Beste lezers,

Een vriendin die 2 jaar getrouwd is met een Deen zou willen scheiden. Hij heeft haar laten weten daarvoor niet meer naar Thailand te zullen komen.

Sinds mei 2018 heeft ze deze man niet meer gezien. Kan ze zonder hem in Thailand een scheiding bekomen zonder advocaat?

Groet,

Hans (BE)

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Kan een Thaise vrouw getrouwd met een Deen scheiden zonder advocaat?”

 1. Sake zegt op

  Hallo Hans,
  Als je voor de Thaise wet bent getrouwd is scheiden uitermate simpel te regelen als je het samen eens bent. Samen naar het gemeentehuis, formulier invullen, 2 getuigen en klaar. Ik meen 180 bath maar dat kan wat meer zijn geworden. Er moet GEEN sprake zijn van een vechtscheiding en je moet beide verschijnen.
  Ik begrijp dat dat niet de bedoeling is. In dat geval doet ze er goed aan nog een jaartje te wachten en de rechter te vragen het huwelijk te ontbinden. De rechter kent dit toe als partijen 3 of meer jaren niet meer samen wonen danwel contact met elkaar hebben. Een advocaat kan dat klusje klaren maar is volgens mij niet verplicht. Ik snap trouwens niet waarom hij er niet voor naar Thailand wil komen want het is zeer in z’n eigen belang. Zolang ze voor de wet getrouwd zijn kan zij allerlei verplichtingen (financiële) aangaan en hem er voor laten opdraaien. Heb je hier wat aan wat ik schrijf?

 2. Kees 2 zegt op

  Ze wil blijkbaar trouwen met iemand anders?

  Mocht dat niet het geval zijn… wellicht niet scheiden? Dan zou ze namelijk in principe recht hebben op zijn bedrijfspensioen en misschien een deel van zijn vermogen mocht hij eerder overlijden dan zij… (aannemende dat Denemarken dezelfde pensioenwetten heeft als NL).

  • Kees 2 zegt op

   … en anders: toch even naar een advocaat. Voor 500 baht (of misschien gratis) zal die een eerste advies kunnen geven. Wie weet heeft zij nu al recht op een deel van zijn vermogen, als ze niet op huwelijkse voorwaarden getrouwd zijn

 3. Ton zegt op

  Beter direct een expert contacten.
  Onderstaand een goed advocatenkantoor (ook Engelssprekend):

  Siam Eastern Law and Accounting Co., Ltd.
  Jomtien
  Phone: +66. (0) 38 – 252 154
  e-mail: legal.siameasternlaw@hotmail.com

  Eerste aftastende “ïntake” per mail of telefoon zal m.i. gratis zijn.
  Pas bij gerichte actie door hen zal de meter gaan lopen. Ook daarover afspraken te maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website