat minder dan de andere eilandden zoals Samui etc etc

 17. Ben zegt op

  Ik zou met de grote bus gaan de minibusjes chauffers zijn scheurpiloten maar er zijn ook goede onder maar dat zijn er maar weinig. Verder zou ik in bangkok een hotel nemen want jullie waarschijnlijk met de klm dus dat is een lange vlucht van ca. 11 uur dan kan je goed uitrusten en neem op 25 de bus. Geurtsben@cs

 18. Ben zegt op

  Jullie vliegen waarschijnlijk met de klm dus is jullie terugvlucht om 12.00 u dus op 9 dec weer terug naar bangkok dus van 9 op 10 dec. een hotel in bangkok nemen of op het vliegveld of in de stad maar dan in de buurt van de skytrain en dan met airportlink vanafphay thai naar het vliegveld of met de taxi { denk aan de file). Dus de skytrain en airportlink is de beter oplossing wel op tijd gaan ca07.30.
  Ben

 19. Ben zegt op

  Kijk voor een hotel op trivago buurt MBK of wendyguesthouse.com prijs ca.1400thb of 35€. De prijs voor de airportlink en de skytrain van het vliegveld naar MBK center ( National stadium station) v.v. is ca 100thb p.p. enkele reis.Geld wisselen op vliegveld onder waar de airportlink vertrekt wel naar de trein lopen loopt schuin naar beneden daar staan twee wisselkantoortjes hier heb je op het vliegveld de beste koers voor je euros


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website