Kan ik mij met met een rollator verplaatsen in Pattaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 november 2018

Beste lezers,

Volgend jaar mei ga ik voor het eerst naar Thailand. Ik ben 69 jaar en kan redelijk goed lopen maar door een evenwichtsstoornis gebruik ik een rollator, deze neem ik mee uit Nederland (kan ik inklappen). Mijn vraag is, kan ik in Pattaya met een rollator goed uit de voeten? Zijn de stoepen breed genoeg en zonder obstakels en zo?

Hoe doen andere ouderen dat, die een rollator nodig hebben?

Groet,

Bertus


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Kan ik mij met met een rollator verplaatsen in Pattaya?”

 1. fred zegt op

  Ik zou me van de stoepen in Pattaya maar niet te veel voorstellen. Maar gewoon op straat lopen met een rollator lukt wel. Uiteindelijk is op straat lopen in Pattaya eerdere regel dan uitzondering. Langsheen de Beach kan U dan weer wel goed stappen met de rollator. Dus misschien kiezen voor een hotel vlakbij het strand.

 2. harry zegt op

  Beste Bertus ,
  Aangezien ik zelf al jaren met een behoorlijke evenwichtsstoornis kamp moet ik me aansluiten bij wat Fred zegt .Stoepen in Pattaya zijn zeer ongelijk en zitten vol met kuilen , verzakte tegels enz. Bovendien staan er ook hier en daar obstakels midden op de stoepen.Denk als lotgenoot dat je zelf weet wat voor effect dit op je evenwicht heeft.Wel moet je als je op straat gaat lopen behoorlijk goed opletten dat men je niet van de sokken rijd.

 3. Nolly Groos zegt op

  Ik ga regelmatig met een rollator naar pattaya, het is te doen maar sommige winkels is lastig binnenkomen ivb met trappen.
  Ook roltrap vindt ik lastig zoals in Tesco Lotus is geen lift te bekennen.
  Maar ik zou er niet voor thuisblijven.
  Vr. Gr. N

  • l.lagemaat zegt op

   Welke Tesco Lotus?

   Aan de Sukhumvit Road/Thepprasit R heeft de T.Lotus tweede ingang nabij de roltrappen rechts een lift.
   Mensen met booschappen karretjes, e.d. willen boven kunnen gaan eten.

 4. Piet zegt op

  Sommige trottoirs zijn gewoon voor U ontoegankelijk door allerlei versperringen en achterstallig onderhoud.
  En oversteken met dit verkeer is helemaal uit den boze…ik moet regelmatig rennen voor mijn leven en dat zie ik u met een rollator niet doen
  Het advies hierboven van Fred id de beste oplossing…neem hotel aan de beachroad want de boulevard daar is voor u goed toegankelijk (alleen het oversteken blijft een crime)
  Succes
  Piet

  • l.lagemaat zegt op

   Advies: Probeer gelijk over te steken met een paar andere mensen.

 5. Pat zegt op

  Pattaya, en bij uitbreiding ganse Thailand, blinkt niet uit qua tegemoetkoming aan de zwakke weggebruiker.

  Voetpaden zijn de naam nauwelijks waard (niet effen, tegels los, putten, etc…), dus als het voor voetgangers al een ramp is dan weet u wel dat het voor u nog veel lastiger zal worden!

 6. Laksi zegt op

  Tja,

  Niet alleen Pattaya, maar heel Thailand is NIET rolstoel toegangkelijk, oorzaak; geen onderhoud.
  Maar net als iedereen zegt, gewoon op de weg lopen, doet “bijna” iedereen. Winkels zijn vaak enkele treden hoger gebouwd, om het regen water buiten te houden. Bij de BTS (SKY trein) presteerde men het om liften te bouwen met ook enkele treden!!!!!

  Maar ja This is Thailand.

 7. margriet zegt op

  Heb zelf enige tijd met een rolator rondgelopen en heb nooit of nooit problemen ondervonden. Integendeel heb steeds hulp gekregen van jan en alleman. Dus laat je niet afschrikken van die negatieve commentaren en je zal wel zien dat alles van een leie dakje zal lopen. Zou zeggen welkom in Pattaya en geniet zonder zorgen.

  • Pat zegt op

   Het heeft geen zin vind ik van dingen te verbloemen!

   Ik vind Thailand een fantastisch land op heel veel vlakken, maar op het vlak van verkeersveiligheid (voetgangers, fietsers, scooters, auto’s, etc…) is het een derde wereld land.

   Wie beweert dat het niet zo erg is, die dwaalt.

   Uiteraard kan je op de rijweg terecht met een rollator, maar het voorstel alleen al zegt genoeg (het wordt dan nog wat onveiliger).
   We spreken dan nog niet over aansprakelijkheid, daarover moeten we ons al helemaal geen illusies maken in dit prachtige land.

   Samengevat : mits wat creativiteit en oplettendheid zal het met de rollator inderdaad mogelijk wel meevallen, maar zeggen dat hier negatieve commentaren worden gegeven vind ik niet correct.

   Er wordt een mening gevraagd, dus wordt die eerlijk gegeven.

 8. weyde zegt op

  Voor mij als mens met gezonde benen al een hel opgave stoep op en stoep af, staat vol me opstakels kuilen en hobbels verzakkingen sccheuren en barsten je kan beter op de rijweg gaan lopen met een rollator.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website