Beste lezers,

Ik ben woonachtig in Thailand en loop richting AOW. Nu wil ik een kamer huren bij een vriendin van mij die ik elke maand een vast bedrag wilt geven voor de huur van de kamer met een eigen douche, airco en TV en bed en stroom en water betaald. Als ik nu een contract op laat maken met deze voorwaarden dat ik haar een redelijk bedrag betaald, wordt ik dan gekort op de AOW?

Ik kan niets vinden op internet, ben daar niet goed in, over deze voorwaarden in het buitenland. Misschien kan iemand een site kenbaar maken waar dit allemaal op staat.

Groet,

Driekes


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

43 reacties op “Lezersvraag: Kamer huren bij vriendin in Thailand, wordt ik gekort op mijn AOW?”

 1. Ger-Korat zegt op

  Van de site van SVB welke ziorgdraagt voor uutbetaing AOW:

  Wat verstaan wij niet onder samen wonen?
  U woont niet samen als u in één huis woont met:

  uw kind (eigen kind, stief-of pleegkind), ook niet als dat kind 18 jaar of ouder is
  uw vader of moeder
  een kleinkind dat jonger dan 18 jaar is
  iemand aan wie u een kamer verhuurt. In dat geval heeft ieder een eigen huishouding. De woning moet daar dan ook op ingericht zijn, bijvoorbeeld met een eigen woon- en slaapkamer. Daarnaast moet u deze zakelijke relatie aantonen doordat afspraken zijn vastgelegd in een contract en er reële prijzen zijn afgesproken. Ook moet uit uw administratie blijken dat de afgesproken huur of verzorging daadwerkelijk is betaald.

  Daarnaast ook op de site van SVB het volgende over kamerhuur :

  woont in één huis met een (ver)huurder
  Verhuurt u een deel van uw woning aan iemand anders? Of huurt u zelf en woont u in hetzelfde huis als uw verhuurder? Dan heeft u misschien een ‘commerciële relatie’. Dit is een zakelijke relatie. Voor de AOW woont u dan niet samen.

  Wanneer heeft u een ‘commerciële relatie’?
  Als u samen met iemand anders in één huis woont, heeft u alleen een commerciële relatie met elkaar als:

  u deelt uw woning met een of meer personen. U verhuurt of huurt een kamer, of u heeft of u bent een kostganger;
  u en de ander(en) in de woning hebben een strikt zakelijke relatie;
  u en de (ander)en hebben daarover afspraken op papier vastgelegd;
  u kunt bewijsstukken tonen, zoals een contract, bankafschriften en eventueel uw belastingaangifte

 2. stevenl zegt op

  Als je een zelfstandig houshouden voert wordt je niet gekort, als je samen woont wel. Situatie is hetzelfde als in Nederland.

 3. Leen zegt op

  Hallo, lees bij de SVB, of Google even naar aow en kostganger als jij je vriendin ongeveer 20.000bht per maand aantoonbaar betaald voor de dienste en kosten, kan dat, lees alles goed door.
  Groet leen

  • Rik zegt op

   Heb aow en kostganger opgezocht. Ik begrijp hieruit dat het geen probleem is als je kostganger bent en je kostgever het eten kookt en de was doet? Mits je maar een aparte woonruimte hebt. En moet je je dan ook inschrijven bij de Thaise gemeente? Dat begrijp ik namelijk uit deze regel “Kostganger verplicht zich om zich in te schrijven bij de Basisregistratie Personen op het bovenstaande adres”.

   • Leen zegt op

    Rik je staat ingeschreven op het adres wat jij aan immigratie hebt opgeven, vertel dat je 500,00 euro betaald 20.000 Bht, dat is namelijk een aannemelijk bedrag voor de SVB per maand als kostganger, je moet dat kunnen laten zien via bankboekje of bankafschriften.
    Groet Leen

 4. Han zegt op

  Kan me niet voorstellen dat ze dit accepteren, ik heb begrepen dat ze samen met de Thaise sociale dienst controles uitoefenen. En waarschijnlijk weet iedereen in de omgeving dat jullie een relatie hebben dus dan is het geen puur commerciele relatie meer.

  Gun het je wel, vind het onzin om op je aow te korten als je partner geen inkomen heeft.

  • Kees zegt op

   Hoezo onzin? AOW is een “soort” verzekering en daar heeft die partner nooit wat voor gedaan.

   • Han zegt op

    De partner krijgt toch niks?
    Menngaat uit van de nederlandse situatie nan twee mensen met aow of aow en de ander een inkomen. Als je het met zijn tweetjes alleen van da aow moet doen krijg je een aanvulling zodat je boven een bepaalt niveau komt. Daarnaast boven het inkomen huursubsidie enz.
    Als je buiten europa woont wordt je al zon 200 euro gekort, dus ja, ik vind het onzin.

   • teun zegt op

    Kees,
    Volgens mij heb je niet begrepen waar het over gaat. Iemand heeft een alleenstaande AOW van ca E 1.100 p/m. Als hij met een thaise gaat samenwonen, wordt deze AOW-er gekort tot ca E 750,- p/m. Getallen zijn benadering, trouwens . Een korting dus van ca E 350,- p/m. Zijn vriendin zou dan moeten gaan werken om de korting op te vangen. Dat betekent een salaris voor haar van TBH 13.300 p/m. Zij moet dan ruim meer dan het thaise minimumloon verdienen. Al helemaal als zij bijvoorbeeld zondags vrij wil zijn. En vakantiegeld cq ziekengeld dat kent men niet hier.

    Zij werkt dus de facto voor de graaivingers van BV Nederland, maar krijgt daar niks voor terug. Ook geen AOW als zij 65 cq 67 wordt (want geen premies betaald in NL).
    Maar wel de NB Nederland steunen om karting van alleenstaande AOW-er te compenseren.
    Een eventuele mantelzorg is dan ook ver weg trouwens met 6 dagen werken voor Nederland.

    • Ger-Korat zegt op

     In Nederland wordt een korting bij samenwonen toegepast want je deelt immers kosten bijvoorbeeld de huisvestingkosten. Indien de partner nog geen 65 jasr is wordt van deze partner verwacht dat deze in zijn/ haar inkomen voorziet door te werken en daarmee een inkomen te verdienen. Eerlijke regeling in Nederland want elke partner houdt zijn eigen broek op en krijgt zijn eigen AOW. en ook van toepassing in Thailand als de Thaise partner nog geen 65 is. Want waarom zou ze niet hoeven te werken zoals de meeste andere Thai ? Omdat, meestal, de man al gepensioneerd is ?

     • teun zegt op

      Ger

      Op zichzelf klopt wat je zegt. Alleen krijgt je thaise partner op zijn/haar 65ste/67ste GEEN AOW.
      Hij/zij moet dus zijn/haar hele leven werken om de kas van BV Nederland mogelijk te maken deze ordinaire bezuinigingsmaatregel uit te voeren.
      Zo worden alle nadelen van de bezuinigingsmaatregelen naar de in het buitenland wonende pensionado’s doorgesluisd.
      En eventuele voordelen (o.a. ziektekostenverzekering) worden afgenomen.

      Ook mantelzorg en zo lang mogelijk thuis wonen wordt op deze manier niet makkelijker.
      Mocht ik echt mantelzorg nodig hebben (wat ik niet hoop) dan ga ik bij mijn dochter inwonen en behoud op die manier mijn alleenstaande status voor de AOW. Hoe krom wil je het hebben?!

 5. Jasper zegt op

  Op zich is het een acceptabele constructie, waarbij ik wel aanbeveel om de huur op haar rekening te storten of over te maken, dit maakt het bewijzen van de zakelijke relatie makkelijker.

  Houdt er wel rekening mee dat je ZEKER huisbezoek zult krijgen, er is hier een speciaal thais bureau voor in de arm genomen door de SVB. Buiten dat er gekeken wordt naar de gewone zaken (tandenborstels, kledingkast etc.) worden meestal ook de buren ondervraagd over de relatie die jij hebt met je hospita. t’Is maar dat je het weet. Malversatie resulteert (tijdelijk) in stopzetten AOW en eventuele boetes.

  • Khun Martin zegt op

   In 22 jaar Thailand nog nooit bezoek gehad.

   • Han zegt op

    Zal ook wel aan de omstandigheden liggen denk ik?
    Als je voor je aow opgeeft samen te wonen en verder geen toeslagen hebt vakt er ook niks te controleren.

 6. john zoet zegt op

  laat je vriendin een inschrijving maken en een stikker op het raam met kamer verhuur.

 7. Dick zegt op

  Kijk goed uit met de SVB; zelfs als je een contract maakt gaan ze er vanuit dat je samenwoont en wordt je gekort. Heb ik 3 jaar geleden gehad: ach meneer, wij gaan er van uit dat mensen zoals u die in Thailand gaan wonen een partner hebben; u begrijpt ons standpunt toch wel? Heb ze uitgedaagd om te komen controleren maar nee, dat kon niet. Toen ik aangaf dat de OSS in Chiang Mai een logo van SVB heeft hangen werd dit ontkent. Na een behoorlijk scherpe brief werd de zaak teruggedraaid.
  SVB is erger dan de CIA. Geef vooral geen adres op want dan ben je de klos.

 8. chelsea zegt op

  Twee maanden geleden onverwacht bezoek gekregen van 2 Nederlanders , een man en een vrouw , in permanente dienst van de Social Verzekerings Bank.Toen ik een telefoontje kreeg waar ik precies woonde . stonden ze al aan het begin van de straat.
  Mijn partner was niet thuis , was hard lopen op het strand met haar hondje. Het verzoek was om haar te bellen en te vragen om direct naar huis te komen.Dat is gebeurd, een geluk overigens dat ze de telefoon hoorde tijdens haar hardlopen.Normaal gesproken luistert ze naar muziek.
  Je zou dit een gedegen onderzoek kunnen noemen .Ze vroegen het hemd van je gat en de vrouw zette alles direct in de computer die ze bij zich had.Daar heb ik geen bezwaar tegen.
  Ik antwoordde eerlijk op hun vraag of wij hier samen woonden , dat er ook een 13 jarige zoon bij ons inwoonde.
  Waarom ik dat nooit op het formulier van de SVB had vermeld ??.
  Omdat daar niet gevraagd wordt op het formulier , antwoordde ik.Daar is geen plaats voor op dat formulier.
  Niet waar, was de reactie van het SVB mannetje.

  Een welles nietes situatie ontstond, waarop ik het net (toevallig) gecontroleerde formulier door de SSO tevoorschijn haalde dat ik nog naar het postkantoor moest brengen , waaruit mijn gelijk werd bewaarheid.
  Ik heb altijd alles op de juiste wijze ingevuld ,naar zo bleek.
  Het mannetje van de SVB vertelde me daarna nog wel dat ik korting op mijn AOW zou krijgen als de inwonende zoon van mijn partner 18 jaar zou worden.
  Toen ontplofte ik werkelijk….Ik stond notabene in mijn gelijk dat was zojuist door mij aangetoond aan de hand van het SVB formulier en dan deze reactie.!!
  Ik heb nooit extra geld gekregen voor zijn aanwezigheid en dan gaan korten ???????
  Ben je helemaal gek geworden .Ik stond op het punt om die twee het huis uit bonjoeren om vervolgens een klacht in Nederland over die lui in te dienen .
  Toen werd er door de vrouw bakzeil gehaald ,weliswaar als gevolg van mijn eis om de aanwezigheid in mijn huis van die jongen direct te schrappen uit die pc, en te vermelden dat die jongen niet bij mij woonde ,maar elders , Die wijziging werd aangebracht waar ik bij zat .Ik heb voor dat aangepaste verslag getekend.

  Ze werden beiden een stuk vriendelijker direct na dit incident en zouden als service mijn SVB formulier naar Nederland sturen .
  Tot ik weer 2 maanden later gevraagd werd door de SVB waarom ik mijn bewijs van leven niet had ingediend want ze wilden mijn uitbetaling stop zetten .
  Men had nooit iets van deze 2 eikels ontvangen in Nederland .

  Wat een onsympatieke mensen waardeloze mensen. Ik begrijp dat de SVB het recht heeft om de waarheid die door deelnemers altijd op papier wordt door gegeven, te controleren.
  Maar op deze wijze ? Bij de beesten af !!!
  SVB,neem weliswaar kritische , maar correcte mensen in dienst !

  Ik was zo nijdig , dat ik bij het heen gaan van die 2 uit mijn huis , vroeg of ze al lang in Thailand werkten. Na hun bevestigend antwoord , vertelde ik hen dat ze voortaan hun schoenen moeten uit doen als ze ergens binnen komen .Dat ze dat behoren te weten , dat dat bij de Thaise cultuur hoort.
  Normaal gesproken interesseert mij dat niets met die schoenen ,maar nu wel !

  Ik had even een uurtje om bij te komen na het vertrek van zulke onbehoorlijke ,en zo’n klant onvriendelijk gedrag van deze 2 mensen.

  • Han zegt op

   Ik neem aan dat jij geen alleenstaanden aow hebt?

   • Ger-Korat zegt op

    Een inwonend kind, stief- of pleegkind is alleen van belang voor de AOW indien deze de leeftijd van 18 jaar bereikt en je zelf de alleenstaanden AOW krijgt. Tot de leeftijd van 18 jaar van het kind blijf je nog recht hebben op alleenstaanden AOW. Als je een samenwonend AOW krijgt word je al gekort dus dan maakt een kind van boven de 18 niet meer uit, jonger ook trouwens niet.

   • Jasper zegt op

    Als je oud genoeg bent val je nog onder de oude regeling waarin deze belachelijke korting niet bestond. Dat dreigement over die inwonende zoon is, omdat als je met een volwassene samenwoont die niet een zakelijke relatie heeft met jou er automatisch gekort wordt omdat je “goedkoper uit bent”. Chelsea zou dan onder het nieuwe regime vallen als de inwonende zoon van partner 18 wordt.
    Gewoon Kafka, meneer!

 9. chris zegt op

  Heb je ze niet naar hun werkvergunning gevraagd? Zonder dat mogen ze hier niet werken.

  • Jasper zegt op

   Thailand is een verdragsland, dat houdt in dat er onderzoeksrecht is door (vertegenwoordigers van) de SVB. Bij niet verdragslanden, zoals Cambodia bijvoorbeeld kan er niet worden gecontroleerd en wordt de uitkering automatisch gekort tot 50 % van het minimumloon.

 10. Bert zegt op

  De BV Nederland wordt om begrijpelijke reden steeds harder en formeler.
  En de sociale verzekeringen van “vroeger”worden allemaal aangepast aan de tegenwoordige tijd.
  Zal een noodzaak zijn om het betaalbaar te houden en de AOW is nu toegespits op de persoonlijke situatie van de ontvanger. Er wordt gewoon van uit gegaan dat zijn/haar jongere partner in zijn eigen levensonderhoud kan voorzien, ongeacht of je nu in NL woont of in het buitenland. Dus de regels zijn voor een ieder gelijk, alleen in Nederland is er nog een ander sociaal vangnet (via de gemeente en diverse inkomensgerelateerde toeslagen) waar je niet voor in aanmerking komt als je niet bent ingeschreven in Nederland. We kunnen daar allemaal over klagen, maar m.i. is dat gewoon terecht.

  En het is een ieder onderhand toch wel duidelijk dat dit op deze manier werkt tegenwoordig, dus een goede voorbereiding is echt noodzakelijk.

  Nog een laatste tip die ik laatst op Faceboek heb gelezen (en inmiddels wel weer verwijderd) is van een meneer die zelf een huis had gehuurd, waar hij op papier alleen ging wonen om zodoende die problemen te omzeilen.

  • Jasper zegt op

   Ik ken een soortgelijk geval, zelfstandige bungalow gebouwd op een hoek van het erf. Vlieger ging niet op na bevraging van buren in de straat. Gekort EN boete. Probleem is dat de ambtenaar op zijn “fingerspitzengefuhl” afgaat, en jij moet bewijzen dat het niet zo is!

   • Han zegt op

    Dat zou niet mogen. Je hebt de twee woningregeling sinds 2014, dat houdt in dat als beiden een huis hebben en een zelfstandig huishouden voeren je zoveel bij elkaar mag zijn als je wilt.
    Moet wel een compleet ingericht huis zijn waar je soms verblijft.
    Dus twee aow ers die in nederland samen wonen maar beiden een eigen/huurhuis hebben worden ook niet gekort.

    • Ger-Korat zegt op

     Dit klopt niet, dat zoveel bij elkaar wonen als je zelf wilt. De voorwaarde is dat je de meeste tijd verblijft in je eigen woning en niet bj je partner. En de meeste tijd voor jezelf zorgt dus niet samen elkaar verzorgen. Nou als het SVB twijfels heeft probeer dan naar eens aan te tonen dat je de meeste tijd op jezelf woont.

     Kijk maar bij de voorwaarden op de site van SVB over zo’n Lat-relatie :

     U heeft een relatie maar woont niet samen
     Bent u ongetrouwd, heeft u een relatie, maar woont u niet samen? Dan krijgt u allebei het AOW-pensioen voor een alleenstaande als u allebei:

     een eigen woning heeft, en
     de meeste tijd in uw eigen woning verblijft, en
     de kosten van de huishouding gescheiden houdt, en
     de meeste tijd alleen voor zichzelf zorgt.

     • Han zegt op

      Dat klopt 100% wat ik schreef, jij kijkt bij de verkeerde info.

      Ik heb het over de “twee woning regeling” , zoals ik hier boven al schreef, ga maar naar de SVB site en zoek daar maar onder.
      Het begint met onderstaande tekst waarbij je evt ook nog een testje kunt doen.

      “U woont samen met iemand van 18 jaar of ouder in dezelfde woning. En u heeft beiden een woning. Dan wordt u beschouwd als niet-samenwonend. Deze situatie wordt de tweewoningenregel genoemd. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden:”

      Onder die voorwaarden valt oa dat het huis niet onderverhuurd is, dat er water en elektraaansluiting is enz.

      • Han zegt op

       Nog een kleine aanvulling

       Vanaf 1 februari 2014 gelden er nieuwe regels voor twee ongehuwde AOW’ers die ieder een eigen huur- of koopwoning hebben en de meeste tijd samen in dezelfde woning verblijven: de tweewoningenregel. Het kan ook gaan om een AOW’er en een andere ongehuwde, meerderjarige persoon.

      • Ger-Korat zegt op

       Je hebt gelijk Han, de 2woningenregel had ik nog niet eerder gelezen. Als je voorwaarden van de Lat-relatie en de 2woningenregel voor de AOW vergelijkt dan lijkt de 2woningen regeling die van de Lat regeling te weerleggen. Als leek zeg ik dan dat de Lat-regeling voor de AOW onderuit wordt gehaald cq. overbodig is want er is immers ook de 2woningen regeling.

       • Han zegt op

        Misschien dat er situaties te bedenken zijn dat deze regel wel op gaat. Bv als 1 als kostganger ergens in een huis woont dus geen eigen woning heeft? En dan bedoelik niet bij zijn vriendin in huis.
        Of ze hebben het gewoon laten staan toen in 2014 die nieuwe regel er bij kwam?

    • Jasper zegt op

     Deze regeling geldt alleen als BEIDEN AOW gerechtigd zijn. Anders wordt er wel degelijk gekort.

     • Han zegt op

      Hoe kom je daar nou bij Jasper? Er staat toch duidelijk bij “u woont samen met iemand van 18 jaar of ouder in dezelfde woning”. En iemand van 18heeft nog geen aow. Hieronder de voorwaarden, er staat niet bij dat je beiden aow moet hebben.

      Voor de tweewoningenregel gelden de volgende voorwaarden:

      u bent ongehuwd én
      u heeft beiden een eigen huur- of koopwoning; óf een huurwoning voor begeleid wonen of groepswonen; óf een woning op basis van een recht van vruchtgebruik of een zakelijk recht van bewoning, én
      u staat beiden bij de gemeente ingeschreven op het eigen adres én
      u betaalt de volledige kosten en lasten voor uw eigen woning én
      u kunt vrij over uw eigen woning beschikken

     • Ger-Korat zegt op

      Citaat over de tweewoningenregel op de site van SVB : Het kan ook gaan om een AOW’er en een andere ongehuwde, meerderjarige persoon.

      Dus geldt ook als slechts 1 van de 2 personen AOW krijgt.

 11. lexphuket zegt op

  Ik heb een soortgelijk probleem. Ik ben al jaren weduwnaar en nu sinds ongveer een jaar hartpatient. Mijn oplossing was een “verzorgster” in dienst te nemen, die het huis wat schoon houdt (ik ben huiseigenaar) en die kon inwonen en in noodgevallen een ziekenauto kon bellen. Een soort mantelzorgster dus. Zij krijgt en salaris en als extra salaris woont zij gratis: eigen kamer met badkamer. Dat heb ik eerlijk gemeld op het SVB formulier……………….. Ik werd dus gekort (zo’n 30%). Een bezwaarschrift loopt nog. Een bijkomend probleem was, dat ook mijn ABP pensioen werd gekort: ook 30%.
  Volgens mij is het de bedoeling te voorkomen, dat twee AOW ontvangers een voordeel halen door samen te wonen. Thaise vrouwen krijgen geen AOW. En van enige verzorging is hier in LOS natuurlijk geen sprake. Maar je eigen problemen oplossen mag ook niet.
  Houdt svp contact (kathu-phuket@hotmail.com

  • Rik zegt op

   Hallo lexphuket. Op de AOW kunnen ze je inderdaad korten. Maar waarom op je ABP pensioen?

   • Cornelis zegt op

    Het is vreemd en onrechtvaardig, maar waar. Vorig jaar oktober werd in De Volkskrant, in de wekelijkse rubriek ‘Geldvraag’, dit onderwerp behandeld. Ik heb – zelf ook ABP-klant – de tekst bewaard als schermfoto, die ik niet kan plaatsen in deze reactie, maar ik citeer een deel van de tekst:
    ‘ABP is voorzover ik weet het enige pensioenfonds dat een gepensioneerde minder ouderdomspensioen geeft als hij een lagere AOW van de SVB krijgt. Het komt omdat ABP voor 1995 vrouwen niet als zelfstandig rechthebbende op AOW beschouwde.’
    Uit de rest van de tekst distilleer ik dat als gevolg van deze opvatting bij samenwonen het ABP het deel van het ouderdomspensioen dat voor 1995 werd opgebouwd met ongeveer een kwart verlaagd.

    • Cornelis zegt op

     Laatste woord ‘verlaagd’ moet zijn: verlaagt.

 12. John Chiang rai zegt op

  Als men als huurder bij een vriendin in Thailand niet gekort zou worden op de AOW,dan zouden de meesten die nu wel gekort worden,meteen een z.g.n.huur overeeenkomst sluiten met hun vriendin.
  Zo dom kan volgens mij een S.V.B nooit zijn.

 13. Frans Nico zegt op

  Beste Driekes,

  De beste site is die van SVB. Lijkt mij ook logisch. De SVB is degene die beslist en dus is de site van de SVB de enige waar je moet kijken voor wat je rechten en plichten zijn.

  Uitgangspunt is of je wel of niet een gezamenlijke huishouding voert met een ander persoon (die geacht wordt in het eigen levensonderhoud te voorzien). Op de site van SVB staat expliciet wat onder een gezamenlijke huishouding wordt verstaan. Met een kamer huren bij een vriendin is vragen om problemen. Daar komt nog bij dat als ze twijfelen, de bewijslast vaak bij jou ligt. Ik zou dan zeggen, huur een kamer bij een vreemde en niet te dicht in de buurt van jouw vriendin, zorg dat je in die gehuurde kamer alles hebt wat je dagelijks nodig hebt en vertel je verhuurder niet dat je een vriendin hebt. Met wat ik nu schrijf bedenk ik mij dat ik mij schuldig maak aan het aanzetten tot ….. Maar dat terzijde.

  • Jasper zegt op

   Deze oplossing kost waarschijnlijk net zoveel als de eventuele korting op de AOW……

 14. harrie zegt op

  volgens mij werken zelfs de banken mee aan dit soort praktijken.
  ik krijg al een aantal keren brieven op m n postadres in regelland
  waarin ze me me vragen van alles uit de doeken te doen.
  nota bene van de serviceafdeling.
  heeft iemand hier ervaring mee?

 15. Jacques zegt op

  Als dit soort onderwerpen aangesneden worden dan borrelt er weer de nodige kwaadheid in mij naar boven. Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid en voor velen is er een onrechtvaardige situatie zoals ik ook op dit blog lees.
  De bv Nederland is bezig om het zijn onderdanen moeilijk en bijna onleefbaar te maken.
  Het geld en dan de verdeling daarvan komt meestal niet toe aan de bevolking.Het geld gaat in grote getalen naar prestigeprojecten en multinationals. Kijk maar naar die dividend belasting om maar eens wat te noemen. Als je op je oude dag van de voorzieningen wilt gaan genieten ( u weet wel het waardevast pensioen en de AOW) wordt dit je op vele manieren onmogelijk gemaakt. Pensioenen en AOW alleen maar gedoe en als je al niet grijs bent, wordt je dit zeker na alles op een rijtje te zetten.
  De laatste kabinetten hebben het motto, de Nederlander wordt steeds ouder en heeft nog veel geld waarop wij een claim kunnen leggen middels de belastingen en verder inhoudingen op het pensioen en de AOW. Men is er niet van onder de indruk om deze middelen toe te passen, sterker nog ze legitimeren hun gedrag door een grote beïnvloeding op de maatschappij. We worden voorgehouden dat alles niet meer mogelijk is, niet meer betaalbaar en velen gaan dit geloven. Het is en blijft een kwestie van prioriteiten stellen. Groepen worden tegen elkaar uitgespeeld onder het motto verdeel en heers. Nederland vergrijst en daar moet veel geld naar toe, het is niet anders. Kennelijk zijn er Nederlanders die dit maar onzin vinden en ze staan volmondig achter het onderhavige beleid. Onbegrijpelijk en deels onmenselijk. Waar is hun gevoel van empathie, alleen maar gericht op de staatsportemonnee. Dan maar bezuinigen op andere gebieden, maar niet op de oudgedienden is mijn voorstel. Een zichzelf respecterend kabinet zou de onderdanen (waar ze voor werken, maar dit vaak vergeten, andere belangen prevaleren ) hoog moeten hebben en niet op deze manier afdanken en te kort doen. Dus de druk ligt bij de oudgedienden, vooral langer doorwerken, liefst tot je er dood bij neervalt, scheelt weer pensioen en AOW, dus mooi meegenomen hoor ik ze zeggen. Nee er is nog veel mis, ook wat motivatie betreft bij vele beleidsmakers. Zelf zullen ze hun zaakjes wel geregeld hebben denk ik zo maar. Het merendeel van de Nederlanders leeft nabij de armoede grens, zoals we allemaal wel weten. Opgelapt voor een deel met bijzondere voorzieningen,waar we in Thailand geen gebruik van kunnen maken. Alles sinds 2015 belastingtechnisch dichtgetimmerd door rekenmeesters bij de desbetreffende dienst. De tweedeling onder de Nederlanders. Wat een baan hebben ze toch, niet benijdenswaardig als je het mij vraagt. Dat het zo geweldig gaat met de Nederlander, zoals het kabinet ons doet geloven, is de grootste kul die je maar kunt bedenken. De voedselbanken daar kunnen velen niet meer zonder. Er is nog zoveel mis wat niet adequaat wordt aangepakt. Wat voor toekomst is er nog voor de oudere zonder baan en met een uitkering.Het verblijf achter de geraniums is toch niet het walhalla.
  Dan nog even de tweeverdieners en de samenwonenden. Daar kan ook zo heerlijk geld van afgepakt worden voor betere doeleinden dan de personen in kwestie toch. Dit is aan de orde van de dag en we accepteren het met zijn allen, gehersenspoeld met het individualistische programma van de beleidsmakers. Mak als lamme schapen in de weide achter elkaar aan lopend.
  Ik zou denken omarm en ondersteun het feit dat mensen om elkaar geven en bij elkaar willen zijn en elkaar het nodige bijstaan. Dat is toch prachtig en beloon dit niet door op een uitkering te korten. Deze groep heeft meer geld nodig, want als je van het zelfde geld moet leven is dit een noodzaak voor velen.
  Iemand die alleen is kan dan met minder toe, want heeft geen kosten voor een ander. Dit zou meer in de lijn liggen van die doemdenkers. Ik ben hier ook geen voorstander van en vind dat een op maat gesneden oplossing meer recht doet aan de betrokkenen. Het moet niet zo moeilijk zijn dit uit te werken en zorg eens voor je onderdanen, in plaats van ze op allerlei manieren klem te zetten. Dit is mijn schreeuw naar het kabinet. Ik ben mij bewust dat er niet geluisterd wordt en dat dit spelletje nog lang niet ten einde is, het lijkt wel een beroepsbevolkingsport te worden. Hoe maak ik het mijn medeburgers zo naar mogelijk. Dus namens velen bedankt kabinet en ga vooral door op de ingeslagen weg en houd zeker geen rekening met de onderdanen aan de onderkant van de samenleving en Jan Modaal, die er inmiddels ook wel toe gerekend mag worden.

 16. rori zegt op

  Ik heb dit opgevangen door in Belgie een appartement te huren op mijn naam. Daar sta ik alleen ingeschreven.
  Eh dit appartement word door mij weer via via verhuurt. Exclusief de brievenbus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website