In welke periode zijn er de meeste muggen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 april 2019

Beste lezers,

Ik heb een bloedhekel aan muggen. Dat komt omdat ik altijd lek geprikt wordt en ook gigantisch jeukbulten krijg. Natuurlijk smeer ik me in met Deet, maar dat helpt niet altijd en ik weiger om met een lange broek te gaan lopen in die hitte.

Wat ik mij afvroeg in welke periode zijn er de meeste muggen in Thailand? Nu is het de droge periode dus ik ga er van uit dat er minder muggen zijn dan bijvoorbeeld na de regentijd, klopt dat?

Groet

Harry

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “In welke periode zijn er de meeste muggen in Thailand?”

 1. Enrico zegt op

  In de regentijd zijn de meest muggen. Ondiep en stilstaat water is ideaal voor de ontwikkeling van de larven. Het zijn de zwangere vrouwtjes die behoefte hebben aan jouw bloed.

 2. Dirk Quatacker zegt op

  Beste Harry.
  Bij mij helpt enkel vitamine B-complex. Op aanraden van dokter en gelezen op internet. Begin al een maand op voorhand de vitamine in te nemen voor ik vertrek naar Thailand. En daar verder nemen.
  Groetjes Dirk

 3. Sjaak S zegt op

  Normalerwijze heb je volgens mij iets meer muggen na een regenperiode. De regentijd is officiëel tussen juni en oktober. Dus dan heb je meer. En het hangt ervan af waar je woont. In een waterrijk gebied heb je meer muggen dan ergens waar het langer droog blijft.
  In de steden heb je ‘s avonds buiten meer last van muggen, omdat ze dan uit de vochtige rioleringen komen. Deze brengen naar mijn niet wetenschappelijke mening de meeste ziekten met zich mee.
  De tijd dat de muggen het meest actief zijn is rond zonsondergang en zonsopgang. ‘s Nachts en overdag iets minder.
  En wat ik pas gelezen heb, maakt het niet veel uit of je ‘s nachts licht aan hebt of niet, muggen komen op de geur af en niet op het licht, zoals veel kevers dat doen, of de meng maw, die na de eerste aanvang van de regen met miljoenen er op uit trekken. Ze doen aan zich niets, maar zijn gewoon griezelig veel.
  Dus als jij wilt voorkomen dat je gestoken wordt, smeer je in of ga pas na zonsondergang naar buiten. Ik draag ook geen lange broeken en wordt nauwelijks gestoken.

 4. Kareltje zegt op

  Harry,

  Koop toch muskito killers, kosten 950 Bhat bij Home Pro en diverse andere en werken perfect.
  Heb er zelf inmiddels 3 staan, zelfs eentje buiten.

 5. Albert zegt op

  Beste harry,
  De beste tijd is mij onbekend, wat ik wel weet en ook altijd gebruik is witte tijgerbalsam tegen de muggen.
  Het stinkt wel een beetje maar succes is verzekerd dat je geen last hebt van de muggen.
  Bij mij werkt het in ieder geval altijd perfect.

 6. Remko zegt op

  Hallo Harry,

  Dat klopt. In de periode december t/m april heb je de minste muggen en in de regentijd de meeste. Echter hangt het ook van de plek af waar je heen gaat in Thailand en ook in de periode december – april kun je te maken krijgen met deze vervelende stekertjes. Wanneer je gestoken wordt, en dit geldt niet alleen door muggen, is jamong (ik ken de correcte en thaise spelling niet maar algemeen bekend in Thailand) een groen en verkoelende pasta een zeer goede remedie tegen de bultjes en jeuk.

 7. Christiaan zegt op

  Inderdaad Harry, in het regenseizoen zijn er meer muggen. Ik woon al dik 17 jaar in Thailand en heb dus ervaring.
  In het droge seizoen kan een fikse onweersbui wel even voor een toename van muggen zorgen, vooral waar het water wat langere tijd blijft staan.
  Vermijdt het lopen door hoge grassen en gewassen en zeker daar, waar regelmatig gesproeid wordt.

 8. printen zegt op

  Er zijn altijd muggen in Thailand. tenminste dat is mijn ervaring, na 12 jaar in Thailand gewoond te hebben.

  Er zijn altijd waterpoelen, rijstvelden (2x p.j.oogsten), kortom, altijd wel bronnen waar muggen hun eieren kunnen leggen.

  Bij mijn huis, Noord-Thailand, was er wel altijd muggen. Airco en een automatische spuitapparaat maakte wel, dat ze niet vaak in huis te vinden zijn. De gecko’s buiten zijn me nog dankbaar daarvoor…..

 9. janee zegt op

  Er zijn muggen (mosquitos, yoong in thai) het hele jaar door en op elke Thaise plek. Veel meer van belang is hoe hoog je zit en hoeveel open stilstaand water er vlakbij is. Ook lang stilgestane ACs zijn berucht voor de muggenwolken die er zich dan in kunnen ontpoppen.
  In de weinige regio’s waar echt gevaar van muggen is (malaria en andere z) is vrijwel altijd een muskietennet over de bedden, dat is meestal de meest probate afweer.
  Ook in Th wordt iets gemaakt wat op tijgerbalsem lijkt, maar stugger en wit is, er zijn meer merken, maar ik gebruik iets met monkey praying (wit doosje, rood opschrift) erop (in elke apotheek te koop-10 of 12 bt voor klein doosje) dat goed helpt voor het geval dat. Geeft geen vlekken.

 10. ruud zegt op

  Aangezien muggen hun eitjes ook in het riool kunnen leggen, zijn er in alle steden het hele jaar door muggen.
  Behalve misschien in Chiang mai, want daar hebben de muggen mogelijk de rook niet overleefd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website