Beste lezers,

Ik wil een aantal zelfgebrande mp3 cd’s opsturen naar mijn vriendin. (Samen met wat verjaardagskado’s). Kan dat zonder problemen of krijgt zij daar moeilijkheden mee?

Groet,

Marcel

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Ik wil een aantal zelfgebrande mp3 cd’s opsturen naar mijn Thaise vriendin, mag dat?”

 1. Daniël M. zegt op

  Ik zou zeggen: denk aan de “copyrights”.

  Maar kontrole? Totaal geen idee… Op zich is dat zeer onschuldig en moet dat kunnen. Net zoals men CD’s in bagage zelf meeneemt… Een paar CD’s gaat men wellicht niet kontroleren, zolang het geen ‘hele lading’ betreft.

  Ik zou het misschien ook doen. Uw vriendin zal daar wellicht geen moeilijkheden mee krijgen. Misschien kan zij daarover ondervraagd worden (heel klein kansje), maar het zou mij ten zeerste verwonderen.

  Laat ons iets weten als het aangekomen is 😉

  Vriendelijke groeten.

 2. Jasper zegt op

  Ik zie niet in waarom dit een probleem zou zijn. Branden voor eigen gebruik is in Nederland niet illegaal. Als je een pakketje met kadootjes opstuurt bestaat hooguit de kans dat het nooit aankomt, weet ik helaas uit eigen ervaring.

 3. Kees janssen zegt op

  Kan zonder problemen verstuurd worden. Goed verpakken is belangrijk.

 4. Erik zegt op

  En ik stuur wel eens ijzeren doosjes met drop naar Thailand, Potters Linea, en dan merkt de ontvanger dat de post open is gemaakt door de douane. IJzeren doosjes maar ook disks lichten zwart op in de scanners en dan wordt men nieuwsgierig. En als post open wordt gemaakt kan er spontaan iets uitvallen; tja, die zwaartekracht toch…..

  Dus zoek iemand om het mee te nemen. Post je het toch doe dat dan gewoon via het postkantoor en neem track and trace, dan kun je het pakje volgen. Zet er in het Engels en Thais op wat er in zit, hoe weinig het waard is, en hoop dan dat het passeert….

  Of bedoel je met jouw vraag het auteursrecht? Die kans lijkt me niet zo groot. En de inhoud van die schijfjes is natuurlijk volgens de regels: geen commentaar op Thaise gevoelige kwesties en ook geen bloot……

 5. eduard zegt op

  Brievenpostpakket nemen ,260×370,bij 25 mm bij primera..val je onder brieventarief en komt altijd aan, tot 2 kilo een euro of 16 met bewijs…..weet niet hoe groot je cadeutjes zijn, maar de cd s passen er keurig in.

 6. Ger-Korat zegt op

  Bestaan die dan nog, mp3’s ? Ik dacht in de jaren 90 ze voor het laatst gezien te hebben. Doe er een een speelmachine bij en instructies want ik denk niet dat iemand dit heeft. Sinds de opkomst van de smartphone is de populariteit van de spelers fors afgenomen, las ik in wiki. Nou dan weet je ook waarom niemand in Thailand er een heeft want smartphones zijn de eerste gadget/speelgoed voor Thais

 7. henk zegt op

  je kunt het beter op een sd card of memory stick plaatsen gaat minder snel stuk dan een cd / dvd
  en voor zover ik weet word het de andere kant meer gecontroleerd dan wat naar Thailand gaat
  maar zolang er niets opstaat wat tegen de koning is of verboden is zal er niemand een probleem mee hebben

 8. TheoB zegt op

  Het lijkt mij verstandig om haar adres (ook) met Thaise karakters te schrijven. Heb je meer kans dat het aankomt.
  Vraag haar het adres te sturen met bv. LINE of Messenger. (Dit zijn de populairste social media apps in Thailand.) Dat adres kopieer je en print je uit op een vel papier dat je op het pakketje plakt.
  Als het totaal aan mp3-bestanden niet giga groot is zou je die ook met een file sharing app als MEGA (50GB opslag) kunnen versturen. En anders zoals henk voorstelde op een sd-kaartje of USB stick zetten.
  En hou er bij het inpakken rekening mee dat er bijzonder ruw mee omgegaan wordt. Een kapot (verjaardags)cadeautje krijgen lijkt me niet leuk.

 9. Marcel zegt op

  Dank voor jullie berichten. De cd’s zijn voor in de auto, zij heeft een cd-speler die mp3’s kan spelen. Helaas geen USB ingang.

 10. L.Burger zegt op

  In het verleden vaker copy playstation cd`s naar thailand verzonden maar ze zijn nog nooit aangekomen.
  we vermoeden dat de douane ze er zelf uithaalt.

  bij tesco lotus kunt u een fm transmitter kopen voor 400 baht.deze kan in de sigaretten aansteker plug.
  dat is een mini radio zender. u kunt hier een geheugenkaart of usb stick in doen.
  de muziek wordt omgezet naar radio signaal en kunt u afspelen op de autoradio / speakers.

  kan ook muziek/geluid/gesprek van de telefoon doorzenden naar de autoradio / speakers via bluetooth.
  zo kunt u wel meer dan 100-den songs afspelen in de auto (of handsfree bellen)
  op een cd kunnen maar een paar songs.

  https://www.google.com/search?q=fm+transmitter&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiZ6NWtgsLjAhXJblAKHb-IALUQ_AUIEigC&biw=1093&bih=500

 11. L.Burger zegt op

  transmitter ook te koop bij lazada

  https://www.lazada.co.th/catalog/?spm=a2o4m.home.search.1.1125515fjsrnZU&q=fm%20transmitter&_keyori=ss&clickTrackInfo=textId–6001538388971076176__abId–135803__pvid–579fae14-6220-4b55-8c70-50f76f6ef6f4&from=suggest_normal&sugg=fm%20transmitter_0_1


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website