Kan ik vanaf Bangkok met de trein naar het zuiden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 februari 2022

Beste lezers,

Binnenkort richting Thailand. Vanaf Bangkok met de trein, maar het lijkt of er geen treinritten te boeken zijn van Bangkok naar het zuiden.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Groet,

Lydia

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.33/5. From 3 votes.
Please wait...

8 reacties op “Kan ik vanaf Bangkok met de trein naar het zuiden?”

 1. Geert T zegt op

  Voor zover ik weet en gedaan heb kan je van Hua Lampong Bangkok trainstation met de nighttrain sleeper naar Hat Yai in Zuid Thailand. De reis gaat via Hua Hin…

  • UbonRome zegt op

   let wel, ‘t Hua Lampong station te bankok gaat/is dicht tenminste dit was aangekondicht door enn hoge meneer van de transportation authorities o.i.d. om zo geld te verdienen an de nu hoge grong prijs in t centrum.
   Dus warschijnlijk komende reizen per trein zullen aanvangen op het nieuwe Bang Sue station (uit ‘t centrum richting t noorden ongeveer halfweg Don muang airport.
   Wel jammer, er was al een eerder artiekel hier op de site die over ‘t aakomende of inmiddels gesloten Hua Lampong (Bankok CS) ging.

   • Siam zegt op

    Ik ben op 5 Feb vertrokken vanaf Hua lamphong naar sisaket en afgelopen vrijdag weer aangekomen op Hua lamphong, dus bang Sue kennelijk nog niet volledig open

 2. anderestatie zegt op

  Er zijn ook volop bussen, vanaf de nieuwe Sai Thai, ver west in BKK. Veel sneller en naar veel meer plaatsen direct.
  Naar ik heb gelezen zijn er een tijdlang werken (ook in NL niet onbekend bij NS) en omdat het grotendeels heel dun enkelspoor is, betekent dat dus dat er een stuk tussen uitligt. Ergens aan de westkant van BKK, o.a. meen ik vanwege die nieuwe erboven lopende RedLine/skytrain.
  Dat betekent dat een deel van het toch al magere treinaanbod geschrapt is en een ander deel vanaf een ander station pas vertrekt.
  Maar hoelang vooruit vraag je dit? In de praktijk kom je altijd voor dezelfde dag nog wel aan een tiketje, behalve dan rond de Songkran uittocht.
  Je moet op specifieke trein-hobby-isten fora kijken en deels dan nog redelijk goed Thai kunnen lezen.

 3. UbonRome zegt op

  Ja hoor geheel geen problemen om naar t zuiden te gaan met de trein. Je zou zelfs to Singapore door kunnen treinen. Ik zelf ben eens naar Maleisie gegaan bij grens moet jer dan uit en na grens conyrole ga je dan met een andere trein verder.

  Mocht je een en ander al van te voren willen regelen.. want voor de lange ritten en nacht treinen moet je wel vooraf voor kaartjes zorgen helemaal in drukke periodes zijn ze tevoren al uitverkocht.. een vriend van mij verzorgde zijn vervoer zoals verplaatsingen over grote afstanden tijdens zijn rond reizen samen met zijn ticket en eerste over nachting via BMair reizen in maarsen, maar ook in bankok want hadden des tijds ook een kantoortje in een hotel in bangkok, alwaar een aardige meneer Ab heel behulpzaam bleek.
  Ze hebben nog steeds een internet site zie ik.
  Naturlijk zullen ze niet zitten te wachten om aleen treinkaartjes te verkopen.. michien hier endaar iets er bij boeken.. en anders zelf op onderzoek uit aldaar.

 4. Jan Tuerlings zegt op

  Maar natuurlijk kun met de trein naar het zuiden. Ik kan de nachtrein slaapcabine 2e classe aanraden wanneer je naar minstens Chumpon reist. Aircon is veel te koud en minder gezellig. Neem m.n. een beneden bed zodat je naar buiten kunt kijken wanneer je dat wilt. Me kan regelmatig eten en drinken kopen in de trein. Alcohol is niet officieel verkrijgbaar maar een pilsje in je tas valt wellicht niet op.
  Vaak onstaat m.n. op treinen zuidwaards vertraging. Het vertrek vanaf Bangkok is echter betrouwbaar. Noordwaards neemt men daarom beter de bus. Ik ga graag met Thai railways zuidwaards op de beschreven manier. Goede reis.

 5. Jan zegt op

  Pak een tuk tuk of ga wandelen ri het station. Koop een trein ticket en wat al gezegd werd probeer een beneden bed te verkrijgen. Ik heb ze beide gedaan een nachtrit naar Chang mai en de dag trein ri het zuiden. Beiden blijven heel lang gespreksstof op bv verjaardagen. Wij hopen volgend jaar weer de treinreis te maken ri Chang mai. Veel plezier en geniet van alles

 6. Siam zegt op

  Ik had hetzelfde probleem, vertrek 3 Feb maar dan vanuit Surat Thani. Je moet boeken vanuit bang Bamru in bkk, ik ben daar toen aangekomen en met een bus naar hua lamphong vervoerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website