Kan mijn partner rondreizen in Thailand en Azië ondanks covid?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 november 2021

Beste lezers,

Deze vraag stel ik namens mijn partner die vandaag contact heeft gehad met een eigenaar van een Travel agency in NL-Bangkok.

Mijn partner wil een grote rondreis gaan maken door heel Azië. Hij gaf aan dat hij een 4×4 suv/pickup in Thailand wilde gaan kopen en dan na een aantal maanden rondreizen in Thailand, verschillende landen wil gaan bezoeken, zoals Laos, Vietnam, China, Japan, Korea, Indonesia/bali, Australia/NZ etc. Hij wil ongeveer 1-3 maanden in elk land verblijven en rondreizen.

Maar deze persoon verteld hem dat dit gewoonweg onmogelijk was, omdat alle landen op slot zijn vanwege covid en dit eigenlijk alleen in reis groepsverband mogelijk was georganiseerd door een travel agency.

Heeft iemand hier ervaring mee? Klopt het wat deze persoon mijn partner heeft verteld?

Groet,

Patricia

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

11 reacties op “Kan mijn partner rondreizen in Thailand en Azië ondanks covid?”

 1. wibar zegt op

  Hoi,
  Wellicht heb je hier iets aan. Per wereldeel, en per land overzicht of je wel of niet als toerist binnen kan komen in deze covid tijd. https://travelbans.org/asia/china/

 2. ton zegt op

  Thailand is nog maar kort “open” zonder quarantaine voor bezoeķers met vaccinatie bewijs. Deze entree in Thailand geldt alleen voor bezoekers die per vliegtuig aankomen. Expliciet is gesteld dat de regeling NIET geldt voor binnenkomst over de weg of water. Dat heeft natuurlijk te maken met het gemak van controleren van grotere aantallen via de luchthaven. Zo’n regeling zou ook best eens kunnen bestaan voor de andere genoemde landen. Zon trip overland per auto is onder normale omstandigheden al niet een makkie. Ik denk dat het nu, Azie zit nog volop in COVID regelingen, nog te vroeg is om zoiets per auto te ondernemen.
  Groepsreizen zijn expliciet genoemd om gebieden met hogere COVID Cijfers eenvoedig te vermijden maar volgens mij is in iedergeval Thailand open voor reizigers met vaccinatiebewijs die een negatieve COVID test vertomen bij aankomst.
  Rondrijden in Thailand lijkt mij geen enkel probleen òp dit moment. Hoe COVID zich ontwikkeld

 3. José zegt op

  Ik denk dat je zelf ook wel weet dat nu wereldwijd rondreizen een groot risico is.
  Dat blijkt wel weer met de nieuwe Omikronvariant.
  Volgens mij zijn veel landen in Azië nu ook nog op slot, Australië, Nieuw Zeeland, Japan.
  China heeft vette quarantaineregels.
  Ik weet niet of je bedoelt dat je partner met de gekochte auto naar alle andere landen wil, maar China kom je zeker niet in alleen met een auto. Vietnam volgens mij ook niet.
  Dus het advies van dat reisburo zou ik zeker aannemen.

 4. Steven zegt op

  Met de nieuwste coronavariant kan alles over een maand weer anders zijn. Wibar gaf al een perfecte website.
  Hij kan ook altijd nog naar Engelstalige websites van kranten in betreffende landen kijken.

  Ik verbaas mij wel over zijn voornemen een auto te kopen in Thailand… voor slechts 3 maanden? Of wil hij daarmee ook rondreizen in de buurlanden? In Thailand rijdt men links, in de buurlanden rechts… Dat is dus dus met een in Thailand gekochte auto ietsje gevaarlijker rijden.
  Dan papierwerk om met auto naar bv Laos te gaan: https://www.travelfish.org/board/post/laos/27638_can-i-bring-my-thai-registered-car-into-laos. Verzekering!

  En dan naderhand de auto verkopen… met moeite en wellicht verlies.

  Huur in elk land (niet duur in Thailand, Laos) een auto met chauffeur: lekker makkelijk en uiteindelijk niet veel duurder (mogelijk goedkoper), denk ik.

 5. Sanna zegt op

  Ik weet dat het, op dit moment, absoluut onmogelijk is om Japan binnen te komen als toerist. Het maakt niet uit of je alleen of in groepsverband reist.

 6. Ger-Korat zegt op

  Wil ook nog een aanvulling geven: als bezoeker van Thailand zonder eigen woonadres kan je geen auto kopen.

  Daarnaast het advies van het reisbureau
  voor een groepsreis: ja ja we weten allemaal dat de grootste reisbureaus al failliet zijn en groepsreizen hooguit per land of niet worden aangeboden. En dan vraag ik me af of er een groepsreis naar bijvoorbeeld Thailand is. Of dat het de bedoeling is je een aanbetaling of meer te laten doen…en na een tijdje ben je je geld kwijt want welk reisbureau zit niet op zwart zaad.. Gewoon lekker zelf een ticket regelen naar Thailand etc. Singapore gaat net open vanaf Thailand en Vietnam gaat ook in die richting. Zou nog even wachten en dan kan de partner wat gemakkelijk van de ene naar het andere land reizen. Alhoewel nu de nieuwste variant er is verwacht ik dat binnen 1 of 2 maanden alles op slot gaat, idem Thailand, want super besmettelijk.

  • TheoB zegt op

   Medio december 2018 kreeg ik bij binnenkomst in Thailand een vergunning tot verblijf van 90 dagen op basis van een visum Non-immigrant “O” retirement. Eind december 2018 is het mij gelukt om bij het Department of Land Transport, Building 4 (Chatuchak) mijn bijna 1 jaar verlopen 2-jarige rijbewijs te verlengen met een Visumondersteuningsbrief van de Nederlandse ambassade waarop het adres van het hotel waar ik toen een paar weken verbleef. De verklaring werd met een loep nauwkeurig gecontroleerd op echtheid en ook het adres op de verklaring werd met Google Maps gecontroleerd.

   Ook is het mij begin januari 2019 gelukt om een tweedehands motorscooter te kopen en bij het Department of Land Transport Office Bangkok area 2 (Taling Chan) op mijn naam te krijgen met een Visumondersteuningsbrief van de Nederlandse ambassade waarop het adres van het hotel waar ik toen een paar weken verbleef.

   Maar net als bij beleggen geldt ook hier …
   Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. This is Thailand.

   PS: ik heb geen theegeld hoeven schuiven.

 7. Lung addie zegt op

  Beste Patricia,
  daar ik niet weet wanneer uw partner deze rondreis door Azie wil ondernemen zou ik stellen: laat ons even de Corona, met al zijn beperkingen, vergeten en stellen dat het gewoon ‘normaal’ reizen is.
  Ik kan jullie absoluut de raad geven zich land per land heel goed in te lezen.
  In Thailand een auto kopen op eigen naam, zonder vaste woonplaats, is zo goed als onmogelijk daar je die wagen nooit op die manier ingeschreven krijgt.
  Een auto huren om er mee naar landen buiten Thailand te reizen is, om begrijpelijke reden, ook praktisch onmogelijk en indien het zou lukken zal daar een heel hoog prijskaartje aanhangen.
  Dan moet je nog, zelfs indien je er zou in slagen, een wagen op eigen naam te kunnen kopen, er de grens mee over geraken. Met een huurwagen is dit ook bijna niet mogelijk. Met een eigen wagen vraagt dit een boel administratie. Wat dan ook vooraf moet gebeuren anders kom je het land niet in. Probeer maar bv in Cambodja met een wagen, zelfs een motor, binnen te rijden…..
  .
  Met een gekochte Thaise wagen zit je met een wagen met het stuurwiel rechts daar ze hier links rijden. In zowat alle andere landen, hier in Azie, rijden ze wel rechts, dus is reeds een probleem, niet gemakkelijk rijden hoor.
  Voor elk land moet je een visum hebben. Voor sommige landen kan dat vooraf geregeld worden, bij andere kan dat aan de grens. vraagt dus ook reeds een serieuze voorbereiding.
  De taalproblemen: niet overal spreken of verstaan ze Engels hoor.
  Het rijbewijs: in welke landen mag je, en hoelang, met een internationaal rijbewijs rondtoeren?

  Ik zou, persoonlijk, toch een andere methode van rondreizen overwegen.
  bv: de grote verplaatsingen per vliegtuig, bus of trein maken. Dan kom je toch al in een grote stad aan waar veel meer mogelijkheden zijn op alle gebied. Daar ter plaatse een wagen huren en het land verkennen.
  Ik woon reeds jaren in Thailand, heb een eigen wagen, maar zou nooit op de manier, welke u voorstelt, een rondreis door Azie willen maken. Je moet een echt doorwinterde globetrotter zijn om aan zoiets te beginnen.
  Veel succes gewenst.

 8. patricia zegt op

  bedankt allemaal voor uw bijdragen.

  we/ hij wilt aug-sept 2022 naar Thailand gaan reizen. hoogstwaarschijnlijk zal ik een x weken later volgen daar hij eerst zijn Thaise paspoort, ID card en rijbewijs in orde moet gaan brengen.

  hij gaat zijn familie daar zoeken en hopelijk ontmoeten. ik ga puur mee omdat hij graag wilt dat ik ze ook ga ontmoeten. Thailand en Azië trekt mij niet echt eigenlijk.

  hij heeft al veel gereisd voor zijn werk. maar nog nooit naar Azië geweest. omdat hij gewoon ten allertijden mobiel wilt zijn en gaan en staan waar hij zelf wilt zit hij te denken om gewoon een auto in Thailand te gaan kopen (westers model met stuur links liefst). en eerst x maanden in Thailand te gaan rondreizen, daarna de grenzen over te steken.
  ook ivm met covid en besmettingen (hij is hoog risico persoon met diabetes dus xtra voorzichtig) wilt hij liefst geen trein of openbaar vervoer nemen eigenlijk. zijn vrienden in Thailand hebben verteld dat de vaccinaties positief gaan en hun al reeds 1x gevaccineerd zijn.
  ene kant kan hij daarover best ‘panisch’ doen want hij heeft al 2 goede vrienden verloren aan deze erge ziekte.
  hij wilt de mooiste natuur plekken opzoeken.de jungle in met de special forces van Thailand (hij heeft contact met mensen).
  mijn partner zelf heeft jaren bij de para commando’s gediend en vele opleidingen gehad en gegeven in verschillende werelddelen en natuur gebieden.
  zijn interesse ligt dan vooral bij de natuur en survival technieken leren van de locals.wilt ook binnen 2jr zijn eigen ‘outdoor survival school’ opzetten.

  hij wilt 1-3mnd in heel wat landen gaan rondreizen. China, Mongolië Japan, Korea, Vietnam, Indonesië/Bali, Australië en NZ. en heel misschien dan OF terug rijden met de auto vanuit daar. OF de auto verkopen en één van de bekendste luxe treinreizen nemen.

  wat vooral het nogal onmogelijk of zeer moeilijk was om met eigen auto de landsgrenzen over te gaan volgens deze man was omdat de juiste documenten in orde te brengen en aan te vragen.
  Maar ik ken hem en niets is voor hem onmogelijk!

  • TheoB zegt op

   Beste partner van Patricia,

   Ik zou zeggen: neem de adviezen hierboven van Lung addie ter harte.
   En misschien kun je advies krijgen van Kees en Els van de Laarschot https://www.trottermoggy.com/

   Om al die landen écht in geuren en kleuren te ervaren en leren kennen vind ik dat je dat lopend, fietsend of op een motor(scooter) moet doen. Dan ben je onderdeel van de omgeving. In een (airconditioned) auto kijk je naar de omgeving, min of meer zoals je televisie kijkt.
   Als je een Thais Paspoort kunt krijgen zal het ook wel mogelijk zijn om de Thaise auto- en motorrijbewijzen te krijgen. De rijexamens zijn een stuk makkelijker en goedkoper dan in Nederland.

   Succes met de voorbereidingen.

   • patricia zegt op

    Hallo TheoB hij heeft motorrijbewijs. hij denkt eraan om daar een motor te huren of kopen zelfs ook. hij wilt daar ook een boot huren en gaan varen-vissen. één van zijn grote hobbies wat hij veel zal gaan doen daar. local guides inhuren.

    hij zal zeker de natuur ingaan en de mooiste plekken gaan opzoeken.

    momenteel is hij op reis voor zijn werk en komt één dezer dagen terug. Thais paspoort- ID card- rijbewijs wordt voor hem geregeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website