Klopt mijn visum schema voor Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 augustus 2018

Beste lezers,

Dit is mijn visa schema. Beetje twijfel ondanks info… Kom binnen op een non immigrant O visa single entree, heb ik al gekregen, geeft mij 90 dagen, dan ga ik een visa run maken. Kom weer binnen over land met een visa exemption voor 30 dagen.

Nu heb ik begrepen dat je deze nog een keer kan verlengen bij een immigration office voor 1900 baht. Daarna vlieg ik uit…..vlieg na een maandje weer terug naar Bangkok voor een paar dagen voor ik uiteindelijk naar Nederland terug ga.

Omdat ik de laatste x binnen vlieg denk ik dat ik voor de 2e keer ook een visa exemption zal kunnen krijgen. Van wat ik lees is, ja dat kan, toch twijfel gekregen. Klopt dit allemaal?

Mijn twijfel is dit: In 2017/2018 was ik al op een O visa single entree 90 dagen in Thailand, ging d’r uit en kwam op een 60 dagen visa weer terug. in totaal was ik in 2018 al 74 dagen in Thailand en soms lees ik over een maximum van 180 dagen per jaar. In dat geval zou ik dus geen 5 maanden kunnen blijven nu.

Bestaat die 180 dagen per jaar regel wel of niet, is de vraag?

Groetjes,

Johanna

2 reacties op “Klopt mijn visum schema voor Thailand?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Nee, die 180 dagen regel is al jaren afgeschaft.

  Ja , die “Visa Exemption” kan je eenmalig verlengen met 30 dagen (1900 Baht).

  Voor de rest zie ik in principe geen problemen.
  Ik weet niet langs welke luchthaven je opnieuw binnenkomt, maar op Don Muang doet immigratie altijd wat moeilijker dan op Suvarnabhumi.
  Kan dus misschien zijn dat je wat vragen krijgt gezien je reisgeschiedenis.
  Daarom misschien best zorgen dat je cash geld bij je hebt (minstens 10 000 Baht als je binnenkomt op een Visa Exemption).
  Normaal zal er echter geen probleem zijn.

 2. Johanna zegt op

  Mijn dank is groot ,uw antwoord meneer RonnyLatPhrao is zo duidelijk,opluchting… U heeft mijn dag ‘gemaakt’ vandaag


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website