Is rosuvastatin 20 mg of equivalent daarvan vrij te verkrijgen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 februari 2019

Beste lezers,

Ik had graag een vraag gesteld aangaande verkrijgbaarheid van een medicijn. Is rosuvastatin 20 mg of equivalent daarvan vrij te verkrijgen in Thailand?

Dit medicijn is een cholesterol verlagend medicijn.

Groet,

Daniel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Is rosuvastatin 20 mg of equivalent daarvan vrij te verkrijgen in Thailand?”

 1. loe zegt op

  ik gebruik Bestatin 10/Simvastatin 10 van de firma Berlin voor cholesterol verlaging.
  Een goedkoper alternatief voor wat ik eerst gebruikte en waarvan ik de naam ben vergeten .
  Een doosje van 10×10 tabletten kost 250-300 baht. Ik neem na het diner 2 tabletten.
  Overal verkrijgbaar in Thailand.

 2. Van dijk zegt op

  Bestatin van het merk berlin gewoon te koop
  Ook hogere doseringen zelf gebruik ik 40 mg

 3. john zegt op

  In het verleden had ik een vergelijkbare vraag. Is geneesmiddel x, met de in nederland de specilaitevraag … in Thailand verkrijgbaar.
  Ben gewoon naar een wat grotere apotheek gegaan die het voor me heeft uitgezocht. Is echt geen hogere wiskunde. Elke apotheker kan het binnen enkele minuten beantwoorden als hij/zij de boeken er even bijhaalt.

 4. roja zegt op

  Beste mensen , ga niet zelf dokteren ! Jullie hebben Maarten en die weet wat wel kan en wat niet . Niet alle bovenstaande middelen zijn met andere middelen te gebruiken . Schrijf Marten wat je gebruikt en vraag hem wat mogelijk is . Hij heeft medicijnen gestudeerd ! Jullie waarschijnlijk niet en dan is het “aanmodderen” op zijn zachts gezegd niet handig . Ook als je naar een apotheker gaat dient die te weten wat je wel en niet slikt . Of overleg het eerst met een goede arts voor je zelf initiatief neemt .

  • franky zegt op

   Vergeet alle statines maar! Ze blijken niet erg van nut te zijn.
   En toch ben ik van simvastatine 40 in Nederland naar Bestatin 20 mg in Thailand gegaan. Dit voor 250 baht per 100. Ik voel mij er een stuk beter bij. Straks maar eens helemaal zonder proberen.

 5. Karel zegt op

  Mijn LDL-cholesterol was te hoog, arts in ziekenhuis wilde mij aaan de statines… ik niet.
  Heb mijn eetpatroon drastisch aangepast (zoek maar eens op internet), drie maanden later was mijn cholesterol perfect!

 6. John zegt op

  Ik gebruik Rosuvastatin 10mg, het heeft voor mij de minste bijwerkingen (kramp in de benen) Niet iedereen heeft daar last van en zijn vaak al aan andere statines geweest voor ze op de Rosuvastatin terecht komen. een doosje met 28 pillen van 10mg kosten 750 baht en zijn vrij verkrijgbaar bij de meeste drogisten.
  Ik ben al 18 jaar aan de gang met mijn hart, dat inmiddels voorzien is van 6 stents en af en toe schakel ik ook een maandje terug naar de goedkopere statins. Dat geeft echt geen problemen.

 7. Ad Vermeulen zegt op

  Beste Daniel,
  Heb Rosuvastatin 20mg bij mijn apoteker in Kanchanaburi (Thailand) gekocht. Zonder recept.
  28 Tabletten kosten 850 Baht. Merk Crestor.

 8. peter zegt op

  Geen statine komt bij meer bij mij binnen. Vele klachten op ander lichamelijk gebied. Waaronder verschrikkelijke hoofdpijn.
  Dan ga je eens lezen en zie je de uitzending van radar 2008.
  Het breekt je q10 enzym (belangrijk anti oxidant) in je lichaam af, mensen kunnen niet meer lopen, geeft een verhoogde kans op Parkinson.
  Goed hoor ! Cholesterol is laag, alleen de rest van je lichaam breekt af.
  Ben nu aan de kurkuma, vlgs specialist helpt het niet, toch is mijn chol gehalte lager. Ik vroeg is dat dan placebo effect, hij: misschien wel. Ik ben kurkuma toch door blijven slikken, ondanks dat het niet zou helpen.
  En zie het blijft laag, ok zit nog boven de 2 , echter had ooit eens 9.7. Neem nu maar 1 capsule op de dag, misschien verhogen? Kurkuma zit in de Indiase curries, is plantaardig en natuurlijk.
  Statines zit, natuurlijk in gefermenteerde rode rijst. Dat zou dan een natuurlijke statine zijn, echter blijf ik huiverig over statines en hun erge bijwerkingen.
  Dan maar evt hoog chol gehalte, ik ga niet naar een Parkinson toe of niet in staat te lopen of welke andere kwaal dan ook door dit vergif.

 9. erik zegt op

  Negen reacties van negen mensen die allemaal lijken te vergeten dat niemand van ons een zuivere kloon heeft rondlopen op de wereld. Dus negen mensen die allemaal verschillend reageren op een statine, een paracetamol, een pijnstiller en een placebo…. Hou dat nu svp allemaal in je achterhoofd voor je anderen adviseert een pil wel of niet te gebruiken die de arts heeft voorgeschreven.

 10. franky zegt op

  @erik, Als je goed leest, adviseert hier niemand een ander om de statine wel of niet te slikken. Het zijn hier vooral persoonlijke opvattingen en ervaringen en je mag deze toch wel met anderen delen? Lees ook eens het commentaar over statines van onze eigen “clubarts”, de heer M.

 11. loe zegt op

  franky slaat de spijker op zijn kop 🙂

  Door de reacties van John en Peter en mijn eigen ervaringen met kramp in mijn benen en toenemende
  problemen met lopen, die misschien het gevolg kunnen zijn van mijn gebruik van Betastin 10, heb ik
  besloten voorlopig maar te stoppen met dat spul. Kijken of het helpt 🙂

  • franky zegt op

   Dank voor je support. Het vertellen van eigen ervaringen met pillen heeft niets te maken met het adviseren van medicijnen. “Begrijpend lezen” is een kunst op zich en laat de heer E dat nu eerst goed doen voordat hij ons van repliek dient.

 12. peter zegt op

  Ik raad ook niemand iets aan, heb alleen zelf geconstateerd en ben daarna op internet onderzoek gegaan.
  youtube: https://www.youtube.com/watch?v=rN5yj1Tje_w
  https://www.youtube.com/watch?v=taduCV5DoOc
  https://www.youtube.com/watch?v=0yecMmeHsKc
  Je moet het ZELF weten of je dit wil gebruiken. Of laag cholesterol en andere verschrikkelijke ziektes of doe anders.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website