Beste lezers,

Ik ben een ongehuwde Nederlander van 56 jaar. Voorheen reisde ik naar Thailand met een Non-Immigrant type O met multiple entries. Ik verblijf altijd 5 maanden in Thailand, na 90 dagen even de grens over en weer een stempel voor 90 dagen, geen probleem.

Nu blijkt dat ik niet meer in aanmerking kom voor dit visum omdat ik niet gepensioneerd ben. Voorheen was dit niet nodig maar nu moet je een bewijs van pensioen kunnen overleggen.

Nu kom ik dus in aanmerking voor een Multiple Entry Tourist Visa, het nadeel van dit visum vind ik dat je al na 60 dagen het land uit moet i.p.v. 90 dagen. Mijn vraag is of er een mogelijkheid is om die 60 dagen te verlengen met 30 dagen zonder de grens te over moeten.

Met vriendelijk groet,

Hans

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Kan ik een Multiple Entry Tourist Visa verlengen met 30 dagen?”

 1. Bertje zegt op

  Heb ik afgelopen oktober gedaan in Hat Yai, 60 dagen visum verlenging met 30 dagen zonder het land uit te hoeven . Geen probleem, wel tig formulieren invullen en een pasfoto, en een extra foto bij immigration.
  Ook ik ben niet gepensioneerd

  • Bertje zegt op

   oh ja, kosten: 1900 baht

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Elke periode van 60 dagen kan je verlengen met 30 dagen.

  Voor de gehuwde. Verlenging is mogelijk met 60 dagen.

  • Hans zegt op

   Dit geldt dus voor single én multiple entries Tourist Visa?

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Ja, elke verblijfsperiode van 60 dagen bekomen met een SETV of een METV kan je verlengen met 30 dagen. (of 60 indien gehuwd met een in Thailand ingeschreven persoon)

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Ik bedoel (of 60 dagen indien gehuwd met een Thai en indien deze in Thailand officieel ingeschreven is op een adres)

    • Hans zegt op

     Dank voor uw heldere uitleg.

  • Kees zegt op

   Begin deze maand, samen met mijn vrouw, een non immigrant O visum gehaal in Essen. Ging lekker vlot. Het enige, naast het formulier en de foto, was een bewijs dat wij over genoeg inkomsten beschikten. Dat hebben wij zelfs naderhand mogen opsturen. Het consulaat zei niets over een bewijs van pensioen. Wij zin 61 en 58 en gaan in januari voor drie maanden naar Thailand. Ik verwacht bij de paspoortcontrole gewoon de juiste stempels voor 90 dagen te krijgen. Als het echt een veranderde regel is hoor ik dat graag

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Indien je een Non-immigrant “O” visum hebt zal je een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen bij binnenkomst in Thailand.

    Waarschijnlijk hanteert Essen gewoon de leeftijdsgrens van 50 jaar bij de aanvraag zoals het hoort en voorgeschreven is.

    Andere ambassades kunnen een andere leeftijdsgrens hanteren. Meestal is dat dan pensioensleeftijd van het land waarin ze gevestigd zijn. Meestal is dat ouder dan 50 jaar.

    Blijf naar Essen gaan zou ik zeggen. Niks mis mee.

    • Jasper zegt op

     Tonny, de Thaise ambassade in Den Haag geeft ook gewoon Non-Immigrant O visa uit aan mensen boven de 50, het betreft dan alleen een SINGLE entry visum, voor 3 maanden.
     Wil je een non-Immigrant O Multiple visa moet je inderdaad aan de pensioen voorwaarden voldoen, of getrouwd zijn met een Thais persoon.

     Overigens werd mij als 62 jarige ook een multiple toeristenvisum geweigerd in Den Haag, omdat ik geen 3 loonstrookjes kon overleggen: je moet in loondienst zijn om daarvoor in aanmerking te komen werd mij te verstaan gegeven.

     Thailand wordt steeds vervelender met visa en voorwaarden, en wij (ik en mijn Thaise gezin) emigreren dan ook a.s. voorjaar voorgoed naar Nederland.

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Het probleem van de eerste vraagsteller gaat ook over een Non-immigrant “O” Multiple entry.

      “ik en mijn Thaise gezin” zeg je. Dit laat vermoeden dat je getrouwd bent ?
      Waarom dan een METV aanvragen van 150 Euro wat slecht 6 maanden geldig is en geen Non-immigrant “O” Multiple entry dat een jaar geldig is. Kosten beide 150 Euro.
      Zelfs in Savanajhet kan je dat als gehuwde bekomen en worden er zelfs geen financiële eisen gesteld indien je gehuwd bent. (volgens de laatste berichten toch nog).

      Maar als je in Thailand woont vraag je toch gewoon een jaar verlenging. Anders begrijp ik niet goed wat je bedoelt met “wij (ik en mijn Thaise gezin) emigreren dan ook a.s. voorjaar voorgoed naar Nederland.”

      Ik heb in 25 jaar nog nooit een probleem gehad om een visum of verlenging te bekomen (en met mij vele anderen).

   • Jan de Boer zegt op

    Ja hoor wederom verschillen bij divers ambassades of consulaten.
    Ook ik kreeg met de nieuwe regel te maken die nu 2 maanden oud is.

    D.W.Z. je moet nu een bewijs van pensionering tonen, al heb je 10. miljoen op de bank staan dat maakt hen niks uit, en dan klagen ze maar waarom er niet meer toeristen naar Thailand komen, steeds nieuwe regels die ongunstig zijn voor de toerist, stijgende prijzen, etc etc. ik kan zo 4 A viertjes invullen met alle nieuw bedachte onzin waar ze steeds mee op de proppen komen.

    Van de week had ik gasten op bezoek, op een gegeven moment geen bier meer in huis , ach geen probleem even naar de 7/11, wel vergeet dat nu ook maar want sinds verleden jaar kan je in Pattaya na 24.00 uur geen alcohol meer kopen, op sommige dagen kon het dan ineens weer wel maar nu schijnt het definitief te zijn, het word steeds gekker. Cambodja word mijn nieuwe Thailand, geen gelazer met visa, en goedkoop, en belangrijk de bevolking is nog vriendelijk. heb al veel Thaien meegemaakt met een zeer kort lontje, en dat schijnt steeds korter te worden, tja de oorzaak is dat de zaken niet gaan zoals men graag wil, en als de regering dan steeds met nieuwe onzin komt dan blijven mensen weg of blijven korter, of zoals velen al doen zoeken het iets verderop.

    • Geert zegt op

     Ik begrijp je frustratie Jan.
     Waarom dat ambassades/consultaten verschillende regels hanteren begrijpt ik ook niet zo goed.
     In het verleden was ik altijd gestressed als ik naar Antwerpen of Brussel moest voor een visum.
     Ik ben 54 jaar en sinds een 2-tal jaren ga ik steevast naar Essen. Geen stress meer, de mensen zijn daar erg vriendelijk en behulpzaam. Een Non Immigrant O visum SE heb je in een halfuurtje.
     Het is inderdaad zo dat Essen de leeftijd van 50 hanteert ivm pensioenleeftijd.

     In Chiang Mai merk ik ook wel dat de Thaise overheid meer aandacht heeft voor de Aziatische toeristen, met name vooral de Chinezen. Mijn gevoel is dat de Europeanen minder welkom zijn. In heel wat restaurants en shops allerlei zie je nu Thais/Chinese menus of reclame, vroeger was dat Thais/Engels.
     Maar als ik dan met de Thai hierover spreek dan hebben ze de Westerse toerist veel liever omdat die meer spendeert, niet zo luchtruchtig is en welgemanierder.
     Maar de Thai zullen dan ook nooit rechtuit zeggen wat ze van je denken, dus ik weet het eigenlijk ook niet meer zo goed 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website