Beste lezers,

We willen weer terug naar Thailand, waar mijn vrouw en ik zo’n 15 jaar geleden zijn geweest. Toen met z’n tweeën aan het rondreizen, zonder boekingen, gewoon op de bonnefooi. Een paar hotels checken en de leukste nemen.

Wij willen dit nu herhalen met twee kinderen in de kerstvakantie. Is op de bonnefooi te doen in die periode? We denken ongeveer 10 dagen aan het strand, ten zuiden van Hua Hin of Koh Chang.

Groeten,

Hans


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Kan ik in de kerstvakantie op de bonnefooi naar Thailand?”

 1. Nanno zegt op

  Kerstperiode is in Thailand hoogseizoen, dan zijn veel gewilde hotels goed bezet. Als je flexibel kunt zijn vind je overigens altijd wel iets. Als je echter een specifiek plan hebt, zeker met kinderen, raad ik aan om toch vooraf iets te zoeken en te boeken, om teleurstelling te vermijden.

 2. Rob zegt op

  Hans,

  Kom al heel lang in Thailand maar je hoef niet bang te zijn dat er geen plek is. Het toerisme is erg terug gelopen, vooral doordat er minder Russen komen. Europeanen komen er al lang in in mindere aantallen. Het wordt wel gecompenseerd door Chinezen maar niet in die aantallen. Wees gerust. Op de bonnefooi is het geen probleem. Hou je natuurlijk van “zekerheid “dan kan je het beste vooraf boeken. Succes. Rob

  • Christina zegt op

   Een hotel zal je wel vinden. Maar als je vroeg boekt zoals ik afgelopen jaar voordelig in Chiang Mai.
   Hoe later hoe duurder en ons hotel was vol met de feestdagen. Mensen gesproken die hadden kort voor vertrek geboekt en dubbel betaald. Ook voor de tickets die waren voor ons goedkoper maar ja in mei geboekt en betaald. En als er echt iets gebeurt bijvoorbeeld ziekte dan kunnen we annuleren op onze verzekering.

 3. Ruud NK zegt op

  Er zijn veel hotels in de goedkopere sector tot rond 800-900 bath die niet bekend zijn bij de Agode etc. Veel daarvan staan ook niet op internet en je kunt dus niet vooraf boeken.
  Als je niet te laat komt is er dus altijd wat te vinden. Inspecteer de kamer voor je je boeking maakt. Vergeet ook niet de badkamer. Laatst zag ik er een in ChiangMai waar je alleen kon douchen en dwars op de WC zitten.

  • Jolanda zegt op

   Heeft ook wel weer zijn charmes :-). Ons eerste verblijf op Chang Mai was toen ook hutje met matras op de grond en hutje met regenton als algemene douche en een hutje met een hurktoilet. Alles went en persoonlijk hou ik daar meer van dan van die grote hotels met alle luxe van dien.:-)

 4. Renévan zegt op

  Ik woon nu ruim 7 jaar op Samui en rond kerst is het de drukste tijd van het jaar. Vul maar bij een paar bookingssite’s de datum in rond kerst bij willekeurige accommodaties en u zal zien dat er al veel volgeboekt is. U zal altijd wel wat vinden, maar of dat naar uw wens is. Vorig jaar sliepen er na lang zoeken zelfs mensen in Bophut op massage tafels bij een massage shop.

  • Jolanda zegt op

   Volgens mij hebben die bookingssites vaak maar paar kamers in beheer. Heb het in noorwegen ook meegemaakt. Via booking.com konden we niet in een hut en vervolgens de eigenaar gemaild en die had nog een hut en ook nog eens goedkoper, voor ons. Maar Kerst is idd een drukkere periode, maar las ook ergens op een site dat in elk geval de Thaien niets aan Kerst doen. In 1992 hebben we er in elk geval weinig van meegekregen, op een kerstboom in de zon na, hele rare ervaring :-). Het kan wel zijn denk ik dat je in duurdere accomodatie terecht komt dan je budget veroorloofd, dan mss verstandiger om wel te reserveren.

 5. Jolanda zegt op

  Wij hebben hetzelfde plan. In 1992 de hele maand december in Thailand geweest met zijn tweeen, ook op de bonnefooi en toen geen problemen gehad met onderdak vinden.Nu gaan we ook met de kids (19 en 21). Nu toevallig de eerste dagen vd vakantie in Chang Mai alvast kamer in guesthouse besproken, maar meer omdat deze maar uit 3 kamers bestaat en goede recensies kreeg. Voor de rest willen we toch gaan voor de vrijheid om ergens wat langer te blijven als het goed bevalt. We gaan nu 3 weken in december en willen wat rondtrekken en afsluiten op Koh Chang, waar zo te zien heel veel meer accomodatie bij gekomen is.
  In elk geval al veel zin om weer terug te gaan.

 6. Ko zegt op

  Ik zie het voor me: je komt met 4 personen aan op SUV airport, na een lange reis. En dan ga je met al je bagage op zoek naar een hotel. Er is er 1 op het vliegveld, de rest minstens op 1 uur lopen! Je kunt ook een taxi nemen (als je daar al met 4 plus bagage in mag) en je vraagt de taxi je naar een hotel te brengen. Joost mag weten waar je uitkomt. Neem in ieder geval de eerste nacht dan een airport hotel ( ze halen je op) wel zo gemakkelijk. Er zijn natuurlijk genoeg hotels te krijgen, maar als je je zien aankomen met al je koffers en 4 personen, in de kerstperiode, dan betaal je waarschijnlijk de hoofdprijs. Doe verstandig en boek de hotels waar je heen wilt op voorhand. Het bespaart je erg veel gezoek, gesjouw, ellende en geld.
  Omdat ik in Hua Hin woon weet ik dat erg erg veel bezet is in deze periode door mensen uit Bangkok, ook al is het maar voor een weekend, maar 10 dagen is toch inclusief een weekend en als je er dan uit moet omdat het juist dat weekend is volgeboekt, word je er ook niet vrolijk van. Neem geen risico: boek alles op voorhand!

 7. LOUISE zegt op

  Hallo Hans.

  Naar mijn mening heft dit alles te maken met hoe flexibel jullie zijn en ook belangrijk hoe oud je kinderen zijn.
  Zijn ze erg jong, dan denk ik dat jullie beiden daar niet erg vrolijk van worden om nul op rekest te krijgen.

  Slapen kan je altijd en overall, maar vinden jullie het geen problem om bij het antwoord: “fully booked” naar de volgende te lopen.

  Maar ik denk dat er genoeg B&B zijn.

  LOUISE

 8. Fransamsterdam zegt op

  Ik heb het één keer gedaan in die periode, in Pattaya. Mijn vaste hotel zat vol, 12 andere afgezeuld, de 13e was het Central Pattaya hotel, daar was alleen nog de suite vrij voor 6000 baht. Vooruit dan maar.
  Volgende dag kamertje boven kroeg in soi 13/1 gevonden, 300 baht. Dat compenseerde weer, maar was wel veel klimwerk en erg basic en smerig.
  Blij dat ik twee dagen later weer in mijn vaste hotel terecht kon. Ik doe het niet meer, tussen kerst en oud en nieuw op de bonnefooi

 9. Lung addie zegt op

  Het antwoord op je vraag is heel eenvoudig : JA, je kan op de bonnefooi naar Thailand komen in om het even welke periode van het jaar. Logies zal je altijd en zowat overal vinden. Er zijn in Thailand hotels, bungalows, B&B’s in overvloed. Doch vergeet niet dat je in een metropool aankomst en niet ergens in een provinciestadje in Nederland.
  Ik zie echter het voordeel wat je hieruit kan of mogelijk meent te halen helemaal niet in. Ik zou eerder stellen dat ik de miserie, welke je op de hals gaat halen, wel inzie.
  Jullie zijn duidelijk geen Thailandkenners, dit vanwege het feit jezelf vermeldt dat het 15j geleden is dat je hier kwam. In de eerste plaats kwam je toen in DMK aan, heel kort tegen het centrum van Bangkok gelegen. Nu zal je wel in BKK aankomen, een mooi stukje rijden naar het centrum van Bangkok.
  Je komt met 4 personen aan in BKK, goed beladen met bagage, 20/30kg per persoon. In één taxi gans dat boeltje en jezelf krijgen zal al niet eenvoudig en comfortabel zijn.
  Waar wil je, onmiddellijk na aankomst, heen? Weet je zelf niet want je komt op de bonnefooi. Wat ga je aan de vervoerder, of nu een taxi, een minibus of paard en kar is …. opgeven als bestemming? Naar een hotel??? …. wie weet waar je dan gaat terecht komen? Of ga je misschien bij aankomst in de luchthaven beginnen internetten om een hotel te zoeken? Zo een reis, met 2 kinderen er dan nog bij, die gaat een verstandig mens toch eerst een beetje plannen zeker.
  Ik zou je een raad willen geven: zorg voor de eerste dagen dat je tenminste weet waar je heen wil. Met twee kinderen, in deze temperaturen, met bagage sleuren, op zoek gaand naar het onbekende vind ik niet de aangewezen manier van handelen van een weldenkend mens.
  Ik woon in Thailand en zou zelfs op deze manier niet willen reizen. Ik zorg er steeds voor dat ik voor de eerste nacht een vooraf geboekt hotel heb.

  Veel bonnefooi plezier en prettig verblijf gewenst.

 10. RonnyLatPhrao zegt op

  Je gaat nu maar 10 dagen, en bovendien zijn er nu 2 kinderen bij.
  Met 2 kan het leuk zijn om alles aan het toeval over te laten en wel te kijken waar je terecht komt.
  Als je dan met een minimum comfort moet tevreden zijn kan je dat als (jong) stel wel plaatsen.
  15 jaar later, en met 2 kinderen van (????), kan slapen in omstandigheden met een minimum comfort wel eens tegenvallen.
  Verpest die korte periode dan ook niet met zoeken en verhuizen van hotels.
  Neem het zekere voor het onzekere en regel je verblijf voordien.
  Rest meer tijd om te genieten, want 10 dagen is zo voorbij.

 11. harry dijkman zegt op

  Als je naar Pattaya gaat,kun je altijd op de bonnefooi,je betaalt zelfs een stuk minder voor je hotelkamers,vooral als je in het Thais kunt tellen,en aan Jomtien beach zijn altijd hotelkamers te vinden.

 12. ann zegt op

  @Hans

  Beter is van tevoren iets uit te zoeken en te reserveren.
  Met/ rond kerst hebben grote en dure hotelketens ook vaak verplichte diners, toeslagen etc..
  dit kan redelijk in de papieren lopen voor 4 mensen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website