Lezersvraag: Hoeveel invoerrechten moet ik betalen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
10 november 2016

Beste lezers,

Ik ben van plan een UTV te kopen, deze is in Thailand te koop voor thb 145.000. Als ik hem koop via Alibaba dan komt het uit op € 2000,- de shipping zit hier bij in.

Maar nu komt het, niemand kan mij vertellen hoeveel invoerrechten ik moet betalen, de verkoper, de Thaise douane, iedereen doet een beetje vaag over het bedrag.

De site van de douane is ook onduidelijk,wie kan mij helpen?

Groet,

Geert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Hoeveel invoerrechten moet ik betalen?”

 1. Cornelis zegt op

  Zolang ik niet weet wat een UTV is kan ik het ook niet uitzoeken voor je……

 2. Roger zegt op

  Ik denk dat hier een TUV bedoeld wordt, zoiets als een Hummer.

  • Roger zegt op

   en.m.wikipedia.org/wiki/Side_by_Side_(UTV)
   Ik had beter eerst opgezocht vooraleer te reageren.

 3. Ron zegt op

  Zou ik niet doen. De kans is groot dat de garantie op het toestel enkel van tel is in Asië. Is voor veel toestellen zo. Dat zegt men niet wat verkopen is verkopen.

 4. Realist zegt op

  Geert je moet een rekening hebben met daarop vermeld de kosten van het product dus je UTV en de vervoer kosten naar Thailand.
  Over het totaal bedrag product + vervoer zal de invoer kosten rond de 35% zijn.
  Er zijn lijsten waarin staat hoeveel het exact is maar voor een TV heb ik die niet,maar als je uitgaat van 35% zit je maximaal 5% +/- goed.
  Overigens een UTV Samsung curve 65 inc kost in Thailand onder de 100,000. Baht
  Realist

 5. Marcel zegt op

  Een utv is een kart of buggie volgens mij word het moeilijk als er een kenteken op komt.

 6. bob zegt op

  Kijk eens voor de prijs bij Lazada.com

 7. Ronny Cha Am zegt op

  Een voertuig dat ingevoerd wordt in Thailand wordt als luxe goederen belast worden dat oploopt tot 100% te betalen invoertax. Als je her correct wil weten, vraag u een proforma invoice bij de leverancier en vraag het aan een shippngskantoor in klong toey, de haven van Bangkok. Zij kunnen een voorstel aanvragen aan de douane. Koop hem best in Thailand, deze invoerders kopen met volle container en zijn zowiezo goedkoper gediend en weten de achterpoortjes. Onlangs bij aankoop van een machiene wenste ze mij ook volle pot te tarifieren, maar door een uitgebreide beschrijving door te sturen hebben ze mij het voordeel van de twijfel gegeven. Op een bedrag van 2850Usd goederen betaalde ik in totaal 22000 bath shipping inbegrepen. Opgelet…de shipping waar uw leverancier het over heeft is het vervoer naar de haven in China…het zijn geboren bedriegens aldaar…wees op uw hoede.

 8. Peter zegt op

  Indien het een voertuig betreft, controleer eerst of deze wel toegelaten is in Nederland?Europa. Het zouwel eens zo kunnen zijn dat dit voertuig (wanneer het een voertuig betreft) niet eens een toelating voor Nederland kan krijgen . Of het kon wel eens ontzettend veel geld gaan kosten om het aangepast te krijgen voor een Nederlandse toelating.

 9. Marcus zegt op

  Het kan een gebogen tv zijn maar ook een soort quad. Benieuwd naar wat het nu eigenlijk is :-).

 10. Petervz zegt op

  Ieder product heeft een zgn HS code. Vraag deze op en zoek de bijbehorende hoogte van invoerrechten op http://www.customs.go.th.
  Weet nu nog steeds niet wat een UTV is. De een zegt een tv de andere een voertuig. In het laatste geval zijn mogelijk ook accijnsen verschuldigd.

 11. pete zegt op

  Utv= ultra terrain verhickle/ voertuig voor het rijden in alle terreinen (buggy,quad)

  • Geert zegt op

   Juist,geen tv dus.

 12. Henk zegt op

  Heb bij Alibaba hetzelfde meegemaakt toen ik er een zitmaaier wilde bestellen ,hij werd afgeleverd tot aan Laem Chabang daar moest ik hem zelf gaan ophalen en eventueel afrekenen bij de douane ..Na verschillende mails die allemaal even onduidelijk waren heb ik er toch maar vanaf gezien omdat mij ter ore kwam dat er misschien wel bijna 100% invoerrechten verschuldigd waren .Toevallig heb ik later eenzelfde exemplaar (nieuw) op een veiling kunnen kopen in Bangkok .Overigens is Alibaba eigenlijk voor de groothandel (dus per container ) en is Aliexpress voor de particulieren .En die leveren ook tot aan de deur .

 13. Fransamsterdam zegt op

  Ervan uitgaande dat met UTV een quad of quadachtig voertuig wordt bedoeld is de internstionale HS douane code vermoedelijk 8703101100
  Zoek maar naar plaatjes met dat nummer op Google.
  Voor dit product dient 80% invoerrechten betaald te worden in Thailand, zie
  .
  https://goo.gl/SLiqM7
  .

 14. Frank zegt op

  jammer dat Geert nog niet verteld heeft wat zijn artikel nu werkelijk is. Iedereen doet zijn best wel maar zonder te weten wat hij nu werkelijk wil invoeren komen we niet verder.

 15. Geert zegt op

  Bedankt voor de vele reacties,het betreft een voertuig dus geen TV. Na het berekenen heb ik er maar voor gekozen om de U.T.V bij de dealer in bangkok te gaan kopen,het verschil in prijs is niet groot genoeg om alle elende met formulieren en douane ambtenaren die er een slaatje uit willen slaan goed te maken.

 16. pathie zegt op

  Een voorbeeld van een belgische vriend,en dit is gewoon simpel wat u het gaat kosten en niet in %. Hij koopt een e gemotoriseerde fiets kostprijs +- 45.000 bath (china-asie) met schip en douane heeft het hem 140.000 gekost e-mail te bekomen als ik hem dit vraag’ schrijf niet dat deze fiets hebben in thl,special zeer zware accus.

 17. tonymarony zegt op

  Geert ik weet dat er hier tussen pranburi en hua hin Wangpong op de snelweg ook een dealer zit die die dingen verkoopt heb er een paar voor de deur zien staan ,ligt er alleen waar je woont als je wil kan ik voor je kijken woon er vlak in de buurt .0872694301

  • geert zegt op

   Ik heb de volgende verkoper al gevonden,het wordt http://www.thaiatvsales.com/atv%20new.html

  • Sjaak S zegt op

   Tonymarony, die dealer, een Australiër is er al zeker een jaar niet meer. Daar is nu een bouwbedrijf gekomen… waar hij heen is, weet ik niet. Het was ook niet bepaald een goede locatie daarvoor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website