Lezersvraag: internetverbinding in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
6 september 2011

Van twee verschillende personen kregen wij een lezersvraag toegezonden over hetzelfde onderwerp, namelijk de internetverbinding in Thailand.

Het grootste probleem daarbij is de snelheid van de verbinding. In Hua Hin wordt hierover regelmatig geklaagd.

Heeft iemand kennis van zaken/ervaringen over de verschillende aanbieders en de snelheid die de verschillende providers beloven en wel of niet waarmaken, niet alleen in Bangkok maar bijvoorbeeld ook in Hua Hin etc.?

Wie kan er meer vertellen over zaken zoals:

 • Beste provider?
 • Snelheid?
 • Betrouwbaarheid?
 • Kosten?

Bedankt voor je reactie.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

56 reacties op “Lezersvraag: internetverbinding in Thailand”

 1. Hans Bos (redactie) zegt op

  Internet in Thailand is en blijft een brokkenpiloot. In Bangkok heb ik eerst TOT gehad, maar kreeg niet eens de 1mb down en 500 up waarvoor ik betaalde. Eén windvlaag of druppel regen en de verbinding viel weg. Klagen hielp niet. Uiteindelijk overgestapt op True. Dat was stukken beter, zeker toen True in de hele moo baan een nieuwe kabel had getrokken. Nu in Hua Hin heb ik gekozen voor 3BB, met draadloos 8mb down en 1mb up, voor in totaal 950 THB per maand. Die krijg ik volgens mijn computer dan ook, al is de verbinding niet altijd stabiel. De laatste weken valt internet een paar keer per dag weg. Dat is hinderlijk, omdat ook mijn dreambox er aan hangt. Dus gisteren wezen klagen en nu maar hopen dat dit iets heeft geholpen.

  • Henk B zegt op

   Heb hier in Sungnoen, vlakbij Korat 3BB al weer drie jaar, en voortreffelijk snel, download zo rond de 750 kb. Skype, messenger met mijn kinderen en kleinkinderen elke week, en nog welop zon dag, als hier de internet shops vol zitten met kids,probleemloos
   Service ook perfect, als ik zo af en toe geen signaal heb, bel ik naar 3BB en vertellen mij wat er aan de hand is, ( meestal nieuwe aan sluitingen maken ) en meestal weer snel verholpen, kosten zijn niet echt laag 1166 bth per maand

  • Menan zegt op

   Ik heb hetzelfde abonnement. tijdens de speedtest klopt het altijd. Meestal rond de 9 mb download en 500 upload. Maar wanneer ik een film overdag download dan kom ik niet verder dan tussen de 50-80 kbps, maar ‘s nachts wel tot 850 kbps. En dan heb ik ook nog een speciale poort geopend in de router, anders wordt het helemaal huilen met de pet op. Dan slapen dus de meeste mensen. De bandbreedte wordt dus inderdaad volgepropt. YouTube is overdag niet te krijgen. Binnenkort ga ik mijn dreambox aansluiten. Ik houd mijn hart vast.

   • guyido zegt op

    Hans en Menan ik heb ook dit 950 bth, 3BB abonnement.
    de eerste weken kon in netjes naar de nederlandse radio luisteren.
    dat is nu over , valt konstant uit.
    alle zenders van radio 1 tot de concertzender aan toe.
    echt niet meer te volgen….zo waarom eerst wel ok en nu niet meer?

    mijn pc techneut hier zij mij dat opwaarderen naar een hogere snelheid niets opleverd.
    ik weet er gene moer van , kan niet eens via google een telefoongesprekje voeren dus
    lachen maar .

    ik weet er dus niets van , alleen dat het knap irriterend is allemaal.
    nu is buitenhof weer op tv ,een van hollands weinig zinnige programmas, en kijken ? neen,
    ik heb het aardig opgegeven.

    • Menan zegt op

     Ik heb dat probleem ook. Uitzending gemist werkt bijna niet. De radio is soms helder. Ze zijn van 3BB een paar keer langsgekomen, maar uiteindelijk helpt het niet veel.

     Wat wel zou kunnen helpen is een abonnement van meer dan 2500 baht, speciaal voor expats. Je deelt dan met minder gebruikers de bandbreedte. Maar ik vertik het toch echt zoveel geld neer te tellen voor een internetverbinding.

     ik heb trouwens ook zelf een nieuwe router gekocht. daarmee is wireless en de snelheid van de Lan ook verbeterd.

   • Thailandganger zegt op

    doe eens een http://speedtest.net met bijvoorbeeld amsterdam als server…… dan krijg je een beter beeld want dan ga je namelijk buiten Thailand.

    of als het kan http://speedtest.ziggo.nl als je vandaar uit eraan mag komen.

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     vreemd, dan krijg ik vanuit Hua Hin 64,1 down en 0.8 up……..

     • Thailandganger zegt op

      is niet vreemd zet je avira maar eens uit. rechter muisklik rechts onder op avira en even alle services vinkje weghalen. dan krijg je daarna een goedbeeld bij je speedtest.

    • Menan zegt op

     Deze speedtest is gebruikt door de medewerkers van 3BB
     http://www.my-speedtest.com/speedtest.htm

  • karel zegt op

   mijn thaise vriendin,neemt nu tot.ik heb gekeken of die goed is.en denk zelf ja.

 2. Thailandganger zegt op

  Ik heb stellig de indruk dat ze in Thailand het overboeken in een vergrotende trap toepassen. In Nederland zat je max met 10 aansluitingen op een connectie in de centrale. Hoe goedkoper de adsl verbinding hoe meer er op zo’n ene connectie werden aangesloten. Dit heet dus overboeken. De beschikbare bandbreedte wordt dan gedeeld. En dat kan ook goed want niet iedereen is op hetzelfde moment thuis en is aan het internetten…. tenzij je er eentje tussen hebt zitten die de hele dag doet downloaden. Dan ben je dus goed de klos als die in je segment zit. Ik denk dat ze in Thailand zich niet zo nauw aan de overboekingsregels houden en zoveel mogelijk aansluitingen op een connectie, een stukje bandbreedte pleuren. Op die wijze verdienen ze natuurlijk het meeste maar wordt de service belabberd. Dat verklaart ook de zwenkingen in je signaal. Dan weer snel dan weer traag. iets waar je in Thailand veel last van hebt. Je zou dus eigenlijk naar de overboekingsrato moeten vragen als je zo’n aansluiting aanvraagt. Ook al geeft het je weinig garantie is het wel zaak om het te weten. Het zal zijn tijd nog wel duren totdat er echt een goede infrastructuur ligt.

 3. jacqueline v z zegt op

  hallo
  wij gaan in januari voor 2 maanden rondtrekken in thailand , en was van gedacht dat als ik een noteboekje, van hier met een webcam,meenam, ik overal waar ze wifi hadden , met het thuisfront contact kon houden .werkt dat zo of moet ik er iets speciaals op het book laten zetten , ik had gedacht dat als ik er hier een beetje mee oefende , het daar op dezelfde manier ook zou lukken.
  ikzelf heb geen verstand van pc alleen maar surfen en emails lezen en versturen
  alvast bedankt voor ieders reactie

  • Harold zegt op

   Allereerst moet je notebook voorzien zijn van een ontvanger van draadloos internet, maar ik neem aan dat deze functie er wel op zit. Zodra je verbinding hebt gemaakt met een openbaar draadloos netwerk kun je er net zo op werken als dat je thuis gewend bent te doen. E-mailen, chatten, Skypen en het bezoeken van websites is dus geen probleem.

   Plaatsen waar ze draadloos internet aanbieden? Dit worden er in Thailand steeds meer. Vooral in de toeristische gebieden kun je vaak draadloos internetten bij restaurant, McDonalds, Starbucks en natuurlijk in hotels en internetcorners.

   Mocht je nog vragen hebben, laat het me dan weten 🙂

   • jacqueline v z zegt op

    hallo harold en ruud
    bedankt voor de informatie , vorig jaar (waren wij 1 maand in thailand) zag ik in bijna alle guesthouses waar wij verbleven dat er gratis wifi was , en er de mensen met hun eigen laptop bezig waren , nu gaan wij 2 maanden en het leek mij makkelijk om zelf een laptop mee te nemen met webcam en wifi , wat ik nu zeker ga doen na jullie reactie op mijn vraag
    hartelijk bedankt

    • Thailandganger zegt op

     Dat is afhankelijk of ze de poort op de router hebben dichtgetimmerd om te voorkomen dat de bandbreedte wordt opgeslurpt door video streaming en daardoor andere wifi gebruikers niet meer kunnen internetten. Het heeft niks met wifi te maken maar met een instelling op je router. Is de poort eenmaal dichtgetimmerd dan werkt hij ook niet als je in dat zelfde hotel de laptop op de netwerkkabel aansluit.

  • Ruud zegt op

   Met het met Harold eens. Op veel plaatsen kan je WIFI gebruiken. Ik doe het zelf ook. Maar .. Als er geen wifi is, heb ik een dongle bij me, Ter plaatse gekocht, omdat ze goedkoper zijn dan in Nederland. Je kan er ook 1 uit nederland meenemen als hij maar “vrij “” is. Je koopt hier een simkaart en je kan internetten. Simkaart via je telefoon opladen. Je klan zelf de kosten in de hand houden. Ik kan er mee mailen skypen en chatten. Soms een beetje hangen en wurgen, maar gaat. Hoe de verbinding wifi is ligt aan de verbinding waar je je wifi vandaan haalt.
   Zorg dat je beveiliging in orde is als je op stap gaat.

   Misschien zie ik je wel hahaha.
   Nog een tip ; Koop hier ook een simkaart voor je telefoon . Is goedkoper en je weet precies wat je kwijt ben. Geef je nummer door aan je vrienden en kennissen en laat je familie naar jou bellen vanuit Nederland met een goedkoop nummer ( op Internet op te zoeken welke ze nemen) Zij bellen voor 6 cent ongeveer en bij jou zou dat aanzienlijk duurder zijn. ( vragen ik hoor het graag ) Voor meer persoonlijke antwoorden heb ik wel je email nodig dan. Kijk maar wat je doet.
   Veel plezier
   Ruud

  • Cees-Holland zegt op

   Hoewel er op veel plaatsen WiFi wordt aangeboden moet je daar (vaak/soms) voor betalen.
   (2 jaar geleden in Starbucks in Hua Hin, was het bizar duur en moest ik een kopie van mijn paspoort geven om een uurtje te internetten..)

   Zelf vond ik dat te veel gehannes om heel even te internetten

   Nu doe ik dat nu anders als ik rondreis.

   -Ik gebruik een Thais SIM-kaartje (12Call) in mijn Nokia telefoon.
   -Koop credits (300 Baht) in 7-11 (of waar dan ook, ze verkopen dat letterlijk over al. Je kan ook een SIM-kaartje in 7-11 kopen)
   -Bel met het service-nummer en vraag om een 50 uur/30 dagen internet pakket (200Bht + BTW), ze spreken goed Engels en zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
   -Verbind mijn telefoon via een USB-snoertje met mijn laptop.
   -Start het programma van Nokia.
   -Klik op “verbinding maken met internet”
   -En gaan.

   Opmerkingen:
   -Snelheid is heel laag maar voldoende om te e-mailen en te surfen, doet het bijna overal.
   -Ik gebruik 12Call omdat deze ook in het Noord-Oosten bereik heeft (True Move had dat des tijds niet).
   -Skypen lukt niet op deze manier, te langzaam.
   -Ik weet niet of alle toestellen dit kunnen: gebruikte eerste een Nokia N70 (6 jaar oud) nu Nokia 5800 Express Music.
   -Batterij van je telefoon is zo leeg.
   -Lijkt ingewikkeld maar dat is het niet. Als je zo iets zou willen doen, dan zou ik eerst in Nederland even een paar keer oefenen om “de verbinding op te zetten”.
   Als je het eenmaal snapt, zal je zien dat je in een paar tellen op internet zit.
   -O ja: “7-11” is een soort SPAR, die 24uur per dag open is, op honderden locaties in Thailand. Zelfs op de luchthaven waar je landt. Voor het geval je dat nog niet wist 🙂

   Alvast een goede reis en veel plezier toegewenst! 🙂

  • Thailandganger zegt op

   Hallo jacqueline,

   ik loop altijd een internet winkel binnen. Je kunt dat ding daar gewoon inpluggen en met je iegen laptop werken. Kost 10 baht per 30 minuten. Ik zou je aanraden om zo min mogelijk hun pc’s te gebruiken vanwege het gevaar van key-loggers. Tenzij je een ironkey bezit dan kan dat weer wel.

   verder is een internet sim in thailand een hele goed oplossing. Je hebt dan alleen een dongel nodig waar die in kan. Spot goedkoop en werkt prima. Is alleen wat traag maar voor alleen email een prima oplossing. Wel even auto updates van je antivirus en je windows uitzetten want anders pakken die je bandbreedte weg.

   Gr,
   thailandganger.

 4. Ron zegt op

  Ik heb alle providers al een keer versleten, meestal goed in het begin om later af te zwakken naar matig. Ik heb 3 internetcafe’s in jomtien/pattaya dus monitor constant kwaliteit.

  Op het moment heb ik de beste resultaten met True, 16/1 Mbps, Misschien 1x per maand eruit (max 1 uur), ong 2300 Baht.

  Download 45 Gb/dag!

  Ron

 5. asj zegt op

  Hier in Chiang Mai True High Speed Internet.
  Goedkoopste pakket 10/1 MB. In het begin wat problemen maar sinds mei een constante verbinding! Genoeg snelheid om uitzendinggemist te kijken of andere Nederlandse kanalen!

 6. Henk zegt op

  Om te beginnen wonen wij in een buitengebied van Chon Buri waar geen kabel ligt .
  Dat is natuurlijk een probleem .Eind 2008 hebben wij door TOT een IPstar sat one schotel laten plaatsen maar met een snelheid van 512/256 is dat natuurlijk behelpen en afzien ,want msn met webcam naar Nederland kon je wel vergeten .Terwijl de prijs van 2022 bath toch wel hoog genoeg is naar mijn mening
  Nadat ik het zat was ben ik gaan onderhandelen met TOT om de benodigde kabel tot aan mn huis (1 km) zelf te betalen en hun zouden hem aanleggen .
  Nadat we voor de zoveelste keer bij hun op kantoor waren om te overleggen kwam er een man aan met de mededeling dat ze met een nieuw systeem bezig waren en dat we daar misschien wel ons internet vandaan konden halen.
  Na een paar maanden wachten kwamen de mannen van TOT om te testen en de mogelijkheid was er wel voor een aansluiting .Het enige euvel hierbij was dat we een mast van maar liefst 12 meter nodig hadden.Die heb ik aangeschaft en met een mannetje extra erbij is de mast met ontvanger in een goede halve dag opgezet door de mensen van TOT .Nu hebben we een verbinding van 6 mb/512 die we volgens verschillende speedtestmeters vaak ook ruim halen Deze verbinding heet Broadband Wireless Access en kost 622 bath en bevalt ons perfekt .Dez verbinding is ook in verschillende snelheden tot max 16 mb maar kost dan 1790 bath.Ook de zekerheid van het internet is prima en we liggen er eigenlijk nooit uit ,behalve 2 weken terug toen de bliksem bij hun op de mast was geslagen en dus alles kapot was,Ook dat hadden ze in 4 dagen weer kompleet vernieuwd en had iedereen weer zijn internet terug

  • Henk zegt op

   Hans : De aanvraag kost totaal net geen 3000 bath ,hier zit dus alles bij in zowel het ophangen afstellen etc etc tot in je computer .De antenne moet ik zeggen dat ik daar geluk mee heb omdat ik naast mn huis een container heb staan ,daar heb ben we in de midden een koker opgelast waar de dikste pijp in valt van ong 7 centimeter ,daarin zit de volgende pijp van ong 5.5 centimeter die als hij op hoogte is met een bout en moer door en door vastgezet word .OP 6 meter en op 12 meter hebben we hem met staalkabels op iedere hoek van de container vastgezet .De ontvanger is maar een klein ding en weegt nog geen kilo en vangt ook geen wind omdat hij open is .Denk dat ik voor de antenne nog geen 2000 bath kwijt ben .En de 6 mb werkt perfekt .Dus voor een 5000 bath hebben we nu een betaalbare snelle verbinding waar ik ook uitzending gemist mee kan kijken

 7. Henk zegt op

  Te laat aan gedacht >Snel effe de speedtest gedaan :: Dinsdagmiddag 6 sept 15.21
  Download :::7.2 mb
  Upload ::: 812 kbs

 8. Anton zegt op

  In Pattaya is 20 MB beschikbaar. Of dat ook daadwerkelijk gehaald wordt weet ik niet. Mijn ervaring in internetcafés is erg goed. Zij hebben bijna allemaal een zeer snelle verbinding.

  Op onderstaande link worden enkele mogelijkheden aangeboden.

  http://www.3bb.co.th/product/en/adsl/select.php?pkg=3bb20mb

 9. Folkert zegt op

  Is het draadloos internetten goed beveiligd in thailand op openbare locaties

  • Harold zegt op

   Het punt is juist dat openbare draadloze netwerken niet beveiligd zijn om zo iedereen toegang te verschaffen. Voor het bezoeken van websites en e-mailen is dit geen probleem, maar ik zou wel voorzichtig zijn met bijvoorbeeld internetbankieren…

   • Thailandganger zegt op

    dat maakt helemaal niks uit of een wifi wpa heeft of open is. want elke wpa is binnen 15 minuten te kraken tegenwoordig en gewoon mee te lezen. Zelfs de AES beveiliging is al niet meer heilig.

    Voorwaarde is dat je internetbankieren niet met een wachtwoord werkt maar met een bankpas, pincode en pasnummer.

    als je ing hebt zou ik verre van hun pc’s blijven want ook de tancode kan inmiddels via een smarttelefoon afgevangen worden.

   • Thailandganger zegt op

    het beste is gewoon op je eigen ipad of laptop bankieren dan kunnen ze de toetsaanslagen niet vastleggen. Maar met een wachtwoord beveiliging zou ik nooit durven internetbankieren.

    Los van het feit dat je de authorisatie via je gsm krijgt het is een gammel systeem en je ontdekt het past als je gehackt bent als je thuis komt.

    gewoon met een calculator, pincode, pasnummer is het veiligste. maar nogmaals hou het op je eigen apparatuur. Ook je email lezen !!! want met een keylogger hebben ze zo je loginnaam te pakken.

    tip: maak een dummy mailbus aan in gmail en laat als je andere email tijdens je vakantie daarin forwarden. De dummy bus gebruik je om de email te checken en te beantwoorden als je op vakantie bent . Als de dummy email wordt gehackt is er niks aan de hand want in je eigenlijke bussen zet je email forward gewoon weer uit en kun je thuis weer lekker verder.

    • @ Keylogger, maar ook cameraatjes die op een toetsenbord gericht staan. Dus altijd oppassen in een internetcafé, ook als je met je eigen laptop werkt.

     • Thailandganger zegt op

      yep heb je helemaal gelijk in. Dus gewoon de wifi key vragen en lekker buiten aan een tafeltje gaan zitten of binnen met een deken over je kop en over de laptop….. met die temperaturen… zie je het al voor je? en al die thai maar denken dat de farang gestoord is.. Lol 🙂

  • Ruud zegt op

   Openbare locaties zijn in Nederland ook niet zo veilig hoor. Kwestie van goed je eigen beveiliging instellen firewall etc. Windows doet dat al voor een groot gedeelte. Na gebruik van een openbare verbinding je je verbinding verbreken en niet aan laten staan. Ik zou niet met wachtwoorden gooien en niet internetbankieren.

 10. conimex zegt op

  Download 6 mb
  Upload 0,5 mb

  3BB voor 590 bht per maand, sinds een paar jaar geen of bijna geen storingen, voor dit bedrag, niets te klagen !

  • hans zegt op

   Waar staat 3BB voor en hoe heb je dit dan geregeld, en welke company etc.

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Hans: eerst goed lezen en dan pas vragen. http://www.3bb.co.th/product/en/adsl/select.php?pkg=3bb20mb

 11. Jake zegt op

  Heb zelf een 3BB Premier package, snelheid is 5mb down en 1mb up, wordt eigenlijk continu behaald…Het is een dedicated line en geen shared line, althans dat beweren ze dus..

  Internationale sites werken vele malen beter dan bij TOT hiervoor, al hoewel het altijd goed is om nog een back up internet te hebben als je er echt afhankelijk van bent

  Kosten zijn 2700 baht per maand incl VAT, heb zelf het nummer van de monteur, als er iets mee aan de hand is kan ik hem bellen en komt dan altijd bijna direct langs, weliswaar tegen een kleine vergoeding maar beter dan geen internet.

  Als het goed is is er ook 3G beschikbaar in Hua Hin en BKK, je kunt dan de verbinding via je telefoon verbinden tegen lagere kosten maar dan ook lagere bandbreedte natuurlijk.

  Succes ermee!

 12. Erik zegt op

  De snelheid in MB’s zoals opgegeven door Thaise providers is voor internet verkeer binnen Thailand. Internationaal verkeer loopt altijd via gateways waarvan Thailand er maar 1 heeft en die overbelast is gedurende werkuren en dus niet in het weekend.
  Dit schijnt een politieke zaak te zijn omdat nu ergens met 1 knop Thailand geisoleerd kan worden voor internationaal verkeer op de internet.

  • Erik zegt op

   ik weet niet welke informatie je precies bedoeld. De snelheid in MB’s opgegeven door providers is in alle landen alleen van toepassing op het land zelf. Dat er maar 1 international gateway zou zijn heb ik gelezen in de internationale pers en de internet. Weet niet meer exact waar. Iets van 2 jaar terug las ik dacht ik in de Bangkok Post dat de bandbreedte van de gateway aanzienlijk verhoogd was.Als ik nu met True (6 MB) als provider het NOS nieuws wil zien lukt dat vaak helemaal niet gedurende werkuren. Buiten werkuren soms nog haperend. In het weekend loopt dat zonder enige hapering. Verder bestaan er in Thailand nog altijd beperkingen op de internet. Nog niet zo lang geleden werd een nederlandse nieuws site geblocked, hetzelfde gebeurt af en toe met youtube en anderen. Blokkeren is makkelijker als je maar 1 international gateway hebt.

 13. Frank zegt op

  Ik heb True: (http://www.asianet.co.th/THA/product_consumer_ultra_hi-speed_Internet.html#

  Hier vind j alle tarieven. Voorbeeld: 10Mb-699,- 20Mb – 1299, – 50 Mb -2799 – 100Mb
  4999,-
  Gemakkelijk aan te schaffen bij ondermeer Lotus waar ze een kantoortje hebben.
  De rekening komt elke maand keurig op tijd en kun je betalen bij elke 7 Eleven.

  Heb in 3 jaar 2 x storing gehad waarvan 1 in mijn eigen (telefoon) lijn. Je wordt keurig in het Engels telefonisch te woord gestaan en je wordt altijd teruggebeld. Goeie firma !

  Frank, Naklua

 14. Frank zegt op

  Nog even als toevoeging: Van lage snelheden tijdens de spits heb ik nooit last.

  Behalve gateways gebruikt men ook per sateliet verbindingen via Korea enz.

  Frank

 15. Ferdinand zegt op

  Prov Nongkhai, landelijk dorpje. We hebben TOT, 7 mb download (weet niet hoeveel UP) kosten 650 Bath p.mnd olus 100 bath voor de telefoonaansluiting (minimum verbruik, heb er een fax en een telefoon op staan) Over het algemeen krijgen we de laatste maanden 5 tot 6 mb binnen en een enkele keer zelfs boven de 7 mb.
  Gemiddeld een maal per week, valt verbinding, uit, maar duurt evn of max 3 uur. Bij slecht weer geen probleem. Geregelde stroomonderbrekingen in regenseizoen hebben we opgevangen met een ups voor het moden en de wifi box te zetten. De laptops hebben uiteraard al geen last van stroomonderbreking.
  In huis dus wifi box van lynksys, daarop 1 vaste aansluiting en voor de rest wifi in hele huis.
  Ja, internet in Nederland is sneller en vooral betrouwbaarder, maar al met al ben ik reuze blij met huidige oplossing vergeleken met een paar jaar geleden toen snelheid hooguit 1 mb was en dagelijks uitviel.
  Problemen met internet hebben we hier niet zoveel, wel met krijgen van nieuwe (telefoon)aansluitingen, geen nieuwe nummers vrij, momenteel maanden wachten.

 16. Johnny zegt op

  Bij ons in het dorp is er geen keuze. 1 aanbieder, 3BB. De verbinding is redelijk tot slecht, nooit echt goed geweest. Na diverse keren geklaagd te hebben en de heren monteurs zijn regelmatig geweest, hebben ze voor baan farang speciaal een hele nieuwe kabel aangelegd, zeker wel een 1,5 km. De verbinding is nu redelijk constant, maar haalt het niet met wat ik in Nederland heb. Sinds enkle maanden ook een nieuwe dns server…. toe maar.

  Het probleem zit in de bekabeling van Thailand, glasvezel hebben ze nog nooit van gehoord.

  Dat mooie draadloze internet is ook hier NIET beschikbaar.

  Wat is een dreambox heren? Tv ofzo?

  • chris&thanaporn zegt op

   Beste Johnny,
   dreambox is via internet Tv kijken…………………
   Maar dreambox is voorbijgestreefd en nu is het OPENBOX.Veel stabieler.
   In CNX kostprijs box +/- 3000 Baht en 250 Baht per maand.
   Als je nog meer info wil vraag je maar aan Khun Peter mijn mailadres en dan antwoord ik op al je vragen
   Greets.

   • Thailandganger zegt op

    Ik leer elke dag bij. Ik heb altijd gedacht dat je een dreambox op je schotel aansloot en op internet. Dat laatste omdat hij dan de codes ophaalt en software die hij nodig heeft om het signaal dat hij via de satelliet binnen krijgt te kunnen decoderen en dus kraken. Hierdoor kun je dus gratis satelliet programma’s kijken waar je normaliter voor moet betalen.

    Dus als ik jou reactie goed begrijpt dan streamed de dreambox nu alles via internet? Met de bandbreedte in Thailand ben je dan toch snel uitgekeken en heb je alleen maar blokkerig beeld lijkt me zo.

    • chris&thanaporn zegt op

     Beste Thailandganger,
     klopt inderdaad wat je zegt,internet en via je kleine schotel.
     De OPENBOX wordt ook zo aangesloten,maar ik heb toch wel een 200 zenders ter beschiikng via TRUE en Thaicom 2 en DTV.
     Op mijn box zijn meerdere schotels aangesloten en hij kan dit allemaal aan.
     Met de Dreambox(oudere versie)was dit niet mogelijk..
     De technieker heeft gewoon een splitter geplaatst waar alle signalen op binnenkomen en de software van de box verwerkt dit.
     Voordeel 1 box en 1 afstandbediening voor 3 satelieten.
     Geeft toch wel een gebruikscomfort.
     De bandbreedte is sedert enkele dagen nu hier in CNX 7 mb en ik heb geen last van stilstaand beeld.
     Nog een tip is dat deze Openbox een HD is en ik in het bezit ben van een HD tv en toch al verschillende Engelstalige zenders in HD samen met het voetbal.
     En waarschijnlijk wordt dit meer en meer en steeds beter.
     Ik betaal voor de service (decodering)via hun server 1000 Baht per 4 maanden.
     Goedkoper ga je waarschijnlijk niet vinden.

     • Johnny zegt op

      Okay heren,

      Waar kan ik dit aanschaffen?

      mail to: mark.john.service@gmail.com

      • Thailandganger zegt op

       gewoon op het internet lijkt me zo in een webwinkel zo te bestellen. Of bij je schotel leverancier. In Thailand weten ze daar wel weg mee.

      • chris&thanaporn zegt op

       Beste Johnny,
       ik weet niet waar je woont,maar in CNX vlot verkrijgbaar in meerdere winkels waar men schotel en toebehoren verkoopt.
       Ter hooghte van Global House is er een groothandel in sateliet ontvasngst materiaal en daar kan je terecht.
       Nadeel de Chinese eigenaar spreekt beperkt Engels,maar hij doet zijn best om het visueel uit te leggen.
       Succes ermee!

     • Anton zegt op

      Is OPENBOX een apparaat dat bij je TV staat en de satalliet-signalen geschikt maakt voor je TV?

      • chris&thanaporn zegt op

       Beste Anton
       inderdaad en even OPENBOX intikkenin Googk\le en denkelijk heb je dan al je antwoorden.
       Succes ermee

 17. Menan zegt op

  Helemaal een cyber isolement heb je niet, want e kunt kiezen, zoals je zelf zegt voor een satellietverbinding kiezen. Misschien helaas de enige oplossing. Maar waarom zou het langzaam zijn. Heb je daar gegevens van? En wat zijn de kosten daarvan?

  • Thailandganger zegt op

   Buiten de snelheid zit je ook nog met de hoge kosten en de limiet per dag in aantallen mb’s. Veel satelliet verbindingen hebben geen FUP maar keiharde aantallen mb’s dus op is op en dus stop voor je internetverbinding. Maar het is in mijn ogen altijd sneller dan je gsm verbinding via een dongel. Alleen de prijs is waanzinnig.

   Hier een beetje leesvoer.

   http://www.howstuffworks.com/question606.htm

   http://agent.hughesnet.com/plans.cfm

 18. Henk zegt op

  Hallo Hans ;Met satalite kan je volgens mij 2048 kb halen en daar betaal je het lieve bedrag van 6500 bath voor maar zulke bedragen zijn voor mij niet bespreekbaar.
  Weet niet waar je woont Hans en ik weet niet of dit systeem wat ik nu heb overal in Thailand al beschikbaar is maar effe bij TOT langs en daar kunnen ze je alles vertellen .
  Overigens zijn mijn ervaringen met TOT perfekt te noemen maar als je afgelegen woont dan zit er niemand op 1 klantje te wachten .Die 2 maanden hebben we niet zonder internet gezeten .Toevallig ondertussen dat ik dit zit te typen is TOT bezig om onze 2e aansluiting te maken en wel voor onze 24 appartementen en dan allemaal draadloos.geluk hierbij is dat het gebouw hoog genoeg is voor de antenne dus dat scheelt weer wat werk Ook de service bij dit gebeuren is prima te noemen maar misschien ook wel omdat wij de monteurs soms een beetje toestoppen want we zijn hier natuurlijk in Thailand maar dat overschrijd de 100 bath niet

 19. victor zegt op

  In oktober vertrek Ik voor 6 weken naar Thailand. Ik verblijf daar in Khonburi( 60 km van Korat). Kan iemand Mij vertellen wat de beste provider voor draadloos internet is, zodat Ik Nl radio en uitzendinggemist kan ontvangen. Bij voorbaat dank,

  Victor

 20. Jan W de Vos zegt op

  Mijn Internet ervaringen in Hua hin , wat ook zou kunnen gelden voor andere plaatsen ,maar zeker niet voor alle plaatsen in Thailand .
  Ga je met een Laptop , Tablet of Smartphone op reis ,dan kun je kiezen voor een een wifi kaartje of als er een USB- of Simkaart slot is ,voor een simkaart .

  Wifi kost per maand ca 700 Baht ,maar dat vind ik een “gedoe ” omdat je iedere keer opnieuw codes moet invoeren .
  De ontvangst kwaliteit is waarschijnlijk mede afhankelijk van de afstand tot de zend-mast , dus zeker niet altijd zo goed als met een Simkaart.
  Bovendien varieert de kwaliteit van het internet ontvangst nog al eens . Ik heb de indruk dat ,dat mede te maken heeft met de intensiteit van het internet gebruik ,wat o.a. bepaald wordt door het tijdstip.
  Op de Ipad met 3G werk ik met een telefoonkaartje . Dat geldt natuurlijk ook voor de Smartphone.
  Heb je een laptop of een tablet met een USB slot ,dan kun je een “Dongel” aanschaffen ,waar een simkaart in past . De Dongel is natuurlijk een eenmalige aanschaf ,van ik dacht een 600Baht.
  De simkaart voor een maand kost <1000Baht. Daarvoor heb je meer dan voldoende GB's voor een maand intensief gebruik .
  Deze "internet" simkaart kun je ook gebruiken in je Smartphone en ook als prepaid telephone-simkaart kunt gebruiken ,waarbij je natuurlijk voor je bel minuten apart betaald .
  Ik heb in Bangkok en Hua Hin ,geen verschil kunnen ontdekken tussen de ontvangst kwaliteit van Ais en True. Let wel op de (signaal ) dekking ,daar waar je overwegend wilt gaan verblijven .Laat je daar zo goed mogelijk terplekke adviseren . Het installeren van je "keuze" wordt meestal graag en vaardig gedaan .
  Duidelijk moge zijn dat als je aan het rondreizen bent ,een wifi kaartje geen optie is ,
  Je kunt natuurlijk op verschillende plaatsen free Wifi gebruiken of een signaal met toestemming van je "buren" gebruiken .
  Laatste Tip: voor mij werkte Skype niet met een Wifi kaartje .In iedergeval veel beter met een Internet- Simkaart. Skype dan ,als de gemiddelde Thai slaapt.
  Succes Jan W.

 21. Martin zegt op

  Jouw I-Net problem ist ook mij bekend (Provincie Sa kaeo). Als het maar even regend is het I-Net weg. Let wel: ook in Nederland cq Duitsland (daar heb ik nog een woning) krijg je niet dat geleverd waar voor je betaald. Het net is gewoon langzamer als in het contrakt staat. Let ook op de contrakt definitie . . speed up to (or till) 6000Kb. Er staat duidelijk dat het kan zijn dat je 6000Kb krijgt. Maar dat gebeurd alleen als jij helemaal alleen in het net bent en alle andere (Thais) op dat moment niet. Het is dus geen Thais probleem, maar een algemeen probleem wat ook in Nederland-Europa bekend is. In Thailand is alleen I-Net via de telefoon (TOT) snel. Het zogenaamde Thaise 3G systeem is extrem langzaam en wordt nu pas in Bangkok geinstalleerd op grote schaal. In Europa starten ze nu al met 4G. Ik zou je Thaise provider zeggen, niet geleverd , dan ook niet betaald. Het wordt wel moeilijk voor jouw dit die Thais te beweisen. Ik denk ook niet dat je de medewerkers in de I-Net provider chop daarmee kunt imponeren. Ik wens je veel sucses. Martin

 22. Martin zegt op

  Satellite is snel (sneller als alles andere in Thailand), maar relatief zeer duur. Ook in Europa is satellite duur=dus geen verschil. Het snellste gaat het via TOT vaste lijn. TOT is goed, als je in het zentrum woond en lijnen vrij zijn. Woon in een Mu Ban heb te maken met de hoeveelheid van mensen die ook TOT willen. Zijn er dat te weinig, komt er alleen voor jouw geen TOT kabel. !! 3G heeft te maken met het weer (regen of zon) en het tijdstip (veel Thais surfen of minder). Omdat de Thai geen vaste etenstijd heeft (dus minder surfen) kun je daar niet op gokken. Einde van het verhaal: het ligt waar je woond, maar algemein is I-Net in Thailand waardeloos. Groetjes Martin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website