Beste lezers,

Wij willen graag het volgende gaan doen in Thailand: Nan, Phayao, Chiang Rai, Chiang Mai. In deze volgorde. Is makkelijk om ter plaatse in Nan en Phayao vervoer naar de volgende plaats te regelen?

Groetjes,

Heidy

7 reacties op “Is makkelijk om ter plaatse in Nan en Phayao vervoer naar de volgende plaats te regelen?”

 1. Van dijk zegt op

  Vervoer mogelijk, vele bussen

 2. printen zegt op

  Geen enkel probleem om met de bus naar die plaatsen te rijden. Een tip: Als je in Phayao verblijft, maak een trip naar Wat Analayo. Aan de overkant van het meer. Een uitgestrekt tempelcomplex met twee apart liggende complexen. Vooral het hoogste complex id prachtig met een heel aparte tempel en mooie vergezichen op de vallei.

 3. John Chiang rai zegt op

  Het openbaar vervoer tussen de verschillende steden en dorpen is goed geregeld in Thailand. Mocht je niet online willen boeken vraag je gewoon naar het des betreffende Busstation -op Thais (spreek)Sathanee Rotbas you thinai ka. De bussen gaan meermaals per dag.
  Of kijk even onderstaande link.
  https://www.thailandee.com/en/transportation-thailand/bus/buses-from-phayao-to-chiang-rai

  • TheoB zegt op

   Met de Nederlandse fonetiek zeg je: suthanie rothbas joe thienai khaap(man)/khaa(vrouw)?
   Op z’n Thais: สถานีรถบัสอยู่ที่ไหนครับ/ค่ะ
   Nederlands: Waar is het busstation alstublieft?
   ครับ = khaap. Een man zegt dit aan het eind van de zin.
   ค่ะ =khaa. Een vrouw zegt dit aan het eind van de zin.
   In bovenstaande vraag kun je ครับ/ค่ะ volgens mij het beste vertalen met alstublieft.

 4. Aad zegt op

  Hallo Heidy,
  Thailand heeft excellent georganiseerd busvervoer over het gehele land. Wij weten dat uit ervaring en we kunnen je het aanraden.
  Even naar je lokale busstation gaan en kijken naar de aankomst/vertrektijden. Ik denk zelfs dat er info beschikbaar is in een Toeristenbureau cq bij het lokale busstation. En er is op het busstation alrtjd iemand aanwezig voor passagiers vragen.
  Het is goedkoop maar op tijd van vertrek aanwezig zijn want men rijdt op tijd! En in de bus is het gezellig en er is TV!

  Aad van Vliet

 5. Jasper zegt op

  En dan is er natuurlijk nog de taxi. Denken wij als Nederlander niet snel aan, maar de kosten voor een taxirit in Thailand zijn in verhouding tot Nederland om te lachen. Rit van 320 km. van Bangkok naar Trat: 90 euro. En voor dat bedrag rijdt de arme chauffeur nog terug naar huis ook.
  Wil je dus comfortabel met je gezinnetje van hotel/resort A naar B, heerlijk airco gekoeld zonder sjouwen informeer dan gewoon even bij het hotel zelf. En natuurlijk bij het restaurantje om de hoek, die ook een neef heeft die dat soort werk doet.

 6. Heidy zegt op

  Beste allemaal,

  Hartelijk dank voor jullie reacties. Ik ben inmiddels zo’n 12x in Thailand geweest, maar Nan en Phayao heb ik nog nooit bezocht. Ken het gebied dus totaal niet. Vandaar mijn vraag. Dankzij jullie antwoorden staat onze route nu vast: Nan –> Phayao –> Chiang Rai –> Chiang Mai.

  Nogmaals hartelijk dank.

  Groetjes,
  Heidy


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website