Beste lezers

Ik ben 54 jaar en ga nu al vele jaren binnen en buiten Thailand omdat ik op het systeem werk van 42 dagen werk, 42 dagen verlof. Ik ben van Belgische nationaliteit en kom dan Thailand binnen met toelating van 30 dagen. Na 30 dagen naar Immigratie in Udon Thani voor de rest van mijn periode (extension is nog eens 30 dagen) wat genoeg is voor mijn tijd te overbruggen.

Ik zou voor de toekomst toch eens een aanvraag willen doen voor 1 jaar visum met multiple entry (ik ben niet getrouwd).

Is het mogelijk om een visumaanvraag voor Non-Immigrant O te doen in een Immigration center in Thailand? Misschien geeft er iemand dezelfde ervaring van mij (offshore systeem) en is er misschien een andere oplossing om dat probleem aan te pakken?

Is het mogelijk om een retirementvisum aan te vragen (1 jaar) als je nog steeds aan het werk bent zoals ik maar toch al 54 jaar ?

Bedankt alvast voor alle info.

Groet,

Peter (BE)

6 reacties op “Is een visumaanvraag voor Non-Immigrant O mogelijk bij Immigration center in Thailand?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Ja dat is mogelijk.
  Tenminste, een Non-immigrant “O” visum op zich kan je niet vragen in Thailand, wel verandering van status. Van toerist naar Non-immigrant. Bekom je dus geen entries mee.
  Je zal dan, wanneer je aanvraag werd toegestaan, eerst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen, zoals bij een binnenkomst met een Non-immigrant visum. Daarna kan je die 90 dagen verlengen met een jaar zoals elke andere verblijfsperiode die bekomen werd met een Non-immigrant “O” visum.

  Je moet minstens 50 jaar zijn.
  Je vraagt dit dan wel op basis van “retirement”, maar of je al dan niet nog werkt maakt niet uit. Zolang je maar aan de financiële eisen voldoet.
  Ik kan nu gaan opsommen wat je allemaal nodig hebt, maar je gaat best eens langs bij je immigratiekantoor om te horen wat ze precies van je willen zien van documenten en/of bewijzen. Zo ben je zeker. Zorg alvast dat er minstens nog een een verblijfsperiode van 2 weken rest bij het indienen van je aanvraag.

  Reken er dus op dat je al snel 2,5 verder bent voor je eventueel die verlenging kan vragen.
  Maar je kan ook even naar een Thaise ambassade of consulaat gaan buiten Thailand. Bijvoorbeeld Vientiane of Savannakhet Je zal waarschijnlijk dan enkel een Non-immigrant “O” Single entry krijgen, maar dat heb je op 2 dagen. Gaat sneller maar dat moet je zelf beslissen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Indien je deze weg wil volgen zal je een keer wat langer in Thailand moeten blijven.
   Bij het bekomen van de jaarverlenging ook niet vergeten om voor “Re-entry” te te zorgen.
   Multiple Re-entry kost 3800 Baht. Single Re-entry kost 1000 Baht.
   Omzetten van Toerist naar Non-immigrant zal 2000 Baht kosten en een jaarverlenging kost 1900 Baht.

   Succes.

 2. IJpe zegt op

  Ik ben vorige week naar de Thaise Ambassade geweest in Vientiane voor een Non- immigrant- O wat je daar nodig voor hebt is een Curriculum Vitae een brief van de Nederlandse ambassade van je maandelijks inkomen moet zijn 65000 Bath per maand netto of aan kunnen tonen dat er 800000 Bath op een Thaise bank rekening staat.
  Verder een Medical certificate (kan je normaal in elk Thais ziekenhuis verkregen kosten ongeveer 1000 Bath
  En als laatste een bewijs van de politie dat je een schoon strafblad hebt kosten +- 100 Bath

  Veel sterkte

 3. Martin Farang zegt op

  Een sergeant – majoor heeft mij dit voorgesteld te doen bij mijn verlenging van mijn NI-O visa. Hij zei mij dit ten alle tijde te kunnen doen.

 4. Rudi zegt op

  Hallo Peter, uw verlengt uw 30 dagen visum met nog eens 30 dagen . Ik heb dit nog al gehoord maar hoe legt u dit uit aan de vliegtuig maatschappij waar u mee vliegt. Ik had mij verleden keer gemist en wou een vlucht van België naar BKK boeken maar had 31 dagen i.p.v. 30 dagen. Als ik geen visum kon voorleggen kon ik geen boeking van meer dan 30 dagen doen.

  Mvgr,

  Rudi

 5. rori zegt op

  Kijk even op de site van immigratie of willekeurig welke ambassade.

  90 dagen visum Daarna in Thaialnd binnen 2 maanden voor non O vragen

  50 jaar of ouder

  800.000 bath op een thaise bank (minimaal al twee maanden daar parkeren voor de aanvraag.

  http://www.thaiembassy.org/jakarta/en/services/64474-Non-immigrant-visa-O-A-(Long-stay).html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website