Is een huis/condo kopen in Hua Hin een goede investering?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
13 augustus 2018

Beste lezers,

Volgens een vriend van me moet je nu in Hua Hin een huis kopen omdat deze aleen maar in waarde kan stijgen. Omdat er een snelle trein naar Hua Hin komt en het vliegveld wordt uitgebreid, wordt Hua Hin de nieuwe hotspot van Thailand, volgens hem. Ook het project de ‘Thaise Riviera’ zou voor een enorme boost zorgen.

Ik twijfel en moet het eerst allemaal nog zien. Hoe denken de andere lezers daar over?

Groet,

Edje

15 reacties op “Is een huis/condo kopen in Hua Hin een goede investering?”

 1. Sjaak S zegt op

  Ik denk er ook zo over. Wanneer de luchthaven klaar is met de uitbreiding, de nieuwe trein hier stopt en de vele projecten klaar zijn, zal het hier druk worden.
  Had ik het geld, zou ik nu een stuk land kopen (ja ja op naam van mijn vrouw)… of een condominium. Ik denk dat de kans groot is dat de waarde stijgt.

  Maar ik zou gewoon nog een beetje afwachten totdat je genoeg informatie hebt, echter niet te lang…

 2. Herman V zegt op

  Ik ben het helemaal eens met uw vriend en verwacht ook een toekomstige prijsstijging, echter niet zo zeer in HuaHin zelf daar het aanbod daar nog zeer groot is, maar in de regio zuidelijk van HuaHin (SamRoiYod).
  Echter met de opvatting “ik moet het eerst allemaal nog zien” zult U hiervan niet kunnen profiteren.

 3. fred zegt op

  Dat kun je nooit voorspellen. Uiteindelijk zal meestal de waarde wel wat toenemen. Echter kan het zo zijn dat er zo veel te veel gebouwd wordt dat alles uiteindelijk net minder waard wordt. Dit hebben we al meerdere malen en op vele plekken in de wereld gezien. Waar de waarde zeker stijgt is op plekken waar net niet meer mag of kan worden bijgebouwd. Maar dat is in die streek zeker niet het geval vooral rekening houdende met de Thaise ruimtelijke ordening die in feite (nog ) niet bestaat.

 4. motordokter zegt op

  Zeker niet doen. De huizen stijgen niet in waarde, daar er zoveel nieuwbouw is( concurrentie ) ( en zal komen ) waardoor een bestaande woning zal sterk verminderen in waarde. ( uit eigen ervaring, verschil tussen nieuwbouw en bestaande ( 2/5 jaar )is niet meer zo groot waardoor nieuwbouw primeert . Beter land kopen als één van de partners Thai is, want niet iedereen wil in een project wonen.

 5. dan georg zegt op

  Neen, de prijs van de bestaande onroerendgoed in Thailand zal sterk dalen, vooral in in HuaHin en in de andere toeristenplaatsen. Er is al een groot aanbod, vele huizen in de projecten buiten de stad zijn in prijs gedaald tot 50 % van de oorspronkelijke prijsvraag. Vele buitenlandse eigenaars willen verkopen, met een te hoge prijs, maar er zijn geen kopers. Prijzen van huizen zijn in de afgelopen jaren gestegen en de kwaliteit afgenomen, en die was al niet te hoog … Spasnse toestanden, prijzen zullen dalen. Nu niet kopen uit het bestaande aanbod, mijn advies. Er zullen meer condos gebouwd worden, Thaise ontwikkelaars, kleinere projecten binnen de stad, er is al een run op de stedelijke lokaties, dus binnen de stad. Wacht nog even …

 6. ruud zegt op

  Die waardestijging krijg je alleen maar, als je bij aankoop niet teveel betaalt voor het condo.
  En dat zal lastig zijn.
  De eigenaars van de condo’s hebben het nieuws ongetwijfeld ook gevolgd, en hebben de verkoopsprijs van de condo’s ondertussen waarschijnlijk al verhoogd.
  Profiteren van een prijsstijging kun je trouwens alleen maar, als je van plan bent dat condo op enig moment weer te verkopen.
  Als u daar de rest van uw leven wilt blijven wonen, hebt u niets aan die prijsstijging.

  Overigens is de belangrijkste vraag, hoe het “Hua Hin straks” anders zal zijn dan het “Hua Hin nu”.
  Is het “Hua Hin straks” een plaats waar u zou willen wonen?

 7. FilipDM zegt op

  Wij hebben reeds in Hus Hin gekocht en geloven in de verdere ontwikkeling. We willen er ook permanent gaan wonen. Hia Hin heeft steeds meer te bieden en hierdoor zal er meer vraag komen, dus waarschijnlijk hogere prijzen. Als je een goed project kiest denk ik dat dit een veilige investering is. Je krijgt ook een hoog verhuur rendement. Er is in Hua Hin ook veel leegstand van condo’s. Dit komt voornamelijk dat rijke Thai of Chinezen condo’s kopen en slecht enkele keren per jaar op weekend komen.

 8. Koen zegt op

  Het vliegveld breidt uit, de trein duurt nog wel minstens een tiental jaren. Een sneltrein van Bangkok naar Chaing Mai is de eerste prioriteit. Ik denk dat Hua Hin interessant blijft. Ik vind het een leuke plaats en als je behoefte hebt aan wat cultuur of aan city feeling, dan is Bangkok maar een aangename busrit ver.
  Ik heb twee maanden terug een villa gekocht even buiten Hua Hin in een van de vele developments. Het is een buyer’s market dus bied laag.
  Mijn plan is emigratie over drie jaar en dan een tiental jaren in Hua Hin wonen. Anders gooi je ook maar tien jaar huurgeld weg. Dus mag ik eventueel al wat verlies maken op de verkoop, het zij dan zo.
  Maar mijn rekening klopte nu, met de eurokoers, villaprijzen, etc, dus ging ik ervoor, je kan de toekomst toch niet voorspellen.
  Veel succes gewenst!

 9. Top martin zegt op

  Onbelangrijk of prijzen stijgen. Als spekulation op goede winst, mag je wel een jaar of 25-40 wachten.
  Er is wel gezegd dat een moderne trein zou komen, maar er nog geen spadesteek gedaan.
  .
  Inmobilien in Hua Hin kopen omdat de infrastruktuur gepuscht wordt werkt meestal averechts.
  Voorbeeld: wie wil in NL nog vrijwillig in de randstad wonen omdat daar Scheveningen ligt ? Juist, niemand.

  • Ko zegt op

   Een reactie op je padesteek voor de nieuwe trein: in de afgelopen 2 maanden zijn er al heel wat padesteken de grond ingegaan voor de nieuwe trein, tussen soi 88 en 94. Men is dus bezig. Vorig jaar zijn op veel plekken de kabels aletrokken, dus er enige aktiviteit.

   • Sjaak S zegt op

    Wanneer je met de trein van Hua Hin naar het zuiden rijdt, zul je zien dat er langs vrijwel de hele route nieuwe bruggen gebouwd worden en hele brede stroken land langs de bestaande spoorweg voorbereid worden op de aanleg van de nieuwe spoorweg. Wat dat betreft, Ko, heb je al gelijk, maar het is veel meer dan wat je in Hua Hin ziet…

 10. Marc breugelmans zegt op

  Beste ,

  Ik ben een beetje ervaringsdeskundig , ik kocht men eerste huis (nieuwbouw) wat goed gelegen was net buiten Hua Hin op tien minuten van de stad zo een 13 jaren geleden en verkocht het zo een 4 jaar geleden met verlies om te bouwen op een groot stuk land (3.2 Rai) , men huis is inmiddels bijna vier jaar voltooid .
  Wel ik kan je zeggen dat nieuwbouw kopen niet zo goed rendeert , er is heel veel te koop in Hua Hin , het aanbod in de tweedehandsmarkt is zo groot dat het de prijzen drukt , dit terwijl de nieuwbouwprijzen omhoog gaan , wel hebben die een betere kwaliteit , tenminste als je niet te goedkoop gaat bouwen .
  Ik raad je aan vanwege de sterk stijgende grondprijzen om dus land te kopen en er zelf op te bouwen met lokale builders , de prijs die je dan uitgeeft zal maar evenveel zijn als kopen in een devepolpement , met dat verschil dat je dus veel meer land hebt , en veel meer land betekend ook veel meer stijgende waarde , het gebouwde huis stijgt niet , zakt zelfs .
  Je kan ook op de tweedehandsmarkt een huis kopen , je kan er echte koopjes vinden van vertrekkende farang , indien je er goedkoop koopt zal de prijs ook alleen toenemen , net zoals die mensen hun verkoopprijs zien stijgen die mijn huis destijds kochten , met tweedehands te kopen koop je meestal inclusief meubelen , toch wel een voordeel indien het je smaak is
  Ik wens je veel succes

  • Marc breugelmans zegt op

   Met lokale builders te bouwen steek je veel geld in je zak , ik kan je er gerust mee helpen daar ik er enkele goed ken die goede kwaliteit geven

   Succes

 11. Pim zegt op

  Als ik al in Hua Hin had gewoond had ik ook gezegd dat je nu moet kopen,de wens is de vader van de gedachte.Werkelijk is dat half Hua Hin for rent staat.

 12. sim pat zegt op

  Juist Pim,zo is het. Er gaat iets gebeuren .
  Maar nIemand weet wat ., er staat inderdaad zoveel te huur.
  ik,denk dat het winstgevend is voor heel speciale huizen en duurdere uiteraard
  en uitzonderlijke ligging.. Maar dat weten de groote inversteerders ook wel.
  grts


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website