Beste lezers,

Over een paar weken vertrekt mijn vliegtuig naar mijn Thailand groepsrondreis vakantie. Ben al druk bezig met de voorbereidingen en dankzij de vele tips op de Thailandblog al weer wat wijzer geworden. Maar ik heb 2 vragen die ik, ook met Google, nog niet duidelijk beantwoord vind.

Vraag 1.

Een groepsrondreis, dus met de bus en trein rondreizen, wat is nu een betere keus, harde schaal spinner koffer of een zachtere spinner/trolley?

Een vriendin zegt dat ik beter de zachtere variant kan kiezen. Maar de hotels die we aandoen zijn redelijk luxe en het is geen backpack/trekking.

Vraag2.

Bagage wrapping, of sealing. Het wordt aanbevolen, en indien ik nav. vraag1 een zachtere variant kies, ook niet onbelangrijk bij het voorkomen van vervelende problemen.

Maar waar kan ik op het vliegveld in Bangkok voor de terugreis mijn grote koffer laten wrappen?

Ik vindt op google en op een paar niet officiële websites wel verwijzingen maar nergens concreet waar ze precies zitten en ook niet onbelangrijk, want nachtvlucht, tot hoe laat ze open zijn.

Dank en groeten,

Guus

18 reacties op “Lezersvraag: Welke koffers meenemen voor een rondreis Thailand?”

 1. at2 zegt op

  maak je niet zo veel zorregies, er zijn er diverse, en er is er tenminste altijd 1 open, niet allemaal tegelijk, op de vrreemdste uren. of dat nou echt nodig is?? Ik heb het nog nooit gedaan na minstens 50 TH-reizen en nooit panne gehad.
  at 1; bij de meeste rondreizien is er een kennismakingsavond of voorbereiding of advies van de reisleiding. je zorgen over HTls zijn compleet pover de top-die hebben al veel meer gezien. Het meest voorkomend advies is geen harde schalen, vanwege het stapelen in te kleine bussen. als 1ekeer komer neem je zeker dubbel zo veel mee als echt nodig is.
  Vaak lijken dit soort fora meer angstbezwering dan gewoon reel antwoord geven

 2. napolen zegt op

  Een grote simpele gemakkelijk te dragen rugzak. BESTE VOOR HET RONDREIZEN = ALS MEDE voor AL HET TRANSPORT, BUSSEN TREINEN ,tuk-tuk,s , motorbike taxi,s enz
  DUS NIETS OP WIELJTJES MEESLEPEN.
  indien je in 1 hotel wil blijven , neem dan een harde koffer mee van 1 meter bij 1 meter.
  en prop deze vol met dingen wat je hier niet nodig hebt!
  gouden tip ! neem zo weinig mogelijk kleren en baggage mee naar thailand!
  Indien je iets tekort hebt, kan je het hier spot goedkoop aankopen.
  grtn
  Raymond

  • anton zegt op

   Een gouden regel voor vacanties is: Neem de helft van je kleren en dubbel zoveel geld mee.
   Dat heeft altijd gewerkt.
   Is dat wrappen trouwens niet bedoeld tegen het door onverlaten plaatsen van drugs in je koffer?
   Veel plezier.
   Groetjes
   anton

 3. ruud zegt op

  Bagage wrapping, of sealing. Heb ik nog nooit gedaan. Als je een stel oude koffers hebt die open springen of waar een gat in zit Ok dan wel.
  Ik stel voor om een harde schaal koffer te nemen. Omdat die tegen een stootje kunnen in het vliegtuig. Je weet niet hoe daar soms mee “gegooid “word.
  Verder bus in bus uit, ook prima dat die wat stevig is. ER wordt niet veel gestapeld zoals ik las, meeste koffers “staan” in het bagageruim van de bus. En je moet doen wat jij goed vind, niet wat voor de bus uitkomt.
  Wij hebben altijd deze koffers.
  Nog een extra tip. Koop een stel goede riemen voor je koffer. Extra beveiliging en voorzorg.
  Fijne vakantie zou ik zeggen. Geniet er van. Wij komen 16 jaar in Thailand en zijn ook met twee rondreizen begonnen.
  Veel plezier

 4. RonnyLadPhrao zegt op

  Persoonlijk ben ik voorstander van de harde schaal zeker als je met mini-busjes onderweg gaat omdat de koffer dan al eens op het dak gaat. Weerstaat de regen beter.
  Indien het een grotere bus betreft gaan de koffers binnenin en stelt zich dat probleem niet.

  Koffers laten omwikkelen kan je inderdaad op de luchthaven.
  Normaal vind je ze juist naast de luchthaven ingang.
  Ik doe het nooit. 200 Bath kost het dacht ik.

 5. fons zegt op

  Uw koffer wrappen kun je bij elke entrance in de luchthaven. Bij het binnenkomen aan je rechterzijde staat er een toestel. Kost je ongeveer een 20 bahtjes. By the way, ik reis al enkele jaartjes naar Thaïland met een +/- zachte koffer, nog nooit problemen gehad.Goeie reis!

 6. Tia zegt op

  Misschien dat dit je al vast een beetje gerust stelt,en het kost 120 baht http://youtu.be/ysqk_XPgk8w http://youtu.be/scB8vJNHDcA

 7. Martien zegt op

  In de lobby van mijn hotel worden koffers omwikkeld met een rol doorzichtig keuken plastik. Dit lijkt mij veruit de goedkoopste manier ter beveiliging van de inhoud en om het koffer zonder krassen te vervoeren

 8. sandra zegt op

  Het omwikkelen van je koffer in de luchthaven van bangkok is op het verdiep waar je moet inchecken, wij hebben ook telkens een nachtvlucht en ze zijn dan toch steeds open.

 9. Hans Bos zegt op

  Ter aanvulling als de koffers open zijn, worden ze door de airline gratis thuis bezorgd als deze niet tegelijkertijd met de passagier aankomen. Afgesloten koffers moet u in persoon afhalen. Ik heb mijn bagage in de honderden vluchten die ik heb gemaakt, nog nooit laten wrappen. Een gekraste koffer ziet er stukken beter uit dan een hagelnieuwe….

 10. Renévan zegt op

  Indien de koffer niet over een slot beschikt zou ik een klein hangslotje kopen. Niet omdat ze er wat uit kunnen halen, dan stelen ze wel je hele koffer. Maar zodat ze er niets (drugs) in kunnen stoppen.

 11. kaidon zegt op

  Ik reis altijd met een sporttas. Lekker licht en er kan voldoende in. Zat deze keer op 11 kg.
  Het sealen heeft als voordeel dat je meteen ziet of er iets met je tas is gebeurd. (bv er wat instoppen of uithalen, er zitten nogal wat ritsen en vakjes op..)

  Daarnaast is hij makkelijker te herkennen op de baggageband.

  Het sealen doe ik zelf, rol keukenfolie (Jumbo 50 cent) en thuis sealen met deze rol en wat stukken tape. (Voor een grotere koffe of /tas zou ik twee rollen nemen).

  Ik meen dat sealen op schiphol 10 of meer euro kost. en vaak is het best ver lopen van de incheckbalie, en soms moet je ook wachten op je beurt.

  Goeie reis 🙂

 12. ruud NK zegt op

  Mijn buurman nam vroeger aardappels mee naar Spanje. In Thailand kun je alles kopen wat je nodig hebt voor weinig geld. Unilever is groot hier dus alle cosmetica, shampoo, tandpasta, etc. zijn dezelfde merken die je in Nederland koopt.
  Sommige kledingstukken zijn soms goedkoper hier te koop (als je niet te hoge eisen steld) dan dat je je kleding laat wassen.
  Mijn advies, probeer zo weinig mogelijk mee te nemen en pas daar je koffer op af.

 13. Sjaak zegt op

  Vroeger had ik enkele keren een rugzak meegenomen op reis. Het was een kreng. Om zo’n beest te dragen, moet ie op je rug. Geen pretje bij 35 graden. Bovendien moet je stapelsgewijs pakken. Maar goed, er zullen intussen betere bestaan.
  Door mijn werk als steward had ik vele hardschalen koffers. Prima als je niet op het gewicht hoeft te letten. Vooral die met vier wielen. Je kunt deze trekken (zwaarder) en duwen. En er iets bovenop zetten. Nu, na mijn pensionering heb ik een zachte koffer. Het frame daarvan biedt goede bescherming. Flessen gaan niet kapot en de koffer is veel lichter. Deze gaat ook op vier wielen. Je kunt de koffer met hangslotjes goed afsluiten. Hiervoor kun je de gewone kopen of de speciale, die door security opengemaakt mogen worden.
  Het stappen van de koffer vind ik persoonlijk vreselijk. Slecht voor het milieu en je portemonnee. Bovendien ga je toch geen waardevolle dingen in de koffer doen. Die neem je persoonlijk bij je mee aan boord.
  Tip bij het pakken: zware dingen zoals boeken in een kleine rugzak mee in de kabinet nemen en de koffer zo licht mogelijk maken.
  Trouwens boeken raad ik af. Een eboek Reader of goed tablet zijn veel handiger.
  Goede reis

  • Sjaak zegt op

   Sorry, de spellingscorrectie van mijn tab laat weer eens vreemde woorden verschijnen. Het moet het wrappen en niet stappen van de koffer zijn.

  • Cornelis zegt op

   Als frequent vliegreiziger heb ik ook de beste ervaringen met zachte koffers. Om te beginnen zijn ze al lichter, zoals Sjaak zegt, en door het flexibele karakter ook minder gevoelig voor beschadigingen. Breekbare zaken zijn altijd heel gebleven. Aan het wrappen van de koffer begin ik niet, ik zie de zin er niet van in. Meer iets voor onervaren nerveuze reizigers die denken dat er iemand in hun sokken en ondergoed is geinteresseerd………………..

 14. Laurens - Rondreis.nl zegt op

  Je kunt ook kiezen voor een combinatie. Een rugzaak met voorlader die tevens als koffer gedragen kan worden. Dan heb je alleen de wieltjes niet, maar dat is in veel gevallen wel erg praktisch met een rondreis. Is het echt een luxereis van hotel naar hotel waarbij alles geregeld is dan kan een koffer met wieltjes misschien handig zijn, maar dat heb ik nog nooit gedaan 🙂
  Wrapping heb ik ook nog nooit gedaan, maar ik gebruik bij vluchten wel een flightbag voor om mijn rugzak. Die zijn niet zo duur, geven bescherming (er kan een klein slotje op) en moet zeggen: een aanrader!

 15. Ingrid zegt op

  Zelf reizen wij al jaren met harde koffers en iedere keer weer verbaas ik me over de krassen die er tijdens een reis bijkomen. Een goede, harde koffer kan wat meer hebben. Zelf hebben wij een model met twee grote wielen en daar ga ik ook trappen mee op en af.
  Met koffers word gewoon gesmeten dus pas op met wat je er in doet en hoe je inpakt. En mocht je wat verzorgingsproducten bij je hebben doe dan een plastic tasje om je toiilletspullen want door het druk verschil kan er soms wat gaan lekken.

  Een hele fijne reis!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website