Beste lezers,

Ik ben van plan om een oude hobby weer op te nemen, namelijk vissen. Vooral het zoetwatervissen trekt mij.

Ik ben dus op zoek naar :

 • ervaringen,
 • goede visstekken op meren, rivieren en vijvers,
 • tips over vistechnieken die hier worden toegepast,
 • lectuur over vissen in Thailand, kortom alle info hierover is welkom.

Het is natuurlijk ook mijn bedoeling mijn info te halen bij de locals, die beter weten dan wie, waar en hoe te vissen, maar ik vermoed dat er ook wel ervaren visfanaten op het blog zitten die mij bepaalde gebieden, technieken en lectuur kunnen aanbevelen.

Aanvankelijk zal ik starten met mijn lijntje uit te werpen hier in de omgeving (Ladphrao, Bangkok), maar het is wel de bedoeling om dat in de toekomst in de rest van Thailand ook te doen.

Dank bij voorbaat

RonnyLadPhrao

12 reacties op “Lezersvraag: Wie helpt mij met informatie over vissen in Thailand?”

 1. GerrieQ8 zegt op

  Ronny, ik heb twee dagen geleden een stukje geschreven. Als je volgend jaar rond deze tijd langs kom, dan kun je het eens zien en eventueel aan deelnemen. Gegarandeerd vis.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Gerrie

   Ik had je prachtige verhaal van de wonderbaarlijke visvangst al gelezen. Lijkt mij inderdaad iets, alhoewel netvissen niet echt mijn ding is. Langs de andere kant wil ik zoiets wel eens meemaken, al is het maar als toeschouwer

 2. Ernst-Otto Smit zegt op

  Beste Ronny Lad Phrao,

  Nabij Suvarnabhumi Airport zijn er vele visplaatsen. Ieder weekend zijn er veel visfanaten.
  Je moet wel Thai spreken om alle in’s en out’s te leren.

  Groeten uit Mahanak,

  Ernst-Otto

 3. Pujai zegt op

  @RonnyLadPhrao

  Voor echt zoetwatervissen in Thailand moet je in de provincie Kanchanaburi zijn. B.v. de grote stuwmeren van Khao Laem met, onder meer, de levensgevaarlijke “snakehead” vissen! Te midden van dichte jungle zonder massa-toerisme. Je hoeft geen georganiseerde toer te nemen. Een drijvende bungalow huren en vanaf je terrras vissen met een koud pilsje in de hand. Wat wil je nog meer….

  Voor meer informatie zie:

  http://www.fishthailand.co.uk/khao_laem_dam.html

 4. sjaak zegt op

  Ronny, ik woon in de buurt van Pranburi, 20 km ten zuiden van Hua Hin. Dicht bij mij is een vis resort waar je grote vissen kunt vangen. Het heet Springfield Valley. Je kunt er ook overnachten en de weg is door bordjes goed aangegeven.

 5. kick zegt op

  http://huahin.startpagina.nl/prikbord/14858530/vissen-rond-huahin#msg-14858530
  Rond huahin heb je wel twintig van deze vis locatie bij de een betaal je 100 baht en bij de ander 300 baht er is wel overal eten en drinken tekrijgen en je hooeft niet tussen de struiken voor je behoeftes . Ik ben zelf nooit meer dan tien euro kwijt geweest aan een dag vissen ik huur een scooter en rijd naar een fishpark ook het zee vissen is leuk rond huahin de pier in cha-am en de pier in huahin zijn mooien stekken

 6. Ad Herfs zegt op

  Fishing in Thailand
  Sales Office, Bodin Sweet Home
  Ladprao soi 94, Wang Thong Lang
  Bangkok 10310
  Thailand
  Tel: 66814470298
  E-mail: [email protected]
  Fishing in Thailand with Thailand ’s leading team of expert fishing guides. Thailand fishing destinations include fishing in Bangkok & fishing in Kanchanaburi. Specialist Thailand fishing holidays & trips for Mekong giant catfish, Siamese giant carp, giant snakehead, jungle perch, Indian carp & many more freshwater species found fishing Thailand.

 7. Cor Verkerk zegt op

  Ben ook heel benieuwd naar de tips daar ikzelf ook fanatiek karpervisser ben, maar uiteraard in Thailand ook andere vissen wil vangen.
  Nu nog gedurende vakanties aan het zoeken, ook rond BuriRan (Lamplaimat) daar ik daar ook iedere trip enkele dagen verblijf.

  Hartelijke groet

  Cor Verkerk

 8. Hans Groos zegt op

  Pattaya heeft ook visvijvers.
  Er zijn genoeg europeanen die wel stekjes weten.
  Of aan een taxichauffeur vragen.
  Restaurant erbij, die eventuuel je zelf gevangen vis bereid.

 9. R.Vorster zegt op

  Hi Ronny , ik zocht zelf ook zoiets .Ik ben gepensioneerd en woon in Nederland maar zou best weer eens naar Thailand willen gaan voor het vissen .Mijn maten hebben er echter of geen tijd of geen geld voor en alleen is ook maar alleen .Dus ik bied me aan als vismaatje , laat maar horen .Mvg Ruud

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Misschien een idee om eens samen te doen met meerdere bloggers, waarvan een of meerdere al wat meer ervaring hebben met het vissen in Thailand, zodat we er wat kunnen van opsteken, maar het lijkt me in ieder geval een leuk idee.
   Momenteel zit ik zelf nog in een startpositie en moet mijn weg zelf nog wat vinden, want ik heb hier eigenlijk nog nooit gevist (buiten wat vijvertjes in Pattaya maar dat waren meer feestjes dan dat er eigenlijk werd gevist).

 10. Martin Reijerkerk zegt op

  Hoi .
  Ik ben in Chiang Mai geweest en een km of 40 vanaf daar had je in Borsang een grote visvijver, waar heel veel grote vissen werd gevangen. Zie mijn filmpje

  https://www.youtube.com/watch?v=cHzaQdWctLs


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website