Is Chumphon iets voor ons?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 augustus 2018

Beste lezers,

We zijn vorige jaar naar Koh Chang geweest. Is ons zeer goed bevallen. Nu twijfelen we over nog meer te zien van Thailand of naar Vietnam te gaan. Op Koh Chang hebben we genoten van de rust en de locale bevolking. Heerlijk op de scooter het eiland rond te toeren. We houden van rust, lekker eten, strand en zee en tussendoor wat leuke shopjes bezoeken. Niet teveel toerisme.

Chumphon lijkt me aardig in onze richting te komen. Alleen lees ik op deze blog een beetje verschillende verhalen. De meesten zien het als doorreis naar het zuiden. Toch lijkt me ideaal ook dat je ook bij de andere eilanden zit. Nu weet ik niet of dit allemaal makkelijk te reizen is?.

We zijn vorig jaar met een (luxe taxi) van Bangkok naar Koh Chang gereisd. Dit was perfect. Is dit ook goed te doen vanuit Bangkok naar Chumphon? Belangrijkste vraag is of Chumphon voldoet aan onze verwachting? Het is de bedoeling dat we 2 tot 3 weken verblijven.

Groet,

Jo & Wil


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Is Chumphon iets voor ons?”

 1. Gringo zegt op

  Tik Chumphon in het zoekvenster en vind er een behoorlijk aantal verhalen over
  deze mooie en rustige provincie Chumphon

 2. Jasper zegt op

  Bangkok – koh Chang is 320 km, Bangkok Chumpon is 390 km. Het lijkt mij geen probleem om ook dit traject per “luxe” taxi af te leggen, kost waarschijnlijk 500 baht meer dan koh Chang. Dus reken op een kleine 4000 baht voor dit traject. Een goede dag voor de chauffeur in Thailand (die houdt 1000 baht over), in Nederland is dat de prijs voor Schiphol-Hilversum. Maar goed.

  Wat ik u kan aanbevelen: Rush Taxi Thailand. gewoon googelen. Men spreekt engels, perfecte auto’s nette en goedkope service. Ik gebruik ze al 8 jaar naar koh Chang (Trat).

 3. lung addie zegt op

  Beste Jo en Wil,
  ik heb 20j ervaring in Chumphon en ben hier vaste bewoner sedert verschillende jaren. Ben hier goed thuis dus.
  Van Suvarnabhumi Airport is het geen enkel probleem om per ‘privetaxi’ naar Chumphon te reizen. Het is wel geen 390km, zoals hoger vermeld wordt, maar wel meer dan 500km. Je kan een taxi nemen in de luchthaven zelf en, ondanks wat sommigen zullen beweren, zijn de prijzen niet zoveel verschillend van wat je elders zal neertellen en je zal niet moeten slepen met uw bagage. Je hebt dan de zekerheid een betrouwbare taxi te hebben. Voor de 525km lange rit zal je tussen de 6 en de 7000THB betalen. Lung addie heeft er reeds meerdere malen gebruik van gemaakt.

  Wat betreft Chumphon: Lung addie plaatste op dit blog 11 artikels: ‘on the road’, waarvan er gisteren nog een op dit blog verscheen. Gebruik de zoekactie hier links boven en je kan ze allemaal lezen. Tevens verschenen er, van zelfde schrijver, nog vele andere topics betreffende de streek hier ( een 25tal).

  Ik zou de ‘stad Chumphon’ zelf niet aanraden als vakantieverblijf. Kijk eens naar Thung Wualaen Beach, gelegen op een 15tal km van Chumphon en een mooie uitvalsbasis voor verdere verkenning van de streek. Het Nana Beach Resort te Thung Wualaen is een aanrader, een goed middenklasse resort. Mooi rustig strand, genoeg eetgelegenheden Thai-Farang food…. geen massatoerisme.

  Betreffende de bereikbaarheid van de eilanden als Phuket, Koh Samui: Vanaf Chumphon is er dagelijks tweemaal een Lompryah verbinding met Koh Toa-Koh Phangan-Koh Samui, zijn er bussen naar Phuket, allen bereikbaar in een halve dag trip.

  Dus mogelijkheden genoeg.
  Indien je meer details wil of specifieke vragen hebt: steeds bereid jullie te helpen: eddy.decooman@gmail.com ….. jullie zijn niet de eersten welke ik wegwijs maak in de streek.

  • Jo zegt op

   Bedankt. Hier heb ik zeker wat aan. Ik ga zeker even de verhalen lezen. Als ik nog vragen zou ik u zeker mailen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website