Is het slim om een warmtepomp te nemen voor mijn huis in Phetchabun?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 februari 2019

Beste lezers,

Ik laat momenteel een huis bouwen in Phetchabun. Ik ben nu toe aan het kiezen van de airco. Ik heb begrepen dat het slim is om een warmtepomp te nemen dat is een AC-unit die ook omgekeerd kan werken. Dus als het buiten zeer koel is, bijvoorbeeld 15C koelt hij buitenlucht af en voert de warmte (die je ‘s zomers in de buitenlucht weggooit) de ruimte in.

Zijn er mensen die hier goede ervaring mee hebben en met welke merken?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groet,

Dirk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Is het slim om een warmtepomp te nemen voor mijn huis in Phetchabun?”

 1. ser kokke zegt op

  Een heel gewone airco is voldoende. In mijn huis heeft iedere ruimte een airco. Twee ervan, vooral onze slaapkamer en ook de woonkamer worden gebruikt. Ook de anderen zijn nuttig. Hier gaat de temperatuur ook soms onderuit naar 10 graden Celsius in de nacht, in die tijd (dec, jan, feb.) staat ook de slaapkamer airco meestal niet aan. Maar in de rest van het huis is het door geen gebuikt van de airco, altijd warm genoeg, de dag temperatuur is altijd 30+. Verwarmen lijkt me……weet ik wel zeker, is niet nodig. En als je een koukleum bent koop je een straalkacheltje. Die zijn er ook in Thailand.

 2. timker zegt op

  Ik weet niet of een inverter hetzelfde is als een aircon met warmtepomp, maar wanneer ik nu voor onze slaapkamer opnieuw zou moeten kiezen zou ik een inverter nemen. De ervaring met de 2 inverters in de 2 andere slaapkamers zijn goed te noemen, die afstandbedieningen hebben ook een keuze voor warmte.

 3. jan zegt op

  de warmte pomp is vele keren duurder , je kunt een airco nemen en dan goedkoop electra stroom hete luchtblazer erbij kopen voor die enkele keer dat het nodig is

 4. eduard zegt op

  Mankeert niks aan ,de airco s met koude en warme lucht..heb een huis in Khao Koh en heb af en toe warmte nodig.Heb er Daikin en zeer tevreden en geruisloos. Nu ff beetje humor, kocht een nieuwe chevrolet colorado en lette op alles,behalve dat ze geen kachel hebben en heb het in de bergen echt nodig, helaas.Dekentje.

  • brabantman zegt op

   Geen kachel, dat is identiek aan mijn Ford Ranger pickup.
   Valt tijdens het rijden in de avonduren/nacht wel eens zwaar tegen.

   • Bert zegt op

    Mijn eenvoudige Honda Freed heeft wel verwarming, gebruik het bijna nooit.
    Denk dat het er aan ligt of je een airco hebt of een climate control, waarmee je de temperatuur kunt instellen in tegenstelling tot de eenvoudigere airco waar je de temperatuur moet regelen met een draaiknop.

  • Rex zegt op

   Wat betreft de Chevrolet Colorado, ik denk dat het aan de uitvoering ligt,mijn Colorado is uitgevoerd met een climate controle en als het nodig is geeft hij warmte,

 5. kalebath zegt op

  Ik heb zelf in mijn huis in nederland een warmtepomp die zijn warmte de grond in werkt en in de winter de warmte er weer uit haalt. Hele huis is hele jaar 22 gr ook als het buiten 35 gr is en in winter als het heel erg vriest. maar ons huis wordt verwarmt en gekoelt met vloerverwarming. Echt heerlijk en kwa kosten betaal ik nu zo’n 35 euro per maand aan electra geen gas wel met 12 zone panelen. Maar weet niet of zo’n pomp ook werkt in thailand. De pompen die hun rest warmte aan de lucht geven schijnen wat meer herie te maken.

 6. Gerard zegt op

  Ik heb een Mitsubishi gekocht voor ons huis in Phrae, Inverter, heatpump voor geloof ik 48,000THB een paar jaar geleden. Werkt echt perfect, een van de beste kopen die ik gedaan heb.

 7. Jan Bakker zegt op

  Dat klinkt goed, Kalebath, maar welk type warmte pomp heb je in Nederland?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website