Kan ik mijn Thaise vriendin vertrouwen

Allereerst wil ik u een compliment maken met uw fantastische website over Thailand. Ik lees hem dagelijks en kan nergens op internet zulke goede informatie over Thailand vinden.

Heb maar eens de stoute schoenen aangetrokken om u te mailen met een vraag waar ik af en toe hoofdpijn van heb. Het gaat over mijn Thaise vriendin waar ik stapelverliefd op ben.

Ik zal mijn situatie even uitleggen. In juni 2012 ben ik samen met mijn maat naar Koh Samui gegaan voor vakantie. Wij verbleven in een resort in Chaweng beach vlak aan het strand. Na een week ging ik door mijn rug en had behoorlijk last. In de straat achter ons resort zitten meerdere massagesalons. Ben daar maar heengegaan om te vragen of ze mijn rug konden masseren want ik was zo stijf als een plank. Ik werd goed gemasseerd door een lieve Thaise vrouw, ze was van mijn leeftijd.

Het hielp goed en met veel pijnstillers kon ik toch nog van mijn vakantie genieten. Ik ben toen meer twee keer per dag daar heen gegaan om mijn rug te laten masseren, door dezelfde lieve masseuse. We raakten aan de praat – ze spreekt gebrekkig Engels – en het bleek al snel dat wij elkaar erg leuk vonden en we lachten veel. Na een paar dagen heb ik gevraagd of wij na haar werktijd konden afspreken en dat gebeurde ook. Ze heeft mij veel verteld over haar leven en ze komt uit een dorpje in de Isan. Ze heeft een zoontje dat door haar moeder wordt verzorgd en werkt op Koh Samui om de kost te verdienen. Het is een mooie vrouw met prachtige ogen en ze is heel lief, ik ben als een blok voor haar gevallen, maar…

Toen ik met mijn maatje weer naar Bangkok vertrok, kwam ik daar in gesprek met een Nederlander die Wim heet, die al jaren in Thailand woont en het land goed kent. Ik vertelde hem mijn verhaal over Kanya (zo heet zij) en hij waarschuwde mij. Hij zei dat alle masseuses in Thailand ook tegen betaling seksuele handelingen verrichten en te vergelijken waren met prostituees. Hij was daar heel stellig in omdat ze maar heel weinig verdienen en per massage betaald krijgen.

Eenmaal terug in Nederland blijft dat maar rondspoken in mijn hoofd. Ik kan zijn verhaal niet geloven want zij heeft nooit aanstalten gemaakt en tijdens de massage nooit seksuele handelingen bij mij verricht of dergelijke suggesties gedaan. Zelfs niet toen wij al wat hadden, want ik ben iedere dag nog naar de massagesalon gegaan.

Ik wil deze zomer weer voor drie weken naar Thailand. Zij kan voor drie weken vrij krijgen en bij mij zijn. Ze heeft dan geen inkomsten dus wij hebben afgesproken dat ik die haar geef. Ik stuur haar verder geen geld, want dat ben ik niet van plan. Ik moet hard werken voor mijn centen dus ik verwacht dat zij dat ook doet.

Sinds het verhaal van die Wim spookt het beeld door mijn hoofd dat zij een soort prostituee is die ook met andere mannen loopt te rommelen. Ik bel haar vaak vanuit Nederland en zij zweert dat ze dat niet doet. Zij zegt dat het een nette massagesalon is en als zij iets doet met klanten zij direct ontslagen wordt. Ik geloof haar, maar soms heb ik twijfels.

Ik zou graag uw mening als Thailanddeskundige horen. Want als Wim gelijk heeft, wil ik geen contact meer met haar. Maar als het niet zo is, wil haar weer zien en een fijne vakantie met haar hebben en misschien wel meer.

U mag mijn verhaal ook wel op de website zetten, maar zonder mijn naam en emailadres.

Bedankt voor uw moeite en hartelijke groeten,

Gerben
(fictieve naam)

Redactie: de tekst is geredigeerd door de redactie.

68 reacties op “Lezersvraag: Kan ik mijn Thaise vriendin vertrouwen?”

 1. Bart Hoevenaars zegt op

  Tja Gerben, ik denk dat je niet de enige bent die met die vraag worstelt!
  er zijn inderdaad vrouwen die voor een vergoeding dingen doen die in NL. als niet fatsoenlijk worden gedefinieerd, maar je mag ook weer niet alle Thaise vrouwen over een kam scheren!

  Weet je zeker dat je wel gemeend verliefd bent, want de relatie is natuurlijk nog maar heel kort.
  Thaise vrouwen zijn met hun schoonheid,glimlach, en onderdanige opstelling, meesters in het op hol brengen van menig farang hart.

  ik denk niet dat er iemand is die het antwoord jou kan geven helaas.
  het is een gevoel dat je zelf moet gaan ontdekken in een volgende ontmoeting(en)

  Probeer niet naïef te zijn en probeer met twee gevoelens over de materie na te denken.
  ik bedoel dan je hart, en je gezond verstand.
  op deze site vind je vele verhalen in deze strekking, en ook daar komt geen eenduidend antwoord op jou vraag uit voort!
  geloof me , er zijn hele goede relaties uit voort gekomen, maar er zijn ook helaas verhalen van mannen die geheel aan lager wal zijn geraakt, door een zelfde ervaring, die dan niet goed afliep.

  ik zelf heb het gelukkig goed getroffen, en heb er een goede relatie aan over gehouden, maar…….
  er zit nog steeds 9000 Km tussen jullie in en zeker weet je het natuurlijk nooit.

  mijn advies: ga ervoor, maar blijf voorzichtig en laat de signalen die je opvangt ( goed en slecht ) goed tot je doordringen en oordeel hier zelf naar.

  veel succes
  Bart Hoevenaars

 2. Ger Kraak zegt op

  Hallo Gerben
  Thaise vrouwen zijn over het algemeen heel vriendelijk behulpzaam en hebben een innemende lach, waardoor je heel snel warme gevoelens voor zo’n vrouw krijgt.
  En wat die seksuele handelingen betreft niet alle vrouwen doen het, maar vele wel omdat het extra geld oplevert, wat leuk is meegenomen als je maar een paar honderd baht per dag verdiend.
  Tevens is het zo dat liegen in de Thaise cultuur zit en je eigenlijk nooit precies weet wat er gaande is.
  Als je terug gaat naar Thailand dan kan je best weer met deze vrouw gaan, maar word niet blind verliefd en houd het bovenstaande in je hoofd.
  Voor vakanties kan je een geweldige tijd hebben, maar voor je verder gaat ga er flink wat keren heen en geef je oren en ogen de kost en kijk wat er zich allemaal rond om je afspeelt.
  Tevens Thaise vrouwen willen graag geld voor hun arme familie,maar let op dat ze je niet uitkleden. Houd het bij redelijke bedragen en als zij daar geen genoegen mee neemt dan weet je al hoe laat het is, dan gaat het niet om jou.
  Zelf ben ik 18 keer in Thailand geweest en heb daar in alle gebieden rond gekeken, ook in Isaan waar veel van de vrouwen vandaan komen.
  De leefomstandigheden zijn daar zeer arm en iedere baht is daar meegenomen, wat verklaard waarom ze gek op geld zijn.
  Ga lekker naar Thailand want het is een geweldig land en geniet van alles,maar laat je niet inpakken.

 3. Dirk zegt op

  Hoi Mr. X,

  Ik heb even overlegd met de baas. Zij is ook Thaise, en ik heb heb haar daar ook ontmoet, ze is nu een klein jaar in nederland, na hier eerst een paar keer 3 maanden op toeristenvisum te zijn geweest.

  Mijn eigen eerste gedachte was om te proberen veel vrienden en eventueel zelf haar ouders te spreken, om zo een beeld te krijgen, maar ouders ontmoeten is iets redelijks definitiefs in Thailand en volgens mijn vriendin kan bij echte oplichtsters de hele omgeving meeliegen om een vis aan de haak te slaan, dus vergeet dat maar. Sommigen zijn echt heel gehaaid, met de gehele familiekring erbij.

  Maar het kan natuurlijk wel een goede en lieve meid zijn. Haar idee was om te haar op te bellen op momenten dat ze klaar is met werken en naar huis gaat (of andere dingen gaat doen). Als ze werkt in een massage salon zal zat zo 21.00-23.00 zijn thaise tijd. Nu, in de winter hier met 5 uur tijdsverschil, kan je dan mooi bellen als jij hier in nederland uit je werk komt (als je een 9-17 baan hebt). Zo rond een uur of 16.00-17.00. Probeer te checken dat ze echt klaar is met werk en probeer dan goede gesprekken aan te knopen. Als ze vaak geen tijd voor je hebt, of niet vrijuit kan spreken is dat een teken aan de wand. Misschien is ze dan met “iets anders” bezig. Probeer uitspraken te ontlokken als; ik mis je, ik denk aan je, ik wil bij je zijn etc. Als ze met een andere man is, zal dat moeilijk gaan. Probeer wat langere gesprekken te voeren.

  Als je besluit daar weer heen te gaan, dat heb ik ook gedaan voor vier weken samen na de eerste ontmoeting, dan kom in je die tijd ook toch wel achter zaken. Je leert elkaar beter kennen, en komt erachter of ze veel telefoontjes krijg die je eventueel niet kan plaatsen. Ik heb toen een auto gehuurd en ben het land door gaan rijden met zn tweetjes. Hierna ben ik (half jaar later) nogmaals een drie weken geweest die we samen hebben doorgebracht voordat ze twee keer op toeristenvisum hier is geweest. Pas toen, ik had toen haar familie ook al meerdere keren ontmoet, hebben we plannen gemaakt voor nederland. Toen ze hier definitief kwam, kenden we elkaar al 2,5 jaar. Vergeet niet dat het hele circus (exclusief als de vakanties, incl MVV) een kleine 10K heeft gekost, en tegenwoordig wordt de inburgering ook niet meer betaald door de gemeente.

  De baas vraagt me nog even te melden toch voordat voorzichtig te zijn. Als het erop lijkt dat geld belangrijker is dan jij, ook als je verteld dat je niet rijk bent), dan is dat een teken aan de wand. Maar je verhaal lijkt evenwichtig, en ik hoop voor je dat het wat leuks kan worden! Bij evt vragen kan je altijd mijn email vragen aan de redactie.

  Veel succes, mvg,

  Dirk

 4. Ruud Boogaard zegt op

  Lees het boek Thaise Schatjes van Charles Swietert maar eens. Of het boek Lady of Isan, dan gaan je ogen wel open..!

 5. Fransamsterdam zegt op

  Beste Gerben,

  Uw vriendin is vanzelfsprekend geen onbeschreven blad, anders zou ze ook geen zoontje hebben.
  En ze zal heus ook wel eens met andere mannen hebben gerommeld.
  Kennelijk is voor u van doorslaggevend belang of ze wel eens seksuele handelingen tegen betaling verricht.
  Dat is lastig te beoordelen. Stel dat u haar, zoals gepland, drie weken uitkoopt bij de massagesalon en met haar vakantie viert. De ervaring leert dat het dan niet bij een nachtzoen zal blijven. Na drie weken gaat u weer naar huis en gaat zij weer aan het werk.
  Heeft zij nu de – in uw ogen verderfelijke – status van prostituée bereikt?
  Nee? En als u haar nu af en toe wat extra’s toegestopt heeft?
  Ja? En is ze daar nu zoveel slechter van geworden?
  Eigenlijk moet je dit soort vragen gewoon vergeten en de dag plukken.

  Hoeveel inkomstenvergoeding moet u haar eigenlijk geven voor die drie weken? Daar valt wellicht al iets uit af te leiden.

 6. Khun Peter zegt op

  Moeilijk verhaal. Ik zal je uitleggen waarom.
  Masseuses verdienen niet veel en worden zoals je al schrijft betaald per klant. Ze heeft dus geen vast inkomen. Haar onkosten gaan wel gewoon door. Daar zit al een gevaar.

  Je schrijft dat ze mooi is, dat zullen andere mannen ook zien. Ze is gewend om mannen aan te raken. Soms zijn deze naakt (oliemassage) en dan is de stap maar klein.

  Misschien wil zij het echt niet. Maar wat als zij zonder geld zit en de klant biedt haar (relatief veel) geld aan voor bepaalde handelingen. Dan kan de verleiding groot zijn. Niemand die er achter komt, toch?
  Jij wilt haar geen geld geven, dus als ze in nood zit kan ze niet bij jou aankloppen. En een Thai zit nu eenmaal vaak in geldnood. Het argument dat ze ontslagen wordt is niet zo sterk, ze loopt een Soi verder naar een andere massagesalon en kan daar weer aan de slag.

  Ik zou er niet mijn hand voor in het vuur durven steken dat ze het niet doet. Maar bekijk het eens van een andere kant. Al ontmoet je een Thaise die op kantoor werkt, denk je dat zij een jaar op jouw wacht en dan strikt monogaam is? Zij heeft ook haar behoeftes. En zelfs die nette kantoordame of kassamedewerkster in Thailand kan een barverleden hebben, dat weet je gewoon niet.

  Wat is het alternatief? In Nederland zijn ook genoeg vrouwen die voor een paar drankjes met een kerel meegaan voor een gezellige nacht. Denk je dat die vrouwen jou gaan vertellen wat ze ooit allemaal hebben uitgespookt of nog steeds uitspoken. En hoe zit het met jou. Ben jij hondstrouw aan je vakantieliefde? Wat als jij voor een nachtje met een leuke vrouw mee kan?

  Ga er gewoon voor en probeer er achter te komen of ze eerlijk is of niet. Zorg dat je een leuke vakantie met haar hebt en kijk eerst wat je werkelijk voor haar voelt.

  Maak je vooral niet te druk: wat niet weet wat niet deert.

 7. J.Jordaan zegt op

  Beste Gerben,
  Je kan zo’n vraag stellen en dan zou je een antwoord moeten krijgen van de ervaren Thailandgangers en Expats. Ik kan je nou al vertellen dat die adviezen allemaal anders zijn. Iedereen heeft het anders meegemaakt of ervaren. Het gaat erom wat je ervoor over hebt. Je schrijft dat je hard moet werken voor je centen. Wie niet. De een werkt hard (gewoon als voorbeeld) voor 1500 Euro per maand en de ander voor 4000.
  Wie geen gokje waagt zal ook nooit winnen. Dat geldt ook voor de staatsloterij.
  Het enige advies wat ik je wil geven is, probeer de familie van haar te bezoeken.
  Kijk goed wat daar allemaal rondloopt. Wie werkt er en wie zit de hele dag bij jou omdat
  eten en drinken betaald word en heel belangrijk hoe aardig zijn haar ouders.
  Als je dat niet doet en haar niet meer ontmoet, zal je,je leven lang spijt hebben dat je dat gokje niet hebt genomen.
  J.Jordaan.

 8. J.Jordaan zegt op

  Moderator: het is niet duidelijk op wie u reageert, dus wij plaatsen de reactie niet.

 9. Fred Schoolderman zegt op

  Beste Gerben, liefde is niet te rationaliseren. Wanneer je smoorverliefd bent dan drijf je op een roze wolk. Het enige waar je aan kunt denken is aan haar. Een fantastisch gevoel, maar ook een situatie waarin je bijzonder kwetsbaar bent. Maar is het dat niet wat het leven juist zo spannend maakt? Wanneer je alles van tevoren weet, dan wordt toch een saaie boel.

  Ik zou zeggen ga ervoor!

 10. Ruud Boogaard zegt op

  Toch maar even lezen, want “ervoor gaan” met een Thaise vrouw is toch wel erg riskant. Tenminste als je je niet teleurgesteld wilt worden én zelf geld in je portemonee wilt houden…

  http://www.bol.com/nl/p/thaise-schatjes/1001004002820947/
  en
  http://www.bol.com/nl/p/lady-of-pattaya/1001004010203608/

  • Bart Hoevenaars zegt op

   @Ruud Ervoor gaan kan ook gerust met je hand op je knip hoor.
   gewoon alles laten gebeuren, en goed blijven opletten1

   Wat wel moeilijk is als je verlieft bent.
   Verlieft zijn is namelijk positief overspannen zijn , en dan kun je niet helemaal goede beslissingen nemen.
   dus af en toe even van die rose wolk afstappen en de zaak goed evalueren.

   ik heb in dat stadium steeds gedacht, word het niets, dan heb ik een verschrikkelijk mooi avontuur gehad, met een iets minder mooi einde !

   groet Bart Hoevenaars

   • Khun Peter zegt op

    Daar heb ik nog een leuke quote over:
    ‘Liefde is tijdelijke waanzin die te genezen is door middel van het huwelijk’ Ambrose Bierce (1842 – 1914)

    • Bart Hoevenaars zegt op

     Inderdaad Kuhn Peter
     maar ook meteen de duurste variant van de genezingen !
     😉

    • George Sindram zegt op

     Dit lijkt een leuke uitspraak. Toch vind ik hem niet helemaal af. Liever zou ik zeggen “sexuele liefde is tijdelijke waanzin die te genezen is door middel van een huwelijk”. Werkelijke liefde kan juist verstevigd worden binnen een huwelijk.

   • Ruud Boogaard zegt op

    Die ervaring heb ik ook ruim voldoende met Thai. En daaruit kan ik afleiden, dat het ALTIJD uitkomt op dat Thaise vrouwen ALTIJD hun familie voorrang geven als het in een relatie “spannend” worden. En een “farang” dan of keihard laten vallen of helemaal proberen uit te kleden (financieel dan…).

    • Maarten zegt op

     @Ruud: Ik wil best aannemen dat je veel ervaring met Thaise dames hebt. Dat wil echter nog niet zeggen dat jouw ervaringen een representatief beeld geven van Thaise vrouwen. Voorbeeld: Stel dat een iemand al zijn ervaringen op zou doen rond Walking Street, dan geeft dat geenszins een goed beeld van Thaise vrouwen in zijn algemeenheid.

     • Ruud Boogaard zegt op

      Mijn ervaringen gaan nIet over een dame uit die hoek. Zeker niet..!Echter, Gerbens’s dame is blijkbaar bloedmooi, werkt in een massagesalon in een toeristenoord en dat komt m.i. toch best aardig in de buurt van de dames waar jij aan refereert.

      Laten we de feiten dus graag wel een beetje op een rijtje zetten en correct interpreteren. Mijn ervaringen zijn natuurlijk niet heilig en gewoon een van de weergaven van vele ervaringen van buitenlanders in Thailand. En van een Thaise vrouw, die een respectabele baan als ambtenaar heeft/had bij een grote bank. Toch iets anders dan Walking Street. Maar zij én haar familie had zeker wel de streken zoals in de door mij genoemde boeken.

      Moderator: Laatste zin verwijderd. Een dergelijk waardeoordeel is niet gepast.

      • math zegt op

       Moderator: Uw reactie gaat niet meer over de lezersvraag.

      • Roswita zegt op

       @Ruud; je hebt massage salons en massage salons in thailand. Ik heb een paar vriendinnen die werken in een massage salon, die echt geen sexuele handelingen bij klanten doen. Het is er ook ten strengste verboden. Maar ik ken ook meiden die in salons werken waar het wel gebeurd.

       Als ik Gerben een advies mag geven, dan zou ik zeggen ga ervoor, maar hou wel het koppie erbij. En ga met haar op bezoek bij haar familie, leer je ook haar kind kennen, want die krijg je er uiteindelijk ook bij. Ze zal je best om een bijdrage vragen en gezien de leefomstandigheden van veel van deze vrouwen (soms met 3 of 4 in een kleine kamer) is dat niet zo vreemd. Kan ze misschien net even iets beter gaan wonen of iets extra’s naar haar familie sturen.
       Maar hou het wel bij een normaal bedrag, wat je zelf gemakkelijk kunt missen. Als je haar teveel geeft gaat ze daar leven en als je het dan op een of andere manier moeilijker kunt missen heeft zij ook een probleem. (minder huur, minder geld voor familie)
       Ik wens je in ieder geval een mooie tijd met haar (en haar kind) toe en hoop dat je je geluk in de liefde hebt gevonden. Geniet er van!!

 11. Dick van der Lugt zegt op

  @ Ruud Ik zou Gerben willen adviseren de boeken van Sjon Hauser te lezen, daar heb je meer aan dan Thaise schatjes van Charles Schwietert.

  • Ruud Boogaard zegt op

   Prima tip @Dick..! Heb zelf beide boeken van Sjon ook gelezen.

   Maar @Gerben moet beslist ook het boek Lady of Isan van Michael Schemmann lezen. Dat boek heet nu waarschijnlijk Lady of Pattaya.

   Dat boek geeft echt weer hoe Thaise vrouwen doen en denken over werk, (over)leven, familiezaken én buitenlanders.

   • Khun Peter zegt op

    Ken het boek niet, maar Stickman is er niet echt over te spreken: http://goo.gl/zaTJQ

    • Ruud Boogaard zegt op

     Ach, zelf lezen geeft echt het beste beeld. En vooral niet te veel op de meningen van anderen afgaan (zeker recensisten niet…).

   • Maarten zegt op

    @Ruud: Ik heb de recentie over dit boek net gelezen. Het blijkt te gaan over een dame uit het nachtleven van Pattaya. Jij beweert dat dit een goed beeld geeft over hoe Thaise dames denken over werk, familie, etc. Als een buitenlander meer wilt weten over Nederlandse vrouwen, raadt je ze dan aan om Happy Hooker van mevrouw Hollander te lezen?

 12. Theetje uit Huissen zegt op

  Je kunt jezelf ook afvragen, ben ik Roomser dan de Paus.
  M.a.w. zou zij zich afvragen of jij wel te vertrouwen bent.??
  En wie kan haar garanderen dat zij de enige voor is voor jou.
  En niet in elk stadje enz.

 13. Maarten zegt op

  Beste ‘Gerben’,

  Het is inderdaad goed om je bewust te zijn van de gevaren en kennis te nemen van de mentaliteit en trucs van een deel van de Thaise dames. Laat je echter niet wijs maken door zelfverklaarde Thailandkenners dat een masseuse hier per definitie een prostituee is. Dat is pertinent onwaar. En het heeft geen zin om ons te vragen of je vriendin seksuele handelingen verricht of niet. Dat is puur speculeren. Haar gebrekkige Engels kan communicatie helaas lastig maken, maar is ook een gunstig teken dat je niet met een doorgewinterde happy-end kunstenares te maken hebt.

  Ook het lezen van de aanbevolen lectuur kan een te negatief beeld vormen. Zo zie ik niet in waarom het lezen van Lady of Pattaya zo nuttig is. Afgaand op de recentie van Stickman gaat dit om een dame uit het nachtleven van Pattaya. Jouw dame werkt in een resport op Samui. Nogal een verschil. Ook is die Duitser volgens de recentie ongelooflijk naief. Als ik je bericht goed interpreteer, heeft ze nog geen geld van je gevraagd en zou ik haar zeker niet op een lijn met de allerergste categorie Thaise vrouwen willen plaatsen. Dat jij haar gederfde inkomen vergoedt als je hier komt, vind ik de normaalste zaak van de wereld. Dat heeft ze gewoon nodig.

  Mijn voornaamste punt is dat je moet laten merken dat het je serieus is. Je moet haar kant van het verhaal goed beseffen. Die masseuses zitten meer dan de helft van de werktijd (en waarschijnlijk ook nog buiten werktijd) met elkaar te kleppen en een deel van haar vriendinnen en collega’s zal ervaring met farang hebben op relatiegebied. Net zoals jij hier allerlei nagetieve verhalen leest (al of niet terecht, dat doet er niet toe), zal zij ook allerlei negatieve verhalen (al of niet terecht) over farang horen. Net zoals er bij jou wantrouwen gerezen is, zal zij dat ook hebben. Zij zit in een kwetsbare positie, want het is makkelijk voor een farang om er hier een vakantieschatje op na te houden en velen doen dat ook. Thaise masseuses die al een kind hebben, zijn in de regel op zoek naar vastigheid. Besef dus goed dat zij een bepaalde perceptie van de farang kan hebben en dat je die beeldvorming zal moeten overwinnen. Als je erover denkt om hier iets serieus uit te laten voortkomen, dan zul je dat op je vakantie duidelijk moeten maken. Als jij (ingegeven door wantrouwen) een houding aanneemt dat je hier komt om een leuke tijd met haar te hebben zonder commitment, dan zal je haar beeld van de farang alleen maar bevestigen.

  Ik raad je dan ook aan om tijdens je volgende vakantie niet alleen lol te hebben en elkaar beter te leren kennen, maar ook duidelijk te maken dat je uit het goede hout gesneden bent. Maak vanaf het begin duidelijk wat je financiele grenzen zijn, want ook wat dat betreft zal ze misschien (waarschijnlijk?) van andere dames verhalen gehoord hebben hoe rijk ‘wij’ zijn en hoe makkelijk jij een nieuwe iPhone voor haar kan veroorloven. De beste manier om ervoor te zorgen dat je niet als wandelende portemonee gezien wordt, is om heel direct aan te geven dat je geen Sinterklaas bent. Dit betaal ik graag voor je, dat niet. Punt. Voor een farang voelt het niet prettig om het in een pril stadium van een relatie over geldzaken te hebben, maar Thai kennen deze discretie veel minder, dus wees niet bang om dat te bespreken.

  Probeer haar ondanks je verliefdheid objectief te observeren en te analyseren. Kijk ook met wat voor dames ze omgaat. Gebruikt ze haar charmes gebruikt om je manipuleren? Heeft ze het vaak over geld, of over haar gebrek daaraan? Heeft ze geld nodig omdat de halve familie ziek, zwak en misselijk is? Vertelt ze kleine of grote leugens?

  Tot slot een waargebeurd verhaal dat je hopelijk een hart onder de riem steekt. Een van mijn beste vrienden kwam een paar jaar geleden naar Thailand en leerde niet ver van Chawaeng een masseuse kennen. Ook hij werd geplaagd door wantrouwen en onzekerheid. Het scheelde niet veel of hij had het er maar bij gelaten. Inmiddels zijn ze getrouwd en wonen heel gelukkig samen in Nederland. Dit soort verhalen met goede afloop verkoopt echter minder goed dan desastreuze relaties dames uit Pattaya…

  Succes met dit avontuur. Laat je niet gek maken. Niet door haar en niet door alle negatieve verhalen.

  Moderator: zin aangepast, te generaliserend.

 14. herman lobbes zegt op

  Gerben, ik vertrouw mijn vrouwtje volkomen. Heb haar tijdens een rondreis ontmoet, alleen in een bar, het klikte meteen. Wat ik niet wist dat deze bar pas een dag open was.
  Was er niet naar op zoek, maar heb mijn reis afgebroken en ben de laatste 9 dagen daar gebleven. Na dat we ergens gegeten hadden, vond ze dat ik teveel tip gaf dus gaf ik mijn beurs aan haar en zei regel het maar. Dat doet ze nog steeds. Ben later met haar op vakantie gegaan. Heb niks betaald intussen tijd. Moest voor mijzelf eerst weten, vakantie liefde en of mijn gevoelens voor haar nog steeds hetzelfde zijn. Nu alweer bijna 7 jaar getrouwd, met een en/of rekening hier, ondanks dat ze kan nemen wat ze nodig heeft, ze heeft haar eigen pasje, heeft ze er nog nooit misbruik van gemaakt. Ze vraagt het eerst aan mij of het wel kan. Ik geloof gewoon eerlijk zijn tegen over elkaar, heb ook wel eens problemen wegens cultuur verschillen, zal je ook krijgen, dat hoort erbij, maar voor de rest zeg ik, was ik maar jaren eerder daar na toe gegaan.Dus vertrouw gewoon je hart en blijf nuchter nadenken, en veel praten met elkaar. Dan merk je gouw genoeg of ze het meent of niet. SUCCES man
  O ja de bar leek meer op een kantine, maar het verhaal begon hetzelfde.

 15. Kees zegt op

  Mijn advies: ga er komende zomer weer heen. Trek samen met haar op. Als je dan een serieus vervolg wilt kun je de volgende truc toepassen: arrangeer iemand die haar probeert te ‘verleiden’ (die haar een bedrag aanbiedt voor een nacht, nadat jij vertrokken bent).

 16. Erik zegt op

  Les 1 voor iedere relatie is dat communicatie tussen de twee betrokkenen het enige is wat van belang is. Roddel en achterklap van derden is van geen enkel belang en kent bij definitie geen enkele vorm van bewijs. Ik heb vroeg in het leven geleerd mensen die roddel en achterklap produceren te vragen om bewijs en als ze dat niet kunnen geven voor de persoon in kwestie mij verder niet lastig te vallen met hun onzin.

  Je hoeft ook niet naief te zijn maar door te blijven communiceren gebaseerd op wat de ander vertelt blijkt op een goed moment vanzelf als er leugens in het spel zijn. Dit werkt alleen niet als je een maagd aan de haak wilt slaan in Thailand of waar dan ook en daarbij zelf ook nog maagdelijk bent…

  Geniet van je vakantie in Thailand.

 17. Thailand John zegt op

  Hallo je moet gewoon geheel alleen je beslissing nemen en zelf beslissen om er voor te gaan. Want hier krijg je veel al verhalen over vrouwen die op geld uit zijn en geld op de eerste plaats stellen. Tuurlijk zijn er velen die zo zijn. Maar dat is nu juist aan jouw om dat uit te zoeken. En dat is echt niet zo moeilijk. Probeer van af het begin haar duidelijk te maken dat je niet over veel geld beschikt en dat je er erg hard voor moet werken. Betaal niet voor haar familie en begin er ook niet aan want dan is vaak het hek van de dam.
  Ik heb allang een relatie met een leuke Thaise vrouw en het bevalt me uitstekend en ze kleed me financieel niet uit. Want ze werk zelf en dat is wel zo prettig. . Ik betaal ook nooit voor de familie en ze vraagt me ook nooit geld voor de familie. Dat wil niet zeggen dat ik haar moeder en vader nooit wat geeft, maar alleen als ik dat wil. Niet als er om gevraagt wordt. En wat je probleem al zou ze in het verleden betaalde sex hebben verleend.Dan was dat voor jouw tijd.
  Als je kijkt naar de leef omstandig heden van de gemiddelde thaise is dat niet erg rooskleurig en ze hebben hier nog nooit kunnen rekenen op een sociaal vang net., zo als in Nederland. Dus gewoon er voor gaan , gezellige tijd hebben met haar en er van genieten en rustig kijken waar het naar toe gaat en hoe ze met je omgaat. Als ze begind over geld, goud, dure kleding dan weet je hoe laat het is en hoe de vlag er bij staat.
  Maar let gewoon goed op en gebruik je verstand en je gevoel en laat het gezond verstand preveleren. Veel succes. en wijsheid.

 18. Robert zegt op

  Oh Gerben, wees toch niet zo ongelovig! Spreek niets af met haar. Ga zonder haar iets te zeggen wanneer je weer komt naar Koh Samui en kijk eerst eens een paar dagen de
  kat uit de boom! Dit recept heb ik meerdere buitenlanders – die net zo verliefd waren op iemand waarvan er echt geen tweede is en die niet zo is als al die anderen – aangeraden en het gros was gauw genezen toen ze met “de werkelijkheid” geconfronteerd werden.

 19. L zegt op

  Beste Gerben,

  Ik lees alle reacties hier van de mannen met ervaring in Thailand. Ik ben een vrouw die al heel lang in Thailand komt en er meerdere maanden per jaar verblijft. Allereerst jouw gevoel is jouw gevoel! Wat mij wel opvalt in jouw gevoel is de twijfel. Dat is denk ik goed. Blijf helder en alert naast het heerlijke gevoel van verliefd zijn. Wat mij opvalt als nuchtere Nederlandse vrouw is dat de Farang snel zijn hart verliest aan de mooie Thaise vrouwen. Dat snap ik want alles in dit mooie land maakt het plaatje compleet. Ik wil je twee voorbeelden geven van de Thaise vrouw; Farang wordt verliefd, gaat terug naar Thailand, onderhoud de vrouw tijdens de vakantie en stopt haar iets toe, vrouw is gewillig en neemt langzaam aan alles over met de financiën, dit gebeurd heel subtiel, zij kan betere prijzen krijgen, zij heeft uiteraard meer verstand van het Thaise geld en binnen korte tijd heeft zij letterlijk jouw portemonnee en doet de betalingen bij het uitgaan. En geloof mij, ik zie dit echt regelmatig gebeuren. Zij weet namelijk ook de lekkere restaurantjes en de beste winkeltjes en heeft de volgens haar goede connectie’s. Na de vakantie met de Farang wordt er uitgezwaaid en enige tijd later staat de nieuwe Farang op de stoep voor een paar weken vakantie. Ondertussen blijft het contact met alle farangs via mail en telefoon voortbestaan en komt er van hier en daar ook nog wat geld binnen *-}}

  Je hebt ook de Thaise vrouw die je ontmoet en erg verlegen is. Een vrouw die ook al een kind heeft maar toch niet zomaar met je uitgaat omdat ze dat niet gewend is vanuit haar Thaise cultuur. Een vrouw die ondanks dat ze volwassen is en een kind heeft niet gewend is om je publiekelijk aan te raken omdat dit niet gewoon is in de Thaise cultuur. Een vrouw die voorzichtig is met de Farang omdat deze niet zo’n goede naam heeft in de Thaise cultuur. Een vrouw die niet voor haar laat betalen omdat de Fam. dat niet wil en deze goed de dochter, zus beschermd. De Thaise cultuur bestaat niet uit openlijk aanraken en Hand in hand over straat lopen/zoenen. De Thaise vrouw is in de Thaise cultuur niet onderdanig en nederig maar weet binnen een relatie heel goed wat ze wel of niet wil. De Thaise vrouw is niet gewend dat een ( Thaise ) man monogaam is.

  Dit zijn twee voorbeelden van de Thaise vrouw en geloof mij ik ken ze alletwee en ik snap ook dat deze mooie vrouwen de Farang het hoofd op hol kan brengen. Blijf verder kijken dan je neus lang is want hoe mooi en lief ook ze kunnen je ook letterlijk en figuurlijk uitkleden.
  Ook is het andere mogelijk, een intense relatie die kan uitgroeien tot iets moois maar waar je wel iets meer moeite voor moet doen.

  Misschien kun je aan je nieuwe liefde voorstellen om haar tijdens de drie weken in Thailand samen 1 week helemaal door te brengen en de andere twee weken gewoon werken en elkaar na werktijd te zien kijken hoe ze dan op je reageert?

  Succes en doe er mee wat je wilt

 20. jerome zegt op

  ‘k Wil je gewoon complimenteren met erg goede website, die ik elke dag, paar jaar aan een stuk, lees.

 21. theo zegt op

  Ikzelf heb al reeds 3 jaar een hele goede relatie met een Thaise die in de massage zit.Voorheen werkte ze in een salon waar een happy ending strikt verboden is op straffe van ontslag. Heb haar daar leren kennen en ze is inmiddels al in Nederland geweest en komt Juli weer naar mij. Zij is wat ouder dan de meeste dames en ik denk dat daar het verschil zit.Ze heeft mij nooit om geld gevraagd maar dat wil niet zeggen dat ik haar niets heb gegeven. In diezelfde salon werkt ook eentje uit de Isaan en die heeft een heel ander karakter. Dit is eentje waar je dagelijks voor terug wilt komen. Mooi,lief en verschrikkelijk aardig. Ze laat haar van haar beste kant zien,maar uiteindelijk gaat het alleen maar om de bathjes want als je terug naar huis gaat moet jij contact opnemen en zij laat niets van zich horen.Ik zou dus zeggen ,ga op je eigen gevoel af en laat je niets wijsmaken door de meeste nederlanders want bij die zijn alle thaise slecht en hoertjes. Deze mensen zijn er vaak nog nooit geweest en weten niets van de cultuur. Ik heb het in ieder geval super getroffen

 22. Luc zegt op

  Beste Gerben,

  Ik zit momenteel zowat in dezelfde situatie als jij. Het enige verschil is, dat mijn vriendin niet in een bar of massagesalon werkt, zij heeft nl. een telefoonwinkeltje in Bangkok.

  Maar toch, als je zover van elkaar bent, is het soms moeilijk om niet wantrouwig te worden.
  Zeker als de dame in kwestie een mooi uiterlijk heeft, wordt zij natuurlijk ook door andere mannen, Thai én farang, daar regelmatig op gewezen én aangesproken. Daar kan misschien op de duur achter je rug iets uit voortvloeien, wat niet bevorderlijk is voor jouw relatie!

  De veiligste oplossing is volgens mij om te skypen, zowel s’morgens als s’avonds net voor ze gaat slapen. Als je dit alle dagen zonder problemen met haar kan doen, dan mag je er vrijwel zeker van zijn, dat er geen andere mannen in het spel zijn. Bij mij is dit tot op heden een goede referentie geweest op gebied van vertrouwen.

  Dus Gerben, als je volgende zomer teruggaat, en je wil haar absoluut een kadootje geven, koop dan een notebook voor haar en installeer er skype op. Het kan je heel wat kopzorgen besparen!

  Groetjes,

  Luc

 23. maasen zegt op

  Sluit mij graag aan bij Maarten wees eerlijk. Ik kende mijn vriendin 14 dagen gingen uit eten elke dag vond ik te duur dus ik zei dat. Om geld heeft zij nooit gevraagd. Heb verteld dat ik erg arm was in tussen is ze 10 maand hier geweest weet dat ik arm ben, heel arm maar wil bij mij blijven. Ze heeft maar een probleem ik ben 35 jaar ouder.dat vind ze niet leuk.ik ga er van uit dat er veel goede Thais zijn. zij is kapster .ik ken haar bijna 3 jaar ze is nu voor de inburgeren in Thailand

 24. Dinky zegt op

  Beste Gerben,

  Wat een onzin! Zo zijn ze echt niet allemaal hoor. Ik ken iemand die wel 100 x naar de massage is geweest en nog nooit iets heeft gemerkt van al die beweerde sexuele diensten.

  Ik zou me echt geen zorgen maken hoor!

  Dinkie

 25. Peter zegt op

  Hallo Gerben,

  Waarheid en leugen is als elastiek in Thailand. Je moet op je eigen hart vertrouwen. Mijn vrouw gaat wel eens vreemd in Thailand, wanneer ik in Nederland ben , doch beweert bij hoog en laag, dat zij van mij houd. Beide is waar. Sex is not a big thing, you can find it everywhere, but Love is special.
  Het tweede vind ik belangrijker dan het eerste.
  Volgens mij zijn er geen zekerheden in Thailand, alles is zo vloeibaar. Als je zekerheden wil vinden op voorhand, dan word je een controle freak.
  Geniet van het samen zijn en of
  haar kunt vertrouwen, dat zal de toekomst uitwijzen.

  .

 26. Caro zegt op

  In het kort: nee . Veel witte leugens en ialouzie, halve waarheden plus roddel. Eigen familie staat altijd op de eerste plaats. Farang wordt beschouwd als een lopende ATM . Kijk goed uit voor je een serieuze relatie aangaat.
  NB ik ben zelf al 16 jaar met een Thaise getrouwd.

 27. rob phitsanulok zegt op

  probeer het van 2 kanten te bekijken, ook zij moet jou kunnen vertrouwen. Hoevaak zal zij niet iemand ontmoet hebben , die van alles beloofde en daarna spoorloos was of met een ander rond liep terwijl zat te werken en wachten.
  Er zijn wel wat tips maar ga voor de rest op je gevoel af je kunt moeilijk anders.
  Als het een troost is , bij mij lukte het 14 jaar geleden ook en nog steeds iedere dag plezier en geluk.

  • Henk v w zegt op

   Rob ptsernerlok.
   Wat jij nu aanhaald over hoe vaak de lady,s (bar of massage,s ) niet voorgelogen worden door buitenlanders,, dat is met geen pen te beschrijven.. Als je net als ik regelmatig naar Pattaya gaat met mijn Thaise vrouw.., en je praat alleen maar met lady,s hoor je niets anders :! dan dat de farang zegt veel/beloofd maar komt bijna niets na ..Uitzonderingen nagelaten

 28. piloe zegt op

  Je zal het maar moeilijk te weten komen ! Ik zit al 10 jaar in Thailand en ik hoor veel ervaringen van anderen. Je hebt altijd 50% kans dat het een nette vrouw is. Maar ik verwittig je voor iets anders : het ergste wat je in Thailand kan overkomen is verliefd worden. Dat maakt je inderdaad blind. Wat zeer belangrijk is , is om van in het begin grenzen te stellen aan financiele hulp. Eens je daarin te ver gaat, kan je moeilijk terug zonder brokken te maken. Als ze van in het begin weet dat je verwacht dat zij blijft werken voor de kost en haar niet te veel verwent, zal ze weten dat ze moet kiezen : liefde of profijt.
  Nog een raad : laat je nooit in met haar familieproblemen. Dat is een spinneweb waarin je vroeg of laat in gevangen geraakt. Dus…..liefde ja, onvoorwaardelijk vertrouwen, neen !

  • Fred Schoolderman zegt op

   In mijn optiek staat oprechte liefde gelijk aan onvoorwaardelijk vertrouwen. Je gaat er 100% voor of helemaal niet. In liefde met voorbehouden (halfgebakken) geloof ik niet. Maar goed, ik ben dan ook een romanticus en wellicht daardoor al 9 jaar gelukkig met een Thaise getrouwd.

 29. Ludo DD zegt op

  So what. Vele Thaise vrouwen, die met een buitenlander trouwen, hebben een prostitutieverleden. Zijn ze daarom slecht? Zeker niet! Een minderheid blijft in de prostitutie na het huwelijk en dit gewoonlijk dan nog omdat de echtgenoot ook graag een graantje meepikt. Je hebt zelf aan de lijve ondervonden dat er zelf geen initiatief wordt genomen om de massage te koppelen aan een “happy end”. Dat is toch al een duidelijk signaal. Het klikt tussen jullie beiden, whow goed zo! Geef deze vriendschappelijke relatie een kans en wie weet slaat de vlam naar elkaar over en groeit en tussen jullie beiden iets moois.

 30. Henk zegt op

  Wel … Verliefd raken kan overal en in elke cultuur… Zoals de Thai vaak zeggen up-to-you!

  In elke realatie zit van beide zijde een inschatting en afweging, dat is in NL niet anders.
  Ga je naar een land als Thailand… Dan is het Goed te beseffen dat wij als ‘westerlingen’ nog steeds een hogere status hebben, meestal. Bovendien zijn we blank ( niet rassistisch bedoelt, maar is nou eenmaal zo) was je een Surinamer geweest met een NL paspoort dan is de animo al minder.

  Ook is economische statusbelangrijk… Het is immers altijd aantrekkelijk een economisch sterkere partner te hebben. Dat is in NL zo maar zeker in Thailand

  De vrouwen die in Pattaya of Phuket werken in de massage doen dat voor geld, niks mis mee en als ze ipv 100 baht.. 1000 extra kunnen verdienen is dat veel geld voor ze. Maakt ze dat tot prostitué … Technisch gesproken… Ja… Maar so wat een prostitué is een vrouw, een mens, niks mis mee en heb ik als zodanig geen oordeel over. Als een prostitue je grote liefde blijkt te zijn, zou je conditionering niet de drempel moeten zin

  En meerdere ijzers in het vuur, ach als man droom je daar ook wel van en kies je uiteindelijk wat je jij denkt de beste deal is.
  Mijn ervaring met vele reizen door Isaan is dat ik ze aardig vind daar. en liegen doen mensen overal ook in NL

  Dus als ze aardig is, lief is, weleens wat doet etc… Het gaat er om wat jij voelt en als het voor jou geen bezwaar is dat zij economisch afhankelijk wordt van je, ge woon doen

  Geniet er van

 31. Pascal ChiangMai zegt op

  Wat is zekerheid? zoals ik het zie is deze relatie van een korte periode,je kunt pas
  zekerheden krijgen als je het vrouwtje langer kent,ik hoor altijd over de Isaan afkomstige
  dames, natuurlijk is daar een vorm van waarheid in,en heb zelf ook geen zekerheid,ben nu ruim 6 jaar met mijn vrouwtje,ze is veel alleen omdat ik veel op reis ben,maar ik maak
  mij niet jaloers wat niet weet wat niet deerd,als ik mij daar aanvast zou houden dan moet
  ik stoppen,ik vertrouw haar tot het tegen deel is bewezen,en laat mij niet opfokken door
  verhalen ,die zijn er altijd,blijf allert,maar de tijd zal het leren,
  groetjes, Pascal

 32. Jan zegt op

  Gerben,

  Ik ken jou niet en ook je vriendin niet maar ik heb zelf wel een goede relatie met een Thaise ex-masseuse. Wat ik hier tot nu toe gemist heb is hoe erg vind jij het wanneer je vriendin in die massagesalon wel erotische handelingen zou plegen maar enkel en alleen uit geldnood? Hoeveel mannen die hier reageren hebben zich (in het verre verleden) laten verleiden tot erotiek gedurende de massages. Ikzelf wel moet ik zeggen en mijn vriendin weet dat omdat ik haar zo heb leren kennen. Omdat ik er na enige tijd van overtuigd was dat haar liefde voor mij echt was heb ik de geldzorgen weggehaald, haar geholpen met haar studie afronden en nu is ze werkzaam bij een groot internationaal bedrijf waar ze misschien iets minder verdient maar ze wil nooit meer terug naar een massagesalon en haar familie is trots op haar. De criticasters hier zullen zeggen dat ik goedgelovig ben maar zij vertrouwt mij en ik haar en het gaat inmiddels al jaren goed met ons.

  • Kees 1 zegt op

   Beste Jan
   Ik ben het volledig met je eens.
   Gerben heeft hoofd pijn over het feit dat zijn vriendin misschien sexuele handelingen verricht. En vraagt hier op het blog of iemand hem ken vertellen of dat zo is.
   Niemand kan je dat vertellen wand niemand kan je vriendin. Het is dus allemaal gis werk wat je te lezen krijgt
   Het gaat weer vooral om geld en hoe gevaarlijk toch die Thaise dames allemaal zijn. Gerben zegt als mocht blijken dat ze sexuele handelingen verricht
   Dan wil hij meteen niks meer met haar te maken hebben. Nou Gerben dan zit die
   verliefdheid wel wat minder diep als je hier laat voorkomen. Waar je hoofdpijn van
   zou moeten hebben is dat de vrouw waar je zo gek op bent dat misschien wel moet om voor haar kind en ouders te kenen zorgen. De meeste vrouwen doen dat niet om dat ze het leuk vinden. Maar om dat ze geen andere mogelijkheid hebben om aan geld te komen. Denk daar is over na.
   Misschien respecteer je haar dan nog meer als dat je nu al doet.
   Het eerste wat ik 40 jaar geleden toen ik mijn huidige vrouw ontmoeten in Thailand
   heb gedaan is haar uit de armoe ge haalt. Ja dat koste geld had ik het erg gevonden als dat mis was gegaan ja. Maar dan wel om dat ik iemand kwijt geweest was waar ik van hield en niet om het geld. Daar kom je wel weer over heen.
   Vergeet al die boeken die je volgens velen hier op het blog moet gaan lezen
   Vergeet al die snieki telefoontjes die je moet gaan plegen.
   En zet uit je hooft dat mocht ze onverhoopt wel sexuele handelingen hebben verricht dat je dan niks meer met haar te maken wil hebben.
   Dat is wel erg kortzichtig.
   Volg je hart. En voor wat het je waard is. Ik ben al 38 jaar getrouwd met een Thaise
   ik hou nog net zoveel van haar als toen. En ik heb haar niet ontmoet in de supermarkt
   Vriendelijke groet

   • Henk v w zegt op

    Beste Kees
    Ik ben nieuw op dit blog
    Kan alleen zeggen dat ik 100% achter jou visie staat , wat je geef ben je kwijd en is dat erg ja . Maar het verliezen van iemand waar je veel omgeef is niet eenvoudig te vegeten,
    En met vallen en opstaan zijn we allemaal groot geworden.

 33. Hans-ajax zegt op

  Beste Gerben, het is maar al te waar dat de manier waarop m.n. vrouwen de kost verdienen in Thailand gebaseerd is op overleven, de plicht om voor de ouders zorg te dragen wanneer die een respectabele leeftijd hebben bereikt, rust voornamelijk op de dochters, (hier hebben ze geen vangnet zoals in Nederland, lees AOW o.i.d.) de ouders maakt het geen fuck uit hoe zei aan het geld voor hun oude dag komen, edoch ik zelf heb mijn vrouw zes jaar geleden ontmoet, die toen als chef kok werkzaam was in een restaurant in Bangkok, woon dan nu ook al zes jaar samen met haar in Pattaya en wij gaan dit jaar trouwen, wat ik je wil meegeven in jou situatie is, luister naar je hart en je gevoel voor jou maseuze, trek je eigen conclusies en ik zou me zeer zeker niets aantrekken van …. die Wim…., Het ga je goed man, en maak jezelf en haar gelukkig.
  Vriendelijke groet Hans-ajax

 34. Chris Bleeker zegt op

  Geachte vraagsteller “Gerben”

  Met een vakantie op een resort leer je nu niet 1.2.3 Thailand kennen,maar wel een leuke Thaise dame,en die zijn er !!! zeer zeker,maar er is ook een keerzijde,en die kun je ook leren kennen,en dat is in vele gevallen datgene wat dan weer de voorpagina haalt.

  Ik zou evenzovele positive als negative situaties kunnen vermelden,maar is dat in Nederland ook niet zo ?
  Leer de persoon kennen,MAAR OOK HET LAND,….en daar kun/moet je zelf een invulling aan geven

  Maar onthoudt een ding,……in Thailand hebben ze bedrijven en mogenlijkheden,….maar in de Isaan hebben ze Farangs….EN DIT IS EEN ISAAN SPREEKWOORD

  P.S. De trein komt voorbij,…..je springt erop,…of niet,……
  Zelf ben ik op die trein gesprongen,en heb er tot op de dag van vandaag geen moment spijt van,integendeel .

 35. BA zegt op

  Tsja bij iedereen is de situatie anders dus een algemeen advies is er niet. De meesten kunnen een boek schrijven over omgang met Thaise vrouwen en de problemen waar je zoal tegen aan loopt bij een relatie met een Thaise. Zelfs als je een ‘goede’ vrouw hebt dan wil dat nog niet zeggen dat je nooit problemen hebt, de normen en waarden in Thailand zijn nou eenmaal anders en daarin zal je ook van elkaar moeten leren wat er acceptabel is.

  Toch een paar zaken: Een Thaise dame ziet je misschien wel zitten maar is zich er zeker in het begin heel goed van bewust dat er een grote kans is dat de farang van gedachte veranderd en zal dus waarschijnlijk niet op 1 paard wedden. Ook al lacht ze lief tegen je zal er wel wat tijd overheen gaan voor dat vertrouwen er van haar kant is. Het is dus geen uitzondering dat een Thaise ondertussen nog met een andere farang of Thai probeerd aan te knopen. Zij zoekt ook zekerheid en hoe leuk jij ook bent, 2 weken is voor haar ook erg pril.

  Verder over het financiele verhaal. We weten hier allemaal wel dat je dat er nou eenmaal bij krijgt als je een relatie aanknoopt met een Thaise. Het is aan iedereen zelf te bepalen hoe ver je daar in mee gaat, en dat is vaak ook nog weer afhankelijk van wat je zelf te besteden hebt. Maar ik kijk er zo tegen aan. Als je samen gaat wonen of trouwen dan wil je gewoon prettig met elkaar samen leven. Inkomsten delen hoort daar dus ook bij. Of je nu met een Nederlandse of met een Thaise gaat, inkomensverschillen heb je overal alleen in de relatie met een Thaise zijn die wel heel erg extreem. Mijn vriendin verwacht ook dat ik haar voor het grootste deel onderhoud, ook al werkt ze zelf. Ik vind dat op zich niet zo heel erg raar, als je in Nederland bovengemiddeld verdient dan komen de meeste inkomsten bij een gezin ook bij jou vandaan en onderhoud je dus ook effectief je vriendin. Of anders gesteld stel je verdient 10.000 euro per maand, en je vrouw werkt part time bij een winkel met een inkomen van 500 euro per maand. Dan zeg je toch ook niet tegen haar ga maar werken als je nieuwe schoenen wilt 🙂 Tsja en over geld naar de familie sturen. Het is maar net hoe je daar tegen aan kijkt. Ik dacht in het begin ook waarom zou ik. Maar dan kom je ook terug bij bovenstaand verhaal. Als je het je vriendin of vrouw nou gelukkig maakt, maakt het dan uit of ze een paar duizend baht naar haar familie stuurt? Een Nederlandse wil een abbo bij de sportschool of op tennis of weet ik veel wat. Een Thaise wil vaak geld naar de familie sturen maar heeft op een hoop andere vlakken weer minder nodig. Mijn vriendin koopt bijvoorbeeld liever laarzen in de uitverkoop bij Scapino voor 15 euro als een duur merk voor 100 euro, maar een beetje geld naar haar familie sturen blijft gewoon belangrijk voor haar. Lekker laten dan toch? 🙂

  Verder vind ik Khun Peter zijn reactie erg sterk. Je moet in dit soort relaties wel realistisch zijn met je verwachtingen. Knoop je iets aan met een jonge thaise en jij bent maar eens per jaar in Thailand, dan kan je niet verwachten dat ze 11 maanden op jou gaat zitten wachten, zij heeft ook gevoelens.

  Overigens kan het een nette massagesalon zijn waar ze werkt maar dat wil niet zeggen dat ze na het werk geen andere activiteiten hebben. Veel dames die dat werk doen in bijvoorbeeld Pattaya en in een nette salon werken zijn na werktijd ook nog wel eens op stap en als ze dan een drankje van een farang krijgen en later een voorstel om te bljiven slapen tegen een vergoeding dan gaan ze daar ook op in.

 36. Hansy zegt op

  Ik ga geen uitgebreid advies geven, maar ik beperk me tot een antwoord op je vraag.

  In de toeristenoorden heb je massagesalons met en zonder happy ending.
  Bij die zonder happy ending wordt het verboden door de eigenaar.

  De dames houden zich er aan. Overtreden van deze regel betekent ontslag. En dan kom je niet zo maar weer aan het werk. Dat komt 1) door het Thaise roddelcircuit 2) ontslag betekent een diepe aantasting van de eer.

  Ik heb wel meegemaakt, dat de dames, die werkten in een massagesalon zonder happy ending, in het weekend naar de karaoke bars gingen voor wat bijverdiensten.

  Gelet op je verhaal, en jouw insteek over seks, zou ik me maar eerst verdiepen in de Thaise insteek (boeddhistische insteek) over seks.
  En de (nog steeds bestaande) verschillen tussen de verschillende klassen, hoewel die kleiner worden.

 37. teun zegt op

  Gerben,

  Wat zou je doen als je een nederlandse vrouw had ontmoet? Gewoon op dezelfde manier te werk gaan, zou ik zeggen. Anderen kunnen je daar absoluut mee helpen. Tenzij ze de dame in kwestie persoonlijk hebben ontmoet en dus een idee over haar kunnen hebben. Al het andere is uitsluitend goed voor bladvulling enz.

  Veel succes en vertrouw op je instinct!!!!

 38. Chris de Boer zegt op

  Als expat en mens in Bangkok kan ik je op basis van goede en slechte ervaringen met Thai vrouwen een paar adviezen geven:
  1. geniet van verliefdheid;
  2. gebruik je emotie maar ook je intuitie en je verstand;
  3. check zaken als ze je ongeloofwaardig overkomen (zieke vaders, kinderen die in het ziekenhuis liggen; vraag welk ziekenhuis en bel het ziekenhuis !)
  4. neem een Thai persoon in de hand die JIJ vertrouwt en die Engels EN Thai spreekt;
  5. besef dat – als je werkelijk wat wilt met een Thai vrouw en zij met jou – de weg om bij elkaar te zijn (in Nederland of in Thailand) lang en moeilijk is en dat dat veel vraagt (uithoudingsvermogen, liefde, vertrouwen, geld);
  6. Lees goede literatuur over de Thai cultuur en leef je in;
  7. Vindt niks gek of vreemd maar besef dat de Thai cultuur heel ANDERS is dan de Nederlandse.
  8. Besef dat als zij naar Nedferland komt zij zich meer zal moeten aanpassen en dat als jij in Thailand wilt gaan wonen, jij je meer zult moeten aanpassen.

  Succes en geluk gewenst,
  chris

 39. PaulusXXX zegt op

  Merkwaardig, je laat je door een verhaal van ene Wim helemaal op hol brengen?!

  Als je zo onzeker bent door dat verhaal kun je iemand even bij jouw liefje langs laten gaan en er zo achter komen of ze daadwerkelijk zo zoet is als ze zegt of dat ze ook niet vies is van wat extra inkomsten.

  Mijn ervaring met Thaise masseuses is dat zo’n 90% bereidt is om extra handelingen te verrichten voor extra geld, van handwerk tot en met all the way. Zeker in toeristische gebieden zoals Chaweng Beach. In de 15 jaar dat ik in Thailand kom ben ik meer dan 1000 keer gemasseerd. Ik hoop verder voor jou dat ze niet achter de Starbucks zat want dat straatje is berucht.

  Dat je haar geen geld stuurt snap ik wel, omdat ik ook Nederlander ben namelijk. Bijna alle masseuses zoeken een man die juist wel geld stuurt, het is namelijk sappelen voor een paar centen. Geld speelt een rol, leeftijd niet. Financiële zekerheid voor alles is het motto van de bijna alle Thai!

 40. ferry bookelman zegt op

  jaja thailand heren, mooi land, mooie vrouwen en een hele hoop dingen, gewoontes waar wij westerlingen niets maar dan ook niets van begrijpen. ik ben hier pas 26 jaar en ik kan je met de hand op mijn hart verzekeren dat ik tot op de dag van vandaag iedere keer weer voor nieuwe verrassingen kom te staan n.a.v. de thaise “cultuur”. dus gerben er is geen advies mogelijk in ieder geval. gebruik je gezonde verstand en ga aub niet in op allerlei door jouw nieuwe vriendin vertelde verhalen want een ding is zeker na 26 jaar thailand: de gemiddelde niet goed opgeleide thai ziet ons als een prachtige bank waar je voor de rest van je leven geld kunt ophalen zonder daar ook maar een moment verantwoording voor af te leggen.
  ik wens je veelsucces

 41. I-nomad zegt op

  @Gerben:
  Zeggen dat je geen geld hebt of er hard voor moet werken is altijd beter dan ermee te koop lopen, maar om dit iedere keer aan te geven volstaat niet. Wij zijn nou eenmaal rijk en wees eerlijk; Nederland staat in de top 12 rijkste landen per hoofd van de bevolking ter wereld.
  In ieder geval stuur je geen geld op en je bent argwanend, dat is al een goede start.
  Hier is mijn advies voor wat het waard is, vlgns mij is het erg on-Nederlands, maar ik heb het dan ook van een Japanner geleerd.
  Een manier om te testen hoe iemand in de toekomst met jou zal omgaan is door te observeren hoe die persoon met geld omgaat en of het meer daar om te doen is dan om jou.
  Dit kun je doen door een voor haar flink bedrag, al naar gelang wat je kwijt wilt, aan haar te doneren. Ja, helaas, maar geloof me, later zul je merken dat het geld goed besteed is.
  Geef aan dat het bedrag bedoelt is als spaargeld voor jullie toekomst en voor uiterste noodgevallen.
  Zet het bij voorkeur op een gezamelijke bankrekening en kijk wat zij ermee doet.
  Online kun je ook op afstand het eventuele uitgifte-patroon volgen.
  Vraag telkens waarvoor het opgenomen bedrag was en noteer het.
  Na afloop weet je ten eerste of de persoon uberhaupt met geld om kan gaan en/of goed kan liegen.
  Voor de gehaaidere types heb je voldoende kennis nodig om te weten of het een truuk gaat of echt zo is. De meeste ”buffalo ill” truuks kun je wel vinden op forums en zoniet dan kun je er vragen over stellen zoals je nu ook doet.
  Als het geld na 1 jaar nog op de bank staat, heb je een vrouw uit duizenden gevonden.
  Ga hier maar niet vanuit, maar het is erg handig om zo snel als mogelijk te weten of iemand niet met geld kan omgaan en/of goed kan liegen, want zo iemand is nou eenmaal ook sneller bereid de lakens met derden te delen.
  Ze zeggen wel eens dat ondernemen bewust financieel risico nemen is, maar volgens mij is een langetermijnrelatie met een partner uit een relatief armere achtergrond opbouwen dat ook.

 42. Kees 1 zegt op

  Ik heb alle reacties nog eens gelezen. Ik begin nu te geloven dat het minder risico’s
  met zich meebrengt om een raket naar de maan te sturen.
  Dan een relatie aan te gaan met een Thaise.
  Het is dan ook te hopen dat Gerben over stalen zenuwen beschikt. Wat ik een beetje betwijfel. Wand hij heeft nogal snel last van hoofdpijn. (:-)

  Sterkte Gerben
  Groet Kees

 43. Gerben zegt op

  Dank voor jullie reacties. Een aantal zijn wel bruikbaar voor mij andere weer niet. Ik heb mijn vakantie zojuist geboekt, dus ik waag de sprong. Nogmaals bedankt.

 44. Lowy Cremers zegt op

  Ik kom al 60 jaar in Thailand .de eerste keer in 1957 als 15 jarige zeeman.
  In thailand ben je gewoon een atm maatje.Je moet er even aan wennen maar als je zelf bepaald wanneer en voor wie je die plastic kaart in de automaat stopt heb je een leven als god in Thailand.En je moet geluk hebben net als ik met de liefste vrouw van de wereld.Lap alle vooroordelen aan je laars en leef je eigen leven

 45. Henk v w zegt op

  Gerben.
  wanneer jij met je goede verstand deze stap wil nemen is dat geweldig.. .Met alles wat je voor haar kan doen is al meegenomen voor haar . Maar de enige tip is dat spreek ik uit eigen ervaring ,hou het kort ,, Doe niet zo als ik heb gedaan om de milonair uit te hangen,, En dan als de Atm iets leeg begint te geraken , dan ook weer de kraan met geld voor de lady terug te draaien want dat gaat mis , Je verwend ze en een terug weg is er dan niet. Hou het kort dat is het enige .

 46. ferry bookelman zegt op

  Moderator: uw reactie is te generaliserend en daarom kwetsend voor andere lezers.

 47. Koge zegt op

  Hoi Gerben, ik heb een Thaise vriendin die ik ontmoet heb in een massage salon op bangla road patong. Ja ik weet et ook niet, heb het haar nooit gevraagd. Ze is nu voor de 2e keer 90 dagen hier. Als zij in Thailand is maak ik 20.000 Baht per maand aan haar over, kan ze goed van leven, want ik wil niet meer dat ze werkt. Daarnaast maak ik 10.000 Baht voor haar familie over.wat voor mij belangrijk is dat ze nu niet meer werkt en ook niet meer gaat doen. Wat ervoor gebeurd is wil ik me niet meer druk om maken. Het gaat super tussen ons.

  Ik zou zeggen geniet ervan het zijn geweldige vrouwen, maar blijf wel opletten, dat moet je altijd doen, ook in Nederland

  Gr. Koge

  • Cornelis zegt op

   Van dergelijke bedragen moet ik toch even slikken, Koge. ‘Blijf wel opletten’ schrijf je, maar doe je dat zelf wel? Ik weiger pertinent bijna 3x het minimumloon te sturen maandelijks, plus nog een kleine 1.5x het minimumloon voor de familie………………

   • BA zegt op

    Je moet niet naar het Thai minimum loon kijken, maar kijken naar wat je zelf missen kan en naar wat voor beiden acceptabel is.

    Vergeet niet dat de dames in een massagesalon die nevenactiviteiten er bij doen omdat ze anders niet rondkomen. 8000 Baht daar kom je als Thai bijna niet van rond in een stad als BKK of Pattaya. Er moet huur af, wat kosten voor stroom en water, mobiele telefoon noem het allemaal maar op. Houd ze na de vaste lasten misschien 4000 of 5000 baht over, betekend dat ze van 150-160 baht leven moet. Daar moet ze ook haar vrouwendingetjes van betalen, make up, tandpasta maandverband, ondergoed, jurkjes etc etc etc. Houd ze geld over om 2 keer per dag noodles te eten en verder niks. Denk je dat een dame daar op zit te wachten, de hele dag op haar kamer zitten met niks, 2 keer een bordje noodles per dag en af en toe een telefoontje van jou? Kan ze beter een gewone job er bij zoeken.

    Probeer jij haar dus af te schepen met 5000 of 8000 baht dan is de kans heel erg groot dat ze niet stopt met haar nevenactiviteiten. Dat ze niet meer bij een massage werkt wil niet zeggen dat ze niks meer doet, vaak heeft ze nog wel een bestandje aan prive klanten in haar telefoon.

    Genoegen nemen met 8000 baht van een boyfriend kan ook een slecht teken zijn. 4 x 8000 baht = 32.000 baht en dat is ook een leuk salaris als je begrijpt wat ik bedoel 😉

    En qua werken. Mijn vriendin werkt ook nog steeds, op kantoor bij een exportfirma. Financieël is dat niet eens nodig, maar ik vind het zelf wel lekker om overdag gewoon gewoon alleen te zijn, even wakker worden met koffie en het nieuws lezen ipv vriendinlief die meteen van alles wil 🙂 Verder is die 10.000 baht die ze zelf verdient iets wat van haar zelf is. Je krijgt altijd wel met het verhaal familie etc te maken. Dus af en toe met ze uit eten en dan betalen dat hoort er bij, vind ik ook niet zo erg. Maar als ze 3 x per week eten wil gaan halen voor haar zus en kadootjes voor haar zoontje dat moet ze zelf weten maar komt uit haar eigen portemonee. Verder geeft het haar een stukje sociale status en omgang, als ze alleen thuis zit gaat ze zich op den duur vervelen. En dat is ook niet bevorderlijk voor de situatie.

 48. Jan VC zegt op

  Beste,
  Volg je hart met je ogen open! Ik ben reeds 3 jaar de gelukkigste man van de wereld! Mijn Thaise vrouw volgt nu een cursus verzorgende. Ze is 46 jaar en een toonbeeld van wilskracht. Ze heeft daarvoor verschillende cursussen Nederlands gevolgd om echt in onze maatschappij te kunnen integreren. We hebben elkaar ontmoet en elkaar beter leren kennen via internet. Moest ik mijn hart niet gevolgd hebben en geen weerstand hebben geboden aan al diegenen, die hoe goed bedoeld ook, mij wilden vrijwaren van een ongelukkig leven, zou ik mijn prachtige ervaringen niet aan jou kunnen doorvertellen! Ik wens je het beste toe! Ga ervoor met open geest!
  Jan

 49. Hans-ajax zegt op

  Hallo Jan VC, helemaal goed hoe jullie samen in het leven staan, inderdaad volg je hart, buitenstaanders begrijpen zulke dingen soms niet zo goed, wat jij samen met je Thaise vrouw hebt delen jullie samen, wens jullie veel geluk toe in de toekomst.
  Ter info, ik ben zelf met m,n Thaise verloofde op 10 juni j.l. in Bangkok in het huwelijk getreden, ook ik ben en was al bijna 7 jaar gelukkig met haar. Nogmaals veel geluk man.
  Vriendelijke groet Hans-ajax en zijn kersverse vrouw.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website