Lezersvraag: Internet via landline in buitengebied Krabi

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 augustus 2015

Beste lezers,

Sinds een jaar woon ik in het buitengebied van Krabi, op zo’n 16 km van het centrum. Al die tijd maak ik gebruik van internet via mijn telefoon. Voor ฿ 400 per maand mag ik dan drie Gig downloaden. Voor mij is dat te weinig, omdat ik nogal wat beeldmateriaal bekijk.

Nu ben ik op zoek gegaan naar internet via een vaste verbinding, maar daar kom ik niet uit. De mogelijkheden zijn blijkbaar een landline en een glasvezel verbinding. Uit ervaring in NL weet ik dat glasvezel er niet in zal zitten, in dit dunbevolkte gebied. Dus zal het wel een landline moeten zijn.

Mijn vraag is daarom: Zijn er mensen met ervaring bij het verkrijgen van internet via een vaste verbinding? Liefst natuurlijk uit mijn omgeving, maar andere informatie zal vast ook heel nuttig zijn.

Met vriendelijke groet,

Martin


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Internet via landline in buitengebied Krabi”

 1. Erik Sr. zegt op

  Al jaren gebruik ik een pocket-router.
  Heb daardoor internet op mijn telefoon, thuis op mijn laptop alsook als ik op vakantie ga
  of gezellig wat eten . een sim van true move erin en gewoon iedere maand betalen. Het werkt al jaren perfect.

  • TheoB zegt op

   Hoeveel kost dat en wat krijg je daarvoor terug?
   Oftewel:
   Wat is de download snelheid, upload snelheid, de signaaldekking, hoeveel GB/maand, hoeveel THB/maand?

  • Martin van Iersel zegt op

   Hi Erik,
   nooit van een pocket router gehoord. Koop je die en neem je daar het abonnement op? Weet je wat de kosten zijn en wat je daar voor krijgt?
   Groet en bedankt voor je reactie. groet, Martin.

 2. eduard zegt op

  Na jaren alles uitgeprobeerd te hebben en in feite nooit tevreden was over het internet in Thailand, ben ik bij het volgende blijven hangen en zeer tevreden. met airnet d-link……..Je krijgt een kastje aan de buitenkant van je woning en de router komt binnen te staan, Is ook wifi en kunnen 10 gebruikers tegelijk op.De kosten zijn 900 baht per maand, maar tot nu toe het beste wat leverbaar is. Tel: 1742. Succes

 3. Eddy zegt op

  OP de boerenbuiten in Isaan met 3BB voor 650 B/maand en zonder glasvezel. Voor Thailand voor mij een goede keuze, sneller dan mobiel internet.(3G).

 4. Sjaak S zegt op

  Als je een landlijn kunt krijgen, maakt het niet veel uit wie je neemt. 3BB is een goede provider. Woon je echter te afgelegen, kan je met TOT iets bereiken. Bij hun kun je internet via draadloze overdraging krijgen, het zog. Wi-net. Hierbij wordt een antenne in de tuin of dak aangebracht, die je internet opvangt van een zendmast. Ik heb het zelf en ik mag zeggen dat het prima werkt.Het kost ons 730 baht per maand, omdat we ook iptv hebben.

 5. Martin zegt op

  Beste reageerders,
  Bedsnkt voor de info. Er is voor mij uitzoek werk aan de winkel.
  Griet, Martin.

 6. eduard zegt op

  Ikzelf heb er ook een pocketrouter bij.Maar het nadeel van deze is dat in Pattaya 1-2- call het beste is,maar als je in het noorden van Thailand komt is een andere provider weer sneller en beter. De kosten van zo n pocketrouter zijn variabel..wil je het maximum aan snelheid ben je zo n 900 baht per maand kwijt, maar er zijn zo n 7 abonnementsvormen. Maar het grote voordeel is dat deze router over de hele wereld werkt met een datakaartje van het betreffende land erin waar u verblijft. Het wachtwoord (Thais foonnummer ) blijft hetzelfde. Zal nooit de bedoeling van de providers geweest zijn, ik heb er al tientallen opgestuurd naar Holland en iedereen zeer tevreden.Laat ze hier eerst gewoon verlopen en weer opstarten elders.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website