Beste lezers,

Ik zit op het lyceum en schrijf een werkstuk over hoe het gaat met de moslim minderheid in Thailand, maar kan slechts weinig concrete informatie vinden.

Kunnen jullie mij misschien helpen?

Groetjes,

Lisa


» Laat een reactie achter


7 reacties op “Lezersvraag: Informatie gezocht voor werkstuk over moslim minderheid in Thailand”

 1. Gringo zegt op

  Waar heb je dan in vredessnaam gezocht?
  Google “Molsims of Muslims in Thailand” en je krijgt tientallen websites te zien. Je kunt er niet alleen een werkstuk over maken., maar wel een boek over schrijven. Hier zijn enkele links:

  http://www.thaiembassy.org/riyadh/th/organize/29025-Muslim-in-Thailand.html

  https://decorrespondent.nl/4237/in-dit-wereldberoemde-toeristenparadijs-woedt-een-oorlog-waar-we-nooit-iets-van-horen/304064068-9076adf0

  https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Thailand

  http://www.muslimpopulation.com/asia/Thailand

  Succes ermee!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. erik zegt op

  Lisa, is het misschien zinvol dat je hier een emailadres zet zodat mensen je ook dingen kunnen sturen? Ik wil je graag wat sturen, in word-opmaak, maar dan moet ik wel een emailadres hebben.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Tino Kuis zegt op

   Ik sluit me daar bij aan. Ik heb redelijk veel goede verhalen over de moslim gemeenschap in Thailand.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Thallay zegt op

  de moslimgemeenschap bestaat niet. Ook in de moslimreligie bestaan er vele stromingen die niet vriendelijk tegen elkaar zijn dus geen gemeenschap vormen. Hetzelfde als in de christelijke of joodse gemeenschap. Ik woon zelf in een moslimwijk in Pattaya en k heb de indruk dat die zich anders gedragen dan de moslimgemeenschap in het zuiden van Thailand. Ik heb er zeer prettige contacten mee en ook zij kunnen lekker koken en leuke feesten vieren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • erik zegt op

   Moderator: Niet chatten svp. Alleeen een reactie op de lezersvraag.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Danzig zegt op

  Beste Lisa,
  Ik woon midden in het islamitische zuiden, in Narathiwat. Als je concrete vragen hebt over de moslims hier, stel ze gerust. Ik ben zelf geen moslim maar werk op een islamitische school en heb dagelijks contact met leerlingen en collega’s (die op één na allen moslim zijn). Denk dat ik wel wat inside-kennis voor je heb…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Lung addie zegt op

  Beste Lisa,

  naar ik begrijp ga je een “werkstuk” schrijven, wij noemden dit een “thesis” , over iets waar je eigenlijk geen enkele persoonlijke ervaring mee hebt en dus totaal zal moeten steunen op wat je op het internet of van “horen zeggen” gaat vinden. Een gefundeerd werkstuk is niet enkel een aaneenschakeling van reeds vooraf geschreven informatie of getuigenissen. Je zal tenslotte je werkstuk moeten motiveren wat betekent dat je ook de correctheid van wat je overgenomen hebt zal moeten staven. Een goed werkstuk bevat ook persoonlijke kennis door opgedane ervaring, anders kan iedereen een thesis over een bepaald onderwerp schrijven zonder enige persoonlijke inbreng.
  Ware het niet meer waardevol geweest een werkstuk te maken over de Moslimgemeenschap in Nederland in plaats van in Thailand, een land waar je zelf blijkbaar weinig van weet en waar net het een heel complexe zaak is die moeilijk vergelijkbaar is met de Moslims welke in Europa vertoeven.
  Ik wens je veel succes met je werkstuk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website