Beste lezers,

Ik weet dat je in Thailand een werkvergunning nodig hebt om te kunnen werken. Nu, ik ben een digitale nomade en werk de hele dag op mijn laptop als programmeur. Kan ik daar problemen mee krijgen? Ik bedoel, is er controle op het soort werk wat ik doe? Lijkt mij niet want het natuurlijk niet te controleren of ik voor de fun de hele dag online ben of voor mijn werk.

Ik hoor het graag.

Groet,

Tom

11 reacties op “Kan je in Thailand problemen krijgen als je als digitale nomad werkt?”

 1. rene23 zegt op

  Geen slapende honden (beambten) wakker maken !!

 2. jan zegt op

  natuurlijk kunnen ze alles controleren wat jij overdag op je laptop doet , dat moet jij toch weten als programmeur , ze kunnen gewoon meekijken .
  maar er is en verschil als jij gewoon op je laptop voor een nederlands bedrijf werkt is er geen probleem , maar werk jij voor een Thais bedrijf , heb je wel een probleem.
  en denk niet dat ze stom zijn daar , ze weten heel veel.

 3. willem zegt op

  Ik heb begrepen dat zolang je niet voor een Thaise firma werkt het geen probleem is. Ook hierbij zal weer gelden dat je geen Thaise burgers werk mag afnemen.

  Online werken is toch al niet goed tastbaar. Zeker niet als je ook nog eens gebruk maakt van een VPN.

  Je bent gewoon met je computer aan het rommelen toch? Doe ik nu ook. hahaha

  • stevenl zegt op

   Je criterium ‘geen Thaise burgers werk afnemen’ is een niet bestaand criterium.

   Officieel mag dit soort werk niet, maar maak er geen melding van en er is geen haan die er naar zal kraaien. Maar bij langer verblijf kan het wel tot visum problemen leiden.

 4. Ton zegt op

  U, mag in Thailand geen wek doen zonder werkvergunning. Ook geen thuiswerk. Dus het antwoord lijkt me duidelijk.

 5. l.lagemaat zegt op

  Belangrijk om te weten is of u het gehele jaar in Thailand bent of slechts voor b.v. 3 maanden.

  Ook is het van belang wat u programmeert en voor wie!

  Er wordt wel gecontroleerd in Thailand i.v.m.de cyber criminaliteit, maar dan
  moet er wel een aanleiding zijn waarom iemand doorgelicht wordt.
  Kortgeleden nog een groep Chinezen in mijn nabijheid opgepakt met 29 laptops en 61 I-phones.

 6. Antonio zegt op

  Je zou het kunnen navragen bij Immigration maar de kans dat ze daar een antwoord kunnen geven is klein, en de kans dat jij vraag van hun gaat krijgen is groot. 🙂

  Ik denk dat het van een paar factoren af hangt. en of je aan Broodroof doet.
  1 wat voor visum heb je ( toerist, retirement, etc) EN
  2 wie is je Baas of Opdrachtgever.

  Werk je voor een Thais bedrijf ( ook vrienden of familie ) wat ook door een Thai gedaan kan worden…. dan heb je een probleem.

  Is jouw werkgever een buitenlands bedrijf ( Google of Ik bijvoorbeeld ) en jij bent ingeschreven / woonachtig in NL en jou bedrijf heeft jou in NL op de Loonlijst staan of je stuurt jouw facturen naar de NL BV dan zal dit geen probleem zijn.

  Ik heb het zelfde, werk veel digitaal (Product Owner) en ben ook 5 maanden per jaar in Thailand op vakantie bij mijn vriendin, en communiceer elke dag met mijn team binnen ons bedrijf dat gevestigd is in NL.

 7. chris zegt op

  Vorig jaar is een Chinese fotograaf gapakt die voor een Chinees paar trouwfoto’s maakte in Phuket.
  De regel is duidelijk: zonder werkvergunning mag een buitenlander in Thailand niet werken, niet voor een Thaise onderneming of klant, niet voor een buitenlandse onderneming of klant, niet voor zichzelf.
  Maar zoals met zoveel in Thailand: regels worden niet altijd en niet altijd consequent gecontroleerd.
  Maar zie de ontwikkeling met het TM30 formulier. Als men er echt lucht van krijgt en iemand wil de digital nomads aanpakken, dan gaat het echt gebeuren en ben je de pineut (ik schat terug naar Nederland en ongewenste bezoeker voor de volgende 5 jaar). Dus dan niet zeggen dat je het niet wist.

 8. Jan si thep zegt op

  Geen slapende honden wakker maken.
  Als je ergens achteraf uit het zicht werkt en niemand verteld wat je doet zal er ook geen reden zijn om je in de gaten te houden.
  Dus niet in een internet cafe ofzo aan de openbare weg.
  Misschien wel nadenken als antwoord op de vraag waar je van leeft (inkomsten)

 9. Roger zegt op

  Tom,
  Ik geloof dat het beste wat je kan doen is gewoon voor 8o of 85 dagen in Thailand verblijven, dan dezelfde periode in Vietnam en dit gewoon herhalen. Geen gedoe met visa en je blijft onder de radar.

 10. Karin zegt op

  Dit mag zeker wel ! Thailand is the hot spot voor digital nomads en met name Chang Mai. Hier is alles ingericht op digital nomads , co-working spaces op elke hoek. Lijkt me niet dat het dan verboden is


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website