Kan ik deze medicijnen zonder voorschrift kopen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
16 januari 2019

Beste lezers,

Wie kan me helpen? Kan je in Thailand zonder voorschrift een van deze pillen vrij kopen? En waar moet ik op letten? Misschien hebben ze een andere naam. Bangkok?

 • Lormetazepan 2 mg
 • Alprazolam 1 mg
 • Xanax 1 mg

Groetjes,

Viv

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Kan ik deze medicijnen zonder voorschrift kopen in Thailand?”

 1. Sjaak S zegt op

  Misschien wil je ook weten of deze pillen legaal zijn in Thailand.. kijk eens op volgende pagina (in het engels), met een verwijzing naar Siam Legal, waar je alle informatie omtrent drugs in Thailand kunt vinden: http://www.comparethairehabs.com/drug-laws-in-thailand/

 2. fred zegt op

  Dat zijn benzodiazepines. Volgens mij moet je een voorschrift hebben. Uiteraard zal er wel een zwarte markt bestaan. Maar wat is de bedoeling ? Wie die pillen nodig heeft kan toch gewoon naar de dokter met zijn probleem en vragen naar een voorschrift.

 3. Nok zegt op

  Al de genoemde medicijnen behoren tot de anxiolytica/benzodiazepines. Wees hiermee voorzichtig in Thailand. Deze groep van medicijnen wordt met argusogen bekeken vanwege hun dempende werking. Zo goed als alle medicatie is in Thailand bij de apotheken vrij verkrijgbaar, maar dit soort medicatie absoluut niet. Onlangs probeerde ik nog codeïne te halen vanwege ernstige aanhoudende hoestklachten. No way!

  Zorg voor een Engelstalige medicijnenpaspoort via huisarts en apotheek, en niet zomaar een computer-uitdraai of handgeschreven krabbel op een receptennota. Neem een kleine hoeveelheid mee, en ga de rest halen bij een arts in een Thai ziekenhuis die je voor een beperkte voorraad zal verwezen naar hun ziekenhuisapotheek.

 4. erik zegt op

  Raadpleeg HetCAK en zij kunnen de formulierenwinkel voor je begeleiden. Je kunt je ook wenden tot het Thaise ministerie.

  Inzake medicijnen op reis is hier regelmatig geschreven en daar staan weblinks in. Als een middel alleen met vergunning binnen mag komen helpt een ‘kleine hoeveelheid’ niet en evenmin een Engelstalig medicijnpaspoort. In het beste geval nemen ze het van je af maar een boete en de bak in kan ook. Daarbij telt niet mee of het in Thailand verkrijgbaar is op voorschrift. En dan zit je zonder!

  Nok, middelen gebaseerd op opium zoals codeïne, morfine, tramadol en ultracet zijn in Thailand alleen op recept te krijgen. Ik gebruik in NL oxycodon en haal daarvoor toestemming (en die krijg ik voor max 30 dagen voorraad) en heb aan de grens geen problemen.

 5. Van dijk zegt op

  Abrozalam en xanax alleen op recept,medicijnen frasino spijker duur ga naar bangkok
  Chula apotheek op rama4 tegen over het gelijknamige zieke huís
  Usa versa en dan je nog goedkoper últ dan boj frasino done er je voor del mee

 6. Dirk zegt op

  Vraag voorschrift bij uw huisdokter.
  Koop in Europa.
  ZORG VOOR EEN MEDICIJNPASPOORT.
  Let op sommige medicijnen kunnen enkel mee via toelating ambassade.
  Onderschat het niet. Als ze controleren en je hebt geen toelating: onmiddellijk ticket retour.
  Het gebeurt niet veel maar het zal jij maar zijn.

 7. Ger de Kok zegt op

  Alle denkbare medicijnen zijn vrij te koop. Veelal onder een andere naam, maar met dezelfde werkzame stoffen erin. Ga wel naar een erkende apotheek,

 8. willem zegt op

  Ik kan iedereen aanraden naar een van de beste, mogelijk de beste apotheek van Bangkok te gaan te weten de Osotsala apotheek die onderdeel uitmaakt van de Chulakorn univerciteit voor Pharmacy.

  “Osotsara is an official community pharmacy laboratory of the Faculty of Pharmaceutical Sciences, Chulalongkorn University”

  Eerste klas kwaliteit, service en prijs.

  Makkelijk te vinden tegenover MBK aan de Phyathai road. Vlak bij de loopbrug in het midden van de lange zijde van MBK.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website