Lezersvraag: Klimaat in juni – Phi Phi Island óf Koh Samui?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
14 januari 2018

Beste lezers,

In juni ga ik met een paar vrienden naar Thailand. Nu twijfelen we om na een aantal dagen Bangkok óf Phi Phi Island óf Koh Samui te bezoeken. Van iemand hoorden wij dat het klimaat erg verschilt tussen die twee plekken; in juni is dan het regenseizoen.

Is er een groot verschil tussen de regenval en stormen op de Phi Phi Islands en Koh Samui begin juni?

Alvast bedankt!

Groet,

Bjorn


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Klimaat in juni – Phi Phi Island óf Koh Samui?”

 1. stevenl zegt op

  Er is een verschil in hoeveelheid regen, maar in zijn algemeenheid niet in het effect daarvan: als het op Samui regent regent het op Phi Phi, en andersom, alleen valt het in die periode op Phi Phi harder naar beneden.

  Het grootste verschil wat weer betreft zit in de richting van de wind. De westenwind die er die tijd van het jaar waait kan op Phi Phi de watersport activietien beperken, maar heeft veel minder gevolgen voor activiteitenm rond/op Samui.

  Ik zou zelf een keuze maken op basis van de eilanden zelf en niet bop basis van de potentiele regenval.

 2. Kevin zegt op

  Zoals in elk land ter wereld is het altijd afwachten wat voor weer het is tenzij er een helderziende is die u graag wilt helpen voor betaling maar dat is dan nog geen garantie op droog weer wat wel is altijd een prima temperatuur tis maar waar je in gelooft.

 3. Mart zegt op

  @stevenl,
  “alleen valt het in die periode harder naar beneden”
  Neem aan dat je bedoelt dat er meer regen valt, of niet? Verklaar aub.

  • Stevenl zegt op

   Meer maar niet langer. Dus het komt harder naar beneden.

   • Hans van den Pitak zegt op

    Je bedoelt dus dat de zwaartekracht niet altijd hetzelfde is. Laat Newton het niet weten, want dan wordt hij boos.

    • stevenl zegt op

     Denk aan de uitdrukking ‘het regent hard vandaag’.
     Dit is echt niet zo moeilijk te begrijpen.

 4. Renévan zegt op

  Ik woon nu bijna tien jaar op Samui en over wanneer het regent kan niemand iets zeggen. Wel eens in de droge hete tijd (april) tot de knieën in het regenwater gestaan. En een jaar terug kwam er in de regentijd geen water uit de kraan vanwege de droogte. Maar doorgaans is juni een prima maand om Samui te bezoeken.
  Samui is makkelijker te bereiken (rechtstreekse vlucht Bangkok airways) dan Phi Phi. Het is een klein eiland na de tsunami aardig vol gebouwd.

 5. José zegt op

  Het weer is net als in Nederland onvoorspelbaar. De boeken zeggen in juni de oostkust boven west. Wijsheid is m.i. ter plekke beslissen. Er is plaats te over in juni op Samui en Phi Phi.

 6. henk zegt op

  Ik zou lekker gaan en voor een van de eilanden kiezen.
  Boek niets of anders voor niet te veel dagen, dan kun je makkelijk een ander verblijf op zoeken.

 7. Dries zegt op

  Hallo,

  als je naar het zuiden gaat zou je best naar Koh Samui gaan. Phi Phi Islands zijn kleine eilanden en er is weinig tot niets te doen.
  Vanuit Koh Samui kan je excursies boeken naar andere eilanden in de omgeving.

  Dries

 8. Tony zegt op

  In juni is het aan de beide kanten regenseizoen. De keuze zal dus moeten afhangen van de gewenste activiteiten. Phi Phi is klein, is party-eiland, is lawaaierig, is ideaal voor snorkelen en scuba diving. Koh Samui is veel groter. Er zijn meerdere stranden, maar het water is niet zo helder. Is op de meeste plaatsen zeer rustig. Er zijn uitstappen mogelijk. Koh Samui is beter geschikt dan Koh Phi Phi voor oudere mensen die van rust houden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website