Lezersvraag: Hoe regel je internet in de Isaan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 augustus 2014

Beste lezers,

Graag zou ik willen weten of er mensen bekend zijn hoe je internet regelt in de Isaan? Ik heb beloofd mijn laptop aan het einde van mijn vakantie te geven aan mijn vriendin.

We zijn nu al 5 jaar met elkaar en zou het wel prettig vinden als we meer contact zouden hebben als ik weg ben. Tot nu toe ging die altijd telefonisch, echter ik weet niet hoe het werkt om in haar plaats internet aan te vragen, waar ze woont is het nogal afgelegen, Nodindeng heet het plaatsje (als ik het in ieder geval goed schrijf).

Ik zou in ieder geval erg geholpen zijn met een paar goede tips.

Bij voorbaat dank,

Bart


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Hoe regel je internet in de Isaan?”

 1. Sjaak S zegt op

  Er zijn niet zoveel mogelijkheden die tegelijkertijd redelijk geprijsd zijn. Je kunt een dongle kopen. Dat is een soort USB stick, waarin een SIMkaart komt en waar je als extra ook een geheugenkaart kunt insteken.
  Als je mobiel kunt telefoneren, kun je ook via die Dongle op internet. Het principe (en de prijs) is hetzelfde als wanneer je met een smartphone gaat internetten. Alleen gebruik je dan je laptop. Dat is natuurlijk stukken duurder dan een “normale” internetverbinding. Er bestaan paketten waaruit je kunt kiezen. Een bepaald volume aan gb per maand op de hoogst mogelijke snelheid en daarna “gratis” op een veel lagere snelheid.
  Dan is er nog een ander alternatief. Dat is wat ik hier gebruik. Nou woon ik niet in de Isaan, maar ergens in de buurt van Pranburi. Echter ook weer zover landinwaarts, dat wij geen kabel internet kunnen krijgen. Maar TOT heeft ook het zogenaamde Wi-net. Dat is dan internet dat vanaf een grote zendmast uitgezonden wordt en je dat via een antenne kunt opvangen. Wij zitten ongeveer 2,5 km van die zendmast vandaan en hebben een ontvangst tussen de 85 en 90 %. En dat is voldoende om films te downloaden en Youtubefilms te bekijken.
  Dit kost rond de 650 Baht per maand (kan 10 Baht minder zijn)…
  Dat zou je moeten navragen.
  Duurdere alternatieven (ik heb er niet veel goeds over gehoord) is internet per satelliet. Maar dan spreek je ook over bedragen die 5x hoger liggen en de verbindingen zijn ook niet om over naar huis te schrijven.
  Dus eigenlijk blijven de eerste twee over. Ga bij TOT vragen of je in aanmerking kunt komen voor het Wi-Net of koop een dongle (True is de beste)..
  Succes.

  • BA zegt op

   True is qua 3G ontvangst zeker niet de beste.

   Als het werkt dan werkt het goed maar het werkt niet overal. Sommige delen van Bangkok heb ik bijvoorbeeld geen dekking. Sommige delen in de Isaan ook niet. Beste wat je vriendin kan doen is dus even kijken welke provider er voldoende dekking geeft in haar dorp. Er zullen vast wel smartphone internetters zijn.

   Overigens ook een andere optie. Koop een smartphone voor je vriendin met een internet abbo. Hoeft geen superdeluxe model te zijn, kan er gewoon 1 zijn van een paar duizend baht, oudere galaxy S3 bijvoorbeeld. Veel smartphones hebben een mobile hotspot optie. Dan kan je dus gewoon de 3G verbinding van je GSM gebruiken, via USB aan de laptop of via wifi. Dan kan je dus via laptop internetten en ook via smartphone. Het is een beetje hetzelfde idee als een aircard.

   • Sjaak S zegt op

    Nee, dat klopt niet. Je kunt weliswaar internet via je smartphone delen, maar in de regel zal de snelheid niet erg interessant zijn. Een aircard kan en is vele malen sneller. Ik heb het zelf uitgeprobeerd. Toen ik ons huis pas nieuw betrok, hadden wij geen internet. Dus heb ik mijn telefoon gebruikt. Voor internetten via de telefoon was het goed, maar toen ik de telefoon wilde gebruiken als hotspot, was de snelheid met geen mogelijkheid op een redelijk niveau te brengen. Hierop heb ik toen de dongle van True gekocht. Deze was stukken beter. Er werd mij verteld dat sommige providers de internetsnelheid met opzet verlagen.
    Wat ik ook kocht, om toch wifi in het huis te hebben, was een speciale router, waarin je de dongle kon steken. Hierdoor konden al mijn apparaten op redelijke snelheid werken (totdat het volume verbruikt was en toen was het alleen nog maar 3g snelheid).

 2. tinus zegt op

  Je kunt je vriendin dus wel vragen of ze eens will informeren naar bv 3BB of Cat telecom of True move er zijn in iedergeval genoeg aanbieders maar of ze aanbieden in nondindaeng dat is natuurlijk aan je vriendin om dat even uit te zoeken. Zijn er geen aanbieders of moet er een kabel aangelegd worden (prijzig) dan moet je toch terug vallen op de zgn dongle zoals hiervoor beschreven en ook hier moet je navragen of ze in die plaats bereik hebben.
  Nou weet ik dat in Lahan sai verschillende aanbieders zijn evenals in Pakham maar of dat voor nondindaeng hetzelfde is ????? succes ermee

 3. Cees zegt op

  Bart, heb zelf Internet via de satelitie van TOT 2500 bath/maand, verbinding is redelijk, heb het aangesloten op een open wifi router dus de directe omgeving geniet gratis mee.
  Een prepaid simkaart kost 399 bath/maand, het hangt van de locatie af welke provider het beste is maar dat weet je vriendin wel.
  Succes, Cees

 4. Geert zegt op

  De internet verbinding is afhankelijk van de plaats waar je woont. Is er een vast telefoonnet dan is het mogelijk om bij TOT of 3BB een internet verbinding aan te vragen. Zij kijken dan in hus systeem of er een aansluiting mogelijk is. Ook geven zij direct aan wat de kosten zullen zijn voor de aansluiting. Een alternatief is een aircard of drongel. Deze vorm van internet is vrij traag in Isan. (en andere streken 🙂 ) Ook het plaatsen van een mast met antenne en aansluiting op een Wi-net is een goede oplossing.

 5. Oean Eng zegt op

  Ik zou het niet echt weten…maar ik zit 2 weken per maand in Kampaengphet en daar gebruik ik een aircard van True Move (http://truemoveh.truecorp.co.th/) want daar zijn ook geen Internet lijnen (ADSL). De laatste 2 maanden zijn ze van “okay”..naar “erg goed’ gegaan. 750 baht per maand, zegt men vriendin net. Maar dat is dan wel een promotion die ze haar boden. Dat is een simcard, dus ze kan er ook mee bellen. Ze heeft promotion na promotion gedaan en nu heeft true haar een gratis schotel gegeven waarmee ze tv kan kijken.

  Ik ben een heftig Internet gebruiker. Ik moet soms databases copieren..en dan gaat sinds een maand geleden gewoon goed. din is gewoon snel. Hulde voor True Move!

 6. J Pompe zegt op

  ik heb mijn woning tussen Chok Chai en Nahkon Ratchasima.
  ik heb daar een internet verbinding van 3BB en dat werkt redelijk goed
  downloaden lukt ook , spotnet ed
  ook 650bht per maand
  natuurlijk als het weer slecht is dan heb je daar met internet ook last van
  maar verder ……………. 10x beter als een dongle

  suc6 m.vr.grt. j pompe

 7. eduard zegt op

  hallo het internet in Thailand is een crime. Wat Sjaak zegt is goed aan te bevelen,maar je hebt nu airnet.Is pas een paar maanden op de markt en heb het zelf nu ook:Met die dongel heb ik problemen ondervonden dat dan de ene phonecompany weer beter is en dan die andere weer, dus ik heb 4 dongles gehad. Nu met airnet zeer tevreden.Geen bekabeling meer buiten, kastje buiten aan de muur en 2 stopkontakten en je bent klaar.Keuze uit 2 abonnementen zo n 600 baht of 900 baht per maand. geleverd door 12 call

 8. Khun John zegt op

  Heel simpel kijk op deze sides, ze kunnen in het engels, elke wat grotere plaats in de Isaan heeft wel winkel van bijde internetproviders 3BB en TOT. ( http://www.3bb.co.th ) en of ( http://www.tot.co.th/index.php?option=com_k2&view=item&id=344:hi-speed&Itemid=677&lang=en ) veel succes alles is er te lezen, kind kan de was doen !

 9. Harm zegt op

  Indien aanwezig daar ga voor airnet
  Ik heb airnet voor 900 bath pmd
  Gewoon goed zelfs met harde regen gewoon goede ontvangst
  Geen gedonder met bekabeling of overgebruik
  Kunnen max 25 internetters op die zendmast en dan wordt er een nieuwe schotel bij gezet
  Dus niet zoals met bv 3BB (die ik eerst had) tussen 7 en 9 ‘s morgens geen bereik Iedereen checkt nog ff zijn mail voor ze aan het werk gaan Tussen 15 en 19 geen internet of super langzaam Jeugd komt thuis en gaat gamen. etc.

 10. Jan W. de Vos zegt op

  Ik gebruik al enige tijd een MiFi van Huawei , als ik onderweg ben.
  Dat is in feite het principe van een Dongel , echter een MiFi is een ,noem het een ‘mobiele’ internetverbinding .
  Ik gebruik steeds een wisselend prepaid “internet” simkaartje per land .
  Bij aankomst installeer of laat ik de verbinding installeren .
  Ik kan daarmede tot 6 apparaten verbinding met het internet maken .
  In Nederland betaal ik bij Lebara €10. voor 1 GB. De prijs in o.a. Thailand was aanzienlijk lager en had ik bij normaal internet gebruik voldoende aan 3 GB. Ik had er dan dan wel tot twee iPads en/of twee telefoons op aangesloten.
  In Thailand heb ik via Ais ( ben dan in Hua Hin) een prepaid simkaartje . Per regio kan een provider beter cq goedkopere zijn .
  Er zijn meerdere MiFi apparaatjes in de markt. De prijs varieert en ligt simlock vrij rond de €100., echte via Marktplaats zijn er nieuwe ( ook simlock vrij) te koop voor rond de €50.
  Het apparaatje is heel handzaam en kan in de broekzak meegenomen worden en daar gebruikt worden waar geen free WiFi spots zijn .

 11. dirk zegt op

  Ik woon in Loei in het NO van Isaan. Had eerst internet van TOT maar dat was vreselijk langzaam. We hebben nu sinds een paar maanden TRUE en ik ben er erg blij mee. Voor de snelheidsmensen: gemiddeld 23 mB. Modem en Wifi router erbij voor 749 baht per maand.

 12. Tali zegt op

  Ik woon tussen Ban Phai en Man Phon een kleine 70 km van Khon Kaen in het dorp is nergens een vaste telefoon lijn dus maak ik gebruik van een E card van AIS . Ik gebruik het Packet van AIS van 800 Bath/maand en dan heb ik unlimited internet en dat werk vrij snel. Ik ben er zeer tevreden over. Je koopt eenmalig een houder voor je E card en een E card waar je het Packet laat opzetten , je steekt die in een USB poort van je laptop en je kan een hele maand internetten en het is goed geschikt voor skype ,line en dergelijke . Ik vind het prima. Heel simpel en niet te duur.

 13. JanW.deVos zegt op

  De oplossing die “Tali” noemt ziet er goed uit , echter als je maar twee maanden in Thailand bent , lijkt mij het niet mogelijke een “unlimited” contract af te sluiten .
  Wat is dan wel de beste oplossing om gedurende 2 maanden unlimited te internetten?
  Weet iemand daar een oplossing?

 14. Sjaak S zegt op

  Voor twee maanden is het zoals ik al eerder heb beschreven, met een dongle. Deze week sprak ik met een kennis die hier een maand op vakantie is. Hij heeft van true een dongle. Voor één maand, unlimited. Daarmee kan hij dan ook overal in Thailand op internet.
  Vraag toch gewoon eens bij de verschillende aanbieders. In de grote winkelcentra zijn ze altijd aanwezig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website