Beste lezers,

Ik ben geïnteresseerd om voor langere tijd per jaar in Thailand te verblijven, daarnaast woon ik ook voor een deel in Spanje. In Nederland heb ik een ziektekosten verzekering met als extra werelddekking en een doorlopende reisverzekering.

Ik wil mij in Thailand toch extra verzekeren. Is er in Thailand ook een soort sociale verzekering?

Particuliere verzekeringen willen mij niet of zij willen mij voor een deel uitsluiten. Ik heb nogal een medische geschiedenis. De kans is groot dat ik ooit weer in het ziekenhuis terecht zal komen voor een dure behandeling waar haast niet aan te ontkomen is.

Groet,

M.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Is er in Thailand een sociale ziektekostenverzekering voor buitenlanders?”

 1. erik zegt op

  Je schrijft sociale verzekering en dan sociale ziektekostenverzekering. Wat bedoel je, en wat wil je?

  Als je een ziektekostenpolis wil naast jouw NL zorgpolis met buitenlanddekkking: waarom? Dan heb je toch genoeg dekking? Dekt die niet onbeperkt 100% op de aanvullende verzekering? Kijk dat maar eens na. Repatriëren dekt jouw reispolis. Waarom dan extra?

  Thailand heeft een polis voor werknemers en ambtenaren; val je niet in die categorie dan kom je niet in aanmerking. Of ga eens vragen bij de SSO in Thailand, dat is de Thaise UWV.

 2. ruud zegt op

  Tenzij u de route “officieel emigreren naar Spanje, maar wonen in Thailand” doet, zie ik niet in, waarom u in Thailand nog een extra verzekering nodig zou hebben, als u een zorgverzekering met extra werelddekking hebt.
  De verzekeraars in Thailand zijn commerciele maatschappijen en zullen uitsluitingen toepassen.

 3. Frits zegt op

  1- Er bestaan in Thailand geen sociale ziektekostenverzekeringen. Thai mensen zijn via werkgever en/of familie verzekerd tegen ziektekosten, of via een uiterst summiere zgn 30bath-regeling. Voor buitenlanders is er her en der een aanbod van dure particuliere maatschappij. Vraag eens na bij https://www.aainsure.net/ met kantoren in oa. HuaHin.
  2- Je hebt helemaal geen extra ziektekostenverzekering nodig als je in Nederland rechtmatig aangesloten bent bij een “ziekenfonds”. Maw: niet uitgeschreven uit Nederland.
  3- Als je bezorgd bent over jouw situatie vanwege jouw ziektegeschiedenis, neem dan contact op met jouw “ziekenfonds”. Maar basis-verzekerd, en werelddekking volstaan. Er bestaat geen buitenland-aanvullende verzekering meer. Maar dat zul je wellicht zelf ook wel weten.

 4. timker zegt op

  Je kan voor de zekerheid de Expat verzekering van € 450,— nemen met de uitgebreide dekking voor, ik dacht voor € 50,— (?) meer. Dan ben je ruimschoots verzekerd naar mijn idee.

  • Herwin Buyl zegt op

   Beste Timker, is het mogelijk mij de gegevens of een link van deze verzekering, te bezorgen, aub. herwin.buyl@gmail.com. Met dank bij voorbaat. Vriendelijke groeten.

 5. Piet zegt op

  Als U totaal 8 maanden in hetb jaar uit nederland bent (bv in Spanje en Thailand ) hoort U zich uit te schrijven en bent U ook niet meer verzekerd.Komen ze daar later achter (bv na een dure ziekenhuisopname) heeft U een probleem.Wanneer U resident in Spanje bent wordt U opgenomen in het spaans basispakket via NL.

  • Jasper zegt op

   Kleine correctie: als u in totaal MEER dan 8 maanden in het jaar uit Nederland bent.
   Overigens is dat qua Spanje niet te bewijzen voor het SVB (want geen stempels in het paspoort), zolang u zich daar niet laat inschrijven.

   Als u AOW geniet mag u van het SVB maximaal 6 maanden per jaar naar Thailand, u dient dit echter wel te melden. Een dure ziekenhuisopname is dan ook geen bezwaar in die periode, u blijt immers gewoon voor de Nederlandse zorg verzekerd.

 6. lung addie zegt op

  Die mogelijkheid bestaat wel in Thailand doch in uitzonderlijke gevallen: indien u officieel gehuwd bent met een Thaise dame die tevens actief ambtenaar is met een bepaald statuut. Voor sommige groepen ambtenaren is er namelijk een hospitalisatieverzekering die gans de DIRECTE familie verzekert. Vader-Moeder-kinderen-echtgenoot van de ambtenaar. Ik zeg er wel bij: dit geldt niet voor ALLE ambtenaren maar voor bepaalde groepen. Ik vrees dat dit niet op u van toepassing is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website