Beste lezers,

Ik ben van plan mijn pick-up te verkopen en in de plaats daarvan een gewone personenwagen aan te schaffen. Doch heb ik bang van het gemis van mijn pick-up voor het eenmalig laden van een voorwerp dat te groot is voor een personenwagen.

Nu dacht ik aan een trekhaak en een lichte aanhangwagen zoals we dat in België en Nederland zien. Maar heel zelden of niet zie je dat hier in Thailand.

Heeft iemand daar ervaring mee of dat kan en waar men dat kan bekomen of bestellen (ik woon in Udon Thani)?

Alvast bedankt voor de eventuele tips.

Groet,

Achiel (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Kan ik in Thailand een trekhaak laten monteren en een aanhangwagen kopen?”

 1. Zimri Tiblisi zegt op

  In Bangkok, is er vestiging van de Brinkgroup, Trekhaakproducent uit Staphorst. Wellicht krijg je daar relevante informatie. Contactgegevens: Brink Towing Systems – Thailand. Website.

 2. fred zegt op

  Je hebt hier helemaal geen pick-up nodig. Alles wat je koopt kan letterlijk maar dan ook letterlijk aan huis worden geleverd. Meestal binnen de twee uren en gratis. Wij hebben het even gehad maar vonden dat zo’n bak heel veel verbruikte niet handig was noch vinnig en we hebben hem nog geen moment gemist. Nu rijden we met een gewone auto die een pak zuiniger is en waar je ook de gewone dingen in kwijt kan. En een gewone auto kan ook wel even over een stukje onverhard hoor.
  Alleen Thais die blijkbaar geld genoeg willen absoluut rijden met zo’n mastodonten die dan nog eens massa’s diesel verbruiken.

  • Peter zegt op

   Fred van mij mag je je afgeven op pick up rijders en enkel de nadelen op noemen. Je vergeet dat heel vaak door het water overlast ik de pick up (lot kaba) neem in plaats van de personen auto. Die kan namelijk niet tegen een stukje te veel water.

 3. Mark zegt op

  Toen we vorig jaar onze Isuzu pick up verkochten en overstapten naat een Toyota Fortuner vroegen en kregen we van de garage een trekhaak (รถพ่วง rotphuang) gratis erbij gemonteerd.

  We hebben een bootje op een zelfbouw aanhangwagen.

  Trekhaak zich geen enkel probleem. De aanhangwagen is een ander paar mouwen. Wettelijk moet die technisch gehomologeerd. Dat lukt op sommige plaatsen met een zelfbouw aanhangwagen, al dan niet mits teamoney, mqar meestal lukt het niet. Daardoor kan je hem niet inschrijven, geen nummerplaat bekomen en niet verzekeren.

  Onze zelfbouwtrailer is zo illegaaltje. Er hangt een kopie van de nummerplaat van de auto op. We gebruiken hem enkel om het bootje van en naar een nabijgegen meer te slepen in agrarisch gebied. Nooit probleem gehad, maar ook nog nooit controle, en gelukkig ook geen ongeval 🙂

  Diverse firma’s in Thailand verkopen trailers en garanderen op hun wdbsites dat ze ook zorgen voor inschrijving ervan.

  De auto staat op naam van mijn Thaise vrouw. Toen ik eerst vroeg de auto op mijn naam te zetten, ontraadde de man van de garage dat … vanwege de trekhaak. Een trekhaak wordt bij transport office gezien als zijnde iets om veel spullen te transporteren. Zeg maar om aan vervoer te doen. Dat is werken, en werken mag ik, niet met mijn “retirement visum” en zonder workpermit. Daarenboven is het beroep van transporteur/vervoerder voorbehouden voor “Thai-nationals”. Begin er niet aan zou ik zeggen.

  Als we ooit een groter bootje zouden kopen en het verder verslepen overweeg ik een gehomologeerde nieuwe trailer te kopen, in te schrijven en te verzekeren.

 4. PapaChilli zegt op

  http://www.upbeat.co.th/new/index.php

  Nederlandse eigenaar.

  Veel succes.

 5. Lunghan zegt op

  Hallo,
  Ik heb eeb aanhanger met kenteken , geregistreerd ,gekocht in 2015 nieuw.
  Super fijne aanhanger, orginele duitse Stema , is 3mx1,5m . hoge oprijplaat achter , en kan kiepen ( met oliepomp)
  Gekocht bij een duitse dealer in Pattaya. Trekhaak besteld bij Masterhook , en zelf gemonteerd en aangesloten.
  Kunnen 2 grote motoren op , en ik mag er zelfs mee op de tolweg , verzekering en belasting ieder jaar ongeveer 900 thb.
  Zorg er wel voor dat je de aanhanger alleen betaald als je het kenteken hebt.
  Vriend van mij had er een paar jaar geleden een gekocht bij een firma uit estland ,maar kreeg acheraf geen kenteken , dus balen.
  Ik heb er zelf een rvs bindreling op laten monteren, en gaan regelmatig met 2 motoren naar Kochang ,of het noorden.

 6. l.lagemaat zegt op

  Als maar een paar keer grote stukken vervoerd moeten worden,is het gebruiken van een pick up taxi een mogelijkheid of zelf een keer een pick up huren.

  Sommige bedrijven leveren aan huis.

 7. doekle zegt op

  Kijk bij RESPO, die verkopen aanhangers en trekhaken

 8. Achiel zegt op

  bedankt allemaal ,heb nu voldoende informatie.

 9. Matthe van Dam zegt op

  Ja, dat kan. Kijk op http://www.upbeat.co.th. Voor meer informatie schrijf naar matthe@upbeat.co.th of bel mij op 081 834 2971


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website