Kan je wel of niet grond bezitten in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 februari 2019

Beste lezers,

Recent heb ik gehoord dat het niet mogelijk is als Thai een stuk grond in je bezit te hebben. Je kunt wel het vruchtgebruik ervan hebben, maar het blijft eigendom van de staat. Op diverse forums lees ik dat het wel kan grond in eigendom te hebben. Wat is nu de waarheid?

Verder vraag ik me af of er iemand een eigendomsbewijs voor me kan vertalen. Een met een rode franjes.

Alvast bedankt.

Groet,

Hans


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Kan je wel of niet grond bezitten in Thailand?”

 1. Yan zegt op

  Thai kunnen land bezitten in volle eigendom; buitenlanders niet…Het gebeurt ook wel dat Thai land in pacht kunnen hebben van de staat en dan zijn ze ook geen eigenaar…logisch. Wanneer een Thai land daadwerkelijk in bezit heeft zal zijn/haar naam ook op de “chanut” (eigendomstitel) vermeld staan. Het kan gebeuren dat de Thai een lening aangaat bij een bank om het land te kunnen aankopen, dit zal eveneens op de “chanut” genoteerd worden tot wanneer de Thai de lening afbetaald heeft en dan het volle eigendom krijgt.

 2. Han zegt op

  Ze zullen wel bedoeld hebben dat buitenlanders alleen vruchtgebruik kunnen hebben. Een thai kan wel grond in bexit hebben

 3. jm zegt op

  Beter een condo kopen alleen op uw naam zodat het later naar uw erfgenamen gaat.

 4. Harry Romijn zegt op

  Niet wat in burgerlijke publicaties staat, zelfs niet wat advocaten beweren, doch wat is Thaise wetten staat of gerechtelijke vonnissen, zijn doorslaggevend.
  Op Thailandvisa is meerdere keren daarna verwezen: nee een buitenlander kan GEEN grond bezitten. Ook niet via een bedrijf, want daarvan heet “de buitenlander’ maximaal 49% in handen.

 5. Sjaak S zegt op

  Ik vraag me af op welke forums je dit leest. Dan zou ik toch wel ernstig twijfelen aan de kwaliteit van de forums. Je kunt als buitenlander geen grond bezitten, wel het huis dat je erop hebt staan. En dat kun je dan hoofdzakelijk op twee manieren hebben: je bent met een Thaise partner of je hebt een stuk grond gepacht, waarbij 30 jaar een normaal tijdsbestek is en gezien de leeftijd van de meesten die hier hun levensavond doorbrengen eigenlijk wel lang genoeg is.

 6. Tak zegt op

  Amerikanen kunnen wel grond in Thailand bezitten. Ik dacht tot 1 -2 rai. Nederlanders en Belgen kunnen grond bezitten middels het oprichten van een Thaise Ltd. Daar moet je dan wel eem administratie kantoor jaarlijkse de boeking en belqating aangifte voor laten doen.

  • jw zegt op

   Dat klopt.
   Amerikanen hebben bepaalde priveleges en kunnen soms wel grond bezitten.
   E.e.a. heeft te maken met de Vietnam oorlog.

  • hans woltman zegt op

   dit is een door handige jongens bedachte constructie die echter juridisch ver van waterdicht is.

   dmv aandelen met/zonder stemrecht en de benoeming van een buitenlander als managing director van de Ltd beweert men dat buitenlanders grond kunnen kopen.

   ja, een Ltd kan grond kopen, maar het moet wel een aktieve vennootschap zijn, niet eentje waar alleen het onroerend goed in is ondergebracht

 7. Oean Eng zegt op

  Dag,

  Voor zover ik weet. Alleen Thaise mensen kunnen land bezitten. Bedrijven kunnen dat wel. Dus je zou een company kunnen starten, en die company is van jou, en die company heeft dan het land. Company kan ‘slapend’ zijn, maar daar hoor ik veel verschillende verhalen over. Je kan land van een thai leasen, voor 30 jaar. Iemand vertelde me dat dat, tegenwoordig 2 x 30 jaar kan zijn.

  Zoiets, ofzo….joh, gewoon huren 🙂

 8. Tino Kuis zegt op

  Ik wil dat eigendomsbewijs wel voor je vertalen. Stuur het naar thailandblog en die stuurt het naar mij. Vind ik leuk om te doen.

 9. ruud zegt op

  De Thai zelf kunnen gewoon grond bezitten.

  Als ik mij goed herinner hebben Amerikanen een speciale regeling voor het bezitten van grond (gehad?) in de tijd van de oorlog in Vietnam.
  Als Nederlander kunt u echter geen grond in eigendom hebben, hooguit een levenslang (uw leven, het overlijden van de eigenaar van de grond tast dat recht niet aan) vruchtgbruik van de grond.
  Bij uw overlijden vervalt dan het vruchtgebruik, met alle gevolgen voor de eventuele erfgenamen.

  Mogelijk, dat als u de Thaise nationaliteit verwerft, u dan wel grond mag bezitten, maar dat lijkt me niet van toepassing te zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website