Ik zoek een sterk kalkverwijderingsmiddel voor spiegels

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
5 december 2022

Beste lezers,

Ik woon sinds kort in Bangkok. Tot voor 4 weken geleden heb ik een speciaal reinigings- en desinfectiebedrijf als eigenaar gerund. Ik zoek nu een echt kalkverwijderingsmiddel voor spiegels. De normale in de supermarkten verkrijgbare producten zijn niet goed of sterk genoeg. Ook een goede ontvetter ontbreekt. Misschien dat ik erover heen kijk of “what else”.

Wie kan mij een goede tip, merk en/of winkel/leverancier geven? Vanuit Nederland laten verzenden is een dure optie.

Ben heel blij met een goed antwoord en bedank hiervoor alvast.

Groetjes,

Henk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

15 reacties op “Ik zoek een sterk kalkverwijderingsmiddel voor spiegels”

 1. Ger-Korat zegt op

  In ThaiWatsadu zag ik het merk HG, bij de deskundigen wel bekend, met diverse artikelen waaronder een fles kalkverwijderaar, dacht ongeveer 300 baht per fles.

 2. Erwin zegt op

  Misschien winkel/leverancier van zwembadartikelen. Wij gebruikten in Nederland op werk ook anti kalk middel om het zwembad e.d kalkvrij te maken. Denk datum Thailand in die branche ook te koop is. Succes

 3. TheoB zegt op

  Ammonium hydroxide is een goede ontvetter voor aangekoekt kookvet. In NL onder de naam ammonia bij de supermarkt te koop in literflacons, maar toen ik alweer zo’n 7 jaar geleden in TH op zoek ging naar แอมโมเนียมไฮดรอกไซด์ (aemmooni-jum haidrò:ksaai (M, M, M en M, L, M)) heb ik met moeite een paar (glazen) flessen kunnen vinden.
  Probeer het ook eens op internet te vinden.
  Als het vet flink ingebakken is doe je er een in ammoniumhydroxide gedrenkte lap overheen en wacht je tot het vet makkelijk loskomt.

  • Marianne zegt op

   Bij Lazada ammonia in poedervorm verkrijgbaar, sterkte kun je dan zelf bepalen.

   • Johny Prasat zegt op

    Goed bedoeld Marianne, maar met ammonia kan je echt geen kalk oplossen. Ammonia is prima voor marmer en vloeren. Dit in verband met de PH waarde ( zuurtegraad) PH 7 is neutraal alles daaronder is zuur, daarboven is het een base. Azijn is een zuur, ammonia een base. Kalk waaronder ook marmer zijn basen. Kalk verwijderen van een kraan met azijn werkt goed, gemonteerd op een marmeren aanrechtblad is het oppassen geblazen voor het blad.

 4. Ron zegt op

  Geen betere kalkverwijderaar dan azijn en kost niets !
  Groet,
  Ron

  • Jan Scheys zegt op

   Azijn zeker weten en als dat niet sterk genoeg is misschien azijnzuur en ‘t is nog biologisch ook!

 5. Charles Heijnneman zegt op

  Met autowas gaat het prima, de was even laten opdrogen en dan oppoetsen. Daarnaast heb je minder last van beslagen.
  Groet,
  Charles

 6. Martin zegt op

  Baking soda pasta mix maken, eventueel met azijn (voorzichtig aan)
  Insmeren en laten inwerken
  Presto

 7. Co zegt op

  Henk, probeer eens een fles vixol gold.

 8. Johny Prasat zegt op

  Met gelijk welk zuur kunt ge een base ( kalk ) oplossen. Het goedkoopste is azijn, ook limoenen of citroenen kunnen daarvoor gebruikt worden. Genoeg mensen weten dat niet, maar…Een ex-eigenaar van een speciaal reiniging en desinfectiebedrijf die deze vraag stelt ? Dat begrijp ik ergens toch niet.

  • Bart2 zegt op

   Wie zegt dat de ‘ex-eigenaar van dit reinigingsbedrijf’ niet weet welke producten nodig zijn om zijn probleem aan te pakken? Jij veronderstelt dat maar daar is nergens sprake van.

   Het enige wat hij vraagt is waar er een GOED werkend product verkrijgbaar is want in de normale supermarkten en DHZ zaken is er weinig professioneels te vinden.

   Trouwens, Henk (topic starter) zegt zelf dat de producten opsturen vanuit Nederland te duur is, dus hij weet wel degelijk wat hij nodig heeft (dus geen citroenen of limoenen).

   Ik kan ervan meepraten hoor. Dagdagelijkse middeltjes die maar half werken en goedkoop zijn vind je hier in overvloed. Iets meer gespecialiseerde producten zijn moeilijk of niet te verkrijgen.

   • Ger-Korat zegt op

    Inderdaad ga maar eens een citroen of zo uitpersen en laten inweken op kalkaanslag of een ander eenvoudig middel: effect is nul want de zuurgraad is niet hoog genoeg. Of bij vertikale of ronde oppervlakken is er geen goed contact tussen het zuur en de kalkaanslag , en dan helpt een middel met een hogere zuurgraad wel, daarom is er schoonmaakazijn (= synthetisch) met een veel hogere zuurgraad en minder water zodat er wel meer contact is en de kalkaanslag kan worden verwijderd.

 9. Mr. Bojangles zegt op

  Azijn. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, diverse mensen hiervoor hebben het ook al aangegeven. gewoon azijn. Al die andere dure produkten is weggegooid geld.

 10. William zegt op

  Een kleine zoektocht op Google geeft mij duizenden resultaten in Thailand.
  De opsteller zou er goed aan doen om het gevraagde product te vermelden wat die zoekt.
  Dan zal er met een redelijke kans wel een oplossing gevonden kunnen worden.
  Het gaat tenslotte niet om het merk maar wat er in zit.

  “what else” zoals gevraagd koop nieuwe spiegels zou ik zeggen.
  Ooit in het verleden eens kalkdruppels op de onderkant ‘ramen’ gehad van wegen kalk in grondwater wat na beregenen was opgedroogd.
  Niet weg te krijgen zelfs niet met de professionelen merknamen.
  Jaren later vernieuwd tijdens renovatie.

  Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website