Lezersvraag: Khao Yai National Parc of Kanchanaburi?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 september 2014

Beste lezers,

Begin oktober vertrekken wij (mijn vriendin en ik) voor een rondreisje door Thailand van 1 maand. Na eerst 3 dagen in Bangkok te gaan verblijven lijkt het me leuk naar Khao Yai NP te gaan, daar 2 nachten te kamperen in een tentje binnen in het park.

Echter het is nog steeds regenseizoen, en kamperen in de regen kan wel eens heel vervelend zijn. Daarnaast zal er doordeweeks niet veel te doen zijn en de restaurantjes snel sluiten. Daarom betwijfel ik of we in plaats van Khao Yai misschien Kanchanaburi moeten aandoen voor 2 overnachtingen.

We houden van natuur en dieren, en van actief bezig zijn maar we hoeven niet dagen te wandelen. Ik weet dat Kanchanaburi een enorme toeristische trekpleister is, maar alle oorlogsgeschiedenis vinden wij niet heel erg interessant. Daarentegen zal Erawan vast enorm mooi zijn. We zoeken wat romantiek en een beetje avontuur.

Wat zouden de lezers doen, naar Khao Yai of naar Kanchanaburi?

Groet,

Bart

11 reacties op “Lezersvraag: Khao Yai National Parc of Kanchanaburi?”

 1. SevenEleven zegt op

  Kan voor mezelf alleen spreken over Khao Yai.Niet al te ver van Bangkok,ook een plus.
  Complete aanrader als je echt voor natuur komt,en niet voor Centerparcs-achtige ideen.Die zijn er wel,maar buiten het Park zelf.Maak je keuze zou ik zeggen.
  Er zijn wandelpaden die je alleen,dus zonder gids,kunt doen,en ook enkele langere waarbij een gids gewoon een must is,(zie visitor-centre)omdat je anders onherroepelijk zult verdwalen.Dit nog afgezien van sommige,wat grotere wilde dieren die een probleem zouden kunnen zijn.Prachtige natuur,prachtige flora en fauna,en als je romantiek zoekt,wat is er dan leuker dan met z’n tweetjes in een (al dan niet)gehuurd tentje?
  De campinggrounds(Khluay Mai en Lam Takhong)zijn groot genoeg om er relaxed te kunnen verblijven,met wat basis wc’s en douches.Verwacht daar niet teveel van.Je zit in principe middenin het bos,op een open plek,de rest is jungle,met alle muggen,slangen,en andere varianten van het Thaise buitenleven.
  Zijn wat restaurantjes op de kampeerplaats zelf,maar deze gaan vroeg dicht.O ja.Mocht je een biertje lusten,of wat sterkers,neem het dan zelf mee,want voorzover mijn ervaring hiermee gaat,is dat de Nationale Parken in principe drooggelegd zijn,dus geen alcohol te krijgen.En trek niet al te openlijk een fles drank open,want de laatste keer dat we er kampeerden reed er een ambtenaar-Thai op een fietsje rond die op zoek was naar overtreders van dit verbod.Was wel leuk om iedere keer mijn binnengesmokkelde fles SangSom uit het zicht te moeten zetten,als hij weer aangepeddeld kwam.
  Wat de regentijd betreft,dat is ook de tijd dat je onze kleine vrienden de bloedzuigers op je pad zult aantreffen,enige preparatie op dit gebied is wel aanbevolen als je echt wilt gaan hiken.Dus bloedzuiger/tekensokken,flink wat autan en aanverwante artikelen.Tevens zal de kampeerplaats ook wat vochtiger zijn,en muggen wat uitbundiger aanwezig.Hou daar rekening mee.Vergeet ook niet een goede zaklamp,want het kan s’avonds op sommige plaatsen werkelijk aardedonker zijn,dan komt zo’n lampje echt van pas.
  Weet eigenlijk niet precies wat je zoekt,maar Erawan heeft veel watervallen heb ik begrepen,en als het alleen maar een romantisch uitje moet zijn,is dat misschien leuker om te doen.
  Weet ook niet hoeveel “ontberingen”je wilt doorstaan,maar als je comfort zoekt,is het misschien beter gewoon een hotelletje in de buurt te zoeken,en overdag wat te gaan wandelen in bv Khao Yai.
  Wens jullie in ieder geval een fijne vakantie in Thailand,maar dat gaat wel lukken denk ik zo.
  Groet,SevenEleven.

 2. kevin zegt op

  Hi

  Ik zou het alle twee doen.
  Na Bangkok eerst naar Kanchana Buri
  Hele fijne resorts aand de rivier en in de avond ook lekker vertoeven
  in een restaurantje aan de rivier ook voor de romantiek
  Zou wel het treintje doen.
  Daarna naar Khao Yai
  ook zeker de moeite waard
  Vroeg in de ochtend naar de olifanten
  pracht natuur
  Veel plezier
  groet Kevin

 3. bart zegt op

  Hoi seveneleven

  Bedankt voor je antwoord. En thailandblog bedankt voor het plaatsen van mijn vraag.

  Dus in khao yai treffen we een natte kampeerplaats aan, met veel muggen, bloedzuigers en oude toiletten. Kan allemaal prima zijn, maar kan als je pech hebt ook enorm vervelend zijn. Je tip om toch buiten het park te verblijven is een goeie, dat ga ik nog even opzoeken.

  Bedankt!

 4. guus van der Hoorn zegt op

  Wij hebben in het Erawanpark voor 2 nachten een kamer gehuurd. Fijn als het te nat is, niet duur, informatie op het hoofdkwartier park. Watervallen zijn dan prachtig.

 5. François zegt op

  Tja, het is natuurlijk heel persoonlijk en je noemt twee plekken die niet echt vergelijkbaar zijn. Maar ik zou voor Khao Yai kiezen. Na Bangkok is de rust daar een heerlijke afwisseling. 2 nachten is weinig en het park is groot. Ik ben er zelf een keer geweest en hoewel ik gewend ben altijd alles zelf te regelen en te bereizen, heb ik toen toch gekozen voor een guesthouse buiten het park, en me de luxe van een excursie laten welgevallen. Ik kan me dus wel in de tip van SevenEleven vinden. Er is genoeg keuze aan hotelletjes en guesthouses. Ik zat indertijd in Greenleaf Guesthouse (http://greenleaftour.com/) en dat beviel me goed. Eenvoudig, netjes een prima excusrie naar de vleermuizengrot (https://www.youtube.com/watch?v=aabybYtS1lU) en een ‘mooie wild-tocht.

 6. Caatje234 zegt op

  Als je rust en romantiek zoekt kijk dan eens bij Oriental Kwai resort.
  Prachtige bungalows in een schitterende tuin, lekker eten, schoon, vriendelijke staff.
  Echt een aanrader, zij helpen je ook graag aan leuke bezienswaardigheden.
  Ook de olifantenopvang daar is een must, niet commercieel en zeer de moeite waard.
  Veel plezier

 7. peposaca zegt op

  Ja ik zou zeker voor khao yai gaan.
  Ik ben er al div keren geweest.
  Ik zou wel een goede zaklamp mee nemen want op de camping is het wel een stukje lopen naar de WC.
  De laatste keer ben ik in het donker over 2 stekelvarkens ( druk bezig de liefde te bedrijven ) gevallen.
  Zij hadden minder last van de stekels dan ik.
  S”morgens word je gewekt van de apen die de vrije val beoefenen op je tent dak.
  Nu in de regentijd zijn er wel bloedzuigers , maar je kunt hier tegen speciale sokken kopen in div shops in het park.
  Als je buiten het park slaapt moet je er wel rekening mee houden dat je iedere dag opnieuw intree moet betalen ! !
  Als je achter de laatste camping achter de laatste suveniers shop met een liaan over het water gaat en daar het looppad volgt zie je veel neushoornvogels.
  Je moet daar wel tussen 6 en 7 uur s”morgens zijn , ook daar div otters en 1 krokodil gezien.
  Ik wens je een goede vacantie toe.

  peposaca

 8. Cor zegt op

  In het nationaal park zelf zijn ook hotels.

 9. TLB-IK zegt op

  In de regentijd moet je weg blijven in Khao Yai. Je kunt geen stap doen buiten the -camping ground-. Alles is nat en modderig. Logisch, je bent daar in de natuur puur. Khao Yai moet je doen in de tijd van dezember tot april. Kanchanaburi is voor iemand die geen zin heeft in de oorlog geschiedenis ook een vreemd doel. Vergeet de hele oorlog is Kanchanaburi niks. Tenzij je nog nooit een oude brug gezien hebt. Dus komen beide plekken niet in aanmerking.

 10. bart zegt op

  Bedankt voor al jullie reacties!

  En wow.. is het echt zo erg dat je in de regentijd moet wegblijven uit khao yai? Dat zou echt balen zijn, heb het nog niet eerder gelezen!

  Ik was namelijk van plan om wel naar Khao Yai te gaan, maar dan in een guesthouse te verblijven in Pak Chong en hun 1,5 dag tour te doen..

  • SevenEleven zegt op

   Beste Bart,
   laat je vooral niet teveel ontmoedigen door alle info die nu aangedragen is,want hoewel de Thaise regentijd misschien niet de beste tijd is voor een bezoek aan Khao Yai(beste maanden zijn meestal November tot en met Januari,de zgn ‘koele tijd”)maar dat is ook weer niet zo vreselijk dat je er helemaal niets kunt doen.
   Sommige paden zullen misschien onbegaanbaar zijn(of verklaard worden door de park-rangers,zij weten dat als geen ander)maar er blijft nog genoeg wandelgelegenheid over,en dierenleven te bezichtigen.Maak je daar niet ongerust over.
   Het zal allemaal wat modderiger zijn,en vochtiger,maar je bent nu in toch Thailand,laat je niet afschrikken door wat regen,zou ik zeggen.
   Ben er zelf laatst in Maart geweest,en hoewel dat een bloedhete,en droge maand is normaal gesproken,kregen we toch nog flink wat regenbuien voor onze kiezen,wat de bloedzuigers en muskieten welig deed tieren.Iets wat je in Maart niet verwacht,dus complete verrassing voor mij.
   Ga niet teveel af op gemiddelden,want ook in October is het niet zo dat het alleen maar constant regent,en alles nat en droefenis is in Khao Yai.
   En waarschijnlijk is je eigen idee van een guesthouse in Pak chong,en dagtrip(s) nog het beste.
   Regenjasje mee,wat goede loopschoenen,wat bloedzuigersokken,(te verkrijgen in het visitor-centre)spuitbusje anti-insect,rugzakje met wat extra repen,en water,en je bent er klaar voor.
   En ja,ook al moet je een keer extra entree betalen,ik meen zo’n 400 bht per persoon,is niet echt zo schrikbarend dat het pijn gaat doen in je portemonnee.
   Geniet ervan,Khao yai is beslist de moeite waard,ook als het wat minder zonnig is.Kom er zelf vanaf 98′ en heb eigenlijk nimmer een slechte tijd gehad.
   Groet,SevenEleven.

   P.S,o ja,
   ga als het kan niet in het weekend,dan is het vaak wat drukker met bezoekende Thais,en vergeet je camera niet,sommige beelden wil je terugzien,da’s wel zeker,Zelfs al was het maar hoe modderig en nat je terugkwam van je eerste Khao Yai hike!Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website