In Thailand vestigen en contact met ervaringsdeskundigen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 september 2018

Beste lezers

Op 1 november ga ik met pensioen en heb serieuze plannen om me in Thailand te gaan vestigen. Ik kom al ongeveer 18 jaar in Thailand om mijn vakantie te vieren en verblijf er dan een week of vier. Mijn eerste week verblijf ik dan in Udon Thani omdat mijn vriendin daar een huis heeft tezamen met moeder, 2 zoons en een zus, daarna gaan we met z’n tweetjes  verder op stap in Thailand.

A.s. woensdag de 19e land ik weer vanuit Den Haag met Eva Air en Air asia in Udorn. Verblijf ongeveer een week in het Paradise hotel en zou graag in contact willen komen met mensen die  permanent in Thailand wonen want ik ben er nog niet helemaal uit wat betreft o.a. zorgverzekering, aow, korting, visa, etc.

Daarom ben ik benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van iemand die er al een tijdje woont.

Mijn e-mail adres is: ralphvanrijk@hotmail.com

Bij voorbaat dank,

Groet,

Ralph


» Laat een reactie achter


8 reacties op “In Thailand vestigen en contact met ervaringsdeskundigen?”

  1. Alberto Witteveen zegt op

    Ik woon al 10 jaar in That Phanom grenzend aan de rivier de Mekong. Je bent welkom bij mij met al je vragen. Vanaf Udon Thani 3.5 uur rijden.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • tooske zegt op

      En ik woon al 10 jaar in Nakhon Phanom ook aan de Mekong rivier (Udon – Nakhon Phanom 250 km)
      Eveneens hartelijk welkom met je vragenlijstje.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
  2. doekle zegt op

    Hallo Ralph, wij, mijn vrouw Thumma ,zoon Tarik en ik wonen nu 12jaar in een dorp 45 km zuid-west van Udonthani. Mocht je iets willen weten van een ervaringsdeskundige, dan zijn jullie van harte welkom.
    Met groet, Dirk van der Schaaf

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • hanshu zegt op

      Doekle weet alles over Udon en over kroketten maken.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  3. ror1 zegt op

    Over de genoemde zaken staat al een heleboel in het forum. Ziektekosten is de vorige week nog uitgebreid aan de orde geweest. Tevens WAO en Visaa.
    Voor visa zie ambassade denk ik? Of probeer het in Thailand zelf met een 3 maanden visum.

    Je stelt dat je al lang en veel in en van Thailand hebt gezien. Dus ik stel je bent geen nieuwbie in deze.

    Mijn keuze voor Thailand: Als ik voor vast in het noord-oosten van Thailand zou gaan wonen zou ik nu denk ik kiezen voor Phitsanulok. Heeft alles voor een westerling, heeft meedere ziekenhuizen, grotere winkels, vliegveld en eenvoudig met de bus eventueel. Rij als ik in Thaland ben regelmatig nvanuit een 50km boven Utaradit naar Phitsanulok. De omgeving is ook niet slecht vooral richting Phetchabun

    Ik ben vanaf 23 september in Thailand. tot begin December en vanaf eind December tot Mei. Volgens plan.

    Heb een condo in Jomtien. een dubbele (studio en twee kamer appartement gecombineerd). Mijn vrouw heeft een huis in de buurt van Uttaradit,

    Tevens ben ik bezig om een huis woonklaar (Is een nieuw teakhuis wat nog afgeschilderd en ingericht moet worden) te maken in de buurt van Hua-Hin en Cha-am. Van ongeveer beiden een 30 minuten met de auto (iets ten zuid westen van Cha-am en ten Noord-westen van Hua-Hin.

    Oh staat of te huur of eventueel ter overname.

    Ook ben ik een huis aan het renoveren aan Ramkhamhaeng 130, Is te als het klaar is te huur of te koop.

    Stuur indien interesse even een mail naar mijn vrouw. Jiratchayapost@hotmail.com

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. willem zegt op

    Sorry maar Phitsanulok is NIET Noord / Oost Thailand.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
    • rori zegt op

      Okay jij je zin. In het NOORDEN maar dan ook een beetje in het oosten van het Noorden. Eh Eh
      Okay de stad ligt centraal in de KOP de provincie grenst wel aan Laos.
      Loei in het Oosten en Uttaradit in het Noorden.
      Ik ben er Maandag volgens de vrouw. Ik wilde eerst een week BKK dan een week JT en dan naar Buriraam voor de motoGP. Heb GP supplier kaarten maar helaas vrouwmens heeft andere ideeen

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  5. Ralph van Rijk zegt op

    Hartelijk dank voor al jullie reacties en heb reeds met iemand contact die in Udon-Thani woont en dat lijkt mij makkelijker dan 350 km verder.
    Nogmaals bedankt Dirk Tooske en Alberto e.a

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website