Koers bij geldwissel kantoortjes in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 juli 2022

Beste lezers,

Wij wisselden altijd de euro voor baht in Thailand bij de geldwissel kantoortjes op straat. Nu staat de wisselkoers op 1 euro – 37,21 Baht (gevonden via Google). Zit hier veel verschil in met de geldwissel kantoortjes? En krijg je deze koers bij de bank aldaar, of zit hier ook weer verschil in?

Wat ons ook opviel bij ons laatste bezoek aan Thailand dat de koers wat kan verschillen per geldwissel kantoortje.

Nu gaan we in november weer voor 4 weken en nemen altijd redelijk wat cash geld mee, wat we daar wisselen. Zijn de geldwissel kantoortjes ook gesloten of is dat niet het geval en gaan deze ook weer geleidelijk aan open.

Groetjes,

Carla

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

17 reacties op “Koers bij geldwissel kantoortjes in Thailand?”

 1. Peter zegt op

  Altijd plaatselijk bekijken.
  Onderling is er bijna altijd verschil.
  mvg

 2. philippe zegt op

  Beste,
  De koers die u ziet is de Middenkoers, deze dient ls basis om wisselkoersen te berekenen.
  Mijn ondervinding is dat de wisselkantoortjes +-30 satang onder deze koers wisselen van Euro naar Baht, u kan deze koersen ook online vinden op google indien u TT exchange of Superrich opzoekt, beide geven de dagelijkse wisselkoersen ter plaatse aan, en ook dit kan een paar satang schelen naargelang het wisselkantoor.

 3. Ger-Korat zegt op

  Mijn opmerking zal wel niet in goede aarde vallen, maar….je geeft zo’n 1000 Euro voor een vliegticket uit verblijf er nog bij en overige vakantie- uitgaven, en dan ga je zitten zoeken naar de beste wisselkoers en dan volgt een zoektocht ter plaatse en neem je de taxi er naar toe, kost ook geld en tijd. En uiteindelijk krijg je bij de 1 ongeveer 100 baht meer of minder dan de ander, zeg maar de prijs van een kopje koffie. Ga lekker genieten in Thailand en als je echt wil besparen dan had je beter thuis kunnen blijven en er niet op vakantie, zo maar duizenden Euro’s bespaard.

  • Carla Fens zegt op

   Als je goed had gelezen, gaan wij niet lopen zoeken naar de goedkoopste, maar het verbaasde ons dat er onderling verschil is. En het liefst wisselen wij bij de kleinere wisselkantoortjes. Dus niet gelijk zo negatief reageren. aub. Van blijf dan thuis. Wij wonen niet in Thailand en het was ons toen op gevallen. Ook de koers die we in nl op internet zien, was een vraag, of deze overeen komt met de koers in Thailand. En we kregen van anderen een aldoende antwoord. Dat dit een gemiddelde is.

 4. Antoon zegt op

  Deze is steeds de goedkoopste en meest aanwezige in Pattaya. Wellicht ook in de rest van het land.
  T.T. Currency Exchange
  @ttexchange · Wisselkantoor

  • ann zegt op

   met realtime koersen:
   https://ttexchange.com/?fbclid=IwAR3a5rPfGaALVgIpk-Tk3GO3IYyzRQyXEajDhRD6dkl1DRk2J9Jlfwe1aT0

 5. Christophe zegt op

  Wij wisselen altijd bij x one.

 6. PAUL VERCAMMEN zegt op

  Beste, de wissselkantoortjes zijn open en momenteel staat de bath 37 maar zoals je weet wisselt bijna per uur en dit meestal naar beneden.

 7. Bert zegt op

  Er kunnen grote verschillen zitten tussen diverse wisselaar. Let dus op de koers die zij geven en of er geen extra kosten aan verbonden zijn. Meestal bieden wisselaars in een straat met meerdere wisselaar een gunstige koers, omdat ze elkaar in de gaten houden.
  Sommige wisselaar die het monopolie hebben op een eiland kunnen een onvordelige koers bieden. Let op kantoortje die ook scooters verhuren en andere diensten aanbieden.
  Wisselen bij een bank is onvordeliger.
  Let op jouw reisverzekering. In de regel is contact geld bij diefstal of verlies slechts beperkt of niet verzekerd. Je kunt geld bijverzekeren, maar daar hangt wel een prijskaart aan.
  Bij een creditkaart kun je ongewenste betaleningen terugboeken.
  Een bankkaart moet je na verlies of diefstal zo snel mogelijk laten blokkeren.

 8. Bastiaan zegt op

  Iets om op te letten behalve de koers is het feit dat veel wisselkantoren de prijs geven voor 100 euro biljetten en alles wat daaronder zit, geven ze een slechtere koers.
  Wanneer je aankomt op het vliegveld wemelt het van de kantoortjes met slechte koersen maar neem je de moeite om helemaal naar de kelder te gaan, vlak bij de trein, dan vind je daar de veel betere koersen.
  Daar zit ook Kbank die geen onderscheid maakt zoals Superrich dat wel doet.

 9. Prawo zegt op

  Misschien een idee u eens te verdiepen in de mogelijkheden van een (gratis) extra rekening bij een zogenaamde fintech bank. In uw geval komt Revolut wellicht het beste uit de bus, gezien de in het algemeen gunstige wisselkoersen (alleen bij betalingen in het weekeinde als de valutamarkten zijn gesloten, komt er een kleine opslag bij). U krijgt gewoon een IBAN rekeningnummer terwijl een overboeking van uw gewone Nederlandse rekening zo en zonder kosten is geregeld. ATM opnames zijn beperkt zonder kosten mogelijk.
  De link: https://revolut.com/referral/gerardoee!JUL1-22-AR

 10. Georges Verbinnen zegt op

  De beste wisselkoers krijg je bij Superrich, hoofdkantoor Pratunam, nabij Central World in Bangkok. Superrich met groen logo is iets voordeliger dan Superrich met oranje logo. Nergens in de wereld heb ik zulke gunstige wisselkoersen gezien: voor de euro 0.4% verschil tussen aankoop en verkoop, voor US dollar 0.1% verschil. Met een credit card ben je vlug enkele procenten kwijt.

 11. J V C zegt op

  Bij aankomst op de luchthaven BKK, verdiep B aan de treinen, vind je de beste koers.
  Wij waren er op 27 juni jl.
  Alle kantoortjes hadden toen dezelfde tarieven, zelfs Kasikornbank! Deze laatst hanteerde in de vertrekhal een veel duurdere koers!

 12. Bert zegt op

  Iedere supermarkt heeft verschillende prijzen voor het zelfde product.
  iedere kleine money chance heeft zijn eigen koers. Zo moet je het eigenlijk zien.

 13. Mohammad zegt op

  Siam exchange kantoor zit in de buurt van MBK heeft zelfs betere wisselkoers dan superrich. U kunt op hun website de actuele koers inzien. Google siam exchange.
  Groeten

  • Gerard zegt op

   Klopt niet!

   Ik heb zonet de koersen van beiden eens bekeken op hun website en Superrich is en blijft de voordeligste.

   • Rob V. zegt op

    Er zijn meer dan 3 bedrijven met “Super Rich” in de naam, de liften allemaal mee op de bekendheid. Wie de beste koers heeft, tussen al die “super rich” bedrijven en andere kantoortjes wisselt ook per moment. Wil je op ieder moment de beste koers tot ver achter de komma dan moet je flink rondkijken. Een overzicht van diverse kantoortjes met goede koersen valt hier te zien in de reacties:

    https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-geeft-superrich-nog-steeds-de-beste-wisselkoers/

    Zoals elke supermarkt keten andere prijzen heeft en ook daar de locatie ook een andere prijs kan geven, zo is dat ook met kantoortjes. Keten A is ‘vaak’ het meest voordelig vergeleken met keten B etc. maar soms niet (bepaalde periode, bepaalde locatie).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website