Beste lezers,

Mijn naam is Fred en ik ben heel enthousiast over Thailand en zijn mensen. Graag zou ik een tijdje bij mijn schoonouders in de Isaan verblijven echter wonen deze in een veredelde stal.

Op mijn kosten zou ik graag een Europees toilet laten plaatsen, een keuken, een douche met warm water en een verlaagd plafond in woonkamer, slaapkamer en keuken om niet direct contact te hebben met alles wat leeft op deze planeet.

Vraag: Wie kan mij op weg helpen met een toeleverancier en installateur?

Graag zsm een reactie.

Mvg.

Fred


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik aan een installateur voor een verbouwing in Isaan?”

 1. Lung John zegt op

  Hallo Fred,

  Mijn vrouw haar neef doet woningen, ik heb hem zijn telefoonnummer gevraagd dan laat ik die aan u weten. Namelijk Mijn thaise vrouw komt ook uit de isaan.

  Vriendelijke groet

  Lung John

 2. aart langeveld zegt op

  De isam is zo groot omschrijf het wat duidelijker b.v woonplaats

 3. Bacchus zegt op

  Fred, toeleveranciers zjin er tegenwoordig meer dan voldoende in de Isaan. Je vindt tegenwoordig overal in de Isaan grote bouwmarkten, zoals Globa, Home Hub, Home Pro, Home Market, etcetera. Alles dat je op noemt kun je daar in verschillende prijsklassen krijgen.

  Wanneer je warm water in de douche wilt hebben, kun je kiezen voor electrische doorstroomverwarmer, die kun je tegenwoordig al kopen voor rond de 3.000 baht. Veel mensen kiezen daarvoor vanwege de prijs. Die aparaten nemen echter wel druk van het water weg en waterdruk is op de waterleiding is in de Isaan toch soms al problematisch. Bovendien vertonen die dingen ook nog wel eens kuren vanwege de slechte waterkwaliteit. Ik zou je een boiler adviseren van 50 of 100 liter. Die zijn ook makkelijker te onderhouden. Tegenwoordig zijn die dingen ook al te vinden vanaf 7.000 baht. Je kunt dan ook meteen warm water in de keuken laten installeren. Welk apparaat je ook koopt, laat ze wel aarden! Dat is iets dat men hier nogal snel vergeet. Er zijn lange koperen pinnen te koop die je in de grond slaat voor aarding. Uiteraard niet vergeten het aparaat aan te sluiten op die pin!

  Installateurs of aannemers zijn tegenwoordig ook redelijk goed te vinden. In ieder dorp kent iemand wel een of meerdere installateurs.

  Succes!

 4. marcel zegt op

  Als je me vertelt waar in de isaan je woont kan ik je misschien helpen.

  marcel

 5. Ben Korat zegt op

  Als je toevallig in de buurt van Nakorn Ratchasima zit wil ik je wel op weg helpen. Ik ben zelf aannemer in Nederland en weet hier ook aardig de weg. Op gebied van elektra en water nemen de Thaien het niet zo nauw dus daar moet je heel goed mee oppassen.ik ben tot eind januari in Thailand mijn email adres is bennederland@hotmail. com groetjes en succes.

  • Fred zegt op

   Hallo lieve mensen, bedankt voor de snelle reacties.
   Mijn schoonouders wonen tussen Buriram en Surin in de buurt van Krasang.
   Voor het warm water heb ik gekozen voor een verwarmings unit van Toshiba, kijken hoe lang die het volhoud.
   Voor de installatie van een keuken ben ik nog niet veel opgeschoten aangezien dat wat ik gezien heb niet zou misstaan in een gevangenis.
   Voor het verlagen van het plafond moet ik ook nog verder shoppen.
   Ik ben eventueel te bereiken op nummer 09-58358272

   Mvg. Fred.

   • top martin zegt op

    Tip: er bestaan warm water apparaten met dubbel elektrische afschakling. Het is onprettig in je nakie smorgens vroeg in het bad onder stroom te staan. En nummer 2), let op de Fase (phase) in Thailand. Vaak schakelen ze de -nul- leiding. Dat betekend bij uitgeschakled TL lamp, staat er nog steeds stroom (phase) op het apparaat. Niet leuk als je bij het openen van het armatuur door de 230V schok van je bamboe ladder donderd. Sucses bij het douschen bij licht Fred. top martin

 6. Antonius zegt op

  Beste Fred,

  Een verlaagd plafon kan je eenvoudig maken van metal stut profiel en gipsplaat. Gezien in Buriram bij een grote toeleverancier aan weg richting Nangrong. (weg nr 218 ). Bedenk wel dat Thaise mensen houden van hoge ruimtes dit omdat warme lucht opstijgt.Een hoge ruimte geeft dus meer verkoeling.
  Werkbladen voor keukens kun je eenvoudig zelf maken vloertegels van 60×60 cm met siliconenkit lijmen op een 18mm dikke shera board. Dit is cement gebonden plaat.Nederlandse handelsnaam Cempanel..
  Ik heb bij de zelfde shop ook kant en klare onderkasten gezien.
  Amerikaanse keukenopstellingen vindt je ook in Buriram bij een grote bouwstop langs weg nr 226
  Ook ik heb een doorstroom boiler gemonteerd (Panasonic) Het apparaat werkt al 4 jaar perfect.
  Ik moet wel elke drie maanden het filter bij de invoer schoonmaken/krabben. Het opgepompte bronwater bevat namelijk veel kalk.( te vergelijken met ketelsteen)

  Ik hoop dat je aan deze informatie iets hebt.

  Antonius.

 7. diqua zegt op

  Beste Fred, op platte land zijn er geen installateurs, alleen handige boeren. Waarschuwing, wees er bij !!! Materialen moet je zelf aankopen bij thai watsadu of home pro.Zelf hier 4 jaar bouwervaring in dan sai….sucess

 8. jm zegt op

  Mischien een beetje laat deze reactie maar er wordt hier in de isaan op het moment zo ontzettend veel gebouwd , waarom stop je niet eens ergens waar gebouwd wordt met je vrouw of vriendin en laat z eens wat navragen aldaar, zo ben ik jaren geleden ook aan mijn aannemer gekomen in korat en daar hebben we veel plezier van gehad. Mischien een ideetje voor jou en je weet …. vragen kost niets

  • Bacchus zegt op

   Klopt, JM, dit heb ik ook al eens geopperd bij vorige bouwonderwerpen op dit blog. Door de hele Isaan wordt momenteel ontzettend veel gebouwd en ook goed gebouwd. Dat er in de Isaan geen goede installateurs of aannemers te vinden zijn, kan afgedaan worden als grote onzin. Uiteraard moet men hier ook het kaf van het koren scheiden, net als elders in de wereld. Gewoon je ogen goed de kost geven en ergens op af stappen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website