Kan je in Thailand een “vaste internetaansluiting” nemen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 februari 2019

Beste lezers,

Even een vraagje van een digibeet. In januari 2020 hoop ik naar Chiang Mai geëmigreerd te zijn. In Nederland heb ik een vaste internet-aansluiting van Ziggo. Daarmee kan ik de hele dag op mijn laptop internetten. Het appartement dat ik in Chiang Mai verwacht te gaan huren heeft geen internet. Ik zal dat dus zelf moeten gaan verzorgen.

Kent Thailand ook het begrip “vaste internet aansluiting” en zo ja, bij welke maatschappij kan ik dat dan bestellen? En komt men dan bij mij thuis om een kastje neer te zetten (zoals bij KPN en Ziggo).

Voor mijn smartphone neem ik gewoon een mobiel internet-abonnement, dus dat werkt wel. Maar ik wil straks ook de hele dag zorgeloos op mijn laptop kunnen werken.

Heeft iemand ervaring me het aanvragen van een vaste internet-aansluiting in Thailand?

Vast bedankt voor uw reacties.

Groet,

Peter


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Kan je in Thailand een “vaste internetaansluiting” nemen?”

 1. willc zegt op

  Jawel,Bij bv 3bbb ,Adsl, kosten 600 bth per maand , heb er goede ervaring mee.Je krijgt een sterke router bereik tussen 20 -40 m buitenhuis (afhankelijk vh weer) ,dus makkelijk voor je wifi en je laptop op afstand

  Willc

  • franky zegt op

   Mij kostte 3BB inclusief eigen router thuis vorig jaar 750 baht per maand. Voor de aanleg van een vaste kabel (die bij mij was zelfs langer dan 60 meter!) betaal je natuurlijk ook maar af en toe hebben een aanbieding en dan kost het aanleggen je niks. Let wel! Je gaat een jaarabonnement aan! Ik vertrok na 6 maanden en bij terugkomst na 6 maanden lag er een rekening van 2.250 baht voor mij klaar. Door interventie van mijn landlord is mij dit kwijtgescholden. Ik heb daarna gekozen voor steeds een maand snelle en unlimited wifi-verbinding via Dtac voor 520 baht op mijn tablet omdat deze verbinding over heel Thailand geldt en je dus niet aan huis gekluisterd bent. Dit zal echter niet opgaan voor PC’s want je hebt in mijn geval een card nodig voor het tegoed. Daarom zal mijn verhaal hier vast niet van groot nut zijn maar misschien wel voor anderen wel.

   • David H. zegt op

    Je zegt een card nodig te hebben , dan kan je toch je via je smartphone als thetering gebruiken voor je laptop of pc dacht ik ?
    Ikzelf heb 3bb voor iets minder dan die 600 baht /maand via jaar abbonement op vdsl ,en heb ook verbinding buiten mijn woonst indien 3bb wifi voorradig is , verbind zelfs automatisch het passwoord

 2. Sjaak S zegt op

  Je hebt hier diverse aanbieders met ieder zijn eigen pakketten. Op sommige plaatsen in Thailand heb je glasvezelkabels, andere helemaal geen, zoals bij mij, waar wij via een antenne internet ontvangen.
  Je kunt diverse snelheden krijgen. Ook kun je bij sommige providers een vaste internetverbinding en mobiel internet voor een prijs krijgen. Ik kan niet zeggen wat of welke de beste zijn. De meest bekende zijn 3BB, AIS, TOT, Dtac en True.
  Bijna iedere stad heeft een kantoor, al of niet in een shoppingmall. Prijzen beginnen rond de 650 Baht per maand, abonnementen duren minimaal een jaar.

 3. Henny zegt op

  Ja, je hebt ook inThailand verschillende providers zoals True, 3BB, TOT en nog anderen. Zij leveren met een router (kastje zoals KPN)

 4. loe zegt op

  Ik heb via TOT een glasvezel internet, dat 700 baht (+7% VAT) kost.
  Het aansluiten was gratis.
  Aanvankelijk moest dit op naam van een Thai. Later kon het wel op mijn
  eigen naam, als ik een jaar vooruit betaalde. Dat doe ik tegenwoordig dan maar.

  Diverse kennissen hebben een 3BB abonnement en zijn daar ook tevreden over.

 5. Thaie-theo zegt op

  Ja Peter, ik heb 3BB als provider een goede en niet te duur..
  Maken een kabelverbinding tegen betaling, soort ISDN, die leggen ze aan en je krijgt een 3BB modem bij je abonnement.
  Je kan ook een keuze maken voor glasfiber verbinding..zie hun site..https://www.3bb.co.th/3bb/
  Groetjes en veel succes..

 6. guy zegt op

  Keuze zat. TOT, 3BB, True, …. even rondkijken waar er een promotie is en wat je nodig hebt. Meestal staan ze binnnen de 2 dagen aan je deur. kabeltje doortrekken, router tegen de muur en een half uurke later heb je internet. Wijzelf hebben TOT, 641 THB per mnd. wreed content van.

 7. Koen Lanna zegt op

  Natuurlijk kan dat, maar een tussenoplossing is gewoon een goed mobiel abonnement te nemen 4 Mbps met unlimited data heb je al voor THB 150/mnd ! en kun je je smartphone als hotspot voor je laptop instellen. Misschien bevalt het wel zo goed dat je geen router meer wil..

  • chris zegt op

   Beste Koen 150 thdb is wel erg goedkoop. Welke maatschappij is dat dan. Ik had laatst unlimited 4G maar dat kost bij Dtac 500 thb.
   Chris

  • markus zegt op

   Beste Koen. Graag vernam ik bij welke provider je dit goedkoop abonnement kan nemen.

   • Koen Lanna zegt op

    Chris, Markus, is geen abo. AIS Promotion pre-paid (ik dacht ‘The One SIM’) kaartje voor 1 maand. Moet dus wel elke maand vernieuwen, maar dat is in ons geval maar 20 stappen.

   • Koen Lanna zegt op

    … het kan ook zijn dat er wat gerommeld is hoor. Mijn vrouw doet het altijd voor mij en zij heeft zelf een duurder abonnement. Ik vraag maar niet teveel door en profiteer ervan want ik moet niet zo doorzagen.. Het meisje van de shop ‘ is a friend…’

 8. Dick41 zegt op

  Er zijn diverse aanbieders met keus uit meerdere snelheden.3BB vindt je in elk geval overal in CM nu ook op sommige lokaties snelle glasvezel. Goedkoopste THB 590/maand 50 MB. Tel.kabel van honderden meters wordt gratis getrokken dus kunt ook vaste telefoon nemen.
  Binnen een paar dagen geinstalleerd voor weinig, en weinig storingen, Alleen bij onweer wel eens uitval maar nooit langer dan een paar uur. Bij probleem prima service (ook Engels sprekend). Router kun je overal kopen in electronica shops op specificatie van 3BB. Ben prijs vergeten. Denk ca.THB 2000.
  Succes en welkom in CM.

 9. Kareltje zegt op

  Beste Peter,

  Ik woon in San Sai en is een “buitenwijk” van Chiang Mai.

  Wij hebben hier 3BB een glasvezel bedrijf en bied een glasvezel verbinding aan direct tot een nieuwe router die ze bij je thuis plaatsen. Als buitenlander moet je wel 6 maanden vooruit betalen. Er werd nogal misbruik van gemaakt. Snel internet vanaf 699 Bhat en ongelofelijk super snel internet voor 1.249 Bhat. Enne Binnenkort 5G Ben je er nog, Asia is veel verder dan Europa.

  • PKK zegt op

   Als buitenlander moet je 6 maanden vooruit betalen? Bij 3BB?
   Ik heb een abonnement bij TOT gehad en de laatste jaren glasvezel van 3BB.
   EN, ik betaal per maand, in het verleden bij TOT en nu bij 3BB.
   Kwestie van de juiste documenten, huurcontract, kopie paspoort en misschien in sommige gevallen word er naar een kopie van een visum gevraagd.
   Als er problemen zijn, misschien is het dan handig om eerst het hoofdkantoor te bellen in Bangkok.

 10. Jan zegt op

  Hoi Peter,ik heb hier 3BB laten installeren,in mijn geval een gratische installatie,met een snel en zeer goed werkend internet en spotgoedkoop t.o.v. België.
  Het beste.

 11. Geert zegt op

  Beste,

  Net als in Nederland of in België kan je hier in Chiang Mai uiteraard ook een vaste internet verbinding krijgen.
  Er zijn hier ook verschillende aanbieders zoals Ais, True, 3BB om er maar enkele te noemen.
  Een aansluiting aanvragen is snel gebeurt als je in de stad woont, de dag nadien ben je meestal al aangesloten.
  Sommige aanbieders werken met een contract van een minimum duur voor aansluiting bv 1jaar. Ikzelf heb een aansluiting van 3BB, geen contact en op elk moment opzegbaar.
  Als je naar een shoppingmall gaat dan vind je meestal al de internetaanbieders samen op 1 verdieping, dat is makkelijk want dan kan je meteen ook hun prijzen, voorwaarden en snelheden vergelijken.

  Geert.

 12. Karel van der Bijl zegt op

  Net voor AIS Fibre gekozen … super service en ‘gewoon’ per maand betalen middels een jaarcontract. Bij 3BB moest ik een jaar vooruitbetalen …

  • LOUISE zegt op

   Ja Karel, idd een jaar vooruit betalen, maar dan krijg je wel korting.,

   LOUISE

 13. Joop zegt op

  Vergeet 3bb met zijn router. Informeer bij ais en neem een maandelijks abonnement voor 550 bahtjes. Unlimited en snel met tethering spot, zodat je ook op je laptop kunt werken en eventueel andere mobiels kunnen ook aansluiten. Dit alles werkt perfect in heel Thailand. Ik doe dit al twee jaar naar volle tevredenheid.

 14. jef zegt op

  ik betaal 850 glasvezl internet en tv ,vele voetbal uitzendingen zelfs ohl van belgie 55 bij treu

 15. Daniel VL zegt op

  In CM is 3BB overal ter beschikking. In geval je iets huurt kan het zijn dat er al een TV aansluiting is dat zijn dezelfde groepen die ook internet aanbieden. mogelijks kun je dan iets goedkoper bij de bestaande firma een abonnement of aansluiting krijgen. Ze zijn zoals je hierboven leest allemaal beschikbaar. Je zal dat wel dadelijk merken aan de draden die hier tussen de electriek palen hangen. Wireless road is in Bangkok maar daar hangen er nog meer draden.

 16. Fred zegt op

  Beste Peter,

  Wil je ook TV gaan kijken via internet ( IPTV ) dan is 3BB de beste optie. TOT is momenteel een ramp !

  Mvg

  Fred R.

 17. theoS zegt op

  Heb het helemaal gehad met True Internet, om de haverklap valt de Internet verbinding uit. 1x zelfs voor drie dagen en deze week al 2x urenlang. Ben overgestapt naar 3BB fibre, 50MB voor Baht 639- p/mnd inclusief VAT. Aansluiting gratis maar moet 15 dgn wachten want zij hebben het ontzettend druk met nieuwe aansluitingen dus ik hannes nog wat met True. 3BB router al gelijk meegehad en ligt bij mij thuis. 100MB kun je krijgen voor Baht 700- Voordien ook ToT gehad maar dat was helemaal een disaster.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website