Ik zoek snorkeltripjes vanaf Ranong

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 juli 2019

Beste lezers,

Wij gaan in maart 2020 weer naar Thailand. Daarbij willen we, komende vanaf Koh Tao, met een overnachting in Chumphon (geen zorgen Lung Addie, we zijn maar met 2 en we zullen rustig zijn…) doorreizen naar Ranong. De reden: snorkelen!

En daar begint het probleem, ondanks heel veel onderzoek, kan ik geen snorkeltripjes vinden vanaf Ranong (Seahorse ja, maar die gaat naar de Eilanden van Birma en dan moet je schijnbaar je paspoort afgeven en daar voel ik me niet prettig bij). Dus is er iemand die tips heeft? Of moet ik toch gewoon door naar Koh Phayam?

Ook andere tips of hotelaanbevelingen zijn welkom, alvast bedankt.

Groetjes,

Marjo

6 reacties op “Ik zoek snorkeltripjes vanaf Ranong”

 1. Nick zegt op

  Ranong en zelfs Koh Phayam zijn eigenlijk geen goede plekken om te snorkelen. Dan ga je beter vanuit Chumphon richting Koh Ngam Yai en de eilandjes er rond. Of aan de andere kant van Thailand naar Surin of Similan eilanden.

 2. stevenl zegt op

  Vanuit Phayam kun je naar de Surin eilanden gaan. Ook vanuit Khuraburi is dat mogelijk.

  Nick, Phayam ligt ‘aan de andere kant van Thailand’.

  • Nick zegt op

   Ja Stevenl, dat weet ik. Verblijf zelf in Chumphon en Phayam.

   Als je mijn reply aandachtig leest zie je dat ik eerst adviseer om naar Chumphon te gaan snorkelen, daarna aan de “andere kant van Thailand.”

   Vanuit Chumphon ben je op 2.5h op Phayam. Phayam naar Surin islands gaat enkel in hoogseizoen, dan duurt dat ongeveer een uur met de speedboat. Check dus eerst of de boot (nog) gaat.

 3. Sjaak S zegt op

  Wij waren een jaar geleden op Koh Phayam. Het is leuk als je een paar dagen niks wil doen, maar snorkelen? Vergeet het. Tenzij je een boot kunt huren en ver op zee vaart, voor zo’n 2000 baht.

 4. José zegt op

  Ik ben het eens met Nick.
  Bij Ranong weet ik geen snorkelplekken.
  Maar de Surin eilanden zijn echt erg mooi om te snorkelen. Je kunt daar evt. overnachten, in een erg eenvoudige bungalow.
  Je kunt het echter ook boeken vanaf Koh Phra Tong, wat een mooi eiland is. Daar zit o.a Golden Boedha Resort, super!! Een aanrader.
  Uiteraard zitten er nog wat meer resorts. Google!
  Vanuit Khuraburi kun je er met een longtailboot naar toe.
  De Surin, en Similan kun je natuurlijk ook vanaf Khao Lak boeken.
  Up to you! Succes!
  José

 5. jan si thep zegt op

  Vanaf Ranong snorkelen als je vanaf koh tao komt. Misschien snorkelen op koh tao of een duikcursus doen.
  Aan de kant van Ranong zou je met een duikschool meekunnen als snorkelaar. Hoewel het seizoen dan wel aan het aflopen is en het een dure oplossing is.
  Vanaf kao lak zou je meer opties (meer duikscholen) kunnen hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website